|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Ja wczoraj na wątku terminacja przeczytałam ,ze dziewczyna poszła na badanie na covid bo miała mieć terkinacje. Razem z nią 6/7 babeczek było i wszystkie dostały wynik pozytywny. Wszystkie dobrze się czuły, żadna nie miała objawów. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
|
|
#3544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już się nie mogę doczekać a dowiedzieć się ile moja gwiazda urosla
|
|
#3546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dzięki za informację o promce na Liskach. W końcu te kocyki kupię i jeszcze raz przejrzę te zabawkowe akcesoria. Dziewczyny, omawialiśmy ostatnio w czym kąpać dziecko. A ja mam teraz pytanie czy będziecie kupować jakie myjki/gąbki itd czy jednak ręką? Ja wstępnie myślałam o myciu ręką. Gąbki nie brałam pod uwagę ze względu na siedlisko bakterii itd. Ale zastanawiam się czy myjka (ta taka szmatka) będzie ok do mycia? Cytat:
![]() Cytat:
Oprócz tego mam w domu taki zwykły elektryczny dla nas. ![]() Mamy dzisiaj wysyp wizyt, także powodzenia dziewczyny i miłego podglądania dzieciaczków ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój mówił mi, żebym zrobiła za 2 tyg. Dzisiaj zaczynam 25 tc i mogłabym spokojnie zrobić, bo czas jest chyba 24 do 28tc..ale poczekam jeszcze chwilę bo chce zrobić wszystko razem. Ale to czekam jeszcze max 1.5tyg. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- Francesca, ja będę kąpać ręka, ewentualnie muślinowa pieluszka Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mój mierzy temp powietrza (jak pewnie już każdy ) no i to się zgadza z rtęciowym, tyle samo pokazuje co ten który jest u nas już od dawna. No i jakiś zwykly też mam.Co do otulacz do fotelika to nie brałam i brać nie będę, kupiłam tylko taki ala kocy z zapięciem żeby przypiąć na wierzchu ![]() Bujaczek mi tż zamówił w tajemnicy i dziś przyjechał ale na adres teściowej brał ja brałam inny niż ten polecany, wzięłam z kinderkraft taki który można rozłożyć na płasko i zrobic z niego lozeczko turystyczne jak i kołyskę. Opinie miał dobre, pisałam też na fb z dziewczynami które go mają i podobno jest spoko. Zobaczymy ![]() A co do kąpieli to raczej ręka ale jedna myjkę / szmatkę wzięłam. Kciuki za wizyty, dziś ich sporo ![]() ![]() mi potwierdzili moja jutrzejszą, oby już się nic nie zmieniło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Paulina1671 Czas edycji: 2020-10-15 o 09:57 |
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!!
![]() Ja na krzywą idę gdzieś za 2 tygodnie. Będę akurat 24+4/5, zależy w który dzień pójdę. Rano poleciałam na mini zakupy do hali targowej, bo teraz trzeba się pilnować, żeby po 10tej nie odbić się od drzwi.
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj pytałam w labie, jak teraz wygląda kwestia krzywej, u nas normalnie siedzi się w środku, tylko trzeba przyjść na pierwsze pobranie przed 9.00. Przez koronę są wprowadzone zapisy na kolejne godziny, więc kontakt z ludźmi będzie, ale nie zamierzam siedzieć w samochodzie. Cytat:
Też trzymam kciuki za wizyty! ![]() U mnie pewnie dziś tylko omówienie wyników badań, kolejne skierowania (w tym na krzywą, bo mówił ostatnio, że da na następnej wizycie) i L4
|
||
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. W takim razie nie kupuje szmatek, a ewentualnie użyje pieluszki jak ręka nie będzie nam się sprawdzać
![]() Ja jestem dzisiaj 22+1 i wychodzi, że za dwa tygodnie mogę zrobić krzywą (wiadomo, że szybciej też bym mogła ale wolę sobie poczekać) i wyniki będę świeżo na wizytę tylko muszę sprawdzić czy ginka mi nie dała jakiś innych badań do zrobienia, na które trzeba czekać dłużej.Aktogimka - skąd i po ile pieluszki zamawialas? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3553 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3555 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydają mi się troszkę cienkie, ale może muślinowe takie są, nie mam pojęcia. Zamówione mam też na Gemini białe tetrowe Lux, to może będę miała jakieś porównanie. Aa, na metce mają "nie wirować" - nie mam zamiaru się do tego stosować. Stąd zamawiałam - KLIK, 3pak za niecałe 23 zł Cytat:
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn które już rodziły - Jak się objawiają skurcze krzyżowe? Od wczoraj bardzo bolą mnie plecy jak tylko się położę, dziś w nocy obudziłam się z takim bólem że myślałam że umrę tylko to nie jest stały ból tylko przestaje bolec i za pare sekund znowu i tak w kółko, w odcinku lędźwiowym po prawej. Już chciałam jechać na IP ale cudem się przewróciłam na bok i powoli przestawało bolec i usnęłam. Nie wiem co mam myśleć o tym.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3558 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ostatnio nie mam czasu się odzywać bo zaraz zaczynamy remont i jest milion rzeczy do ogarnięcia... Dodatkowo humor średni i nie chcę Wam smęcić. Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam jeszcze co mi jedzie z Gemini
