|
|
#3631 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() Vinted też bardzo lubię ale odkryłam też grupy sprzedażowe w tematyce scandi na facebooku. Nie kupuję za dużo ale piękne ciuszki tam są ![]() Szalejesz z tymi połówkowymi ale rozumiem, że to ma być w mężem trzymam kciuki żeby nic się nie zmieniło i mógł sam zobaczyć małe bobo!
|
|
|
#3632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na pocieszkę powiem, że mi lekarz też dziś powiedział, że chłopak z tych większych będzie raczej... Więc tego, no... jesteśmy w tym razem ![]() Z połówkowymi już zaszalałam może jakoś z (w odstępie dwóch tygodni). Mąż mógł być i był przeszczęśliwy. Liczę się z tym, że to mogła być jedyna taka wizyta, to przyszalałam. Oooo, może też spojrzę na takie grupy! Ja może nie to, że się staram być zero waste, bo od tego to mnie dzielą lata świetlne niestety, ale po prostu robię, co mogę, żeby było przynajmniej less waste. Co mnie nie powstrzymuje przed kupowaniem niestety zakup z drugiej ręki to też zakup, więc tak czy owak można popłynąć Rozumiem nastrój, teraz to w kółko pod górkę z tym wirusem
|
|
|
|
|
#3633 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dalej lecę z wybieraniem wyprawki, normalnie już mąż mi mówi, żebym odpoczęła, a ja jakoś się tak nakręciłam i wybieram
Zdecydowałam się na kocyki z Memi i będę brać białe/kremowe, chociaż początkowo myślałam, że może pudrowy róż albo mięta, ale jakoś ta czystość tego kremowego mi się spodobała.Kojarzę, że któraś z Was zamawiała chyba śpiworek albo otuacz z Jukki. Przyszedł już? Jak z jakością? Właśnie dzisiaj rozglądałam się za "tekstyliami" i z Jukki wpadły mi w oko 3 produkty: 1. https://jukki.pl/pl/p/Spiworek-do-sp...ry-Morning/539 2. https://jukki.pl/pl/p/Rozek-niemowle...ry-Morning/609 3. https://jukki.pl/pl/p/Kokon-Long-Vel...rze-szarym/537 Patrzyłam też za otulaczem do fotelika i mam wstępnie dwa typy 1. https://jukki.pl/pl/p/Kocyk-do-fotel...rze-szarym/613 2. https://beztroska.com/produkt/otulac...m-nocne-liski/ I wolałabym z Jukki, bo taniej, ale czy macie może jakieś doświadczenia z Jukki? Jakieś odczucia odnośnie jakości? Albo może podzielicie się jakie otulacze/koce do fotelika wybrałyście? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W takim razie też postawię na Avent. Tylko nie wiem jak znaleźć z odpowiednim smoczkiem, żeby był od urodzenia. To taka https://allegro.pl/oferta/avent-bute...zek-5970383230 Ma oznaczenie 0+, ale może ma mieć samo 0? Nie umiem znaleźć na allegro ![]() Tak, będę brać tę miskę od mamyginekolog. Wodę w sumie można mieć w termosie ![]() Z mamyginekolog zastanawiam się jeszcze nad tym zestawem https://mamaginekolog.pl/produkt/moj...wsza-wyprawka/ - trochę też pod kątem szpitala i możliwości wyprania w wysokiej temperaturze. Jedyne co mnie wstrzymuje to to, że tutaj jest zestaw ubranek 56, a może moje dziecko będzie mieć np. 59 cm przy urodzeniu i ubranka będą za małe ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#3634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używacie już tego adaptera do pasów? Bo ja nie kupiłam go jeszcze i zastanawiam się czy jest konieczny bo to jednak 150 zł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wzięłam ze względu na bezpieczeństwo, bo ja z tych co uważają, że można mieć pecha i ktoś w nas uderzy i może się źle skończyć. Mam z besafe. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() Jukki zamawiała Paula śpiworek chyba Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3636 | ||
|
Rozeznanie
|
O jej, teraz dopiero doczytałam. Mam nadzieję, że w niedługo się to wszystko wyjaśni
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie używam, bo mój mąż mi odradza, twierdzi, że mogą mi wyrwać udo z miednicy, bo mnie trzyma w złym miejscu w dół. Mówi, że bezpieczniej będzie po prostu pas zakładać tak, żeby był pod brzuchem, a nie przechodził przez brzuch. |
||
|
|
|
#3637 |
|
Zakorzenienie
|
Kaewso - ja kupiłam smoczek do butelki Avent 0 w sklepie dziecięcym u mnie w mieście. Także może tak poszukaj?
