Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-09-20, 19:56   #1771
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Ja mam dzisiaj jakiegos doła chyba hormony daja mi popalic... z jednej strony mega sie ciesze ze jestem w ciazy i ze bedzie corka a z drugiej mi smutno ze nie synek ze poszłam na L4 ze juz nie bede sie spotykac z ludźmi z pracy i strasznie sie boje ze bede zła matka ze nie pokocham dziecka tak jak powinnam i ze mała bedzie nieszczęsliwa

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jej
Ja też niby się cieszę, że jestem w ciąży, a z drugiej czasem nachodzą mnie myśli, że właśnie nie będę dobrą matką, że nie podołam temu wszystkiemu itp

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-20, 19:58   #1772
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Jej
Ja też niby się cieszę, że jestem w ciąży, a z drugiej czasem nachodzą mnie myśli, że właśnie nie będę dobrą matką, że nie podołam temu wszystkiemu itp

Te mysli są straszne co nie? Ale chyba kazda z nas ma takie mysli ze nie da rady ze moze byc zła matka itd

Stary 2020-09-20, 20:01   #1773
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam dzisiaj jakiegos doła chyba hormony daja mi popalic... z jednej strony mega sie ciesze ze jestem w ciazy i ze bedzie corka a z drugiej mi smutno ze nie synek ze poszłam na L4 ze juz nie bede sie spotykac z ludźmi z pracy i strasznie sie boje ze bede zła matka ze nie pokocham dziecka tak jak powinnam i ze mała bedzie nieszczęsliwa

Bardzo mocno przytulam
Ja miałam identycznie w pierwszej ciąży. Bardzo chciałam córkę, a okazało się, że będzie synek. Teraz nie wyobrażam sobie jak mogłam w ogóle myśleć o dziewczynce, mam tak wspaniałego synka, że nie wiem jak bez niego żyłam
Ja nawet teraz mam wątpliwości, czy aby na pewno jestem dobrą mamą i czy sobie poradzę z dwójka. Ale wierz mi, jesteśmy, już jesteśmy, najlepszymi mamami dla naszych dzieci
A o L4 myślałam i stresowałam na początku. Z perspektywy wiem, że to była najlepsza decyzja na świecie to jest czas dla mnie, dzieci, domu, rodziny

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-20, 20:03   #1774
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam trochę inne myśli.. Dziś męczy mnie to że nie zdążę ze wszystkim co muszę zrobić przed porodem, te kompletowanie wyprawki wolno idzie, za paczkami czekam po tydzień czasu, a nie chce mieć w podróży naraz kilku więc po 1-2 zamawiam. Powinnam robić miejsce w mieszkaniu a nie mam weny. Miałam tyle książek przeczytać o macierzyństwie, karmieniu piersią itp a nie robię nic. Nie umiem siebie zmusić. I myśl że poród za 4mies mnie przeraża.
Chociaż mam poczucie że z małym sobie poradzę. Nie wiem czemu. 🤷☠♀️

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-20, 20:07   #1775
stookrotka1991
Zadomowienie

Też tak czasem mam, że niby się cieszę ale mam obawy, martwię się, raz wydaje mi się ze wolę córkę raz że chłopca i tak w kółko, oby było wszystko dobrze i jakoś to się ułożyło nam wszystkim

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-20, 20:27   #1776
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Te mysli są straszne co nie? Ale chyba kazda z nas ma takie mysli ze nie da rady ze moze byc zła matka itd

Mama mnie pociesza, że to wszystko samo przyjdzie. Dzisiaj przyjechala i powiedziala, ze jak bede chciala to po porodzie przyjedzie do nas na tydzień i mi ze wszystkim pomoże, zwlaszcza ze wiadomo jak się kobieta czuje po porodzie. Powiedzialam, że jeszcze zobaczymy, ale w sumie duzo dla mnie znaczy taka możliwość wsparcia nie tylko ze strony Tż ale i rodzicow

