|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W lipcu byłam z moim 6 latkiem przez trzy dni na diagnostyce, nikt nas nie badał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3693 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w artykule byla mowa o oddziale Neonatologi ("Neonatologia (łac. neonatus - noworodek) – dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami, wadami wrodzonymi oraz prawidłowym rozwojem dzieci w okresie noworodkowym) no ale fakt - konsternacja, Twój komentarz to mocny powód do konsternacji... |
|
|
|
|
|
#3694 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88185263]z tymi starszymi dziećmi to juz raczje wpuszczają matki do szpitali
w artykule byla mowa o oddziale Neonatologi ("Neonatologia (łac. neonatus - noworodek) – dziedzina medycyny zajmująca się schorzeniami, wadami wrodzonymi oraz prawidłowym rozwojem dzieci w okresie noworodkowym) no ale fakt - konsternacja, Twój komentarz to mocny powód do konsternacji...[/QUOTE] No to dalej - epidemia tyle nie trwa jeszcze, chyba że to takie naprawdę wcześniaki a ktoś zaszedł, aby mówić o pełnej świadomości, na poczatku kwietnia Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja a propos tego przykładu 7latka w poscie invisible. (btw- ja jako 7latka byłam w szpitalu 2 tygodnie w czasach, kiedy na oddzialy nie wpuszczano rodziców, tylko przez okienko się z nim mozna bylo spotkać) zaczynają mnie wystraszac te rosnące liczby w Polsce, 3700 hospitalizowanych ehh... ale zauwazylam tnen mechanizm , tez u siebie, że 'cierpienie jednej to tragedia,a smierc milionów to statystyka" ;/ i tez jakos ostatnio tak zawężająco patrzę na statystyki tylko mojego miasta... Byłam w weekend na festiwalu food trucków, sporo ludzi bylo, moze z 5% w maseczkach, z tym,ze to bylo na powietrzu i serio nie trzeba bylo sie zblizać do obcych jak sie nie chcialo. |
|
|
|
|
|
#3696 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm nie brzmi to przemyslanie. Czy to cos pomoze? Jezeli juz to trzeba by ograniczyc mocniej dzialanie roznych branz ale wtedy musieliby placic odszkodowania i tak by bylo najlepiej bo byloby i zdrowie ludzkie (gdyby ilosc zachorowan i zgonow sie zmniejszyla) i pieniadze dla przedsiebiorcow ale chyba nikogo na to nie stac finansowo.
Co z pomyslem zamykania lokali o 22? Moim zdaniem to by mialo sens w miescowosciach turystycznych. To tam ludzie sie tlocza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3698 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
""80 proc. zachorowań przebiega w sposób łagodny lub bezobjawowy. Podobnie jak w grypie, chorują poważnie osoby starsze, chore, osoby, które mają inne choroby - onkologiczne, dializy, powyżej 80 roku życia" - stwierdził w Porannej rozmowie w RMF FM minister zdrowia Łukasz Szumowski pytany o rozprzestrzeniającego się w kolejnych krajach koronawirusa." LINK |
|
|
|
|
|
#3699 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88185467]Dzieci poczęte w czasie pandemii siedzą jeszcze w brzuchach. Pandemię mamy od 11 marca, czyli za tydzień, 11 października, stuknie 7 miesiąc. Pierwszy przypadek w Polsce został zdiagnozowany 4 marca. W lutym przekaz polityków i mediów był taki, że nie ma się co przejmować, bo to taka grypka, minister Szumowski mówił w programie RMF, że nie wie po co ludzie noszą maseczki.
