|
|
#1771 | |
|
💑🐱📚👶
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Ja też niby się cieszę, że jestem w ciąży, a z drugiej czasem nachodzą mnie myśli, że właśnie nie będę dobrą matką, że nie podołam temu wszystkiemu itp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam identycznie w pierwszej ciąży. Bardzo chciałam córkę, a okazało się, że będzie synek. Teraz nie wyobrażam sobie jak mogłam w ogóle myśleć o dziewczynce, mam tak wspaniałego synka, że nie wiem jak bez niego żyłam Ja nawet teraz mam wątpliwości, czy aby na pewno jestem dobrą mamą i czy sobie poradzę z dwójka. Ale wierz mi, jesteśmy, już jesteśmy, najlepszymi mamami dla naszych dzieci ![]() A o L4 myślałam i stresowałam na początku. Z perspektywy wiem, że to była najlepsza decyzja na świecie to jest czas dla mnie, dzieci, domu, rodziny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż mam poczucie że z małym sobie poradzę. Nie wiem czemu. 🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1775 |
|
Zadomowienie
|
Też tak czasem mam, że niby się cieszę ale mam obawy, martwię się, raz wydaje mi się ze wolę córkę raz że chłopca i tak w kółko, oby było wszystko dobrze i jakoś to się ułożyło nam wszystkim
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1776 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1777 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziekuje dziewczyny za Wasze posty i przepraszam że smece dzisiaj ale musiałam sie gdzies wygadac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() czyli musze troszke odpoczac i zapomniec o pracy i pewnie wtedy poczuje tak jak Ty. Jej mam nadzieje ze ja ta moja coreczke tez tak pokocham jak Ty synka i nie bede mogla sobie wyobrazic jak to ja mogłam chciec synka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam jedno w domu i czego się boję? Że będę porównywać do pierwszego, że będę kochać mniej, że będę stosować metody które działały wcześniej a to przecież może i na pewno będzie inaczej itp. itd. Takie obawy świadczą o dojrzałości do macierzyństwa, bo chcesz jak najlepiej. Minie uwierz mi. A hormony też robią swoje. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1780 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ty i każda z nas napewno sobie świetnie poradzi i będziemy najlepszymi mamuskami ma lozeczko u nas stać obok naszego i jak tak leżę i sobie myślę że już za niedługo będzie obok mnie leżeć takie maleństwo to jakoś nadal nie dociera a i co do Twojej córci to ja zawsze chciałam córeczkę, jakoś podświadomie byłam pewna że będzie córka ale będzie synek i teraz nie wiem jak mogłam chcieć córkę ale mówię, że napewno będzie drugie i będzie dziewczynka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gorsze jest to że ostatnio nonstop są jakieś odwiedziny monterów, elektryków itp narzucone przez spółdzielnie. Przez ostatni miesiąc miałam już w domu 5 takich 'wizytacji'. Wkurzam się bo jak teraz nie pracuje to ja wszystkich przyjmuje. Nalepsi byli tacy od grzejników mieli być powiedzmy w pon między 10 a 16 nie było ich, napisali ze będą w piątek od 9 do 15 nie było ich. Napisali później kartkę z przeprosinami i przyszli w któraś sobotę. Jakby mi się tak trafiło świeżo po porodzie to bym chyba dzwonek odłączyła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1783 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
Za to ogłoszenie owszem bylo, ale twierdzono na nim, że wody tylko jednej nocy nie będzie od załóżmy 23 do 5. A reszty braków wody już nie uwzględnili. Gdybym byla zaraz po porodzie to bym chyba szału z tym dostała... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1784 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety takie uroki bloków z drugiej strony u siebie (w sensie u mamy ) mamy dom i jak coś się zepsuje czy chce się mieć ciepło w domu zima trzeba się samemu o to martwić w nowszych domach napewno o to łatwiej a koszty ogrzewania w moim bloku są 0 np ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1785 |
|
Raczkowanie
|
Ja moze o swoich duuuuuzo gorszych( az wstyd) myslach nie napisze.ale tez je mam ....
![]() Mikro mieszkanie, brak miejsca na lozeczka 2x... klotnie non stop z Partnerem, brak kasy... nie planowana ciaza i blizniaki jak na pierwszy ogien.. uziemiona na l4 prawie od 1 mieś ciazy... i tak mysle kiedy nadejda lepsze dni. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w życiu rzadko jest tak jakbyśmy tego chcieli.. Napewno u żadnej z nas nie jest idealnie. Ja starałam się o ciążę rok a czasem się zastanawiam czy to właśnie z moim tż powinnam w nią zajść. Wiem, że ojcem będzie dobrym ale czy partnerem na całe życie.. Z kasą też wyszło inaczej niż miało, zaszłam jak straciłam pracę więc po porodzie kasy będzie bardzo mało, boję się co będzie. Narazie staram się o tym nie myśleć bo w tej chwili wpływu na to nie mam. Jest dużo obaw ale staram sie trzymać, jak maluszek kopie to czuję się bardzo szczęśliwa że go mam. Będzie dobrze kochana chociaż rozumiem że sytuacja nie jest łatwa. Twoje dwa maleństwa napewno są warte tego wszystkiego i wszystko Ci wynagrodzą ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1787 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Czytam o Waszych rozterkach i myślę, że to jak najbardziej normalne. Do tego dochodzą jeszcze hormony i wszystko potęgują. Myślę, że będzie trudno ale damy radę wszystkie Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1788 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() U nas wczoraj było wnoszenie materiałów na górę. Ponad 100 regipsow itp. Cały dzień coś. Teraz dopijam herbatkę, budzę dzieciaki i spokój do 13 ![]() ![]() Czy was też nawet jak leżycie łapie czasem takie ostry ból w pachwinie? Napewno nie boli mnie brzuch ani podbrzusze tylko właśnie pachwin🤷☠♀️🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1789 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie kupujecie pieluszki tetrowe i muślinowe?
Kupujecie śpiworek do wózka? Czytałam, że odradza się przykrywanie tą góra zapinana z gondoli, że lepiej śpiworek. Może doświadczone mamusie coś podpowiedzą? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-09-21 o 08:04 |
|
|
|
#1790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo czy potrzebny mi otulacz typowo dedykowany do fotelika samochodowego? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Za to od czasu do czasu coś mnie jakby zakluje w pochwie. Internet oczywiście mówi, że to zwiastun porodu przedwczesnego ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A otulacz do fotelika to nawet nie wiem co to ![]() ![]() ![]() Może ja jestem jakaś inna ale serio stawiam na niezbędne minimum, bez kupowania sterty rzeczy które kosztują majątek, użyjesz dwa razy i nie są potrzebne. Nie jestem podatna na reklamy ![]() ![]() Jak było zimno to w aucie okryłam kocykiem dopóki się nie nagrzalo. W wózek też kocyk który potem się przyda, a taki śpiworek? Nic z nim się nie zrobi. Córka ma dwa lata prawie i jakoś przeżyła bez tego wszystkiego, nie zamarzła. A pod taki śpiworek to nawet nie wiadomo jak ubrać bo już chyba nie w gruby kombinezon ![]() Na tych różnych kontach blogerskich pełno takich pseudo potrzebnych gadżetów, tylko im dają to za darmo aby reklamowali i zachęcali do zakupu. Po co tego tyle? Gdzie to potem trzymać? Szkoda kasy dla mnie na takie bzdety. Poza tym trzeba jeszcze wziąć pod uwagę że np dziecko będzie się drzeć na spacerze i musisz wziąć na ręce i jak w tym śpiworze brać? U nas spacery to był dramat i nie wyobrażam sobie jej tak okutac żeby nie móc szybko wyjąć ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale w lutym też wystarczy kocyk i śpiworek miś? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia, ja pieluszki będę kupowała na Allegro, wyfiltrowałam już wg najwyższej popularności i najwyższych ocen. 3 szt muślinowych za około 24 zł i tetrowe za 4-4,30 zł/szt. Mamy darmową dostawę i darmowy zwrot, więc jak pomacam i mi nie przypasują to odeślę i będę szukać dalej.
|
#1796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak była w tym to używałam cieńszego kocyka albo wcale zależy ile stopni było. A do misiowego grubszego lub cieńszego kocyka. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Zakorzenienie
|
Akurat flanelowych nie szukałam więc nawet nie wiem jakie są gramatury dostępne.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

chyba hormony daja mi popalic... z jednej strony mega sie ciesze ze jestem w ciazy i ze bedzie corka a z drugiej mi smutno ze nie synek ze poszłam na L4 ze juz nie bede sie spotykac z ludźmi z pracy i strasznie sie boje ze bede zła matka ze nie pokocham dziecka tak jak powinnam i ze mała bedzie nieszczęsliwa

to jest czas dla mnie, dzieci, domu, rodziny

♀️
ma lozeczko u nas stać obok naszego i jak tak leżę i sobie myślę że już za niedługo będzie obok mnie leżeć takie maleństwo to jakoś nadal nie dociera
ale mówię, że napewno będzie drugie i będzie dziewczynka 

a koszty ogrzewania w moim bloku są 0 np