Stary 2020-09-20, 20:52   #1777
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Mama mnie pociesza, że to wszystko samo przyjdzie. Dzisiaj przyjechala i powiedziala, ze jak bede chciala to po porodzie przyjedzie do nas na tydzień i mi ze wszystkim pomoże, zwlaszcza ze wiadomo jak się kobieta czuje po porodzie. Powiedzialam, że jeszcze zobaczymy, ale w sumie duzo dla mnie znaczy taka możliwość wsparcia nie tylko ze strony Tż ale i rodzicow

Super fajna musisz miec tą mame
Dziekuje dziewczyny za Wasze posty i przepraszam że smece dzisiaj ale musiałam sie gdzies wygadac

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Bardzo mocno przytulam
Ja miałam identycznie w pierwszej ciąży. Bardzo chciałam córkę, a okazało się, że będzie synek. Teraz nie wyobrażam sobie jak mogłam w ogóle myśleć o dziewczynce, mam tak wspaniałego synka, że nie wiem jak bez niego żyłam
Ja nawet teraz mam wątpliwości, czy aby na pewno jestem dobrą mamą i czy sobie poradzę z dwójka. Ale wierz mi, jesteśmy, już jesteśmy, najlepszymi mamami dla naszych dzieci
A o L4 myślałam i stresowałam na początku. Z perspektywy wiem, że to była najlepsza decyzja na świecie to jest czas dla mnie, dzieci, domu, rodziny

czyli musze troszke odpoczac i zapomniec o pracy i pewnie wtedy poczuje tak jak Ty. Jej mam nadzieje ze ja ta moja coreczke tez tak pokocham jak Ty synka i nie bede mogla sobie wyobrazic jak to ja mogłam chciec synka

Stary 2020-09-20, 20:54   #1778
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Spokojnie każda z nas to przerabiała, a jak przychodzi co do czego to i wiesz co robić i kochasz bez pamięci
Ja mam jedno w domu i czego się boję? Że będę porównywać do pierwszego, że będę kochać mniej, że będę stosować metody które działały wcześniej a to przecież może i na pewno będzie inaczej itp. itd.
Takie obawy świadczą o dojrzałości do macierzyństwa, bo chcesz jak najlepiej.
Minie uwierz mi.
A hormony też robią swoje.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-20, 20:54   #1779
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Ja mam trochę inne myśli.. Dziś męczy mnie to że nie zdążę ze wszystkim co muszę zrobić przed porodem, te kompletowanie wyprawki wolno idzie, za paczkami czekam po tydzień czasu, a nie chce mieć w podróży naraz kilku więc po 1-2 zamawiam. Powinnam robić miejsce w mieszkaniu a nie mam weny. Miałam tyle książek przeczytać o macierzyństwie, karmieniu piersią itp a nie robię nic. Nie umiem siebie zmusić. I myśl że poród za 4mies mnie przeraża.
Chociaż mam poczucie że z małym sobie poradzę. Nie wiem czemu. 🤷♀️

Ty juz zaczełas chociaz bo ja to dopiero zrobiłam liste i to nie pełna jeszcze. Na pewno ze wszystkim zdazysz kochana

Stary 2020-09-20, 21:06   #1780
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Ty juz zaczełas chociaz bo ja to dopiero zrobiłam liste i to nie pełna jeszcze. Na pewno ze wszystkim zdazysz kochana

Dzięki Ty i każda z nas napewno sobie świetnie poradzi i będziemy najlepszymi mamuskami ma lozeczko u nas stać obok naszego i jak tak leżę i sobie myślę że już za niedługo będzie obok mnie leżeć takie maleństwo to jakoś nadal nie dociera a i co do Twojej córci to ja zawsze chciałam córeczkę, jakoś podświadomie byłam pewna że będzie córka ale będzie synek i teraz nie wiem jak mogłam chcieć córkę ale mówię, że napewno będzie drugie i będzie dziewczynka

Stary 2020-09-20, 21:16   #1781
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki Ty i każda z nas napewno sobie świetnie poradzi i będziemy najlepszymi mamuskami ma lozeczko u nas stać obok naszego i jak tak leżę i sobie myślę że już za niedługo będzie obok mnie leżeć takie maleństwo to jakoś nadal nie dociera a i co do Twojej córci to ja zawsze chciałam córeczkę, jakoś podświadomie byłam pewna że będzie córka ale będzie synek i teraz nie wiem jak mogłam chcieć córkę ale mówię, że napewno będzie drugie i będzie dziewczynka

Nie wiem dziewczyny gdzie mieszkacie czy w blokach czy w skupisko innych ludzi, ale mnie martwi jeszcze to, ze mieszkamy wśród ludzi i boje się jak dziecko np.będzie reagować na hałasy w środku dnia, w nocy nawet też czasem się zdarzają, jak to będzie 🤨 typu głośni i hałaśliwi sąsiedzi, szczekające psy, martwię się, że przez to nie będzie miało zapewnionego takiego spokoju na sto procent. Może to głupie ale taka myśl krąży mi ostatnio po głowie

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-20, 21:24   #1782
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Nie wiem dziewczyny gdzie mieszkacie czy w blokach czy w skupisko innych ludzi, ale mnie martwi jeszcze to, ze mieszkamy wśród ludzi i boje się jak dziecko np.będzie reagować na hałasy w środku dnia, w nocy nawet też czasem się zdarzają, jak to będzie 🤨 typu głośni i hałaśliwi sąsiedzi, szczekające psy, martwię się, że przez to nie będzie miało zapewnionego takiego spokoju na sto procent. Może to głupie ale taka myśl krąży mi ostatnio po głowie

Ja mieszkam w bloku ale jest w miarę cicho, czasem trawę tylko kosza z samego rana gorsze jest to że ostatnio nonstop są jakieś odwiedziny monterów, elektryków itp narzucone przez spółdzielnie. Przez ostatni miesiąc miałam już w domu 5 takich 'wizytacji'. Wkurzam się bo jak teraz nie pracuje to ja wszystkich przyjmuje. Nalepsi byli tacy od grzejników mieli być powiedzmy w pon między 10 a 16 nie było ich, napisali ze będą w piątek od 9 do 15 nie było ich. Napisali później kartkę z przeprosinami i przyszli w któraś sobotę. Jakby mi się tak trafiło świeżo po porodzie to bym chyba dzwonek odłączyła

Stary 2020-09-20, 21:46   #1783
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość

Ja mieszkam w Warszawie, może to nie centrum, ale blok jest przy ulicy. Nie jest ona ruchliwa, ale szum aut i autobusów co jakiś czas jest. Jednak jak zamknę okno, to nie przepuszcza ono dźwięków, więc mam nadzieję, że dzidzi będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Ja mieszkam w bloku ale jest w miarę cicho, czasem trawę tylko kosza z samego rana gorsze jest to że ostatnio nonstop są jakieś odwiedziny monterów, elektryków itp narzucone przez spółdzielnie. Przez ostatni miesiąc miałam już w domu 5 takich 'wizytacji'. Wkurzam się bo jak teraz nie pracuje to ja wszystkich przyjmuje. Nalepsi byli tacy od grzejników mieli być powiedzmy w pon między 10 a 16 nie było ich, napisali ze będą w piątek od 9 do 15 nie było ich. Napisali później kartkę z przeprosinami i przyszli w któraś sobotę. Jakby mi się tak trafiło świeżo po porodzie to bym chyba dzwonek odłączyła

U mnoe za to niedawno mieliśmy przeboje z wodą. Nigdy nie było wiadomo, kiedy jej w kranie nie będzie Za to ogłoszenie owszem bylo, ale twierdzono na nim, że wody tylko jednej nocy nie będzie od załóżmy 23 do 5. A reszty braków wody już nie uwzględnili. Gdybym byla zaraz po porodzie to bym chyba szału z tym dostała...

Stary 2020-09-20, 21:52   #1784
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Ja mieszkam w Warszawie, może to nie centrum, ale blok jest przy ulicy. Nie jest ona ruchliwa, ale szum aut i autobusów co jakiś czas jest. Jednak jak zamknę okno, to nie przepuszcza ono dźwięków, więc mam nadzieję, że dzidzi będzie dobrze

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

U mnoe za to niedawno mieliśmy przeboje z wodą. Nigdy nie było wiadomo, kiedy jej w kranie nie będzie Za to ogłoszenie owszem bylo, ale twierdzono na nim, że wody tylko jednej nocy nie będzie od załóżmy 23 do 5. A reszty braków wody już nie uwzględnili. Gdybym byla zaraz po porodzie to bym chyba szału z tym dostała...

To widzę że też kolorowo niestety takie uroki bloków z drugiej strony u siebie (w sensie u mamy ) mamy dom i jak coś się zepsuje czy chce się mieć ciepło w domu zima trzeba się samemu o to martwić w nowszych domach napewno o to łatwiej a koszty ogrzewania w moim bloku są 0 np

Stary 2020-09-20, 21:54   #1785
Kingaprz
Raczkowanie

Ja moze o swoich duuuuuzo gorszych( az wstyd) myslach nie napisze.ale tez je mam ....
Mikro mieszkanie, brak miejsca na lozeczka 2x... klotnie non stop z
Partnerem, brak kasy... nie planowana ciaza i blizniaki jak na pierwszy ogien.. uziemiona na l4 prawie od 1 mieś ciazy... i tak mysle kiedy nadejda lepsze dni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kingaprz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-20, 23:29   #1786
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kingaprz Pokaż wiadomość
Ja moze o swoich duuuuuzo gorszych( az wstyd) myslach nie napisze.ale tez je mam ....
Mikro mieszkanie, brak miejsca na lozeczka 2x... klotnie non stop z
Partnerem, brak kasy... nie planowana ciaza i blizniaki jak na pierwszy ogien.. uziemiona na l4 prawie od 1 mieś ciazy... i tak mysle kiedy nadejda lepsze dni.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nie ma się czego wstydzić w życiu rzadko jest tak jakbyśmy tego chcieli.. Napewno u żadnej z nas nie jest idealnie. Ja starałam się o ciążę rok a czasem się zastanawiam czy to właśnie z moim tż powinnam w nią zajść. Wiem, że ojcem będzie dobrym ale czy partnerem na całe życie.. Z kasą też wyszło inaczej niż miało, zaszłam jak straciłam pracę więc po porodzie kasy będzie bardzo mało, boję się co będzie. Narazie staram się o tym nie myśleć bo w tej chwili wpływu na to nie mam. Jest dużo obaw ale staram sie trzymać, jak maluszek kopie to czuję się bardzo szczęśliwa że go mam. Będzie dobrze kochana chociaż rozumiem że sytuacja nie jest łatwa. Twoje dwa maleństwa napewno są warte tego wszystkiego i wszystko Ci wynagrodzą

Stary 2020-09-21, 06:06   #1787
Luzia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Czytam o Waszych rozterkach i myślę, że to jak najbardziej normalne. Do tego dochodzą jeszcze hormony i wszystko potęgują. Myślę, że będzie trudno ale damy radę wszystkie

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-21, 07:27   #1788
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dzień dobry
U nas wczoraj było wnoszenie materiałów na górę. Ponad 100 regipsow itp. Cały dzień coś.
Teraz dopijam herbatkę, budzę dzieciaki i spokój do 13

Czy was też nawet jak leżycie łapie czasem takie ostry ból w pachwinie? Napewno nie boli mnie brzuch ani podbrzusze tylko właśnie pachwin🤷☠♀️🤷☠♀️

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-21, 08:00   #1789
Luzia
Zakorzenienie

Gdzie kupujecie pieluszki tetrowe i muślinowe?

Kupujecie śpiworek do wózka? Czytałam, że odradza się przykrywanie tą góra zapinana z gondoli, że lepiej śpiworek.
Może doświadczone mamusie coś podpowiedzą?

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2020-09-21 o 08:04
Stary 2020-09-21, 08:10   #1790
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas wczoraj było wnoszenie materiałów na górę. Ponad 100 regipsow itp. Cały dzień coś.

Czy was też nawet jak leżycie łapie czasem takie ostry ból w pachwinie? Napewno nie boli mnie brzuch ani podbrzusze tylko właśnie pachwin

Ja mam takie bóle. Plus ból spojenia łonowego. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Kilka razy mówiłam ginowi ale ignorował to
Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Gdzie kupujecie pieluszki tetrowe i muślinowe?