""80 proc. zachorowań przebiega w sposób łagodny lub bezobjawowy. Podobnie jak w grypie, chorują poważnie osoby starsze, chore, osoby, które mają inne choroby - onkologiczne, dializy, powyżej 80 roku życia" - stwierdził w Porannej rozmowie w RMF FM minister zdrowia Łukasz Szumowski pytany o rozprzestrzeniającego się w kolejnych krajach koronawirusa." LINK[/QUOTE]Ja mam w brzuchu dziecko chwilę sprzed pandemii ![]() ![]() Szczerze to nie odczułam, żeby moja ciąża jakoś na tym ucierpiała. Do szpitala mnie wezmą, najwyżej test będę musiała zrobić przed porodem. Nie marzy mi się żaden poród z mężem, więc mam to w pompce. Szkoła rodzenia w szpitalu działa normalnie. Do lekarza też nie miałam najmniejszych problemów się dostać ( ale chodzę prywatnie). Nawet mi ta pandemia na rękę, bo żadne ciotki klotki nie będą mi się po porodzie pałetały w szpitalu pod nogami ![]() niech se w domu siedzą.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3700 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
same sobie winne? Ja ze swojej strony nie zdecydowałabym się w tym roku na ciążę ale takie gadanie jak Twoje to przesada i to wielka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#3701 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#3702 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3703 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rodziny osób chorych terminalnie bądź w ciężkim stanie z różnych powodów mają prawo odwiedzać bliskich. Tylko, jak widać, prawo nie jest jasno przekazywane pacjentom, może nawet w ogóle, a może jest im mówione coś innego (że nie można odwiedzać, bo pandemia). Nie znajduję epitetów na coś takiego, jak to określić. Oczywiście jeśli ktoś wie o tym, że ma prawo odwiedzić osobę w ciężkim stanie, to może to jakoś wyegzekwować. Tylko to jest paskudne, że to trzeba egzekwować. Kocham ten kraj, naprawdę, i ludzi, tych przeciętnych. Jestem tutaj przywiązana do wszystkiego. Ale np. wczoraj byłam na filmie, akcja się działa w Norwegii. Kobieta otrzymała pomoc w ciągu 7 dni w okresie świąt BN. Moja rodzina miała analogiczną sytuację i abstrahując już od czasu oczekiwania na pewne wyniki, czekaliśmy kilka miesięcy. Ja już nawet płakać nad tym nie umiem, nie mam żądań, nie mam siły krzyczeć. ![]() Historia mieszkańców wspomnianego wcześniej DPSu okropna. O ile jestem całym sercem za personelem medycznym, o tyle takiego porzucenia pacjentów nie jestem w stanie zrozumieć. Nie w tej skali. Nie w tym momencie. |
|
|
|
|
|
#3704 |
|
Zadomowienie
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
U nas czerwona chyba od soboty .A ja siedzę w domu bo tato ma potwierdzonego
Ale sanepid nie nałożył na nas kwarantanny tylko ja sama sobie na pare dni w razie w.Kwarantanna tylko w pracy u niego no i mama .A powiem wam ze nie wiemy gdzie się zaraził .Mowi ze w pracy siedzi sam ,wszędzie chodzi w masce ,w ogóle do sklepów mało chodzi bo raczej mama .No i skąd??Juz zaczynam podejrzewać ze moje dziecko albo któreś z nas przyniosło jakiegoś bezobjawowego i zaraziło dziadka.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Voytkova Czas edycji: 2020-10-06 o 15:25 |
|
|
|
|
#3705 |
|
Raczkowanie
|
Ktos sie orientuje czy jezeli nie mam gorączki i utraty smaku to szpital nadal zrobi mi test a nie bedzie kazal iśc w diably? Od wczoraj mamy z tż dośc odczuwalne kłucie w klatce piersiowej, tempeature 37,1 i bóle głowy, ale to chyba za malo zeby sie zakwalifikowac na badanie?
|
|
|
|
|
#3706 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tym Polskim sklepem u mnie to samo. Jako jedyna miałam maseczkę. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- My niedawno byliśmy znowu na kwarantannie. Tym razem maz. Był chory ale w pracy kazali mu zrobic test. Zamówił. Wyszedł negatywny. Od wtorku do niedzieli wszyscy w domu siedzielismy. Fakt miał ostry kaszel, lekka gorączkę i katar. Potem go bolały mięśnie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#3707 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() Jestem w szoku. Kwarantanna jest z automatu dla wszystkich domowników zarażonego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3708 | |
|
Zadomowienie
|
Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 7.
Cytat:
My nie mieszkamy razem .Widzielismy się kilka dni przed wystąpieniem objawów a sanepid pytał tylko o kontakty od dnia objawów . I tak jestem w szoku ze tak szybko zadziałali,dziś wynik i dziś telefon z sanepidu i kwarantanna. Teraz mam stresa .Mam nadzieje ze rodzicom nic wielkiego nie będzie bo najmłodsi nie są . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez Voytkova Czas edycji: 2020-10-06 o 15:37 |
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ci którzy powiedzieli, że nie mieli objawów zostali odesłani. Ci następni w kolejce już powiedzieli, że mają objawy (gorączka, utrata smaku - kłamali ) mieli zrobione testy
|
|
|
|
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdyby mi zależało na zrobieniu testu, to kłamałabym jak z nut. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3711 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale ja też bym kłamała |
|
|
|
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież choroba może się rozwinąć błyskawicznie i weź potem błagaj o karetkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3714 |
|
Zakorzenienie
|
Od piątku przebywam całą rodziną (ja, mąż, dwójka dzieci) na kwarantannie. Pracuje w szpitalu na noworodkach i miałam kontakt z dodatnia bezobjawową pacjentka. Ktoś wymyślił by wszystkie pacjentki na oddziale testować i wyszła jedna dodatnia. Mnie i koleżankę i jeszcze 3 inne osoby z tego powodu wysłali na kwarantanne. Pielęgniarka epidemiologiczna pytała o nasze zabezpieczenia. Były to tylko maseczki i rękawiczki. Miałam z tą kobietą bezpośredni kontakt, bo kilkakrotnie pomagałam jej w przystawianiu dziecka do piersi, to samo koleżanka ze zmiany. Co ciekawe, gdybym miała gogle lub przylubice do tego zestawu to kwarantanny bym nie miała... Ja i koleżanka nosimy okulary, ale według góry to za mało. Więc się kisimy w domu. Codziennie policja przyjeżdża.
Przykład drugi. Mój tata źle się czuł przez kilka dni. Gorączkował, bolały go mięśnie. Skontaktowal się z przychodnia i najpierw dostał antybiotyk na telefon. Po 3 dniach miał dzwonić ponownie. Pani doktor zdecydowała się go zbadać w przychodni, dostał kolejny antybiotyk i skierowanie na wymaz na koronę. Na drugi dzień miał robić. Moi rodzice mieszkają razem. Mama dzwoniła do przychodni co z nią, bo tata miał być na kwarantannie do momentu uzyskania wyniku. Dowiedziała się, że ona nie ma kwarantanny, chyba, że wynik taty wyjdzie dodatni. Absurd! Tata wyszedł ujemny i wszystko rozeszło się po kościach. A co do nas jeszcze. Żadne z nas nie będzie miało wymazu. Ja nie miałam, a miałam kontakt z zakażona osoba. Moja rodzina również nie miała wymazu. Po 10 dniach będziemy zwolnieni z kwarantanny. Chyba, że ktoś z nas się zacznie źle czuć to będziemy wymazywani. Dwa różne regiony w Polsce, dwa inne postępowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoi rodzice także - ojciec by wyszedł pozytywnie to by mama miała kwarantanne. Jakby przy każdych podejrzeniach mieli już wysyłać na kwarantanne to by polowa Polski na niej wylądowała pewnie. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3717 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3718 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Ale ważne, że Ty jesteś taka mądra i odpowiedzialna, brawo Ty, możesz odebrać order z kartofla
|
||
|
|
|
|
#3719 |
|
Konto usunięte
|
Boze jak ja uwielbiam ludzi, ktorzy stoja tak ponad wszystkimi, ktorzy sa tak rozumni, pragmatyczni i nieomylni, ze moga sobie przystanac i lekko mruzac oczy, wypowiedziec pelne madrosci slowa: ''trzeba bylo myslec a nie dziecko sobie robic''.
Normalnie az widze te scene i cienkiego papierosa na szklanym uchwycie, i slysze francuska muzyke w tle. A potem kurtyna. |
|
|
|
|
#3720 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88186064]
Normalnie az widze te scene i cienkiego papierosa na szklanym uchwycie, i slysze francuska muzyke w tle. A potem kurtyna.[/QUOTE] Haha skisłam ![]() ![]() Dawno mnie nic tak nie rozśmieszyło, uwielbiam cię ![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

same sobie winne? 

️