|
|
#3301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() To jest jakaś porażka. Jeszcze to jest taki etap ciąży, ze maluszek nie byłby w stanie przeżyć poza brzuszkiem. A czemu myślałaś że skraca Ci się szyjka? Co się działo? Cytat:
Mój sobie kiedyś paznokcia wyrwał i to samo: żarówka. Da radę! Teraz matka będzie tulić i rozpieszczać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3302 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze jutro wizyta.Też tak źle znosił bycie żarówka? Mój nie chce jeść.. Sikac.. A to dopiero godzina. Może przywyknie. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3303 |
|
Zadomowienie
|
Jej biedy piesek
zdrówka mu ![]() Kciuki za wizytę ![]() ![]() ![]() Mnie tak wystraszyli z przychodni.. Przyszłam z zakupów i mam dwa nieodebrane i nagranie że mam się pilnie skontaktować w sprawie wyników (panika bo miałam tylko te krew robiona, z nią wszystko w normach a było też małe dziecko na wymaz na koronę a one bez maseczki ok. 2latka miała mala). Wystraszyłam się że mi jakąś kwarantannę dadzą, dzwonię do nich nie odbierają, a jak odebrali to powiedzieli że muszę czekać aż oddzwonią bo to ktoś inny niz ta z rejestracji ma przekazać no tak stresować ciężarna, czekam aż zadzwonią i dalej nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3305 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a no i w tedy niby rodzinny mógłby mi dać zwolnienie ale tutaj nie mam nikogo bo na NFZ nie chodzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3307 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3308 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Nie odzywałam się przez weekend, bo jakoś tak nie miałam na nic siły, a jeszcze wczoraj miałam zawroty głowy, więc prawie cały weekend leżałam i odpoczywałam.Czy macie już jakieś pomysły na pokój dla dziecka? Kolorystykę? Trochę już myślałam nad pokojem dla naszej córeczki, nie chciałabym robić typowo różowego i w sumie myślałam o mięcie, ale TŻ nie chce Wczoraj wpadłam na pomysł białych ścian i jakiś ozdób na ścianach różowych, miętowych i szarych. Może baloniki, może motylki, coś co sami namalujemy. No nie wiem A Wy macie już pomysły, inspiracje? ![]() I jeszcze drugie pytanie, bo wiem, że część z Was już mam sporo rzeczy kupionych. Czy mogłybyście się, proszę, podzielić listą/linkami? Cytat:
Dziękuję Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za porady dziewczyny wrazie czego
narazie sobie nadal czekam. Może to jednak nie takie ważne skoro się nie spiesza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3311 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój koszyk na dobreliski w załączniku IMG_1602499100.812088.jpgIMG_1602499107.365120.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co innego jak mąż zobaczy na żywo dzieciaczkaCytat:
Ale jakby miał swój pokój to na minimalizm bym poszła. Nad łóżeczkiem bym jedynie naklejki dała i fajny dywanik na podłogę w auta Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3313 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dał radę. Wytrzymał![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Luzia zdrówka dla pieska
fajniutki jestWysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do wyprawki polecam filmik położnej Charlotte na fb mi mega pomogło została mi jeszcze jedna część wyprawka dla mnie dla maluszka już mam sporządzone notatki
Małe czyny, które robisz, są lepsze, niż wielkie, które planujesz. Edytowane przez Nairobi89 Czas edycji: 2020-10-12 o 13:14 |
||
|
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
My nie szykujemy pokoju dziecięcego, mąż ma tam swoje biuro na home office. Póki co tak to wygląda, że do biura w firmie szybko nie wróci. Jakoś wszystkich to strasznie dziwi "hehe, musisz się wynieść do salonu, hehe". Niby czemu?
Dziecko przez pierwszych kilka miesięcy będziemy mieli w sypialni, plus w dzień salonie. Gdyby ten pokój stał pusty to byśmy go zorganizowali, ale jeśli stał się biurem to ja nie widzę sensu tego teraz zmieniać. Jeśli po porodzie TŻ będzie dalej pracował zdalnie to nawet lepiej, żeby mial swój zamykany pokój do pracy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3317 |
|
Zakorzenienie
|
U nas ściany są w śmietankowym kolorze, do tego białe meble. Dywan i zasłony będą szare w gwiazdki.
Łóżeczko szaro białe a przewijak szary. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Raz że lekka asymetria i chusta odpada, dwa mała nie chciała dać się zamotać ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za to z wózkiem.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
Ja chciałabym pokoik w jakieś leśne motywy, ale jeszcze się na sto procent nie zdecydowaliśmy. Podoba mi się też butelkowa zieleń we wnetrzach, oraz tak jak któraś z was pisała motyw dżungli rządzi
podobają mi się dość naturalne kolory. My kupimy chyba naklejki jakieś pasujące do całości może jakieś zwierzaki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Koleżanka robiła tak, że z domu znosiła w foteliku samochodowym, w aucie pod blokiem był wózek i przekładała. I potem jak wracała to znowu, wózek do auta, dziecko w fotelik i na górę. Ma windę w bloku więc nie wiem czemu aż tak. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie mój szpital ogłosił, że do odwołania wstrzymuje porody rodzinne ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3323 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za koszyk z dobrychlisków Cytat:
Cytat:
![]() Wow, 700! Pochwal się co tam naklikałaś ![]() Cytat:
Cytat:
Teraz przecież maluszek będzie głównie z Wami, a TŻtowi przyda się osobny, wygodny kącik do pracy zdalnej.---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- aktogimka nie ma już szczepionek w Luxmed. Mam termin na kwalifikację na jutro i mam nadzieję, że mają u mnie w mieście szczepionki i wszystko się uda. Komunikat ze strony LuxMed: "Pula szczepionek przeciw grypie, którą dysponowaliśmy została wykorzystana. Cały czas podejmujemy intensywne próby zakupienia kolejnej ilości szczepionek oraz realizujemy szczepienia przeciw grypie dla Pacjentów zgłaszających się z własnym preparatem. Będziemy na bieżąco aktualizować informacje dotyczące szczepień przeciw grypie na tej stronie. Pacjenci, którzy zarezerwowali kwalifikację do szczepień przed 12 października oraz zostaną do niej zakwalifikowani przez lekarza do grupy podwyższonego ryzyka – będą mogli ją zrealizować zgodnie z planem." Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Uff okazało się że zgubili moja próbkę krwi i wyniku na przeciwciała nie będzie, muszę się znowu zgłosić na pobranie
lepsze to niż kwarantanna ale nie powiem żebym się cieszyła na te krew ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
A ja uważam że to że masz zieleń w innych wnętrzach to na plus bo mieszkanie jest wtedy spójne w kolorystyce u nas leśne motywy właśnie będą dla dziewczynki. Byliśmy wczoraj na obiedzie u babci TŹ i wieczorem tak mnie bolały plecy od siedzenia że masakra
|
|
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już czekam na poczekalni
|
|
|
#3327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3328 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie dzwoniłam do szkoły rodzenia takiej na NFZ, rozmawiałam z położną i dostałam informacje, że aby mieć położną środowiskową to trzeba złożyć deklaracje do wygranej położnej. Więc jak macie u siebie takie szkoły to myślę, że warto tam podpytać. Dodatkowo będą zajęcia online więc jak będzie ciekawy temat to skorzystam, nawet już umówiliśmy się na wizytę w listopadzie mówiła że przyjedzie do mnie i na spokojnie będziemy wszystko omawiać, przyznam szczerze, że jestem zielona w temacie, ale są to oczywsicie wizyty na NFZ, od 20 tygodnia można się zapisywać fo takiej położnej przynajmniej taką informacje ja dostałam dzisiaj
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

wyrwał sobie wczoraj poduszke z łapki wskakując na narożnik.. Mamy antybiotyk na tydzień.. 
Mój sobie kiedyś paznokcia wyrwał i to samo: żarówka. 

no tak stresować ciężarna, czekam aż zadzwonią i dalej nic. 
a no i w tedy niby rodzinny mógłby mi dać zwolnienie ale tutaj nie mam nikogo bo na NFZ nie chodzę 

Nie odzywałam się przez weekend, bo jakoś tak nie miałam na nic siły, a jeszcze wczoraj miałam zawroty głowy, więc prawie cały weekend leżałam i odpoczywałam.
Wczoraj wpadłam na pomysł białych ścian i jakiś ozdób na ścianach różowych, miętowych i szarych. Może baloniki, może motylki, coś co sami namalujemy. No nie wiem
A Wy macie już pomysły, inspiracje?
To Moja Mała przy Twojej to już poważna dzidzia - moja na usg połówkowym ważyła 380g. Ale dzieciaczki szybko wszystko nadganiają
gratuluję tym które mają już za sobą i że wyniki dobre!
)

fajniutki jest
Dziecko przez pierwszych kilka miesięcy będziemy mieli w sypialni, plus w dzień salonie. Gdyby ten pokój stał pusty to byśmy go zorganizowali, ale jeśli stał się biurem to ja nie widzę sensu tego teraz zmieniać. Jeśli po porodzie TŻ będzie dalej pracował zdalnie to nawet lepiej, żeby mial swój zamykany pokój do pracy.