|
|
#3151 | |
|
💑🐱📚👶
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Ten jednorożec śliczny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3152 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wzięła lampkę z jednorożcem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3153 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ale o kurczaku? Chyba przesada... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() A ta chmurka na sufit jest super ![]() Cytat:
Cytat:
Poczytaj u Hafija czy mamyginekolog.Jedyne o czym słyszałam (nie wiem czy to prawda) to o kapuście kiszonej, grochu - że niby nie wolno bo dziecko na tym ucierpi. No i że wysoko alergizujących produktów nie można (coś mi się truskawka kojarzy...). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi alergenami też nie ma co przesadzać i eliminować. Trzeba tylko obserwować a nie za wczasu odstawić np produkty mleczne.
Ja mam zamiar wszystko jeść i obserwować. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3156 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To już bym bardziej uwierzyła jakby mówiły że smażonego nie wolno bo mniej zdrowo.Bez przesady można jeść normalnie, ja bym tylko wykluczyła produkty takie które na mnie źle działają bo wzdęcia czyli na przykład jak wypije zwykle mleko w kawie czy do płatków to mam rewolucję później w jelitach (piję bez laktozy lub sojowe tylko) albo kapustę czy danie z dużą ilością cebuli (ale to i tak nie znaczy że dziecko też by musiało tak mieć, to akurat moja przypadłość, nie jego) no i jak mogło to dziecko wymiotować sokiem skoro z piersi leci Ci mleko które nie jest pomarańczowe Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie też uważam, że bez przesady. Jeśli zauważę ze dziecko na coś źle reaguje to wiadomo że to odstawie i będę obserwować, przecież żadna matka dla swojego dziecka nie chce źle. Ale jak słyszę że będę miała tylko jakieś delikatne zupki jeść to mi się ciśnienie podnosi
![]() Moja mama też stara szkoła i mi wpierala, że wielu rzeczy nie będę jeść ale jej potłumaczyłam i przyznała ze mogło się pozmieniać przez te 20 lat i mam robić jak uważam. ![]() O tak jak mówisz Larysa, ja też nie pije zwykłego mleka bo po nim jest mi niedobrze, tylko te bez laktozy. Jeśli po nim mi źle to nie będę w siebie pakować ![]() Z tego co wcześniej czytałam to właśnie matka nie powinna jeść tego co na nią źle działa (ogółem logiczne). No i ten sok to mnie tak zastanawia ale się kłócić nie chciałam, pomyślałam a tam niech gadają ja i tak robie po swojemu. Mi się wiele rzeczy u nich nie podoba ale się nie odzywam bo to nie mój biznes ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2020-10-10 o 10:14 |
|
|
|
#3158 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Już się umowilysmy, ze na pierwszy tydzien po porodzie przyjedzie do nas i będzie mi ze wszystkim pomagać, wiele to dla mnie znaczy Muszę się zorientować jak to z tym urlopem ojcowskim jest Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3159 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za opinie i oczywiście nie mam o co się obrażać każdy ma swój gust i to jest fajne że możemy tutaj podyskutować o różnych rzeczach ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szukam podkładu do dostawki Lionelo, które ma 50x87 cm i nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć. Są albo 90x40 albo 120x60 i nie wiem co począć :/
|
|
|
#3161 |
|
Wtajemniczenie
|
Paulina1671 - Sorry ale ryknelam śmiechem na tą twoja szwagierka. Dziecko wymiotowało sokiem. O Boże to jak zjesz nie daj Boże surowego tatara to będzie surowym miesem wymiotowało
![]() Rozumiem że karmiła długo dziecko itp. Czy jest z tych co po karmiłam miesiąc i zjadła wszystkie rozumy?Ja 2 dni po wyjściu ze szpitala jadłam kebsa. To był lipiec sezon grillowy więc bez oszczędzania. Najważniejsze to wyłączyć się na rady głupio mądrych. I znaleźć dobrze wyedukowana położna. Nie z zaleceniami o przepajaniu woda na piersi itp. Wrzucam Ci screen. Wejdź sobie na https://hafija.pl w spis treści i zjedz na dół tam masz cały dział o jedzeniu przy KP. Screenshot_20201010_103433_com.android.chrome.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3162 |
|
Zadomowienie
|
Odpowiem ogółem
więc dzięki dziewczyny bo już zgłupiałam od takich mądrości luzik, że się śmiejecie z tego soki dla mnie to też było śmieszne że mleko się magicznie w sok zamieniło ale ze nie mam doświadczenia w dyskusje się nie wdawałam ale wiedziałam że mam rację ![]() Faith nie, ona właśnie wgl piersią nie karmiła, nie wiem dlaczego, nie wypominam jej ale wracanie w moje piersi jest irytujące wiem że muszę się przyzwyczaić bo każdy będzie chciał mnie edukować. Mam ten blog w tel zapisany, chciałabym przeczytać jeszcze przed ciąża wszystko co tam jest + blog mamyginekolog caly i coś jeszcze ale narazie mi nie idzie ![]() A jak z prasowaniem i praniem ubranek dla bobasów będzie u Was? Prac będę w tych dziecięcych proszkach/płynach i wyprasuje wszystko dokładnie za pierwszym razem ale później chciałam sobie odposcic no i tutaj też był sprzeciw jak planujecie wy? A i Paula super ze Twoja mama będzie Ci pomagać, u mnie nie ma miejsca za bardzo a wolałabym swoją mamę niż rodzinę tż jednak oni mają jakieś zupełnie inne podejście do wszystkiego.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2020-10-10 o 10:53 |
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nienawidzę prasować. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi, mi się bardziej podoba ta chmurka na sufit.
![]() Larysa, super wieści z połówkowych. Fajnie, że u nas tak to pięknie idzie. 🥰🥰 Co do szyjek - tylko ja mam ponad 5cm? I z taką szyjką leciałam do szpitala, bo pessar kazała babka zakładać. ![]() ![]() Paulina, ja mam zamiar jeść wszystko i po prostu obserwować siebie i dziecko. Moja mama lubi robić przetwory i słoiki na zimę i ostatnio mówi do mnie, że jeszcze jabłka musi zorganizować, żeby mi kompotów z jabłek naszykować, bo co ja będę pić po tym porodzie, żeby dziecku nie zaszkodziło. 🤣 Powiedziałam, żeby nawet sobie roboty nie dokładała i co to za pomysł w ogóle. ![]() Byliśmy na zakupach, lodówka pełna, plan gotowania na cały tydzień ułożony, więc tylko ewentualnie po pieczywo czy jakieś świeże warzywa/owoce na już będziemy musieli wyskakiwać. Akurat piekarnię i warzywniak mamy pod blokiem. Dzisiaj jeszcze idziemy na urodziny chrześnicy, chcemy tylko zjeść kawałek tortu, wypić jakąś herbatkę i zawijać się do domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3165 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Wiadomo, że wtedy jak mama mnie rodziła to były inne czasy, teraz są trochę inne. Na pewno nie będzie mi nic narzucać. To taka moja przyjaciółka z którą mogę o wszystkim pogadac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- W ogóle wzięło mnie na oglądanie i czytanie horrorów ![]() Na Netflixie odpaliłam "Escape Room", a oobecnie zaczytuję się w "Gałęziste"- świetna książka! Będę się chyba bała wejść do lasu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Echme, szukasz takich jednorazowych higienicznych czy wielorazowego? Faktycznie jakieś niewymiarowe Lionelo. Higieniczne są też 60x90, ale to i tak za duże.
![]() Paulina, prać pewnie będziemy w jakiejś Loveli czy tam Jelpie, jeszcze nie czytałam co bardziej polecane. Wyprasuję na początek, a potem na bank nie będę prasować. Moja mama też mówi, że przy nas może ze 3 razy prasowała. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Ja będę prała wszystko w loveli na początek i nawet już kupiłam jak była promocja w sklepie więc spoko co mam taki plan. Czy później będę prasowac to nie wiem, wiem, że będę chciała tego uniknąć bo nienawidzę tego robić
a mam suszarkę bębnową więc liczę na to że się uda. Co do kp to chciałabym minimum pół roku to napewno. Jest to wygoda w pewnym sensie a i dobre dla dziecka. Wiadomo, ze nic na siłę i nie będę się obwiniać jak się nie da. W miejscach publicznych to tak średnio mi się to podoba jednak można to robić na różne sposoby i jak ktoś to robi dyskretnie to jestem jak najbardziej na tak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3169 |
|
Zakorzenienie
|
Echme, w sumie są też 40x60, może takie by wystarczyły?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wyprasuje pierwsze ciuszki. Potem nie prasuje już, ale będę prała w Jelpie. Tu macie kod na - 15% na stronie jelpa do końca października. Kod :girlblackdiamond ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3172 |
|
Zakorzenienie
|
Hm, musialoby się chyba mocno ruszać, żeby wycelować poza podkład.
Ale właściwie też nie wiem, czy to możliwe. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
No to utwierdzilyscie mnie ze dobrze myślę z tym prasowaniem
że znowu nie ma co przesadzać bo usłyszałam że minimum pierwsze pół roku obowiązkowo mam wszystko prasować ![]() Prac to wiadomo, będę w tych specjalnych środkach bo co mi szkodzi. Byłam u kuzynki jak pojechałam do swojej mamy, ona matka dwójki dzieci i byłam przygotowana na dziwne teksty ale obyło się bez. Jak narazie rodzina tż tylko mi 'dokucza' chociaż widzę że ich sposoby na wychowanie się nie sprawdzają. Najchętniej bym wyjechała stąd do siebie.. Hormony szajeja po wczorajszym ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieję że teściowa mi nie będzie się wtrącać. Jej metody to bicie dziecka jak coś przeskrobie. Także....
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- O kurczaki to nieźle... Ty coś czuję będziesz miała z nią wesoło a Twój Tż jest za Tobą czy bardziej taki mamisynek?
|
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na szczęście mieszkamy sami więc teoretycznie spotykać się z rodziną tż nie muszę. Poprostu wiem że będzie mi tutaj ciężko wychować dziecko po swojemu ale muszę dać radę. Dobrze że tż się sporo poprawił i bardzo rzadko już się kłócimy co wcześniej było codziennością ![]() Mansikkaa po trochu rozumiem jak jest Ci ciężko z teściowa i bardzo współczuję. Najgorzej że mieszkacie razem. Mam nadzieję że jak się dziecko pojawi to coś się tam w jej głowie odmieni.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
Nairobi obie lampki fajne ale wziełabym jednorożca
![]() Larysa miło że się odezwałaś i wszystko dobrze u Ciebie i dziecka powodzenia z remontem! U nas w połowie września się zacznie a mało co wybrane.Paulina to prawda, że nie ma diety matki karmiącej ale dziecko może mieć alergie albo nietolerancje, dlatego warto obserwować jego skórę, kupki czy objawy brzuszkowe. Niestety często pediatrzy i położne mają małą wiedzę w tym temacie lub kierują się wytycznymi sprzed lat... Ja pamiętam, że jeszcze w szpitalu po porodzie zażyczyłam sobie od męża pierogi z kapustą i grzybami jadłam wszystko, piłam też sok pomarańczowy, a przy rozszerzaniu diety moja córka szybko dostała pomarańcze. A z kolei córka koleżanki ma alergię na parę produktów i musiała ona ograniczyć swoją dietę. Także loteria ![]() A ubranek nie zamierzam prasować, przy pierwszym też nie prasowałam.
|
|
#3179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas coś czuję że będzie wesoło bo mój mąż ostatnio wpadł na pomysł kupna karuzel nad łóżeczko bo znajomi z pracy mu polecali i ogólnie czasami jak przyniesie jakie rady z pracy to nie wiem czy mam się śmiać czy plakac i ciągle twierdzi że za dużo czyta a za chwilę mówić ucz się ucz aby dobrze wychować dziecko i weź tu zrozum facetów
|
|
#3180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w jego pracy większość to mężczyźni i jak mu dadzą jakieś złote rady to czasem się śmieje. Na szczęście zaczął się kierować bardziej tym co mówię, bo wie że o tym czytam i nie wmawia mi swoich przekonań jak to było na początku. Tylko z tego co widzę to on myśli, że przy takim maluszku to będzie mało roboty i będzie mógł żyć tak jak wcześniej. Oj się zdziwi chyba że będzie bezproblemowe te nasze dziecko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:50.

teraz tylko umowa w poniedziałek i można działać z przeprowadzka
gratuluję tym które mają już za sobą i że wyniki dobre!
a ja się chce coś Was zapytać, bo temat mi siedzi w głowie od wczoraj
♀️ dodam że ona nie karmiła wgl piersią, z jakich powodów nie wiem ale chodzi mi o to że też nie ma doświadczenia w tym temacie. No i jak wy do tego podchodzicie? Mam zamiar jeść normalnie po porodzie, wiadomo bez alko i papierosów ale też bez zakazów np kurczaka
i z tym sokiem jak dla mnie to niemożliwe, może doświadczona mama mi coś o tym powie 

To już bym bardziej uwierzyła jakby mówiły że smażonego nie wolno bo mniej zdrowo.

ale ja nienawidzę prasować.
I z taką szyjką leciałam do szpitala, bo pessar kazała babka zakładać.

a mało co wybrane.