![]() Hmm to może tą miskę też wezmę ![]() Chyba jutro w końcu zrobię to zamówienie od mamyginekolog, bo tak odwlekam i odwlekam. A że jutro idę do dentysty to przyda się jakaś nagroda pocieszenia w postaci zamówienia pierdółek ![]() ![]() Ja jeszcze z Jukki nic nie mam, ale planuje otulacz do fotelika od nich kupić i poduszkę do karmienia. Natomiast wiem, że Paulina zamawia spiworek od nich ![]() Co do pierwszej wyprawki od MG to mnie przeraża cena i od biorę z tego właśnie powodu ![]() Echme- ja jeszcze nie mam tego adaptera do pasów. Podróżuje tylko jako pasażer i zwyczajnie trzymam sobie ręką ten pas z daleka od brzucha.. 🤦🏻☠♀️🤷🏻☠♀️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3638 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już w sierpniu na urlop jechałam z adapterem. Kupiłam na olx za 100 zł. Teraz leży, bo nie mamy już auta.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3639 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Luzia, zainspirowałaś mnie, dzięki za opinię, otulacz kliknięty!
![]() Cytat:
![]() Jeśli chodzi o Jukki, też sobie upatrzyłam wzór Very Morning i chciałabym z niego wziąć kokonik. Ale jeszcze nie klikałam, mąż się sprzeciwia, bo nie mamy gdzie trzymać więc do przeprowadzki czeka, a ja mam czas na rozmyślania, czy na pewno ten ![]() Rożek z kolei wzięłam na promce w smyku wraz z okryciem kąpielowym ze wzorem leśni przyjaciele https://www.smyk.com/p/miminu-lesne-...00-cm-i6649542 A co do less waste, u mnie też różnie z tym bywa, plastiku tak czy owak dużo zużywamy, nawet przy zrezygnowaniu z siatek i foliówek, ale też uważam, że każdy krok się liczy, lepsze to niż nic!
|
|
|
|
|
#3641 |
|
Zadomowienie
|
Musiałam trochę nadrobić
poszłam się golić cała przed wizytą i to jest masakra Ja już się nie widzę i na czuja a później jeszcze z lusterkiem. Cieszę się że już po ![]() Tak ja zamawiałam śpiworek z jukki, wstawie zdj zaraz, no i mi się podoba, śliczny jest, jakościowo wykonany ładnie, lekki, jest taki jak kołderka, puchowy ze swojej strony polecam ale fakt że nie mam porównania. Z jukki też będę brak kokon właśnie w tym wzorze jak tylko hajs mi się będzie zgadzać. Ale zamówię na allegro bo w tedy można na paczkomat. I mam flanele od nich, mięciutka i cieplutka. Będę brać jeszcze.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3642 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo, super, ze na zywo ten wzor tez taki fajny, czyli pewnie bede sie trzymac planu i zamowie taki kokonik.
Przepraszam za brak polskich znakow, telefon mi sie na noc zbuntowal i nie wspolpracuje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3646 | |
|
Zakorzenienie
|
Carter's
![]() Cytat:
️ ️ ️! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3647 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też odwlekam zamówienie od mamy ginekolog, a chciałam już tydzień temu zamówić, bo bo planowałam kupić koszulę do spania od nich. Potem pomyślałam, że dorzucę jeszcze figi, potem już nie było rozmiaru z tych majtek, więc zaczęłam myśleć o całej reszcie produktów i teraz jak tak będę odwlekać, to jeszcze zaraz tej koszuli nie będzie haha ![]() Ja się wstrzymam na pewno z tą wyprawką od MG, zobaczę jeszcze później. Chociaż słyszałam, że jest świetnej jakości. Cytat:
Spodobał mi się, bo jest delikatny i wg mnie nada się też ewentualnie dla chłopca.Rożek fajny! I widzę, że jest cała seria - nawet prześcieradło do łóżka. No to już po mnie, bo narobiłaś mi ochotę na taką całą serię z jednym wzorem - kokon, prześcieradło, rożek, może jakiś organizer do łóżeczka. Ale w sumie nie planowałam organizera do łóżeczka, więc może po prostu odpuszczę już szukanie ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 06:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:08 ---------- Cytat:
