|
|
#2491 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Dzień dobry
![]() Ja byłam już rano na pobieraniu krwi, okazało się że na odczyn Coombsa będę czekać 4 dni, także na wizytę w piątek nie będzie ![]() Zakupy z akcesoriami dla małej będę robić po połówkowych. Już nie mogę się doczekać ![]() Zdecydowałam się jednak na królika z whisbear zamiast wyderki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2492 |
|
Zakorzenienie
|
Oficjalnie połowa
![]() ![]() ![]() Screenshot_20200930-082701_Preglife.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2494 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2495 |
|
Zadomowienie
|
Ja sobie zamówiłam gatte 40 den póki co zobaczymy jak przyjdą czy będą ok
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam nie robić pierogów ale jednak będą. Ale dziś zrobię farsz a jutro będę lepic Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#2497 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przede wszystkim jaki mają pas na brzuch i krycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny można się umówić na darmową konsultację w niektorych miastach u fizjoterapeuty uroginekologicznego. Podsyłam link: https://www.instagram.com/p/CFuCV4Fn...d=yqaofd7a5i07
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zarejestrujcie się na goodie. Dostaje się zwrot za zakupy. Co prawda mały ale tu 2zl tam 5zl
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#2501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stwierdziłam tak po tym artykule Komsty, który tutaj któraś z Was podlinkowała![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie w wyderce zachęcił ten dźwięk bijącego serca, ale to może rzeczywiście niepotrzebne? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2503 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Witam się po przedłużonym weekendzie w lesie. Wypoczęłam, odespałam (naprawdę... to, ile spałam, to przekracza ludzkie pojęcie ), poczytałam trochę książek takich "okołodzieciowych", trochę naładowałam baterie na dwa ostatnie tygodnie pracy, będzie na wysokich obrotach ![]() Nie miałam tam netu i nie mogłam Was nadrabiać na bieżąco, ale w drodze wszystko przeczytałam i tym razem może nie zrobię posta-giganta z milionem cytatów Akto ale ciuszków! Solidny zapas Cytat:
Cytat:
taka mi się gastrofaza włączyła, że wszystko bym wymiotła, a lodówka pusta Cytat:
Cytat:
ale chyba dziś kliknę pieluchy na all.Co do ubranek, też trzymam się w miarę listy z Lisków i podobnie jak Ty planuję w tym nie utonąć najwyżej się dokupi, jak braki będą dramatyczne, a suszara nie będzie dawała rady ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2504 |
|
Zadomowienie
|
Mi też się ta wyderka strasznie podoba
ciekawe czy dziecku też się tak spodoba, mam nadzieję że niedługo dojedzie bo inf o nadaniu jak narazie nie mam ![]() Kupilam dziś pierwsze pampersy z racji bycia w biedronce (chodzimy tam raz na mies) cena tych eksta care mnie mile zaskoczyła ważne są do 2023 r. bo widziałam że pisałyście że też mają terminy ważności. Najem się i będę szła na moją wyprawę do galerii handlowej, chce tam dokupić ostatnie rzeczy do szpitala typu ręczniki, kapcie, klapki i napewno coś dla dzieciaczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2505 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem jakaś ograniczona! Albo to kwestia hormonów albo trzeciego dziecka. Nie wiem
Na liskach mi się nic nie podoba. Na ubranka mam czas. Wyprawka to dla mnie olejek migdałowy do kąpieli, paczka pieluch i podkłady poporodowe. Wystarczy. Jak nie dam rady kp (ale czemu w sumie nie skoro tamte były kp) to się dokupi butelkę i luz. Wczoraj byłam w IKEA, chodzę oglądam. Może wanienka, ale na co mi wanienka na dobrą sprawę, machnę go w wannie, już tak robiłam i nic się nie działo z dziećmi. No to może przewijak, myślę, idę, ale znów w głowie głoe, że bez sensu. Ręczniczek dla dziecka eeee po co, mamy w domu tyle ręczników że nie ma sensu kolejnego dokładać. Mąż patrzył na mnie jak na kosmitkę, ale się śmiał, że w sumie też tak myśli. Mówię że dziecko będzie miało okropnie przez nas, a on na to, że będzie miało normalnie. Ot, rozmowa na poziomie Łóżeczko muszę kupić, wózek, matę i kocyk. I jazda. Nie wiem czy mi dobrze z takim podejściem
|
|
|
|
#2506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zamierzam sobie ulegać w tej kwestii.Podejście może jeszcze się zmieni ale minimalizm nie jest zły, skoro już myłaś w wannie, to może faktycznie spoko? Ja tam drżę nawet na myśl o myciu w wanience ale jakoś się to opanuje. Dziecko nie będzie miało okropnie. Będzie miało wspaniale Ja tak piszę, że nie TRZEBA, bo wiem, że realnie to nie jest konieczne, zwłaszcza jak ktoś ma doświadczenie. Ja to debiutantka i mam ochotę kupić WSZYSTKO, ale też się stopuję trochę ![]() Dziewczyny, a jak jest z rozmiarówką w Smyku w porównaniu do innych sklepów? Podpowie któraś? |
|
|
|
|
#2507 |
|
Zadomowienie
|
Dzwoniłam już się umówić na usg III trymestru, dobrze że zadzwoniłam teraz bo już by miejsc nie było
a ten gin kazał się do 30tc umówić, bo później mówił że bardzo ciężko już zbadać dziecko, niby da radę ale będzie to trudniejsze. Więc tak jeśli mogę prosić o dopisanie na pierwszą stronę:16.11 - usg III trymestru godzina 10:30 19.11 - wizyta, godzina 14:20 Niestety będą badania odpłatne, mimo pakietu dziękuję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kompletnie nie czuje potrzeby wydawania kasy wychodzę z założenia, że po Młodym zużyje co zostało ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja niestety czuję potrzebę wydawania kasy, jak nie wiem! Ale ja nie mam niiiiic, brak starszych dzieci, brak maluchów w rodzinie, nie mam na kogo liczyć, więc liczę na swoje zakupy |
|
|
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
Szoszoszo pewnie masz rację 💚 Ja po prostu pamiętam że mało mi się w praktyce tych rzeczy przydało, może dlatego. Ale jakoś tak wiesz, w środku nie chciałabym żeby było jakieś "gorsze bo trzecie". A Ty Kochana kupuj i szalej, no ten magiczny czas szybko przemija 💚
Adhoc ufff. No to luz 😁 |
|
|
|
#2511 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
![]() chociaż ja nie idę w ilość, a raczej w jakość ![]() Mi w zasadzie zostały same grubsze rzeczy do kupienia ale już mam wybrane wszystko. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() A wolę teraz bo już umieram w sklepie.. Ostatnio prawie zemdlałam w galerii głową między nogi i dałam radę, ale jest coraz ciężej. A czasem wolę coś obejrzeć na żywo. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2512 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pytam o skłąd, bo fajnie sweterek wygląda, ale ja ostatnio zwracam uwagę na składy i przez to ciężko mi coś kupić, bo większość to poliester albo akryl.Cytat:
Cytat:
Właśnie odkryłam goodie pod koniec tamtego tygodnia. Żałuję, że tak późno. Już uzbierałam blisko 40 zł. |
||||||
|
|
|
#2513 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wszystko po córce wykorzystam, nie kupuje nic póki co ![]() Kupię tylko te apteczne rzeczy (uzupełnie to czego nie mam lub za mało będzie) plus pieluchy ![]() No i dla mnie rzeczy do szpitala. Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się! Ja też mówię sobie, że to pierwszy (i bardzo możliwe, że jedyny) maluch, to mogę przyszaleć tylko to jest trochę złudne, tak jak piszesz, żeby nie iść w ilość, a w jakość, nie jest łatwo się zatrzymać. Bo o ile można się zgodzić, że dziecko potrzebuje gryzaka, o tyle niekoniecznie potrzebuje gryzaka w kształcie brokuła, w którym się zakochałam, za 70 zł Pewnie, że zamierzam pokupować sporo rzeczy, które się przydadzą, a będą cieszyły głównie moje oko, a dziecko raczej nie doceni Ale muszę sobie stawiać granice, bo inaczej zaraz po gryzaku brokule zapakuję do koszyka zawieszkę do smoczka z awokado za kolejne 70 zł i już 150 zł nie moje, a te dwie rzeczy to przecież duperele i kropla w morzu potrzeb
|
||
|
|
|
#2515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chodziło mi o to, że może taki brokuł będzie duzo lepszy, zdrowszy, wytestowany i wystarczy jeden zamiast 4 innych tańszych. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasami lepiej jedna rzecz lepsza niz wiecej tańszych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko przykład, pewnie w każdej kategorii mam jakieś niezdrowe zakochanie, nad którym muszę się 5 razy zastanowić, zanim kliknę ![]() Bo na realizację wszystkich moich zachcianek na pewno mnie nie stać, to nie ulega wątpliwości Ale na pewno kupię kilka takich marzeń a'la brokuł chodziło mi tylko o to, żeby nie kupować wszystkiego z półki "wymarzone" (tzn. żebym ja nie kupowała, oczywiście nikomu nie nie bronię ), bo część rzeczy może spokojnie być tańsza, a część pewnie można sobie w ogóle darować ![]() Ale trochę szaleństwa zdecydowanie musi być |
|
|
|
|
#2518 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- A w ogóle to co to za gryzak brokuł i dlaczego jest taki fajny? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2519 |
|
Zakorzenienie
|
Moja w ogóle nie była zainteresowana gryzakami więc co bym nie kupiła i tak by leżało
![]() Zresztą u nas wszystkie "hity" były o kant upa potłuc ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam w koszyku chyba ze 4 różne gryzaki. Które wiadomo mogą posłużyć też jako zabawka (przynajmniej jeden z nich). Ale teraz dałaś mi do myślenia z nimi ![]() ![]() Mi się podoba to szaleństwo zakupowe, ale jednak staram się zachować rozsądek. W miarę możliwości. Też wolę kupić coś lepszej jakości, przetestowane, bezpieczne, ekologiczne niż iść w masówkę. Wolę żeby coś było rozwijające, aniżeli grający garnek z Fisher Price (który zapewne moja mama i tak będzie chciała kupić). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:17.

chciałam 100 den a to co przyszło to max 60 🤷
♀️

przede wszystkim jaki mają pas na brzuch i krycie 

), poczytałam trochę książek takich "okołodzieciowych", trochę naładowałam baterie na dwa ostatnie tygodnie pracy, będzie na wysokich obrotach
ale ciuszków! Solidny zapas
A zamówiłam ten sam od tego samego dostawcy 
ale ja ogólnie nie chce dużo ciuszków. Szlam zgodnie z listą Lisków i tyle. Mam w domu suszarkę, jak się okaże, że ciuszków brakuje to dokupię wtedy.

Na liskach mi się nic nie podoba. Na ubranka mam czas. Wyprawka to dla mnie olejek migdałowy do kąpieli, paczka pieluch i podkłady poporodowe. Wystarczy. Jak nie dam rady kp (ale czemu w sumie nie skoro tamte były kp) to się dokupi butelkę i luz. Wczoraj byłam w IKEA, chodzę oglądam. Może wanienka, ale na co mi wanienka na dobrą sprawę, machnę go w wannie, już tak robiłam i nic się nie działo z dziećmi. No to może przewijak, myślę, idę, ale znów w głowie głoe, że bez sensu. Ręczniczek dla dziecka eeee po co, mamy w domu tyle ręczników że nie ma sensu kolejnego dokładać. Mąż patrzył na mnie jak na kosmitkę, ale się śmiał, że w sumie też tak myśli. Mówię że dziecko będzie miało okropnie przez nas, a on na to, że będzie miało normalnie. Ot, rozmowa na poziomie
Łóżeczko muszę kupić, wózek, matę i kocyk. I jazda. Nie wiem czy mi dobrze z takim podejściem
dziękuję 
Ja po prostu pamiętam że mało mi się w praktyce tych rzeczy przydało, może dlatego. Ale jakoś tak wiesz, w środku nie chciałabym żeby było jakieś "gorsze bo trzecie". A Ty Kochana kupuj i szalej, no ten magiczny czas szybko przemija 
Szczerze mówiąc, now patrzyłam na sklad. Kolor mi się spodobal to wzielam