|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() Jeżeli medicover w Warszawie ma II stopień to bym się nie bała. I gdybym mogła pod wzgledem finansowym to bym wybrała prywatnie. Większość państwowych szpitali ma II stopień. ![]() Ale jednak w tym w Gdańsku (I stopnia) bym się bała, pomimo tego że do innych szpitali (w tym wojewódzkiego) jest blisko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3422 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
(będzie w grudniu, prawie że pod choinkę ), ale wyobrażam sobie, że szczeniak byłby bardzo zainteresowany ![]() To prawda z tym stopniem referencyjności, myślę jeszcze o szpitalu od mojego gina, ale szanse, że go tam spotkam, i tak są nie za duże, no i w państwowym to chyba jednak chciałabym opłacić położną, więc to też się nie robi bezkosztowo (choć wiadomo, inna skala). Dodatkowo Medicover mam naprawdę, naprawdę blisko, nie byłoby stresu, że tu już się dzieje, a jeszcze się trzeba przebić przez całe miasto. No nie wiem, zobaczymy jeszcze
|
||
|
|
|
#3423 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w mieście nie ma już prywatnego szpitala. Jedyny który był został zamknięty że względu na problemy właśnie z pomocą noworodka z komplikacjami.
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czasem on podprowadzi coś jej. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Zamowilismy dzisiaj tą lampkę chmurke ciekawe co to przyjdzie
![]() juz sie doczekac nie moge jak bedziemy remontowac pokoik dla niuni 🥳 i wizyty w czwartek ciekawe ile juz wazy Luzia a kiedy idziesz na krzywa? Dostalas dzisiaj skierowanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam z wizyty, udało się, mąż mógł wejść Kuba pozostaje Kubą, waży 590 g, według lekarza jestem 23+1, a nie 22+4, więc ostrzega, że mogę urodzić jednak bliżej 8 lutego ![]() Super tak podejrzeć, co u niego słychać |
|
|
|
|
#3427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ️O to wagowo bardzo podobnie do mnie, 22+3 i 600g było, też uprzedzenie że może być wcześniej urodziny, jego termin z usg już na 25.01 czekam do piątku czy nadal tak szaleje z wagą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby nasze chłopaki rosły zdrowo, ale jednak bez przesady z tym koksowaniem! Super, że już piątek podejrzysz
|
|
|
|
|
#3429 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lekarz kazał zrobić za 2 tyg. Kupiłam dzisiaj glukoze cytrynową ![]() Jeszcze robię odczyn coombsa bo mam grupę krwi minusowa i lekarz chce sprawdzić konflikt. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() Mi dzisiaj data wyszła już na koniec stycznia ale na tym etapie to już chyba nie ma znaczenia? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Cytat:
dzień po moich urodzinach jeszcze parę wizyt i będzie połowa stycznia. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3430 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
donoszona podobno 37+0 albo 37+1 mi wychodzi z Om 9.01. A dzieciak wyjdzie jak mu się zachce byle nie miał 5kg ![]() A i ten odczyn coombasa to jest właśnie to co mi zgubili tylko się zastanawiam po co skoro mam rh+ ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2020-10-13 o 21:01 |
|
|
|
|
#3431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się na tym konflikcie nie znam ale ja mam - a mój mąż +, więc u mnie może być. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3432 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też właśnie nie więc pójdę i je zrobię ale się tak zastanawiam U nas na odwrót ja + mój - ale o moim to gin nie wie bo się nie pytała i przy moim + chyba to nie ma znaczenia ale jak trzeba to trzeba ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3433 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() Byłam dzisiaj u dentysty, zrobiła mi 3 zęby i powiedziała, że jeszcze w połowie grudnia się spotkamy ![]() Do mojej szefowej chyba w końcu dotarło, że od 4.11 idę na L4. Koleżanka chciała znów mi wcisnąć przychodzenie praktycznie każdego dnia, jak już będę na L4, do pracy, ale powiedziałam stanowczo "nie". Jedyne na co się zgodziłam to żeby przyjść tak 2 dni w tygodniu na jakieś 4 godziny żeby powoli szkolić nową osobę, o ile takowa się znajdzie. A teraz w czwartek mają podjąć decyzję czy w Warszawie nie będzie czerwonej strefy, więc może się to skończyć nawet zamknięciem placówki znów. Dla mnie to lepiej
|
|
|
|
|
#3434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to zrobiłam 🤷🏻☠♀️ Cytat:
i że Kuba dalej jest Kubą Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Na odczyn Coombsa krew pobrali mi w piątek. Mam nadzieję, że do 4.11 wyniki już będą.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3436 |
|
Zadomowienie
|
Coombsa a ja cały czas Coombasa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3437 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z datą - byłam dziś u innego lekarza i powiedział, że niektórzy lekarze tego nie robią i on nie wie dlaczego ale po parametrach dziecka z usg I trymestru można skorygować datę porodu (ale jak to jest dosłownie parę dni, to często lekarze olewają). Więc on mi na podstawie parametrów z tamtego badania, które chciał zobaczyć, przyspieszył na 8 lutego, a po dzisiejszym badaniu potwierdził ![]() Różnica nie jest duża, w sumie, raptem 4 dni, no zobaczymy. Cytat:
ale oby nie było takich gigantów, za 5 kg dziękujemy Cytat:
Ja idę w przyszłym tygodniu na przegląd, nie wiem, czego się spodziewać, sprawdzam zęby dość regularnie, ale nie wiem, może coś tam się zadziało, no zobaczymy. Dociera do nich, ale może będziesz musiała na L4 przychodzić i kogoś przyuczać? Dobrze rozumiem? Czy oni są poważni? Ale dobrze, że masz już L4 na horyzoncie! Cytat:
Ja nie ogarniam tego odczynu, gin mi nie zlecał, ja + i tż też +, to może dlatego? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3438 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Jezeli faktycznie Warszawa wejdzie w czerwona strefę to może być z pracą różnie. Dziewczyny, ciążowe L4 jest płatne 100%, prawda? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3439 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero później doczytałam, jak to się dokładnie nazywa ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że młoda posiedzi do lutego, ale nie po terminie bo nie chce wywoływania ![]() Boże, Ja dzisiaj naprawdę nie myślę 🤦🏻☠♀️ Ja jestem rh+ i tż też jest plus. Dlatego się zdziwiłam po co ten odczyn, skoro ja plusowa jestem i konfliktu nie powinno być. A dodatkowo mając tą samą grupę krwi to nie będzie konfliktu (bardzo rzadko się zdarza - tak ginka mówiła) grup głównych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- A co do dentysty. To idę w piątek Nienawidzę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3440 |
|
Zakorzenienie
|
O, miałam się umówić do dentysty. Juto będę go łapać i się umawiać.
Generalnie lubię chodzić do dentysty. ![]() ![]() Paula, lekarz musi zaznaczyć kod B na zwolnieniu (B oznacza ciążowe) i wtedy jest 100% płatne. Ale to ginekolog, nie sądzę, żeby zapomniał o kodzie. ![]() Ja nie wiedziałam nawet, że to odczyn Coombsa. W LM jest to opisane jako p/ciała anty-D. Dopiero w mojej karcie ciąży zobaczyłam tę nazwę i szukałam co to. 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tak czy owak luty Jeśli by się dało bez przyspieszenia na styczeń i bez przenoszenia, to ja poproszę
|
||
|
|
|
#3442 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#3443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wyszedł mi w kąciku ust zajad
Co ja mogę zastosować na to w ciąży? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Wczoraj gin mi mówił, że moje miasto ma przejść na czerwona strefę i nie wiadomo jak będzie z wizytami. Spoko, niech straszy dalej ciężarna ![]() Datę porodu zmienia się dopiero jak różni się usg od om o 2 tygodnie. Jeżeli mniej to zostaje om ale to ostatni raz mierzy sie wielkość mózgu na prenatalnych do określenia terminu. Bo teraz to już dzieciaczki rosną swoim trybem. Ale ja mimo wszystko poproszę ten styczeń ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-10-14 o 06:34 |
|
|
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
To u mnie zmiana termin ale 3 dni później. Na prenatalnych wyliczył na 13 luty a teraz na 16. Ale dzieciaczek i tak wyjdzie kiedy będzie chcieć
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Pytałam przy pobraniu krwi, czy wyniki wskoczą do aplikacji czy może coś jest do odbioru w placówce. "Nie, wszystko wskoczy do aplikacji, nic nie jest do odbioru osobistego".
Toksoplazmoza i cytomegalia wskoczyły już w sobotę, dziś zajrzałam do aplikacji, a tam przy tym odczynie Coombsa info, że wynik czeka do odbioru osobistego w placówce. 🤬🤬🤬 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3449 | |||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Bo było napisane przeciwciała wlasnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Cytat:
Ale dziwne, że w placówce tego nie wiedzieli u Ciebie i wprowadzili Cię w błąd Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3450 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Może przemywaj rumiankiem?Ja póki co, staram się nie nakręcać tymi strefami w kontekście wizyt/porodu. Martwić się będę w styczniu, jak to się chociaż trochę nie uspokoi... Cytat:
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:49.

zakładam, że u nas pewnie bardziej pies by się nimi interesował 

Większość państwowych szpitali ma II stopień. 

juz sie doczekac nie moge jak bedziemy remontowac pokoik dla niuni 🥳 i wizyty w czwartek ciekawe ile juz wazy 
️

i wizyty w czwartek ciekawe ile juz wazy 

byle nie miał 5kg 

Nienawidzę. 
♀️ Ja jestem rh+ i tż też jest plus. Dlatego się zdziwiłam po co ten odczyn, skoro ja plusowa jestem i konfliktu nie powinno być. A dodatkowo mając tą samą grupę krwi to nie będzie konfliktu (bardzo rzadko się zdarza - tak ginka mówiła) grup głównych.
Co ja mogę zastosować na to w ciąży?