Kupujecie śpiworek do wózka? Czytałam, że odradza się przykrywanie tą góra zapinana z gondoli, że lepiej śpiworek.
Może doświadczone mamusie coś podpowiedzą?
Ja nie kupowałam. Kupiłam kombinezon i kocyk.

Stary 2020-09-21, 08:18   #1791
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Ja mam takie bóle. Plus ból spojenia łonowego. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Kilka razy mówiłam ginowi ale ignorował to Ja nie kupowałam. Kupiłam kombinezon i kocyk.

No właśnie ja w planach mam tylko misiowy kombinezon. Nie wiem czy to nie za mało...
Albo czy potrzebny mi otulacz typowo dedykowany do fotelika samochodowego?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czy was też nawet jak leżycie łapie czasem takie ostry ból w pachwinie? Napewno nie boli mnie brzuch ani podbrzusze tylko właśnie pachwin

Nie, już nie. Ale jakiś czas temu jak dużo chodziłam to mialam takie uczucie zmęczenia w pachwinach. Teraz bola mnie mocno plecy jak się nachodzę.

Za to od czasu do czasu coś mnie jakby zakluje w pochwie. Internet oczywiście mówi, że to zwiastun porodu przedwczesnego

Stary 2020-09-21, 08:26   #1792
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja w planach mam tylko misiowy kombinezon. Nie wiem czy to nie za mało...
Albo czy potrzebny mi otulacz typowo dedykowany do fotelika samochodowego?

Też najczęściej używałam takiego misiowego kombinezonu plus na to kocyk grubszy lub cieńszy w zależności od temperatury. Córka zawsze była cieplutka po spacerze.
A otulacz do fotelika to nawet nie wiem co to

Może ja jestem jakaś inna ale serio stawiam na niezbędne minimum, bez kupowania sterty rzeczy które kosztują majątek, użyjesz dwa razy i nie są potrzebne. Nie jestem podatna na reklamy
Jak było zimno to w aucie okryłam kocykiem dopóki się nie nagrzalo. W wózek też kocyk który potem się przyda, a taki śpiworek? Nic z nim się nie zrobi. Córka ma dwa lata prawie i jakoś przeżyła bez tego wszystkiego, nie zamarzła. A pod taki śpiworek to nawet nie wiadomo jak ubrać bo już chyba nie w gruby kombinezon
Na tych różnych kontach blogerskich pełno takich pseudo potrzebnych gadżetów, tylko im dają to za darmo aby reklamowali i zachęcali do zakupu.
Po co tego tyle? Gdzie to potem trzymać? Szkoda kasy dla mnie na takie bzdety.
Poza tym trzeba jeszcze wziąć pod uwagę że np dziecko będzie się drzeć na spacerze i musisz wziąć na ręce i jak w tym śpiworze brać? U nas spacery to był dramat i nie wyobrażam sobie jej tak okutac żeby nie móc szybko wyjąć

Stary 2020-09-21, 08:27   #1793
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam takie bóle. Plus ból spojenia łonowego. W poprzedniej ciąży też tak miałam. Kilka razy mówiłam ginowi ale ignorował to Ja nie kupowałam. Kupiłam kombinezon i kocyk.

A Ty z jakiego miesiaca masz coreczke? Tez własnie sie zastanawiam czy ten spiworek naprawde jest potrzebny jak planuje kupic kocyk z wełny merino

Stary 2020-09-21, 08:30   #1794
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Też najczęściej używałam takiego misiowego kombinezonu plus na to kocyk grubszy lub cieńszy w zależności od temperatury. Córka zawsze była cieplutka po spacerze.
A otulacz do fotelika to nawet nie wiem co to