Teraz przyszły bardzo szybko. Jakieś 2-3 tyg? Coś takiego. Zamówiłam jeszcze zestaw 3 apaszek i takie malutkie trampeczki. Zobaczymy co przyjdzie ![]() Oczywiście ja dalej nie wiem czy potrzebuje śpiworek ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, mam nadzieję, że u mnie będzie jak u Luzi z wysyłką, bo nie powstrzymałam się i kliknęłam dwa i jednak amm nadzieję, że dotrą!Co do wzoru z jukki, też myślę, że jak na ten wiek jest totalnie uniseks ten wzór. Zresztą umówmy się, to jest głównie dla nas, dziecku na pewno totalnie wszystko jedno ja w ogóle mam sporo zwierzaków różnego rodzaju na rzeczach dla naszego, tż się nawet kiedyś śmiał, że kupuję wszystko w wieloryby, rybki, rekiny, ośmiornice, a niech mały wie, że są też inne zwierzaki ![]() Ze smykiem - oj, sorry mnie się ogromnie spodobał ten wzór, ale jest za dużo pięknych rzeczy, żebym się decydowała na jeden motyw ![]() Fajnie, że piszecie o allegro, też bym chętnie zaoszczędziła na wysyłce ze smartem. Nairobi ![]() ![]() spokojnie, zdążysz nadrobić, jak Ci w pełni wrócą chęci, jeszcze mamy czas ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3651 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
wyszłam od swojej gin, no to waga 840g nadal jest chłopak, szyjka się trochę skróciła dostałam luteinę i jeszcze jakiś lek. Z dzieckiem wszystko dobrze, trochę brzuch mam za twardy ale tak to ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Aaa i cukrzycy ciążowej napewno nie mam bo męczyłam moja tymi wynikami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile szyjka ma teraz? Moja w ciągu miesiąca skrocila się o 0.2 mm i teraz ma 3.5 ale lekarz mówi, że to taki margines błędy pomiarowego. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3653 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Napisze jak będę w domu, bo mam to w papierach ale coś koło 3cm. Ma brać te leki i nie wolno mi leżeć na wznak ![]() Teraz idę z zusu, dostałam numer do babki która prowadzi moja sprawę ale już widzę że się tam nie dodzwonię. Będzie trzeba skargi jednak pisać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia z zusem! Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3655 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze chciałam Cię zapytać, bo chyba też bierzesz luteinę dopochwowo? W jakiej cenie ja kupujesz?
Oczywiście teraz do apteki się nie dostanę będę musiała drugi raz iść ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój mi uparcie wystawia kod R, więc tylko refundację. Place coś koło 6zl za 30 tabletek.Masz brać dwa razy dziennie? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3657 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, 840g!
![]() A napisz jeszcze później z ilu do ilu cm zleciała Ci ta szyjka. Luteina dopochwowa na zniżkę jest tania, w sumie to powinnaś dostać za darmo, a jeśli coś nie zagra z tym uprawnieniem dla ciężarnej, to to będzie koszt nie wyższy niż 10 zł.
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
Od zeszłego tygodnia przytyłam 0,7 kg
nie podoba mi się taki szybki przyrost. Czy to normalne na tym etapie, że waga tak szybko wzrasta?
|
|
#3659 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina, idź teraz - nikt Cię z apteki nie wyrzuci. W stanie zagrożenia zdrowia i życia możemy wydać leki innym pacjentom, a nie tylko seniorom. Leć teraz, jak jesteś już na mieście.
|
#3660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo dla mnie to taki trochę podstawowy lek, nie żaden wymyślny, a mam wieczny problem z jej dostaniem u siebie w aptekach. Ostatnio cudem była, ale w innym opakowaniu niż mi zapisał lekarz, a jeszcze wcześniej zamawiałam... Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

zakup z drugiej ręki to też zakup, więc tak czy owak można popłynąć
cieszę się, że nadal u nas piszesz bo myślałam że po wczorajszym możesz się zniechęcić do nas. Szczerze powiedziawszy poczułabym się podobnie do Ciebie, troszkę tu było naskoczenia niestety..
avent i to właśnie taką małą, myślę że wrazie czego taka wystarczy. (oczywiście mam też jakieś jeszcze z innych firm np. Lovi bo poszalalam na początku). 

Nie chciałyśmy być niemiłe.

dziś nawet gadałam z lekarką co będzie jak całą przychodnię na kwarantannę poślą...

poszłam się golić cała przed wizytą i to jest masakra