|
|
#3361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
U mnie wszystko ok
szyjka się nie skraca, mały waży 670g, jest główka w dół. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz chyba troszkę spokojniejsza jesteś co
|
|
#3363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja rozważam poród prywatny. Choć sama nie wiem, prywatnie nie urodze pewnie naturalnie, a to było moje marzenie... Kolejnej szansy już nie będzie zaczęłam dużo o tym wszystkim właśnie myśleć. Zaczęłam już szukać na co wydać kasę, w końcu pierwsza dziewczynka w rodzinie potrzebuje zainwestować w odrobinę różu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3364 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Jestem po kwalifikacji do szczepienia i popołudniu mam szczepienie przeciwko grypie, także udało się ![]() Cytat:
Cytat:
A ja dzisiaj mam szczepienie, szczepionka była dla mnie odłożona, bo już byłam umówiona na kwalifikację, więc chociaż tyle. Tu muszę przyznać plus za organizację tego w taki sposób. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I też właśnie rozważam baby bjorn, ale to już później, zobaczymy czy będzie potrzebny czy może obejdziemy się bez.Cytat:
I jakie duże już dzieciątko ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
Tak
już nie czytam Google ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby tak już zostało wujek google to złoooo w naszym przypadku
|
|
#3367 |
|
Zadomowienie
|
Polozna mojego lekarza zakazała mi czytania internetu
tylko i wyłącznie książki tematyczne jeśli coś chce ciążowo-dzieciowego ![]() Nairobi wpiszesz mi wizytę na pierwszą strone? 30.10 11:20 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3368 |
|
Zakorzenienie
|
Tam jakich objawów nie wpiszesz to zaraz poród przedwczesny
![]() Wpiszesz mi wizytę 12.11 na 8.00? Pytalam lekarza o 3 prenatalne i mówił, że on preferuje je w 30tc więc pewnie jakoś koło 25 listopada będę je miała Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3369 | |
|
Rozeznanie
|
Hehe dokładnie
![]() Wpiszesz mi, proszę, wizytę na 19.10 i 26.10? Cytat:
Więc będę mieć tydzień przed. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Tak patrzę na pierwszą stronę i na początku lecieli sami chłopcy, a ostatecznie towarzystwo płciowo nam się wyrównało.
Nairobi, możesz mi dopisać imię w wolnej chwili - Mieszko. Luzia, uf że wszystko dobrze. Kawał dzieciaczka już! kaewso, powodzenia na szczepieniu, oby ramię bolało jak najmniej. Szoszo, w teorii to ja jestem kozak, zobaczymy co będzie jak przyjdzie do podawania tych leków.
|
#3371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najpierw tylko chłopcy, potem powoli zaczęły się dziewczyny.Dzięki Pojutrze mam jeszcze pobranie krwi, także tydzień kłucia Krew na morfologię i tsh, mam nadzieję, że szczepienie nie wpłynie jakoś wyniki. Wydaje mi się, że nie powinno.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
czyli to znaczy że nie ma sensu wpisać coś w google i się tylko niepotrzebnie nakręcać ja mam 100% zaufanie do swojego lekarza i wiem,że gdyby było coś nie tak to by mi powiedział, a tak skoro on mówi,że wszystko jest okey to nie szukam nic w google wole pooglądać ciuszki albo ubrania dla siebie na wiosne jak już uda mi się schudnąć po ciązy aby być seksi mamuśką
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to se wpisałam ![]() ![]() ![]() ![]() Kupiłam właśnie pakiet tych dwóch książek "mamy dla mamy" Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3374 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
#3375 |
|
Zakorzenienie
|
Na ostatniej wizycie lekarz też mnie bardzo uspokoił, teraz jak jestem już w domu też czuję się o wiele lepiej - nie boli mnie głowa, brzuch też nie dokucza. Jednak odpoczynek i zwolnienie tempa baaardzo dużo mi pomogło.
Oo, właśnie łyknęliśmy nieużywany Chicco Baby Hug 4 w 1 z dodatkowym materacykiem. I to jeszcze wersję Air, czyli ten droższy. Pytaliśmy czy się nie sprawdził czy czemu sprzedają (kupiony w czerwcu), a babeczka na to że dali się ponieść i kupili za dużo gadżetów.
|
#3376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super że wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3378 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Super, Że wszystko w porządku. Koniec zmartwień do następnej wizyty ![]() Aktogimka - Mieszko ![]() ![]() cudne imię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Dziewczyny, właśnie obejrzałam story na IG zaufajpołożnej o ubraniach do karmienia. One akurat podlinkowały firmę bonjour.mommy. Przejrzałam ich stronę i faktycznie mają ładne te ubrania ale są według mnie mega drogie. I tu pytanie do was. Gdzie macie zamiar kupić ubrania do karmienia (Ale też takie na wyjście, nie tylko szerokie koszulki i bluzy)? I czy w ogóle kupujecie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3379 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zgadzam się na to. Wczoraj rozglądałam się w czym przechodzić zimę i nie mam pojęcia.
|
|
#3382 |
|
Rozeznanie
|
Mam ten sam problem... Szukam chociaz jednego swetra wełnianego albo bawełnianego, który się nada na ciążę, ale słabo. Na kurtki zimowej to jeszcze nawet nie patrzyłam.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupowalam koszule, rozpinane bluzki, sukienki, ubrania na zakładkę. Potem już chodziłam we wszystkim i po prostu podnosilam do góry jak karmilam Zalamywalam się jak widziałam ceny ubrań "do karmienia" Lub ciążowych... Jedyne czym się różnily od zwykłych to jakimś zameczkiem, a cena 3 razy wyższa. ![]() Cytat:
gorzej z kurtkami w nic już się nie zapinam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3384 |
|
Zadomowienie
|
Luzia kawał dzieciaka
dobrze ze wszystko ok ️![]() ️Co do ubrań do karmienia to ja chyba nie będę kupować, mam sporo koszul rozpinanych, zawsze je lubiłam ale gorzej z prasowaniem. Na dworze raczej karmić nie będę myślę o albo mleku odciągniętym w butelce albo już po 6mies można zabrać na drogę coś innego do zjedzenia. Chyba że się dziecko będzie domagać to będę myśleć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
chociaż karmiłam tylko 3mce więc w sumie szybko zleciało, koszule na guziczki się dobrze sprawdzają na pewnoJa ostatnio oglądałam staniki ciążowe i do karmienia z momtobe i normalnie 🥰 piękne sa, pewnie kliknę ze dwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3386 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie wiem czy będę kupować jakieś specjalne ubrania do karmienia, w sumie to muszę przejrzeć szafe czy w ogóle coś nie nadaje typu właśnie jakieś rozpinane koszule itp rzeczy.
|
#3387 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie kupuje żadnych kurtek bo uważam że bez sensu tyle kasy wydawać na raz ze tak powiem, mam płaszcze szlafroki i według mnie wystarcza, najwyżej nie będę się zapinać, na wycieczki górskie się nie wybieram.
|
|
#3388 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedź. Mam kilka koszul, ale jednak pod nie zakładałam chociaż bluzkę na ramiączkach - to teraz bez by trzeba było..
Większość ubrań mam dopasowanych. Swetry oversize jakoś nie dadzą chyba rady się tak naciągnąć (od dekoltu w dół by odsłonić pierś). A nie chciałabym się tak "rozbierać" że podnoszę ubrania do góry, bo nie lubię pokazywać brzucha (mój kompleks ). Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3389 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam jeszcze z poprzedniej ciąży nie nosiłam nawet do nich stanika ale to było jak już mi laktacja się unormowala, bo suwały się wkładki Screenshot_2020-10-13-13-04-15-901_com.hm.goe.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też mi szkoda kasy, biorę od mamy płaszczyk wiązany i musi wystarczyć bo właśnie latać nigdzie nie zamierzam, nie chciałabym być chora w ciąży i w obecnym czasie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

szyjka się nie skraca, mały waży 670g, jest główka w dół. 

to teraz chyba troszkę spokojniejsza jesteś co
zaczęłam dużo o tym wszystkim właśnie myśleć. Zaczęłam już szukać na co wydać kasę, w końcu pierwsza dziewczynka w rodzinie
potrzebuje zainwestować w odrobinę różu 
Jestem po kwalifikacji do szczepienia i popołudniu mam szczepienie przeciwko grypie, także udało się 

Super, że z małym wszystko dobrze!
Ja bajeczka nie kupuje. Fizjoterapeuci nie polecają, więc spróbuje obyć się bez tego 

i oby tak już zostało

Pytaliśmy czy się nie sprawdził czy czemu sprzedają (kupiony w czerwcu), a babeczka na to że dali się ponieść i kupili za dużo gadżetów. 

Nie zgadzam się na to.