![]() *Lovi, dynamiczny smoczek uspokajający Indian Summer, boy, od 0-3 miesiąca, 2 sztuki 1x *Medicomp, kompresy jałowe, włókninowe, 4-warstwowe, 30 g/ m2, 7,5 cm x 7,5 cm, 50 sztuk 2x *Medicomp, kompresy jałowe, włókninowe, 4-warstwowe, 30 g/ m2, 5 cm x 5 cm, 50 sztuk 2x *Weber, pieluchy tetrowe LUX 140 g/ m2, białe, 60 x 80 cm, 10 sztuk 1x *Cleanic Kindii Pure, bawełniane płatki dla niemowląt, 60 sztuk 2x *Patyczki higieniczne Bella Baby Happy, 56 + 8 sztuk 1x *Cleanic Kindii Pure, bawełniane patyczki dla niemowląt, 60 sztuk 1x *Lovi, pojemnik do smoczków, 1x
|
#3560 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuję na allegro po 20 paczek ![]() Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam do twarzy kwadratowych z Biedronki, jeśli te będą takie same, to myślę, że pójdę też w te Biedronkowe, bo są często w promocji. Wyjdzie w praniu pewnie.
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jako mama zaledwie 3 miesięcznego szkraba przyglądam się Waszej dyskusji zakupowej i mogę Wam poradzić kilka rzeczy ze zdobytego w ostatnim czasie doświadczenia -
- do spania najlepsze są śpiworki! Dla mnie to było odkrycie, mam kilka kocyków i o ile w pierwszych dniach życia dzieciątko się nie rusza i kocyk się sprawdza, to później potrafi założyć go sobie na głowę. Kocyki do wózka, drzemek w ciągu dnia super, śpiworki tylko na noc. W smyku jest jeden fajny na jesień/zimę - marki Smiki, beżowy w gwiazdki. I pamiętajcie, nie przegrzewajcie swoich pociech! - mamy laktatorosceptyczne - też nią byłam, ale uratował mi karmienie. Jestem po cięciu i laktacja rozkręcała się dość długo. Ja mam laktator elektryczny Chicco Naturally Me i jest świetny. Ma cyfrowy pomiar czasu ssania, co jest szalenie przydatne i można ustawiać intensywnosć odciągania - dla bolących na poczatku piersi to spora ulga - body kopertowe - w pierwszych dnia (a tak naprawdę tygodniach) życia synka balam sie zakładać mu body przez głowę. Także niektóre piękne bodziaki, nie były nigdy założone. Na pierwsze dni polecam polską firmę Dolsce Sonno - rozmiarówka oddaje faktyczne wymiary dziecka, są z miękkiej bawałny, niektóre wzory bardzo fajne powodzenia! |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiadomo, każde dziecko ma swoje upodobania i to, co dla kogoś jest must have, u innego malucha się nie sprawdzi, ale bardzo dobrze jest przeczytać, co zadziałało u Was. Ja jestem nastawiona na śpiworek (zobaczymy, co na to dziecko ) i laktator elektryczny (po rozmowach z kilkoma koleżankami skłaniam się ku Medeli), bodziaków kopertowych też mam sporo. Dolce Sonno znam głównie z koszul do karmienia, nawet nie patrzyłam na ubranka dla dzieci (i nie wiem, czy jeszcze spojrzę, bo na razie mam chyba wystarczający zapas ). Zobaczymy, czy u mnie te rzeczy sprawdzą się równie dobrze jak u Was, ale oby!Dużo dobrego dla Ciebie i maleństwa! |
|
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero wczoraj albo przedwczoraj rozmawiałam z koleżanką, która przerobiła kilka i uważa, że Medela Swing najlepsza (choć to chyba jedyna Medela, z jaką miała do czynienia). Faktycznie opinie ma super, cenę… no, słuszną, ale jak trzeba, to trzeba.A są w ogóle wersje nie-swing? Chyba że coś innego chciałaś napisać, bo widzę, że piszesz, że chcesz swing, ale nie wiesz, czy swing, czy zwykła ![]() Widzę, że są jeszcze Swing Flex, Freestyle i na dwie piersi, ale na razie jestem za po prostu Swing.
|
|
|
|
|
#3566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślałam o wersji flex i nie flex że mną ostatnio się dogadać to jest mocno ciężko mam budyń zamiast mózgu ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3567 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do body kopertowych, po skompletowaniu ubranek na rozmiar 56 dotarło do mnie, że nie mam prawie wgl kopertowych i pluje sobie w brodę. Bo zamiast sobie ułatwić sprawę z ubieraniem takiego maluszka to brałam te zakładane przez głowę... Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3568 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wizycie
wszystko okey mała wazy 790g oczywiscie nogi miala przy glowie aparatka jedna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale już duża Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Z tego co czytałam to wersja flex lepiej się dopasowuje i daje możliwość odciągania na leżąco. Ale zastanawiam się czy to ważne.. Różnica w cenie koło stówki. W ogóle to dzisiaj dziec ma dzień pt. Prawie się nie ruszam. Ma co jakieś 1.5tyg takie dni i strasznie ich nie lubię ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3570 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wydaje mi się, że wystarczy wersja bez flexa, na razie na taką stawiam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I jaka już duża!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

co za głupota. 

i już się nie mogę doczekać a dowiedzieć się ile moja gwiazda urosla 
moja mama jak jest w sh to już kupuje ubranka. I to samo zauważyła co ja. Dla dziewczynek tyle ładnych ubranek w sh a dla chłopca mało co fajnego.
szukam bezdotykowego ale nie wiem jaki

) no i to się zgadza z rtęciowym, tyle samo pokazuje co ten który jest u nas już od dawna. No i jakiś zwykly też mam.

ale już duża