Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-15, 09:36   #3541
mansikkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam relacje babki odnośnie krzywej. Przez covid kazali jej siedzieć przed przychodnia na ławce. Spoko, 2 godziny w 5 stopniach.. Dobrze, że nie leje dzisiaj co za głupota.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Ale chamy... Nie każda ma auto aby pójść odpocząć.

Ja wczoraj na wątku terminacja przeczytałam ,ze dziewczyna poszła na badanie na covid bo miała mieć terkinacje. Razem z nią 6/7 babeczek było i wszystkie dostały wynik pozytywny. Wszystkie dobrze się czuły, żadna nie miała objawów.

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 09:39   #3542
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość

Ja wczoraj na wątku terminacja przeczytałam ,ze dziewczyna poszła na badanie na covid bo miała mieć terkinacje. Razem z nią 6/7 babeczek było i wszystkie dostały wynik pozytywny. Wszystkie dobrze się czuły, żadna nie miała objawów.

Super... Ja już pogodziłam się z tym, że prędzej czy później i tak się zarazę. Oby tylko nie miało to wpływu na dziecko, bo tego się boję najbardziej.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 09:44   #3543
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czytałam relacje babki odnośnie krzywej. Przez covid kazali jej siedzieć przed przychodnia na ławce. Spoko, 2 godziny w 5 stopniach.. Dobrze, że nie leje dzisiaj co za głupota.

Masakra... Chyba trzeba zrobić ta krzywa jak najszybciej i mieć to z głowy bo jak wejdą kolejne obstrzenia to może być wesolo

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:

A to ciekawe może mieli te źle testy bo gdzieś czytałam że zależy jaki test zrobią to może być fałszywie dodatni
Stary 2020-10-15, 09:46   #3544
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Masakra... Chyba trzeba zrobić ta krzywa jak najszybciej i mieć to z głowy bo jak wejdą kolejne obstrzenia to może być wesolo

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

A to ciekawe może mieli te źle testy bo gdzieś czytałam że zależy jaki test zrobią to może być fałszywie dodatni
Też właśnie pomyślałam, że trzeba zrobić jak najszybciej ta krzywa, żeby oszczędzić sobie kłopotów..

Stary 2020-10-15, 09:50   #3545
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Też właśnie pomyślałam, że trzeba zrobić jak najszybciej ta krzywa, żeby oszczędzić sobie kłopotów..

Zapytam dzisiaj ginka kiedy najlepiej abym ją zrobiła bo na pewno dzisiaj dostanę skierowanie i już się nie mogę doczekać a dowiedzieć się ile moja gwiazda urosla
Stary 2020-10-15, 09:51   #3546
Francesc_a
Zakorzenienie

Dzień dobry
Dzięki za informację o promce na Liskach. W końcu te kocyki kupię i jeszcze raz przejrzę te zabawkowe akcesoria.

Dziewczyny, omawialiśmy ostatnio w czym kąpać dziecko. A ja mam teraz pytanie czy będziecie kupować jakie myjki/gąbki itd czy jednak ręką?
Ja wstępnie myślałam o myciu ręką. Gąbki nie brałam pod uwagę ze względu na siedlisko bakterii itd. Ale zastanawiam się czy myjka (ta taka szmatka) będzie ok do mycia?
Cytat:
My nie planujemy kupić, bo stwierdziliśmy z mężem,że i tak mało co będziemy z mała jeździć samochodem na początku więc wystarczy kocyk i mąż będzie szybciej schodzić nagrzać samochód jak dla mnie ten otulacz to zbędna rzecz dlatego nie ma go na mojej liście wyprawkowej
Ja będę brała, ale będziemy to używać do wózka równiez (i chyba przede wszystkim).
Cytat:
Ja jeszcze w tyle z wyprawką moja mama jak jest w sh to już kupuje ubranka. I to samo zauważyła co ja. Dla dziewczynek tyle ładnych ubranek w sh a dla chłopca mało co fajnego.

Termometry macie już wybrane? U nas są 2 rtęciowe i wczoraj miałam gorączkę i nic nie pokazywały szukam bezdotykowego ale nie wiem jaki

Na stronie Pana Tableki jest spis polecanych termometrow bezdotykowych. Któryś z nich na pewno zakupię.
Oprócz tego mam w domu taki zwykły elektryczny dla nas.

Mamy dzisiaj wysyp wizyt, także powodzenia dziewczyny i miłego podglądania dzieciaczków

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 09:54   #3547
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytam dzisiaj ginka kiedy najlepiej abym ją zrobiła bo na pewno dzisiaj dostanę skierowanie i już się nie mogę doczekać a dowiedzieć się ile moja gwiazda urosla
Trzymam kciuki!
Mój mówił mi, żebym zrobiła za 2 tyg. Dzisiaj zaczynam 25 tc i mogłabym spokojnie zrobić, bo czas jest chyba 24 do 28tc..ale poczekam jeszcze chwilę bo chce zrobić wszystko razem. Ale to czekam jeszcze max 1.5tyg.

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Francesca, ja będę kąpać ręka, ewentualnie muślinowa pieluszka

Stary 2020-10-15, 09:56   #3548
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Nie wiem ile album kosztuje ale karty 30 zł to i nie szkoda Kiedyś widziałam ranking termometrów bezdotykowych i taki polecany to kosztował chyba ok 400 zł.
Ja kupiłam tańszy, za ok 150 zł i o kant upy potłuc go. A miał takie super opinie. Najlepszy taki zwykły tradycyjny.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Ja kupiłam bezdotykowy jak były te rabaty na allegro, szczerze to nie wierzę im wgl więc nie rzucałam się na jakieś drogie bo pewnie działają tak jak wszystkie mój mierzy temp powietrza (jak pewnie już każdy ) no i to się zgadza z rtęciowym, tyle samo pokazuje co ten który jest u nas już od dawna. No i jakiś zwykly też mam.

Co do otulacz do fotelika to nie brałam i brać nie będę, kupiłam tylko taki ala kocy z zapięciem żeby przypiąć na wierzchu

Bujaczek mi tż zamówił w tajemnicy i dziś przyjechał ale na adres teściowej brał ja brałam inny niż ten polecany, wzięłam z kinderkraft taki który można rozłożyć na płasko i zrobic z niego lozeczko turystyczne jak i kołyskę. Opinie miał dobre, pisałam też na fb z dziewczynami które go mają i podobno jest spoko. Zobaczymy

A co do kąpieli to raczej ręka ale jedna myjkę / szmatkę wzięłam.

Kciuki za wizyty, dziś ich sporo mi potwierdzili moja jutrzejszą, oby już się nic nie zmieniło

Edytowane przez Paulina1671
Czas edycji: 2020-10-15 o 09:57
Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 10:10   #3549
aktogimka
Zakorzenienie

Dzień dobry!!
Ja na krzywą idę gdzieś za 2 tygodnie. Będę akurat 24+4/5, zależy w który dzień pójdę.

Rano poleciałam na mini zakupy do hali targowej, bo teraz trzeba się pilnować, żeby po 10tej nie odbić się od drzwi. Akurat widziałam, że kurier pakuje paczkomat, a czekamy na paczkę z Allegro. Napisałam do męża i nasza paczka już była, odebrałam ją 4 minuty po włożeniu do paczkomatu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2020-10-15 09.51.24.jpg (147,7 KB, 49 załadowań)

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 10:18   #3550
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
A co myślicie o kocyku/otulaczu do fotelika? Kupujecie od razu? Czy w ogóle nie? My na razie nie mamy ani fotelika, ani w sumie samochodu więc na razie nie jest to zakup wysoko na liście priorytetów, a jak jest u Was?
Ja nie kupuje. Samochód mamy w garażu podziemnym więc zawsze będzie się wchodziło do w miarę ciepłej temperatury a potem to najwyżej kocyk.

Cytat:
Termometry macie już wybrane? U nas są 2 rtęciowe i wczoraj miałam gorączkę i nic nie pokazywały szukam bezdotykowego ale nie wiem jaki

Ja sugerowałam się wyborem Pana Tabletki i wybrałam Visiofocus Smart 06470 - jest wg niego w top3 termometrów, kosztuje ok 200 zł

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!
Ja na krzywą idę gdzieś za 2 tygodnie. Będę akurat 24+4/5, zależy w który dzień pójdę.

Rano poleciałam na mini zakupy do hali targowej, bo teraz trzeba się pilnować, żeby po 10tej nie odbić się od drzwi. Akurat widziałam, że kurier pakuje paczkomat, a czekamy na paczkę z Allegro. Napisałam do męża i nasza paczka już była, odebrałam ją 4 minuty po włożeniu do paczkomatu.
Daj znać jak te pieluszki ten zestaw ze zwierzątkami bo też mam je w koszyku
Stary 2020-10-15, 10:22   #3551
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:

Coooooo?! Masakra...
Ja wczoraj pytałam w labie, jak teraz wygląda kwestia krzywej, u nas normalnie siedzi się w środku, tylko trzeba przyjść na pierwsze pobranie przed 9.00. Przez koronę są wprowadzone zapisy na kolejne godziny, więc kontakt z ludźmi będzie, ale nie zamierzam siedzieć w samochodzie.

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Dzięki za informację o promce na Liskach. W końcu te kocyki kupię i jeszcze raz przejrzę te zabawkowe akcesoria.

Dziewczyny, omawialiśmy ostatnio w czym kąpać dziecko. A ja mam teraz pytanie czy będziecie kupować jakie myjki/gąbki itd czy jednak ręką?
Ja wstępnie myślałam o myciu ręką. Gąbki nie brałam pod uwagę ze względu na siedlisko bakterii itd. Ale zastanawiam się czy myjka (ta taka szmatka) będzie ok do mycia?Ja będę brała, ale będziemy to używać do wózka równiez (i chyba przede wszystkim).Na stronie Pana Tableki jest spis polecanych termometrow bezdotykowych. Któryś z nich na pewno zakupię.
Oprócz tego mam w domu taki zwykły elektryczny dla nas.

Mamy dzisiaj wysyp wizyt, także powodzenia dziewczyny i miłego podglądania dzieciaczków

Ja dorzuciłam do okryć kąpielowych od mg komplet myjek (mają napisane, że od 4. tygodnia). Może się przydadzą, a może się skończy na myciu ręką, zobaczymy, dam im szansę

Też trzymam kciuki za wizyty!

U mnie pewnie dziś tylko omówienie wyników badań, kolejne skierowania (w tym na krzywą, bo mówił ostatnio, że da na następnej wizycie) i L4
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 10:39   #3552
Francesc_a
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny. W takim razie nie kupuje szmatek, a ewentualnie użyje pieluszki jak ręka nie będzie nam się sprawdzać
Ja jestem dzisiaj 22+1 i wychodzi, że za dwa tygodnie mogę zrobić krzywą (wiadomo, że szybciej też bym mogła ale wolę sobie poczekać) i wyniki będę świeżo na wizytę tylko muszę sprawdzić czy ginka mi nie dała jakiś innych badań do zrobienia, na które trzeba czekać dłużej.

Aktogimka - skąd i po ile pieluszki zamawialas?

Stary 2020-10-15, 10:47   #3553
stookrotka1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam bezdotykowy jak były te rabaty na allegro, szczerze to nie wierzę im wgl więc nie rzucałam się na jakieś drogie bo pewnie działają tak jak wszystkie mój mierzy temp powietrza (jak pewnie już każdy ) no i to się zgadza z rtęciowym, tyle samo pokazuje co ten który jest u nas już od dawna. No i jakiś zwykly też mam.

Co do otulacz do fotelika to nie brałam i brać nie będę, kupiłam tylko taki ala kocy z zapięciem żeby przypiąć na wierzchu

Bujaczek mi tż zamówił w tajemnicy i dziś przyjechał ale na adres teściowej brał ja brałam inny niż ten polecany, wzięłam z kinderkraft taki który można rozłożyć na płasko i zrobic z niego lozeczko turystyczne jak i kołyskę. Opinie miał dobre, pisałam też na fb z dziewczynami które go mają i podobno jest spoko. Zobaczymy

A co do kąpieli to raczej ręka ale jedna myjkę / szmatkę wzięłam.

Kciuki za wizyty, dziś ich sporo mi potwierdzili moja jutrzejszą, oby już się nic nie zmieniło
Jaki to model tego leżaczka? Zainteresował mnie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Dzień dobry!!

Kupiłam takie same pieluszki te z tymi leśnymi zwierzątkami właśnie czekam na dostawę chyba nawet taki sam 3pak

kocham ...
stookrotka1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 10:53   #3554
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Jaki to model tego leżaczka? Zainteresował mnie

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Kupiłam takie same pieluszki te z tymi leśnymi zwierzątkami właśnie czekam na dostawę chyba nawet taki sam 3pak

https://m.ceneo.pl/61617376;pla?se=Y...RoCRF4QAvD_BwE

Taki

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 11:07   #3555
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Daj znać jak te pieluszki ten zestaw ze zwierzątkami bo też mam je w koszyku
Są dość sztywne, ale to pewnie kwestia wyprania i będą inne. Wydają mi się troszkę cienkie, ale może muślinowe takie są, nie mam pojęcia. Zamówione mam też na Gemini białe tetrowe Lux, to może będę miała jakieś porównanie. Aa, na metce mają "nie wirować" - nie mam zamiaru się do tego stosować.
Cytat:
Aktogimka - skąd i po ile pieluszki zamawialas?
Stąd zamawiałam - KLIK, 3pak za niecałe 23 zł
Cytat:
Napisane przez stookrotka1991 Pokaż wiadomość
Leśne zwierzaki widzę popularne.

Stary 2020-10-15, 11:15   #3556
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Są dość sztywne, ale to pewnie kwestia wyprania i będą inne. Wydają mi się troszkę cienkie, ale może muślinowe takie są, nie mam pojęcia. Zamówione mam też na Gemini białe tetrowe Lux, to może będę miała jakieś porównanie. Aa, na metce mają "nie wirować" - nie mam zamiaru się do tego stosować.

Stąd zamawiałam - KLIK, 3pak za niecałe 23 zł

Leśne zwierzaki widzę popularne.
Muślinowe są takie cienkie i jakby delikatne

Stary 2020-10-15, 11:31   #3557
echme
Zakorzenienie

Do dziewczyn które już rodziły - Jak się objawiają skurcze krzyżowe? Od wczoraj bardzo bolą mnie plecy jak tylko się położę, dziś w nocy obudziłam się z takim bólem że myślałam że umrę tylko to nie jest stały ból tylko przestaje bolec i za pare sekund znowu i tak w kółko, w odcinku lędźwiowym po prawej. Już chciałam jechać na IP ale cudem się przewróciłam na bok i powoli przestawało bolec i usnęłam. Nie wiem co mam myśleć o tym.

Stary 2020-10-15, 11:37   #3558
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Hej!
Ostatnio nie mam czasu się odzywać bo zaraz zaczynamy remont i jest milion rzeczy do ogarnięcia... Dodatkowo humor średni i nie chcę Wam smęcić.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 11:38   #3559
aktogimka
Zakorzenienie

Wrzucam jeszcze co mi jedzie z Gemini

*Lovi, dynamiczny smoczek uspokajający Indian Summer, boy, od 0-3 miesiąca, 2 sztuki 1x
*Medicomp, kompresy jałowe, włókninowe, 4-warstwowe, 30 g/ m2, 7,5 cm x 7,5 cm, 50 sztuk 2x
*Medicomp, kompresy jałowe, włókninowe, 4-warstwowe, 30 g/ m2, 5 cm x 5 cm, 50 sztuk 2x
*Weber, pieluchy tetrowe LUX 140 g/ m2, białe, 60 x 80 cm, 10 sztuk 1x
*Cleanic Kindii Pure, bawełniane płatki dla niemowląt, 60 sztuk 2x
*Patyczki higieniczne Bella Baby Happy, 56 + 8 sztuk 1x
*Cleanic Kindii Pure, bawełniane patyczki dla niemowląt, 60 sztuk 1x
*Lovi, pojemnik do smoczków, 1x

Stary 2020-10-15, 12:15   #3560
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:
Wrzucam jeszcze co mi jedzie z Gemini

*Lovi, dynamiczny smoczek uspokajający Indian Summer, boy, od 0-3 miesiąca, 2 sztuki 1x
*Medicomp, kompresy jałowe, włókninowe, 4-warstwowe, 30 g/ m2, 7,5 cm x 7,5 cm, 50 sztuk 2x
*Medicomp, kompresy jałowe, włókninowe, 4-warstwowe, 30 g/ m2, 5 cm x 5 cm, 50 sztuk 2x
*Weber, pieluchy tetrowe LUX 140 g/ m2, białe, 60 x 80 cm, 10 sztuk 1x
*Cleanic Kindii Pure, bawełniane płatki dla niemowląt, 60 sztuk 2x
*Patyczki higieniczne Bella Baby Happy, 56 + 8 sztuk 1x
*Cleanic Kindii Pure, bawełniane patyczki dla niemowląt, 60 sztuk 1x
*Lovi, pojemnik do smoczków, 1x
Tych płatków kindii dwa opakowania zużywam tak koło dwóch tygodni. Przy takim maluchu gdzie pieluchę non stop się zmienia to pewnie w tydzień.
Ja kupuję na allegro po 20 paczek
Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Do dziewczyn które już rodziły - Jak się objawiają skurcze krzyżowe? Od wczoraj bardzo bolą mnie plecy jak tylko się położę, dziś w nocy obudziłam się z takim bólem że myślałam że umrę tylko to nie jest stały ból tylko przestaje bolec i za pare sekund znowu i tak w kółko, w odcinku lędźwiowym po prawej. Już chciałam jechać na IP ale cudem się przewróciłam na bok i powoli przestawało bolec i usnęłam. Nie wiem co mam myśleć o tym.

Ja bóli krzyżowych nie miałam, na szkołę rodzenia mówili że jak ktoś nie ma przy miesiączkach takich bóli to istnieje szansa że i przy porodzie nie będzie miał. I analogicznie w drugą stronę, jak masz przy okresie to i przy porodzie raczej będą. Oczywiście to nie reguła i są wyjątki. Screenshot_2020-10-15-12-11-30-932_com.android.chrome.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 12:31   #3561
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Tych płatków kindii dwa opakowania zużywam tak koło dwóch tygodni. Przy takim maluchu gdzie pieluchę non stop się zmienia to pewnie w tydzień.
Ja kupuję na allegro po 20 paczek
Nigdy ich nie miałam, chcę zobaczyć jakie są. Ja używam do twarzy kwadratowych z Biedronki, jeśli te będą takie same, to myślę, że pójdę też w te Biedronkowe, bo są często w promocji. Wyjdzie w praniu pewnie.

Stary 2020-10-15, 12:40   #3562
Angelitta
Raczkowanie

Dziewczyny jako mama zaledwie 3 miesięcznego szkraba przyglądam się Waszej dyskusji zakupowej i mogę Wam poradzić kilka rzeczy ze zdobytego w ostatnim czasie doświadczenia -
- do spania najlepsze są śpiworki! Dla mnie to było odkrycie, mam kilka kocyków i o ile w pierwszych dniach życia dzieciątko się nie rusza i kocyk się sprawdza, to później potrafi założyć go sobie na głowę. Kocyki do wózka, drzemek w ciągu dnia super, śpiworki tylko na noc. W smyku jest jeden fajny na jesień/zimę - marki Smiki, beżowy w gwiazdki. I pamiętajcie, nie przegrzewajcie swoich pociech!

- mamy laktatorosceptyczne - też nią byłam, ale uratował mi karmienie. Jestem po cięciu i laktacja rozkręcała się dość długo. Ja mam laktator elektryczny Chicco Naturally Me i jest świetny. Ma cyfrowy pomiar czasu ssania, co jest szalenie przydatne i można ustawiać intensywnosć odciągania - dla bolących na poczatku piersi to spora ulga

- body kopertowe - w pierwszych dnia (a tak naprawdę tygodniach) życia synka balam sie zakładać mu body przez głowę. Także niektóre piękne bodziaki, nie były nigdy założone. Na pierwsze dni polecam polską firmę Dolsce Sonno - rozmiarówka oddaje faktyczne wymiary dziecka, są z miękkiej bawałny, niektóre wzory bardzo fajne

powodzenia!
Angelitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-15, 13:26   #3563
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelitta Pokaż wiadomość
Dziewczyny jako mama zaledwie 3 miesięcznego szkraba przyglądam się Waszej dyskusji zakupowej i mogę Wam poradzić kilka rzeczy ze zdobytego w ostatnim czasie doświadczenia -
- do spania najlepsze są śpiworki! Dla mnie to było odkrycie, mam kilka kocyków i o ile w pierwszych dniach życia dzieciątko się nie rusza i kocyk się sprawdza, to później potrafi założyć go sobie na głowę. Kocyki do wózka, drzemek w ciągu dnia super, śpiworki tylko na noc. W smyku jest jeden fajny na jesień/zimę - marki Smiki, beżowy w gwiazdki. I pamiętajcie, nie przegrzewajcie swoich pociech!

- mamy laktatorosceptyczne - też nią byłam, ale uratował mi karmienie. Jestem po cięciu i laktacja rozkręcała się dość długo. Ja mam laktator elektryczny Chicco Naturally Me i jest świetny. Ma cyfrowy pomiar czasu ssania, co jest szalenie przydatne i można ustawiać intensywnosć odciągania - dla bolących na poczatku piersi to spora ulga

- body kopertowe - w pierwszych dnia (a tak naprawdę tygodniach) życia synka balam sie zakładać mu body przez głowę. Także niektóre piękne bodziaki, nie były nigdy założone. Na pierwsze dni polecam polską firmę Dolsce Sonno - rozmiarówka oddaje faktyczne wymiary dziecka, są z miękkiej bawałny, niektóre wzory bardzo fajne

powodzenia!
Dziękuję bardzo za poradę, każda opinia mamy jest dla mnie bardzo cenna wiadomo, każde dziecko ma swoje upodobania i to, co dla kogoś jest must have, u innego malucha się nie sprawdzi, ale bardzo dobrze jest przeczytać, co zadziałało u Was.

Ja jestem nastawiona na śpiworek (zobaczymy, co na to dziecko ) i laktator elektryczny (po rozmowach z kilkoma koleżankami skłaniam się ku Medeli), bodziaków kopertowych też mam sporo. Dolce Sonno znam głównie z koszul do karmienia, nawet nie patrzyłam na ubranka dla dzieci (i nie wiem, czy jeszcze spojrzę, bo na razie mam chyba wystarczający zapas ). Zobaczymy, czy u mnie te rzeczy sprawdzą się równie dobrze jak u Was, ale oby!

Dużo dobrego dla Ciebie i maleństwa!
Stary 2020-10-15, 13:28   #3564
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo za poradę, każda opinia mamy jest dla mnie bardzo cenna wiadomo, każde dziecko ma swoje upodobania i to, co dla kogoś jest must have, u innego malucha się nie sprawdzi, ale bardzo dobrze jest przeczytać, co zadziałało u Was.

Ja jestem nastawiona na śpiworek (zobaczymy, co na to dziecko ) i laktator elektryczny (po rozmowach z kilkoma koleżankami skłaniam się ku Medeli), bodziaków kopertowych też mam sporo. Dolce Sonno znam głównie z koszul do karmienia, nawet nie patrzyłam na ubranka dla dzieci (i nie wiem, czy jeszcze spojrzę, bo na razie mam chyba wystarczający zapas ). Zobaczymy, czy u mnie te rzeczy sprawdzą się równie dobrze jak u Was, ale oby!

Dużo dobrego dla Ciebie i maleństwa!
Jaka medele bierzesz? Ja chce swing ale nie wiem czy zwykła czy wersję swing? Masz jakieś opinie w tym temacie?

Stary 2020-10-15, 13:34   #3565
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Jaka medele bierzesz? Ja chce swing ale nie wiem czy zwykła czy wersję swing? Masz jakieś opinie w tym temacie?

Szczerze to jeszcze nie robiłam z tego doktoratu dopiero wczoraj albo przedwczoraj rozmawiałam z koleżanką, która przerobiła kilka i uważa, że Medela Swing najlepsza (choć to chyba jedyna Medela, z jaką miała do czynienia). Faktycznie opinie ma super, cenę… no, słuszną, ale jak trzeba, to trzeba.
A są w ogóle wersje nie-swing? Chyba że coś innego chciałaś napisać, bo widzę, że piszesz, że chcesz swing, ale nie wiesz, czy swing, czy zwykła

Widzę, że są jeszcze Swing Flex, Freestyle i na dwie piersi, ale na razie jestem za po prostu Swing.
Stary 2020-10-15, 13:36   #3566
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze to jeszcze nie robiłam z tego doktoratu dopiero wczoraj albo przedwczoraj rozmawiałam z koleżanką, która przerobiła kilka i uważa, że Medela Swing najlepsza (choć to chyba jedyna Medela, z jaką miała do czynienia). Faktycznie opinie ma super, cenę… no, słuszną, ale jak trzeba, to trzeba.

A są w ogóle wersje nie-swing? Chyba że coś innego chciałaś napisać, bo widzę, że piszesz, że chcesz swing, ale nie wiesz, czy swing, czy zwykła

Widzę, że są jeszcze Swing Flex, Freestyle i na dwie piersi, ale na razie jestem za po prostu Swing.
Mozg mi się walaczyl myślałam o wersji flex i nie flex że mną ostatnio się dogadać to jest mocno ciężko mam budyń zamiast mózgu

Stary 2020-10-15, 13:37   #3567
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Angelitta Pokaż wiadomość

powodzenia!
Też stawiam na śpiworki do spania.
A co do body kopertowych, po skompletowaniu ubranek na rozmiar 56 dotarło do mnie, że nie mam prawie wgl kopertowych i pluje sobie w brodę. Bo zamiast sobie ułatwić sprawę z ubieraniem takiego maluszka to brałam te zakładane przez głowę...
Cytat:

Też biorę medele i chyba swing. Muszę zajrzeć do zaufajpołożnej bo ona o nich dużo mówi. I będzie miała jakąś promkę na nie.

Stary 2020-10-15, 13:37   #3568
Nairobi89
Zakorzenienie

Juz wizycie wszystko okey mała wazy 790g oczywiscie nogi miala przy glowie aparatka jedna

Stary 2020-10-15, 13:40   #3569
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Juz wizycie wszystko okey mała wazy 790g oczywiscie nogi miala przy glowie aparatka jedna

Super ale już duża

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Z tego co czytałam to wersja flex lepiej się dopasowuje i daje możliwość odciągania na leżąco. Ale zastanawiam się czy to ważne.. Różnica w cenie koło stówki.

W ogóle to dzisiaj dziec ma dzień pt. Prawie się nie ruszam. Ma co jakieś 1.5tyg takie dni i strasznie ich nie lubię

Stary 2020-10-15, 13:41   #3570
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Mozg mi się walaczyl myślałam o wersji flex i nie flex że mną ostatnio się dogadać to jest mocno ciężko mam budyń zamiast mózgu

Jasne, rozumiem
Wydaje mi się, że wystarczy wersja bez flexa, na razie na taką stawiam

Cytat:
Też stawiam na śpiworki do spania.
A co do body kopertowych, po skompletowaniu ubranek na rozmiar 56 dotarło do mnie, że nie mam prawie wgl kopertowych i pluje sobie w brodę. Bo zamiast sobie ułatwić sprawę z ubieraniem takiego maluszka to brałam te zakładane przez głowę...Też biorę medele i chyba swing. Muszę zajrzeć do zaufajpołożnej bo ona o nich dużo mówi. I będzie miała jakąś promkę na nie.

O, skąd wiesz o promce? Mówiła coś na insta?

Cytat:

Super, gratulacje! Ta Twoja mała to niezła akrobatka
I jaka już duża!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości