|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
czasami takie wypłakanie się pomaga mi o dziwo dół przeszedł i jakoś tak pozytywnie się nastawiam na dzisiejszy dzień
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1893 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak. Z położna którą będzie przyjeżdżać ma gotowe szablony i zaznaczasz w krateczkach na co się zgadzasz a na co nie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ---------- W planie porodu najczęściej też się uwzględnione szczepienia noworodka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
Faith, tak myślałam, że ta krew to jakaś stara sprawa i że się nie odzywasz, bo dzieci Cię pochłonęły, ale jednak troszkę się tym milczeniem martwiłam.
![]() My też jesteśmy za bogaci na wszystkie świadczenia. ![]() Ja się pytam gdzie nasze miliony w takim razie? Myślałam, że przy becikowym nie ma żadnego kryterium dochodowego, ale się jednak myliłam. Jak becikowe wchodziło to wydaje mi się, że było dla każdego.Co do L4 to mój lekarz nigdy nie podejmował tego tematu, mam nadzieję, że to dlatego że jest po prostu małomówny. Mam nadzieję, że nie będzie robił problemów. Samo miejsce pracy i kontakt z mnóstwem mniej lub bardziej chorych ludzi wydaje mi się argumenten, że powinnam zostać w domu. I serio już mnie boli schylanie się do szuflad, a brzuch nie będzie mniejszy. ![]() Właśnie jadę do pracy i w połowie drogi ogarnęłam, że klucze mam w kurtce, a dziś wzięłam tylko sweterek. 🤣🤣 Bobek mi zabiera mózg. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
W wielu szpitalach jest obowiązek posiadania takiego planu. Oczywiście inna historia czy będzie on respektowany.
Ja miałam i położna go ze mną przeczytała i omówiła punkt po punkcie. Ale ja miałam świadomość, że to że ja sobie wpiszę że nie chcę nacięcia krocza to moje pobożne życzenie bo może być konieczność i potrzeba tego wykonania. Na szkole rodzenia mówili, że jeżeli kobieta nie ćwiczy i nie przygotowuje się do tego porodu to nie może oczekiwać że położna tego uniknie. Poza tym miałam świadomość, że w trakcie mogą się zdarzyć różne rzeczy i po prostu trzeba będzie zrobić coś czego ja nie chcę. Ale bezpieczeństwo dziecka i moje jest najważniejsze i przynajmniej teoretycznie oni wiedzą najlepiej co robić. Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1896 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nairobi, to będzie co czytać! U mnie też rośnie biblioteczka na L4
|
||
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie pozycje u Ciebie czekaja na L4? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1898 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja tam z tego nic nie pamiętam, nic nie wykorzystałam przy porodzie też, także tak ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1900 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U mnie trochę zmian i zawirowań. Więc się trochę wycofałam. A co do szpitali, ostatnio czytam że jak robią CC, to robią wymaz na korona i jak wyjdzie pozytywny to dziecko zabierają matce a już słyszałam, że przy chorej tarczycy wychodzi pozytywny no zaczynam się stresować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1901 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
16.06 - beta 01.07 - wizyta u gina potw ciążę 10.07 - I USG 14.08 - kolejna wizyta u gina I nie wiem jak to ugryźć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
My też chyba za bogaci na becikowe. Tylko ja się pytam gdzie te miliony z hektarów : brzydal:
Który rok będzie brany u nas do świadczeń? Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#1903 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Z tym becikowym to też myślałam, że każdemu przysługuje. Ale przez te dochody to chyba nawet wniosku nie będę składać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
u nas sam dochód męża przewyższa kryterium becikowe + moje wynagrodzenie to my dla państwa jesteśmy milionerami i nie potrzebujemy od nich pomocy
|
#1906 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Jak u Ciebie bylo z kartą ciazy? Która wizyte masz tam wpisana? Kiedy bylas po raz 1 u lekarza? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Może taka polityka niektórych lekarzy. Ja kartę ciąży dostałam w 12 tygodniu i od tej wizyty zaczęli mi wpisywać dane
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#1908 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Dzięki za uspokojenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
W ogóle Natuli to dla mnie złoto ![]() Cytat:
![]() Z tego co kojarzę to nie mogą oddzielać już matki od noworodka. Bo za duże konsekwencje psychiczne to powodowało. Coś kojarzę, że matka ma prawo zdecydować czy chce się odseparować od noworodka czy chce to mieć przy sobie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Nairobi, jeszcze takie książki znalazłam z Montessori: https://natuli.pl/pl/n/Metoda-Montes...i-rodzicow/217 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nigdy się na żadna pomoc od państwa nie załapałam. Śmiejemy się, że na bank od nowego roku wycofają 500+ bo to aż nie możliwe żebyśmy coś dostali. ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1911 |
|
💑🐱📚👶
|
Dziewczyny,
A jakie książki polecacie z przepisami dla małych dzieci? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1912 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
), mam jeszcze chyba ze dwa tytuły z biblioteki o rodzicielstwie bliskości.
|
||
|
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
ale z tym poczekam do października Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1915 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajne ma mamaginekolog, aalantkowe i dzieciaki cudaki
|
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie przyszła paka z Lullalove, milusi jest ten merynosek |
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Merynosek? W sensie kocyk z wełny merino tak? I tak muszę kupić jeden małej - pierwotnie chciałam z memi, bo wygląda na grubszy. Jest gruby, cieplusi?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#1919 | ||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laseczki 💜 Pomyślałam że może uda się wreszcie poplotkować z Wami więcej 😁 Ale nie nadrobiłam oczywiście tych dni, więc nie bardzo wiem co u Was, mogę tylko napisać trochę co u mnie... Nowy plan lekcji już ogarnęłam, zajecia dodatkowe dzieciaków też, nauczyłam się "rozkładu dnia" psiaka 😅 Wiem już mniej więcej kiedy śpi a kiedy trzeba biec za potrzebą. Gorzej, że u nas super pogoda, a ja siedzę wciąż ze szczeniakiem w domu. Do 26 września. Wtedy będzie miał drugie szczepienie i będzie można wreszcie z nim więcej wychodzić.
Bardzo się boję też, bo okazało się że ma robale, długaśne nicienie mu wyłaziły. Odrobaczylam go, dzieciaki i męża profilaktycznie też, no ale ja niestety nic nie mogę brać 😔 Może olej z pestek dyni czy kiszonki ale wiadomo że to mało. Mam nadzieję, że niuńkowi to nie zaszkodzi. Wyprawkę chciałabym robić ale wciąż się jakoś waham czy to już czas. Byłam tylko w sklepie z wózkami i wybrałam już na pewno ten Cybex Priam 2.0 lux 2w1. Mąż kręcił nosem trochę na cenę ale mówię mu, że wózek dla mnie to jak dla niego samochód i machnął ręką. Mam nadzieję że u Was wszystko w porządku i że uda mi się być teraz bardziej na bieżąco i podczytać co się tam dzieje i każdej z Was 🙈 Póki co rzuciło mi się tylko że Nairobi będzie miała córeczkę, a nie synka jak podejrzewała. Ale jako mama i córki i syna zapewniam, że obie płcie są cudowne 😍 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

kolejna 15.10 o g. 17.20, dopisz mi proszę Nairobi. Czytałam o Waszym dołach, u mnie też dziś kiepski dzień i trochę popłakałam sobie w samotności.

Mam nadzieję, że nie będzie robił problemów. Samo miejsce pracy i kontakt z mnóstwem mniej lub bardziej chorych ludzi wydaje mi się argumenten, że powinnam zostać w domu. I serio już mnie boli schylanie się do szuflad, a brzuch nie będzie mniejszy. 

a już słyszałam, że przy chorej tarczycy wychodzi pozytywny