Może ja jestem jakaś inna ale serio stawiam na niezbędne minimum, bez kupowania sterty rzeczy które kosztują majątek, użyjesz dwa razy i nie są potrzebne. Nie jestem podatna na reklamy
Jak było zimno to w aucie okryłam kocykiem dopóki się nie nagrzalo. W wózek też kocyk który potem się przyda, a taki śpiworek? Nic z nim się nie zrobi. Córka ma dwa lata prawie i jakoś przeżyła bez tego wszystkiego, nie zamarzła. A pod taki śpiworek to nawet nie wiadomo jak ubrać bo już chyba nie w gruby kombinezon
Na tych różnych kontach blogerskich pełno takich pseudo potrzebnych gadżetów, tylko im dają to za darmo aby reklamowali i zachęcali do zakupu.
Po co tego tyle? Gdzie to potem trzymać? Szkoda kasy dla mnie na takie bzdety.
Poza tym trzeba jeszcze wziąć pod uwagę że np dziecko będzie się drzeć na spacerze i musisz wziąć na ręce i jak w tym śpiworze brać? U nas spacery to był dramat i nie wyobrażam sobie jej tak okutac żeby nie móc szybko wyjąć

No wlansie dlatego się zastanawiam czy to potrzebne w ogóle. Ja niestety podatna na reklamy, dlatego radzę się bardziej doświadczonych

Ale w lutym też wystarczy kocyk i śpiworek miś?

Stary 2020-09-21, 08:32   #1795
aktogimka
Zakorzenienie

Luzia, ja pieluszki będę kupowała na Allegro, wyfiltrowałam już wg najwyższej popularności i najwyższych ocen. 3 szt muślinowych za około 24 zł i tetrowe za 4-4,30 zł/szt. Mamy darmową dostawę i darmowy zwrot, więc jak pomacam i mi nie przypasują to odeślę i będę szukać dalej.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-21, 08:35   #1796
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Luzia, ja pieluszki będę kupowała na Allegro, wyfiltrowałam już wg najwyższej popularności i najwyższych ocen. 3 szt muślinowych za około 24 zł i tetrowe za 4-4,30 zł/szt. Mamy darmową dostawę i darmowy zwrot, więc jak pomacam i mi nie przypasują to odeślę i będę szukać dalej.

Też dzisiaj tak filtrowalam flanele, ale.. To gramatura 115. A podobno spoko chłonność to dopiero minimum 140g. Tylko czy jeżeli nie będę używała ich do pieluchowania to 115 wystarczy jednak?

Stary 2020-09-21, 08:35   #1797
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty z jakiego miesiaca masz coreczke? Tez własnie sie zastanawiam czy ten spiworek naprawde jest potrzebny jak planuje kupic kocyk z wełny merino

Cytat:
No wlansie dlatego się zastanawiam czy to potrzebne w ogóle. Ja niestety podatna na reklamy, dlatego radzę się bardziej doświadczonych

Ale w lutym też wystarczy kocyk i śpiworek miś?

Dziewczyny moja córka z grudnia jest i obylam się o kocyku i śpiworku. Śpiworki miałam dwa: jeden taki bez nogawek zasuwany na dole na suwak (ten kupiłam) a drugi taki misiowy właśnie (te dwa dostałam) i w sumie praktycznie tych tylko używałam. Tego co kupiłam użyłam na palcach jednej ręki jak była w tym to używałam cieńszego kocyka albo wcale zależy ile stopni było. A do misiowego grubszego lub cieńszego kocyka.

Stary 2020-09-21, 08:37   #1798
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny moja córka z grudnia jest i obylam się o kocyku i śpiworku. Śpiworki miałam dwa: jeden taki bez nogawek zasuwany na dole na suwak (ten kupiłam) a drugi taki misiowy właśnie (te dwa dostałam) i w sumie praktycznie tych tylko używałam. Tego co kupiłam użyłam na palcach jednej ręki jak była w tym to używałam cieńszego kocyka albo wcale zależy ile stopni było. A do misiowego grubszego lub cieńszego kocyka.

I przykrywałas tym okryciem z wózka? Czy już nie?

Stary 2020-09-21, 08:39   #1799
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
I przykrywałas tym okryciem z wózka? Czy już nie?

Jak był duży wiatr to tylko zakładałam.

Stary 2020-09-21, 08:41   #1800
aktogimka
Zakorzenienie

Akurat flanelowych nie szukałam więc nawet nie wiem jakie są gramatury dostępne.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości