|
|
#3331 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Cytat:
Z drugiej strony też nie do końca wyobrażałam sobie butelkowa zieleń w dziecięcym pokoju jaki główny kolor, bo to jednak ciemne, bardziej jako dodatki. Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja liczę, że do przyszłego roku wszystko się już trochę uspokoi. Teraz przejdzie fala a potem zacznie być normalnie ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my dopiero jak mały podrośnie będziemy szukać większego mieszkania i w tedy pokój będziemy ogarniać. No chyba że się jakaś okazja trafi ale w obecnych czasach wątpię ![]() Podzielam obawy, z tym że nie będzie porodu rodzinnego już się pogodziłam, w sumie może i lepiej jak też odwiedzin nie będzie i obcy ludzie nie będą mnie tam oglądać. Chociaż mógłby być ojciec dziecka jednak wpuszczany.. Ale właśnie najbardziej się boję zamknięcia mojej porodówki. Byłam już tu na ginekologi, oddział wyremontowany, jedzenie nie najgorsze, mój lekarz tu jest i kojarzę jeszcze parę osób z oddziału więc nie chciałabym później na szybko kombinować gdzie jechać.. Oby się coś poprawiło do naszych porodów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3334 |
|
Wtajemniczenie
|
Już po. Wszystkie parametry w normie. Szyjka ponad 3 cm.
Siusiak nie odpadł więc zostaje chłopak Mały w 21tc+1 waży 358g![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3335 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oby tak się uspokoiło ![]() Cytat:
![]() Dokładnie, o to samo mi chodzi. O rodzenie w tym konkretnym szpitalu, mam lekarza prowadzącego z tego szpitala i jednak się już nastawiłam. Jeśli będzie dało się rodzić z TŻ, to super, jeśli nie, to dam radę. Oby tylko nie zamknęli "mojej" porodówki. Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba na u nas na wątku to wszystko na razie idzie gładko żadnych niespodzianek co do plci wszystkie badania w normie oby tak nam zostało do luteho
|
|
#3337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
️![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja zdecydowałam się pomalować dwie ściany tylko do połowy a nie całe bo to ciemny kolor tak jak mówisz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3341 | ||||||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale powiem, że bardzo mądre są te psy. Mój psiak któregoś razu, jak byliśmy na wakacjach to latał po lesie i naderwał sobie ten tzw. "wilczy pazur". Nie dał się do tego dotknąć, krew leciała, człowiek chciał pomóc, ale aż serce się krajało, jak skowyczał przy najlżejszym dotyku... W końcu zawinęliśmy mu łapę w bandaż żeby tego nie ruszał. Poszedł spać. Po pewnym czasie dotarło do mnie i rodziców, że coś jest nie tak, że jakoś za cicho się zachowuje. Poszłam do pokoju, a tam na łóżku zadowolony z siebie pies. Odwiązał ten bandaż i sam sobie oberwał ten pazur do końca. Poczuł taką ulgę, że zasnął ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, Happy end pojemniczków na mocz! Uwaga: na infolinii przełączyli mnie do pielęgniarki i ona powiedziała, że ze względu na fakt, iż tych pojemniczków, które oni sobie życzą nie ma w żadnej aptece to mogą być te jałowe Więc teraz pozostało mi polować terminy, aby udało się zapisać na pobranie krwi na 23.10 ![]() Idę jutro na 17.00 do dentysty i już zaczynam się stresować
Edytowane przez paula1456 Czas edycji: 2020-10-12 o 17:21 |
||||||
|
|
|
#3342 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() no i pięknie ![]() Ja chce kupić kocyk z lullalove i ręcznik bambusowy tylko już sama nie wiem gdzie 🤷☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3343 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dużo zdrówka dla niego!Cytat:
![]() Takiego wykazu, że to z takiego sklepu kupiłam, a to z takiego, a to model taki, to nie mam ale moja wyprawka nie jest jeszcze szczególnie zaawansowana.Pokoik... sama nie wiem. Albo będzie, jak reszta naszego mieszkania, na jasnoszaro, albo biel i do tego np. taka ściana EDIT wyczaszkowało mi link, w każdym razie chodziło mi o inspirację ze ścianą jak nocne niebo, granat i gwiazdy Mamy nad czym myśleć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W sprawie USG - no właśnie, u nas też nie było nigdy takiej możliwości, niby rozumiem rygor, ale no przykre to. Dlatego jak przeczytałam na forum, że u jakiegoś lekarza z bardzo pozytywnymi opiniami można, to się długo nie zastanawiałam i pod wpływem impulsu umówiłam wizytę. Miałam swojego gina już z nikim nie zdradzać ale no nie mogłam się powstrzymać.Tż rozpromieniony ![]() Pojemniczki - hurra! Właśnie przed sekundą do mnie dzwonili z tej przychodni (a już rano rozmawiałam z nimi w recepcji), "Pani ma już co prawda potwierdzoną wizytę, ale...", ja już wstępnie mikrozawał, że wszystko poszło się czesać, ale na szczęście tylko zmiana godziny. Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-10-12 o 18:13 |
|||||||
|
|
|
#3344 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oby do końca ciąży wszystko było ok.Cytat:
![]() A tak w ogóle to cześć! Za mną intensywny weekend, w nocy kiepsko spałam i dzień też średni. Dobija mnie pogoda, że już się tak zimno zrobiło i jeszcze ta sytuacja z Covid... zaczynam żałować, że się zdecydowałam na tę ciążę, wszystko się komplikuje. A co do pokoju dla dziecka jeszcze do końca nie wiem na co postawię ale chyba kilka odcieni zieleni i beże. Meble Ikea Stuva i komoda z przewijakiem z Allegro, łóżeczko już chyba kiedyś pisałam Klupś Luna. Remont w przyszłym tygodniu
|
|
|
#3345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ewidentnie mam pecha ![]() Ja czasem sobie włączę tvn24 tam cały czas o koronie gadają i jak słucham o tych nowych ograniczeniach to aż się płakać chce co z nami robią i co będzie podczas porodu do tego jesienna pogoda już nie rozpieszcza. Ale mały jak kopie to się cieszę że go mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka witaminę D kupujecie dla noworodków? I ile jednostek dziennie powinien przyjmować?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mam coraz więcej obaw jak to wszystko oglądam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3348 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
jak nie oglądałam to było spoko ale nie było nic w TV i jakoś tak wjechał ten tvn24 i oni tam w taki sposób o tym mówią że w depresję można wpaść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3349 | |||
|
Rozeznanie
|
Obejrzałam ten film położnej Charlotte o wyprawce, o którym wspominałyście. Kilka rzeczy sobie wynotowałam, ale w sumie to oczekiwałam czegoś więcej. Sporo rzeczy było dla mnie dosyć oczywistych. Chociaż jedna rzecz mnie zastanawia, położna Charlotte do listy niezbędnych rzeczy dodała bujaczek/leżaczek, a przecież raczej to nie jest zalecane. Jakie macie do tego podejście? Kupujecie bujaczek/leżaczek (jaki)?
Cytat:
Cytat:
Także jak już zdecydujesz się co zamawiasz, to pochwal się ![]() Nie wiem czy wszystkie rzeczy, ale ostatnio sprawdzałam ceny książek i na liskach było sporo drożej. Ta sama książka na allegro za 25 zł, a na liskach 45 zł, inna na allegro 20, a na liskach 35. Nie wiem jak z innymi produktami, ale warto sprawdzić. Ściana jak niebo i gwiazdy też była na liście moich inspiracji! Może to wyglądać bardzo fajnie, a gwiazki można mieć świecące ![]() ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Edytowane przez kaewso Czas edycji: 2020-10-12 o 20:37 |
|||
|
|
|
#3350 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem kupiłam w kropelkach takie jak w szpitalu dawali, te jeszcze gorsze były ![]() Potem przeszłam na wyciskane kapsułki tzw rybki. Cytat:
Ja po wizycie dziś, dalej póki co zostaje dziewczynka. Z szyjką wszystko ok, z małą to co się dało sprawdzić też, bo nie chciała zbytnio współpracować bo była zwinięta w kulkę trochę się prostowała ale nie za bardzo. I tak zaraz połówkowe więc dokładniej będzie. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Donoszony noworodek - 400 j.m. dziennie do 6mca życia, później 400-600 j.m. do 1 roku życia, później 600-1000 j.m. dziennie. Wcześniak zaczyna od dawki 800 j.m.Ja pewnie wezmę Bioaron albo D-Vitum, bardziej się skłaniam ku pompce, ale nie wykluczam kapsułek twist-off.
|
|
#3353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie się zastanawiam czy kupować przed porodem tą witaminę D, tak samo paracetamol i inne rzeczy czy dopiero przy wypisie na zalecenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
Kaewso, ale numer z tymi szczepionkami!
![]() Nie spodziewałam, że się skończą i to na dodatek tak szybko...Echme, jeśli będziesz spokojniejsza, że to masz to lepiej kup teraz, a jak nie robi Ci to różnicy to poczekaj na zalecenia. Dostaniesz te preparaty od ręki w każdej aptece. ![]() Kupiliśmy na Allegro muślinowe pieluszki, ręcznik i zawieszkę do smoczka. 🤩🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3355 | |||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Do dentysty akurat ide znow na Nfz i tutaj terminy są naprawdę szybkie. Chodziłam kilka wizyt do Luxmedu też do stomatologa ale poszła bym z torbami (tyle sobie życzą za wizyty, pomimo tego, że kupa kasy idzie na abonament u nich). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3356 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zdjęcia koszyka z Lisków wstawię jutro
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#3357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3358 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#3359 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, na pewno dam znać! Kilka rzeczy mam podobnych jak u Echme, m.in. wiewiórę Cały czas edytuję, bo mam na przykład kilka smoczków wrzuconych (+ etui), a nawet nie wiem, czy dzieć będzie smoczkowy... Książki akurat kupiłam gdzie indziej (choć dorzuciłam pierwszą pomoc dla niemowląt). Na pewno z cenami jest różnie. Kocyki widziałam w zupełnie analogicznych cenach jak bezpośrednio na memi czy lullalove. Popłynąć można ostro i trochę na pewno dam się ponieść ale też widzę ulgę, jak kwota się zmniejsza po kolejnych rozważaniach jak doedytuję do poziomu w miarę docelowego, to wrzucę, może jutro? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Marga odpędź złe myśli!Co do specjalistów, ja wszystko prywatnie, prawie z niczym nie miałam do tej pory problemu (poza tym, jak 2 razy mi odwołali w ostatniej chwili usg piersi, ale udało się zrobić koniec końców, więc nie mogę narzekać); część na pakiet z pracy, część niezależnie (a więc za $$$). |
||||
|
|
|
#3360 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana po turbo nie przespanej nocy
piesek cała noc piszczal, nie chciał spać w żarówce, w końcu o 4 mu ja zdjęłam i padł jak zabity twardziel stał cała noc, nie chciał się polozyc..Oczywiście jakby niewyspanie to było za mało to mam całe czerwone, spuchnięte i bolące oko niech mnie ktoś dzisiaj dobije. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:14.

lepsze to niż kwarantanna ale nie powiem żebym się cieszyła na te krew 
u nas leśne motywy właśnie będą dla dziewczynki. 

my dopiero jak mały podrośnie będziemy szukać większego mieszkania i w tedy pokój będziemy ogarniać. No chyba że się jakaś okazja trafi ale w obecnych czasach wątpię 
Oby się coś poprawiło do naszych porodów 
Mały w 21tc+1 waży 358g
chyba na u nas na wątku to wszystko na razie idzie gładko żadnych niespodzianek co do plci wszystkie badania w normie oby tak nam zostało do luteho
️

Dziecko (też lutowe
) nie chciało spać w niczym, w tym też nie, więc materaca nie zmieniamy. Cała dostawka pachnie nowością, pasy do łóżka nadal są związane trytką, a na nogach jeszcze były foliowe osłonki. Właścicielka bardzo rozgadana, przy odbiorze żywo opowiadała jak to było na początku, więc nie sądzę, żeby ściemniali z tym nieużywaniem. 
) 
wyrwał sobie wczoraj poduszke z łapki wskakując na narożnik.. Mamy antybiotyk na tydzień..
A Wy macie już pomysły, inspiracje? 

🤷☠♀️

do tego jesienna pogoda już nie rozpieszcza. Ale mały jak kopie to się cieszę że go mam
mam coraz więcej obaw jak to wszystko oglądam
Donoszony noworodek - 400 j.m. dziennie do 6mca życia, później 400-600 j.m. do 1 roku życia, później 600-1000 j.m. dziennie. Wcześniak zaczyna od dawki 800 j.m.

odpędź złe myśli!
piesek cała noc piszczal, nie chciał spać w żarówce, w końcu o 4 mu ja zdjęłam i padł jak zabity