Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-09-30, 08:44   #2491
Francesc_a
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Dzień dobry
Ja byłam już rano na pobieraniu krwi, okazało się że na odczyn Coombsa będę czekać 4 dni, także na wizytę w piątek nie będzie

Zakupy z akcesoriami dla małej będę robić po połówkowych. Już nie mogę się doczekać

Zdecydowałam się jednak na królika z whisbear zamiast wyderki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
Ja też zamawiałam jakieś rajstopy, ale trochę za słabe jak dla mnie chciałam 100 den a to co przyszło to max 60 🤷♀️

A w Gatta patrzałaś?

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 08:44   #2492
Francesc_a
Zakorzenienie

Oficjalnie połowaScreenshot_20200930-082701_Preglife.jpg

Stary 2020-09-30, 09:10   #2493
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Oficjalnie połowaZałącznik 7728778

Super!

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 09:13   #2494
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Adhoc, właśnie u kilku sprzedawców tak widziałam - niby 70 den, a na modelce jak 20 den wygląda.
Zamówiłam m.in. Gattę i w komentarzach było, że 100 den jest od nóg, a część majtkowa jest jak zwykle rajstopy. Zobaczę co przyjdzie... Od kilku lat korzystamy z Allegro Smart, zwrot też jest dzięki temu darmowy.

No właśnie, ja wzięłam jakieś no name to mam
Cytat:
Dzień dobry
Ja byłam już rano na pobieraniu krwi, okazało się że na odczyn Coombsa będę czekać 4 dni, także na wizytę w piątek nie będzie

Zakupy z akcesoriami dla małej będę robić po połówkowych. Już nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

A w Gatta patrzałaś?

No właśnie na stronie gatty jak szukałam to były jakieś dwa modele 🤷☠♀️ może zobaczę na allegro albo stacjonarnie
Cytat:

Ale czas leci

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 10:13   #2495
stookrotka1991
Zadomowienie

Ja sobie zamówiłam gatte 40 den póki co zobaczymy jak przyjdą czy będą ok

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 10:13   #2496
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

A w Gatta patrzałaś?

U mnie tydzień czasu się czekało na ten wynik. Aż się zdziwiłam.

Miałam nie robić pierogów ale jednak będą. Ale dziś zrobię farsz a jutro będę lepic

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 10:18   #2497
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Ja sobie zamówiłam gatte 40 den póki co zobaczymy jak przyjdą czy będą ok

To czekam na opinie przede wszystkim jaki mają pas na brzuch i krycie

Stary 2020-09-30, 10:44   #2498
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

A co zdecydowało o wyborze króliczka? Przeczytałam że ma różowy szum a wyderka ma biały. Nie znam się na tym za bardzo.

Stary 2020-09-30, 10:45   #2499
Francesc_a
Zakorzenienie

Dziewczyny można się umówić na darmową konsultację w niektorych miastach u fizjoterapeuty uroginekologicznego. Podsyłam link: https://www.instagram.com/p/CFuCV4Fn...d=yqaofd7a5i07

Stary 2020-09-30, 10:48   #2500
mansikkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny zarejestrujcie się na goodie. Dostaje się zwrot za zakupy. Co prawda mały ale tu 2zl tam 5zl

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 11:10   #2501
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
A co zdecydowało o wyborze króliczka? Przeczytałam że ma różowy szum a wyderka ma biały. Nie znam się na tym za bardzo.

Chyba za dużo bajerów w wyderce. A mam zamiar w ostateczności dzidzi puścić szumisia. Nie chce żeby spało przytulone do niego, więc dodatkowe gadżety w wyderce mi są niepotrzebne Stwierdziłam tak po tym artykule Komsty, który tutaj któraś z Was podlinkowała

Stary 2020-09-30, 11:59   #2502
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba za dużo bajerów w wyderce. A mam zamiar w ostateczności dzidzi puścić szumisia. Nie chce żeby spało przytulone do niego, więc dodatkowe gadżety w wyderce mi są niepotrzebne Stwierdziłam tak po tym artykule Komsty, który tutaj któraś z Was podlinkowała

Mnie w wyderce zachęcił ten dźwięk bijącego serca, ale to może rzeczywiście niepotrzebne?

Stary 2020-09-30, 12:14   #2503
Szoszoszo
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Witam się po przedłużonym weekendzie w lesie. Wypoczęłam, odespałam (naprawdę... to, ile spałam, to przekracza ludzkie pojęcie ), poczytałam trochę książek takich "okołodzieciowych", trochę naładowałam baterie na dwa ostatnie tygodnie pracy, będzie na wysokich obrotach

Nie miałam tam netu i nie mogłam Was nadrabiać na bieżąco, ale w drodze wszystko przeczytałam i tym razem może nie zrobię posta-giganta z milionem cytatów

Akto ale ciuszków! Solidny zapas

Cytat:
Napisane przez NuFCia Pokaż wiadomość
Gotuję właśnie bigos Myślałam o nim od 2 tygodni. Zamówiłam sobie ostatnio na Lokalnym Rolniku i za pierwszym razem przyszedł niemal idealny, tylko troszkę słony a za drugim razem był okropny A zamówiłam ten sam od tego samego dostawcy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wpraszam się na bigosik!

Cytat:
Ja miałam ochotę na rosół i właśnie kończę gotować i sobie zaraz zjem a przy okazji mam jeszcze ochotę na pierogi również ale też na kopytka z sosem

I na rosołek też bym zajechała taka mi się gastrofaza włączyła, że wszystko bym wymiotła, a lodówka pusta

Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Zamawiałyście może na allegro rajstopy ciążowe?

Widziałam, że przewijała się już wcześnej kwestia rajstop, ja akurat nie zamawiałam na allegro, tylko w h&m w ramach 3 za 2, brałam 100 den. Nie jest to pewnie najbardziej ekonomiczny wariant, ale mogę powiedzieć, że są porządne, grubsze, kryjące, nie zwijają się i nie spadają, jestem z nich zadowolona, zwłaszcza że dużo w kieckach chodzę i wygoda się megaliczy.

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Ja mam mniej ale ja ogólnie nie chce dużo ciuszków. Szlam zgodnie z listą Lisków i tyle. Mam w domu suszarkę, jak się okaże, że ciuszków brakuje to dokupię wtedy.

Zrobiłam zamówienie na allegro właśnie. Same pierdółki, prześcieradełka, podkłady na materac itp

Super! Ale jesteś już zaawansowana z wyprawką, ja do takich pierdółek jeszcze nie dorosłam ale chyba dziś kliknę pieluchy na all.

Co do ubranek, też trzymam się w miarę listy z Lisków i podobnie jak Ty planuję w tym nie utonąć najwyżej się dokupi, jak braki będą dramatyczne, a suszara nie będzie dawała rady

Cytat:

Kurczę, a ja jestem rozdarta, tak mi się podoba ta wyderka
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 12:23   #2504
Paulina1671
Zadomowienie

Mi też się ta wyderka strasznie podoba ciekawe czy dziecku też się tak spodoba, mam nadzieję że niedługo dojedzie bo inf o nadaniu jak narazie nie mam
Kupilam dziś pierwsze pampersy z racji bycia w biedronce (chodzimy tam raz na mies) cena tych eksta care mnie mile zaskoczyła ważne są do 2023 r. bo widziałam że pisałyście że też mają terminy ważności. Najem się i będę szła na moją wyprawę do galerii handlowej, chce tam dokupić ostatnie rzeczy do szpitala typu ręczniki, kapcie, klapki i napewno coś dla dzieciaczka

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 12:27   #2505
lausanne
Wtajemniczenie

Jestem jakaś ograniczona! Albo to kwestia hormonów albo trzeciego dziecka. Nie wiem Na liskach mi się nic nie podoba. Na ubranka mam czas. Wyprawka to dla mnie olejek migdałowy do kąpieli, paczka pieluch i podkłady poporodowe. Wystarczy. Jak nie dam rady kp (ale czemu w sumie nie skoro tamte były kp) to się dokupi butelkę i luz. Wczoraj byłam w IKEA, chodzę oglądam. Może wanienka, ale na co mi wanienka na dobrą sprawę, machnę go w wannie, już tak robiłam i nic się nie działo z dziećmi. No to może przewijak, myślę, idę, ale znów w głowie głoe, że bez sensu. Ręczniczek dla dziecka eeee po co, mamy w domu tyle ręczników że nie ma sensu kolejnego dokładać. Mąż patrzył na mnie jak na kosmitkę, ale się śmiał, że w sumie też tak myśli. Mówię że dziecko będzie miało okropnie przez nas, a on na to, że będzie miało normalnie. Ot, rozmowa na poziomie Łóżeczko muszę kupić, wózek, matę i kocyk. I jazda. Nie wiem czy mi dobrze z takim podejściem
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 12:34   #2506
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Jestem jakaś ograniczona! Albo to kwestia hormonów albo trzeciego dziecka. Nie wiem Na liskach mi się nic nie podoba. Na ubranka mam czas. Wyprawka to dla mnie olejek migdałowy do kąpieli, paczka pieluch i podkłady poporodowe. Wystarczy. Jak nie dam rady kp (ale czemu w sumie nie skoro tamte były kp) to się dokupi butelkę i luz. Wczoraj byłam w IKEA, chodzę oglądam. Może wanienka, ale na co mi wanienka na dobrą sprawę, machnę go w wannie, już tak robiłam i nic się nie działo z dziećmi. No to może przewijak, myślę, idę, ale znów w głowie głoe, że bez sensu. Ręczniczek dla dziecka eeee po co, mamy w domu tyle ręczników że nie ma sensu kolejnego dokładać. Mąż patrzył na mnie jak na kosmitkę, ale się śmiał, że w sumie też tak myśli. Mówię że dziecko będzie miało okropnie przez nas, a on na to, że będzie miało normalnie. Ot, rozmowa na poziomie Łóżeczko muszę kupić, wózek, matę i kocyk. I jazda. Nie wiem czy mi dobrze z takim podejściem
Kurczę, trochę zazdroszczę, mnie się niestety na Liskach podoba prawie wszystko ale nie zamierzam sobie ulegać w tej kwestii.

Podejście może jeszcze się zmieni ale minimalizm nie jest zły, skoro już myłaś w wannie, to może faktycznie spoko? Ja tam drżę nawet na myśl o myciu w wanience ale jakoś się to opanuje. Dziecko nie będzie miało okropnie. Będzie miało wspaniale przecież dziecku wcale nie TRZEBA wanienki czy kubełka, wyderki czy szumisia, przewijaka, wyczesanego łóżka czy megaręcznika kąpielowego. Dziecku trzeba miłości i troskliwych rodziców, a to Wasze maleństwo ma jak w banku

Ja tak piszę, że nie TRZEBA, bo wiem, że realnie to nie jest konieczne, zwłaszcza jak ktoś ma doświadczenie. Ja to debiutantka i mam ochotę kupić WSZYSTKO, ale też się stopuję trochę

Dziewczyny, a jak jest z rozmiarówką w Smyku w porównaniu do innych sklepów? Podpowie któraś?
Stary 2020-09-30, 12:36   #2507
Paulina1671
Zadomowienie

Dzwoniłam już się umówić na usg III trymestru, dobrze że zadzwoniłam teraz bo już by miejsc nie było a ten gin kazał się do 30tc umówić, bo później mówił że bardzo ciężko już zbadać dziecko, niby da radę ale będzie to trudniejsze. Więc tak jeśli mogę prosić o dopisanie na pierwszą stronę:

16.11 - usg III trymestru godzina 10:30

19.11 - wizyta, godzina 14:20

Niestety będą badania odpłatne, mimo pakietu dziękuję

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 12:41   #2508
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Myślałam, że tylko ja jestem jakaś upośledzona w tym względzie kompletnie nie czuje potrzeby wydawania kasy wychodzę z założenia, że po Młodym zużyje co zostało
Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Kurczę, trochę zazdroszczę, mnie się niestety na Liskach podoba prawie wszystko ale nie zamierzam sobie ulegać w tej kwestii.

Podejście może jeszcze się zmieni ale minimalizm nie jest zły, skoro już myłaś w wannie, to może faktycznie spoko? Ja tam drżę nawet na myśl o myciu w wanience ale jakoś się to opanuje. Dziecko nie będzie miało okropnie. Będzie miało wspaniale przecież dziecku wcale nie TRZEBA wanienki czy kubełka, wyderki czy szumisia, przewijaka, wyczesanego łóżka czy megaręcznika kąpielowego. Dziecku trzeba miłości i troskliwych rodziców, a to Wasze maleństwo ma jak w banku

Ja tak piszę, że nie TRZEBA, bo wiem, że realnie to nie jest konieczne, zwłaszcza jak ktoś ma doświadczenie. Ja to debiutantka i mam ochotę kupić WSZYSTKO, ale też się stopuję trochę

Dziewczyny, a jak jest z rozmiarówką w Smyku w porównaniu do innych sklepów? Podpowie któraś?
Ja dużo ciuszkow brałam że smyka (głównie bodziaki) to rozmiarowka była u mnie adekwatna do wieku. Choć wiadomo, że zdarzały się w jednym opakowaniu różnice raz większe i raz mniejsze

Stary 2020-09-30, 12:52   #2509
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że tylko ja jestem jakaś upośledzona w tym względzie kompletnie nie czuje potrzeby wydawania kasy wychodzę z założenia, że po Młodym zużyje co zostało Ja dużo ciuszkow brałam że smyka (głównie bodziaki) to rozmiarowka była u mnie adekwatna do wieku. Choć wiadomo, że zdarzały się w jednym opakowaniu różnice raz większe i raz mniejsze

Dziękuję bardzo za smykową opinię

Ja niestety czuję potrzebę wydawania kasy, jak nie wiem! Ale ja nie mam niiiiic, brak starszych dzieci, brak maluchów w rodzinie, nie mam na kogo liczyć, więc liczę na swoje zakupy
Stary 2020-09-30, 13:02   #2510
lausanne
Wtajemniczenie

Szoszoszo pewnie masz rację 💚 Ja po prostu pamiętam że mało mi się w praktyce tych rzeczy przydało, może dlatego. Ale jakoś tak wiesz, w środku nie chciałabym żeby było jakieś "gorsze bo trzecie". A Ty Kochana kupuj i szalej, no ten magiczny czas szybko przemija 💚

Adhoc ufff. No to luz 😁
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 13:25   #2511
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Dzwoniłam już się umówić na usg III trymestru, dobrze że zadzwoniłam teraz bo już by miejsc nie było a ten gin kazał się do 30tc umówić, bo później mówił że bardzo ciężko już zbadać dziecko, niby da radę ale będzie to trudniejsze. Więc tak jeśli mogę prosić o dopisanie na pierwszą stronę:

16.11 - usg III trymestru godzina 10:30

19.11 - wizyta, godzina 14:20

Niestety będą badania odpłatne, mimo pakietu dziękuję

Też ostatnio właśnie myślałam o tych badaniach. Wypada mi jakoś w 2 połowie listopada właśnie... Ostatnio doktorek mówił że będzie podwyżka. A już brał 350

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:

Ja niestety czuję potrzebę wydawania kasy, jak nie wiem! Ale ja nie mam niiiiic, brak starszych dzieci, brak maluchów w rodzinie, nie mam na kogo liczyć, więc liczę na swoje zakupy
Ja tyle czasu czekałam na dziecko, że muszę się wyszaleć chociaż ja nie idę w ilość, a raczej w jakość
Mi w zasadzie zostały same grubsze rzeczy do kupienia ale już mam wybrane wszystko.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Szoszoszo pewnie masz rację Ja po prostu pamiętam że mało mi się w praktyce tych rzeczy przydało, może dlatego. Ale jakoś tak wiesz, w środku nie chciałabym żeby było jakieś "gorsze bo trzecie". A Ty Kochana kupuj i szalej, no ten magiczny czas szybko przemija

Adhoc ufff. No to luz
Dlatego ja nie zamierzam kupować miliona ciuszków, kosmetyków, gryzaków. No ale jako, że to pierwsze to i tak zakupy wyszły niezle
A wolę teraz bo już umieram w sklepie.. Ostatnio prawie zemdlałam w galerii głową między nogi i dałam radę, ale jest coraz ciężej. A czasem wolę coś obejrzeć na żywo.

Stary 2020-09-30, 13:50   #2512
kaewso
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
Ja to się modlę żeby nie urodzić na początku ferii u nas we Wielkopolsce. Bo wolałabym żeby dzieciaki chodziły do przedszkola. Jednak od 8 do 13 byłaby względna cisza w domu i w tym czasie tz by na spokojnie ogarną dom i obiad a tak jak bd w domu to loo matko i córko już to widzę

Byłoby wesoło

Cytat:
Wow wow
Czy ktoś poza mną nie zaczął jeszcze nic kupować dziecku ani z wyprawki?
Ja nie mam nic, ale czekam z pierwzymi zakupami do badania połówkowego.

Cytat:
Napisane przez faithworkswonders Pokaż wiadomość
[/COLOR]A jak się macie co do suplementów diety właśnie witamin (pregna, femibion itp) a masa dziecka?

Zażywam Pregna Plus, Pregna DHA i magnez, ale kompletnie nie wiem jak to się ma do masy dziecka
Cytat:
Napisane przez paula1456 Pokaż wiadomość
Wazne, zeby wszystko ok wyszlo Szczerze mówiąc, now patrzyłam na sklad. Kolor mi się spodobal to wzielam

A pewnie, jak szaleć, to szaleć Pytam o skłąd, bo fajnie sweterek wygląda, ale ja ostatnio zwracam uwagę na składy i przez to ciężko mi coś kupić, bo większość to poliester albo akryl.

Cytat:
Ja miałam ochotę na rosół i właśnie kończę gotować i sobie zaraz zjem a przy okazji mam jeszcze ochotę na pierogi również ale też na kopytka z sosem

Mam plan ugotować w ten weekend albo następny wielki gar rosoły i zamrozić kilka porcji, ale musimy trochę zapasów wyjeść z zamrażarki.

Cytat:

Super
Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny zarejestrujcie się na goodie. Dostaje się zwrot za zakupy. Co prawda mały ale tu 2zl tam 5zl

Właśnie odkryłam goodie pod koniec tamtego tygodnia. Żałuję, że tak późno. Już uzbierałam blisko 40 zł.
kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 13:57   #2513
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że tylko ja jestem jakaś upośledzona w tym względzie kompletnie nie czuje potrzeby wydawania kasy wychodzę z założenia, że po Młodym zużyje co zostało Ja dużo ciuszkow brałam że smyka (głównie bodziaki) to rozmiarowka była u mnie adekwatna do wieku. Choć wiadomo, że zdarzały się w jednym opakowaniu różnice raz większe i raz mniejsze

Też tak mam
Wszystko po córce wykorzystam, nie kupuje nic póki co
Kupię tylko te apteczne rzeczy (uzupełnie to czego nie mam lub za mało będzie) plus pieluchy
No i dla mnie rzeczy do szpitala.
Cytat:

Wiem jak to jest

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 13:57   #2514
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Szoszoszo pewnie masz rację 💚 Ja po prostu pamiętam że mało mi się w praktyce tych rzeczy przydało, może dlatego. Ale jakoś tak wiesz, w środku nie chciałabym żeby było jakieś "gorsze bo trzecie". A Ty Kochana kupuj i szalej, no ten magiczny czas szybko przemija 💚

Adhoc ufff. No to luz 😁
będę korzystać!

Cytat:
Też ostatnio właśnie myślałam o tych badaniach. Wypada mi jakoś w 2 połowie listopada właśnie... Ostatnio doktorek mówił że będzie podwyżka. A już brał 350

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Ja tyle czasu czekałam na dziecko, że muszę się wyszaleć chociaż ja nie idę w ilość, a raczej w jakość
Mi w zasadzie zostały same grubsze rzeczy do kupienia ale już mam wybrane wszystko.

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Dlatego ja nie zamierzam kupować miliona ciuszków, kosmetyków, gryzaków. No ale jako, że to pierwsze to i tak zakupy wyszły niezle
A wolę teraz bo już umieram w sklepie.. Ostatnio prawie zemdlałam w galerii głową między nogi i dałam radę, ale jest coraz ciężej. A czasem wolę coś obejrzeć na żywo.

Jejku, Wy już się zapisujecie na usg III trymestru, a ja dopiero w piątek idę na połówkowe

Zgadzam się! Ja też mówię sobie, że to pierwszy (i bardzo możliwe, że jedyny) maluch, to mogę przyszaleć tylko to jest trochę złudne, tak jak piszesz, żeby nie iść w ilość, a w jakość, nie jest łatwo się zatrzymać. Bo o ile można się zgodzić, że dziecko potrzebuje gryzaka, o tyle niekoniecznie potrzebuje gryzaka w kształcie brokuła, w którym się zakochałam, za 70 zł

Pewnie, że zamierzam pokupować sporo rzeczy, które się przydadzą, a będą cieszyły głównie moje oko, a dziecko raczej nie doceni Ale muszę sobie stawiać granice, bo inaczej zaraz po gryzaku brokule zapakuję do koszyka zawieszkę do smoczka z awokado za kolejne 70 zł i już 150 zł nie moje, a te dwie rzeczy to przecież duperele i kropla w morzu potrzeb
Stary 2020-09-30, 14:00   #2515
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
będę korzystać!

Jejku, Wy już się zapisujecie na usg III trymestru, a ja dopiero w piątek idę na połówkowe

Zgadzam się! Ja też mówię sobie, że to pierwszy (i bardzo możliwe, że jedyny) maluch, to mogę przyszaleć tylko to jest trochę złudne, tak jak piszesz, żeby nie iść w ilość, a w jakość, nie jest łatwo się zatrzymać. Bo o ile można się zgodzić, że dziecko potrzebuje gryzaka, o tyle niekoniecznie potrzebuje gryzaka w kształcie brokuła, w którym się zakochałam, za 70 zł

Pewnie, że zamierzam pokupować sporo rzeczy, które się przydadzą, a będą cieszyły głównie moje oko, a dziecko raczej nie doceni Ale muszę sobie stawiać granice, bo inaczej zaraz po gryzaku brokule zapakuję do koszyka zawieszkę do smoczka z awokado za kolejne 70 zł i już 150 zł nie moje, a te dwie rzeczy to przecież duperele i kropla w morzu potrzeb
Ale jak Cie stać i będą Cie cieszyć to... Chodziło mi o to, że może taki brokuł będzie duzo lepszy, zdrowszy, wytestowany i wystarczy jeden zamiast 4 innych tańszych.

Stary 2020-09-30, 14:18   #2516
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak Cie stać i będą Cie cieszyć to... Chodziło mi o to, że może taki brokuł będzie duzo lepszy, zdrowszy, wytestowany i wystarczy jeden zamiast 4 innych tańszych.

Dokladnie. Zgadzam sie w 100 % z ostatnim zdaniem czasami lepiej jedna rzecz lepsza niz wiecej tańszych

Stary 2020-09-30, 14:20   #2517
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne, rozumiem! Na pewno jeden wypasiony brokuł lepszy od kilku chłamowatych gryzaków to tylko przykład, pewnie w każdej kategorii mam jakieś niezdrowe zakochanie, nad którym muszę się 5 razy zastanowić, zanim kliknę

Bo na realizację wszystkich moich zachcianek na pewno mnie nie stać, to nie ulega wątpliwości

Ale na pewno kupię kilka takich marzeń a'la brokuł chodziło mi tylko o to, żeby nie kupować wszystkiego z półki "wymarzone" (tzn. żebym ja nie kupowała, oczywiście nikomu nie nie bronię ), bo część rzeczy może spokojnie być tańsza, a część pewnie można sobie w ogóle darować

Ale trochę szaleństwa zdecydowanie musi być
Stary 2020-09-30, 15:26   #2518
kaewso
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Dokladnie. Zgadzam sie w 100 % z ostatnim zdaniem czasami lepiej jedna rzecz lepsza niz wiecej tańszych

Też się zgadzam w 100%! Od jakiegoś czasu stosuję też tę zasadę w ubraniach czy rzeczach do domu.

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A w ogóle to co to za gryzak brokuł i dlaczego jest taki fajny?

kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 16:03   #2519
AnnLady
Zakorzenienie

Moja w ogóle nie była zainteresowana gryzakami więc co bym nie kupiła i tak by leżało
Zresztą u nas wszystkie "hity" były o kant upa potłuc

AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-30, 16:13   #2520
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Moja w ogóle nie była zainteresowana gryzakami więc co bym nie kupiła i tak by leżało
Zresztą u nas wszystkie "hity" były o kant upa potłuc

O nie Ja mam w koszyku chyba ze 4 różne gryzaki. Które wiadomo mogą posłużyć też jako zabawka (przynajmniej jeden z nich). Ale teraz dałaś mi do myślenia z nimi

Mi się podoba to szaleństwo zakupowe, ale jednak staram się zachować rozsądek. W miarę możliwości. Też wolę kupić coś lepszej jakości, przetestowane, bezpieczne, ekologiczne niż iść w masówkę.
Wolę żeby coś było rozwijające, aniżeli grający garnek z Fisher Price (który zapewne moja mama i tak będzie chciała kupić).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości