|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
️ ️ ️ jaka duża jest ja tak sobie liczyłam że mój klocek może mieć z 800g ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz będą leciały stodniowki i pierwsze kilogramy
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3573 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, na pewno stresujące są te dni ja swojego malucha zaczęłam czuć stosunkowo niedawno (pewnie przez łożysko z przodu), ale wczoraj wieczorem to już były takie ruchy fest, że za nic nie mogłam zasnąć, dopóki się nie uspokoił. Dziś też dziarski, a ja tu próbuję pracować! W ogóle nie jestem do tego jeszcze przyzwyczajona i strasznie się dekoncentruję przez to, bo od razu skupienie idzie na malucha ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Mój we wtorek 590, ale młodszy od Waszych tak z tydzień-półtora
|
|||
|
|
|
#3574 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wierzę, że brak aktywności maleństwa daje popalić. Moja mała co kilka dni też jest spokojniejsza. Trzymaj się. Ważne że chociaż trochę się rusza ![]() Cytat:
Ja raz się zapisałam na ich webinar, natomiast on z przyczyn technicznych się nie odbył i w zamian za to dostałam link do innego webinaru. Więc jestem ciekawa czy się załapię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Szoszo, ja mam tak samo z ruchami! Dziś nad ranem jakiś trening uprawiał, teraz zresztą też ćwiczy kick boxing chyba i ciągle oswajam się z tymi ruchami. Ostatnio już się brzuch zaczął uginać przy jego akrobacjach. W pierwszym momencie byłam przerażona jak to widziałam. 🤣🤣🤣
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Nairobi, rośnie księżniczka! 🤩🤩 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko najpierw chce te krew pobrać co mi zgubili więc z jednej strony się cieszę na jutro a z drugiej nie bo pobranie ![]() I już zaczynam Wasze wagi sobie porównywać i ocenić ile mój bd miec ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hurtem zamawiam, potem to chyba będę brać po 40 opakowań, chyba że starsza zechce na nocnik robić ale póki co się nie zanosi. Cytat:
Body kopertowe też uważam, że są super. Dolce sonno też znam ale dla mnie ich rozmiaroeka jest zaniżona. Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#3578 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
Nairobi kawał babeczki
![]() U mnie dzieciaczek nadal pośladkowo ułożony. Nadal ruchy odczuwam na dole brzucha. Mam nadzieję że zechce się ułożyć główka w dół ![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3580 |
|
Zadomowienie
|
Jakby któraś była zainteresowana to na sinsay wrzucili trochę ubrań dla bobasów na przeceny ja kupiłam kilka sztuk
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
|
#3583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
Mój mały książę się w końcu obudził kopie już prawie pod żebrami. Strasznie wysoko mi się to wydaje.. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Luzia Czas edycji: 2020-10-15 o 15:25 |
||
|
|
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
Bratowa ogarnia Vinted i kupiła mi właśnie 2 pary jeansów z H&M i zestaw 3 koszulek z Lidla. Ciążowe oczywiście.
Mam nadzieję, że będą pasować. Z Lidla mój standardowy rozmiar, a H&M mierzyłam jakiś czas temu w sklepie i mam od nich jedne legginsy, więc porównałam metki. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaka już duża! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem parę stron do tyłu i piszecie o wyprawkach
zgadzam się z dziewczynami że nie ma co przesadzać i kupować zbędnych rzeczy.Płyn do kąpieli i krem do twarzy myślę o lullalove te nowe malinowe ponoć dobre składy albo hipp albo nacomi bo widzę że jest u mamyginekolog w sklepie. Zielony linomag do pupy i tyle. Olej ze słodkich migdałów mam bo sama używam to nie muszę kupować dodatkowo, w domu jest. Wanienka. Tetr sporo, flaneli mniej z 5 sztuk. Okrycie kąpielowe jakieś (ja zamówiłam u mamyginekolog) woda morska do noska, jakies płatki kosmetyczne, rozek, kocyk, spiworek do spania, przewijak, łóżeczko, wózek i fotelik, termometr, octenistep, do prania cos dla dzieci To tak na szybko najważniejsze rzeczy a no i kokon mi się marzy to taka dodatkowa rzeczCo do ubranek.. Szczerze wolę kupić na vinted z mojej ulubionej firmy świetne ubranka w idealnym stanie za 4-10 zl zależy co, niż nowe w pepco no jakość jednak nie do porównania. Tak samo z hm, też idealny stan 5x taniej niż nowe I to nie chodzi o to że to nie moje pierwsze dziecko i dlatego tak pisze, bo przy niej praktycznie wszystko miałam używane ale szukałam perełek tanich i w super stanie i teraz też mi to sprawia radość jak przeglądam vinted ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj i dziś czułam tak silne, mocne ruchy na samym dole brzucha, że nie wiem, czy się nie przekręcił, bo nie wiem, czym musiałby tak walić, rękami? Ale wszystko jest możliwe. Lekarz od razu pytał o zwolnienie, zgodnie z planem wzięłam Ale nie widzę na razie w systemie.
|
|
|
|
|
#3589 | ||||||||||||
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny
Wczoraj nie mogłam zasnąć i chyba dopiero o 2:30 mi się udało, a dzisiaj miałam o 5:50 pobudkę, więc byłam straaaasznie niewyspana. Odespałam teraz popołudniu ![]() Wczoraj nie miałam już nastroju, ale dzisiaj chciałabym jeszcze na chwilę wrócić do rozmowy o wyprawce. Zanim wczoraj zapytałam o kilka rzeczy z listy wyprawkowej z lisków, to pytałam wcześniej czy macie może jakieś listy wyprawkowe, którymi mogłybyście się podzielić i którymi mogłabym się sugerować. Odesłałyście mnie do listy wyprakowej dobreliski, a wczoraj, gdy zaczęłam pytać o rzeczy z tej listy, to trochę na mnie "naskoczyłyście", a przynajmiej ja to tak odebrałam. Gdybym nie miała wątpliwości odnośnie listy, wiedziała czy coś jest potrzebne albo warte ceny, to nie zawracałabym głowy. Chciałam skorzystać z Waszego doświadczenia, dowiedzieć się co polecacie, a nie będę ukrywać, że poczułam się trochę średnio. Nie odbierzcie mnie źle, ja oczywiście doceniam i dziękuję za wszystkie porady, ale chciałam jednak napisać jak ja to odebrałam. Dziękuję dobrym duszyczkom, które wczoraj odezwały się do mnie na priv i podniosły na duchu Aaaa i w ogóle to dzisiaj u mnie 20+0, a więc już połowa ciąży I w sumie to znowu mam pytanie do doświadczonych mam i dziewczyn, które już wybrały butelki. Chcę karmić piersią, ale wiadomo, że może być różnie, więc na pewno kupię butelkę, żeby być przygotowaną. U zaufajpołożnej widziałam porównanie butelek i najbardziej polecane są:1) Philips Avent 0 2) Comotomo Proszę dajcie znać na jaką się zdecydowałyście albo jakie się u Was sprawdziły. I drugie pytanie, jaką pojemność kupować? Widziałam takie 150ml, 250 ml itd. Na początku maluch je mało, więc mniejsza się sprawdzi, ale czy z Waszego doświadczenia jest sens kupować taką mniejszą czy lepiej od razu wziąć większą? Cytat:
![]() Cytat:
Etui, bo chcę. Podoba mi się i lubię organizery. Kontrastowe zabawki będę mieć, a do darmowych zestawów nie chcę się zapisywać, nie będę udostępniać moich danych, ale dzięki za info. Cytat:
![]() Dziękuję za rozpiskę pieluch, bardzo przydatna Cytat:
A ja się dalej zastanawiam czy 5ty miesiąc to nie za wcześnie, żeby kupować. Nie wiem, żeby nie zapeszać... Wiecie o co mi chodzi. Karuzelę może zrobimy sami. A maty edukacyjnej, Szumisia czy czegoś w tym stylu i parę innych rzeczy nie będę kupować, zostawie coś na prezenty od rodziny. Cytat:
Dziękuję Kochana Fajnie, że miło Cię pożegnali w pracy, a teraz wykorzystaj czas na zasłużony odpoczynek! ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śpiworek do spania planuję kupić, body chcę tylko kopertowe albo rozpinane na całej długości - ale mało takich , a laktator pewnie zakupię.Cytat:
Cytat:
Też zauważyłam u mamyginekolog ten płyn z Nacomi, fajnie wychodzi cenowo, więc dorzuciłam do koszyka. Będę brać ten mniejszy, bo piszą, że rozmiarem idealnie pasuje do tej "dziurki" w misce od mamyginekolog, wiec będzie wygodnie mieć pod ręką. Okrycia kąpielowe mam w koszyku właśnie u mamyginekolog. Szkoda tutaj płacić więcej za metkę albo jakiś rysunek na kapturku. |
||||||||||||
|
|
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3591 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3592 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A wiesz, że ja też czułam na dole? Myślę że łapkami tak macha. Byłam pewna, że to nogi, więc info od lekarza o główce w dole bardzo mnie zdziwiło. Ale dzisiaj wyczułam podkulone nóżki powyżej pępka więc dalej tak sobie biedak wisi ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
ale nie z wredoty tylko ja po prostu równo z nią leciałam. A to co wybrałam, to po prostu to co mi się podobało wiadomo, że to wszystko zależy od naszych budżetów, preferencji itp. Każdy musi sam podjąć decyzję zwłaszcza, że to tak na prawdę loteria, weźmiesz polecane, wszystko super, a dziecku po prostu nie podpasuje.Ja nie widziałam tu u nas wczoraj jakiś złych intencji ![]() Butelki mam kupione 2 z tymi dynamicznymi smoczkami z lovi. Nie wiem czy przypasują dziecku, takie mi bardzo polecała pani w sklepie. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3593 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cieszę się, że nadal u nas piszesz bo myślałam że po wczorajszym możesz się zniechęcić do nas. Szczerze powiedziawszy poczułabym się podobnie do Ciebie, troszkę tu było naskoczenia niestety..Co do butelki no to doświadczenia nie mam ale powiem, która wybrałam avent i to właśnie taką małą, myślę że wrazie czego taka wystarczy. (oczywiście mam też jakieś jeszcze z innych firm np. Lovi bo poszalalam na początku). ![]() Stronki które podałam osobiście mogę polecić ale każda ma swoje podejście do zakupów więc polecam zerknac, porównać i wybrać wg siebie ![]() A pojemnik na smoczek też mam, jakoś tak myślę że żeby się nie walał później wszędzie ten smoczek to go tam wrzucę i niech sobie leży. Ja brałam z tego babaskowa za jakieś 10-15zl. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Przyszlo zamówienie od mamyginekolog super te okrycia kąpielowe
to całe różowe jest tak milutkie!, białe jest mniej milutkie ale ważne że dobrze chlona ![]() Zamówiłam tez ta koszulkę Ole z krótkim rękawkiem xs i i tak jest oversize teraz mam sporo zapasu jeszcze na brzuch, ale spoko fajnie będzie też do karmienia później ![]() Cytat:
polewałam woda rękami i tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
to możliwe że ich nie miałam ale bolało bardzo to mało powiedziane Cytat:
![]() Cytat:
️ gratulacjeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem ja chyba jestem dziwna bo mnie vinted nie powala i nie zachcywa...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nigdy nie byłam z tych szperajacych. Chyba jestem leniwa po prostu ![]() Echme, jak się czujesz? Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz teściowa (polozna) mi dała takie butelki jak na zdjęciu i... Parę innych rzeczy też Screenshot_20201015_175554_com.alensw.PicFolder.jpgScreenshot_20201015_175356_com.alensw.PicFolder.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na vinted kupiłam różek. Do szpitala będzie w sam raz za taką cenę. Plus dorzucilam parę ciuszkow od tej samej kobietki. Paczka już czeka ale dopiero w pn ja odbiorę. I na razie nie bede szukać ciuszkow bo mama mi nakupiła
![]() Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Skontaktowałam się ze swoim ginekologiem i kazał mi zrobić badanie moczu oraz brać co 6h Apap 2 tabletki i no-spe a jak to nie będzie pomagało to leczenie w szpitalu wolałabym nie ale chciałabym tez wiedzieć od czego te bóle bo ten w nocy był okropny, płakałam z bólu nie mogąc się ruszyć, ból nie do wytrzymania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

wszystko okey
️
ja tak sobie liczyłam że mój klocek może mieć z 800g 

ja swojego malucha zaczęłam czuć stosunkowo niedawno (pewnie przez łożysko z przodu), ale wczoraj wieczorem to już były takie ruchy fest, że za nic nie mogłam zasnąć, dopóki się nie uspokoił. Dziś też dziarski, a ja tu próbuję pracować!
W ogóle nie jestem do tego jeszcze przyzwyczajona i strasznie się dekoncentruję przez to, bo od razu skupienie idzie na malucha 
Moja mała co kilka dni też jest spokojniejsza. 
tylko najpierw chce te krew pobrać co mi zgubili więc z jednej strony się cieszę na jutro a z drugiej nie bo pobranie 

kopie już prawie pod żebrami. Strasznie wysoko mi się to wydaje.. 

!
moja mama jak jest w sh to już kupuje ubranka. I to samo zauważyła co ja. Dla dziewczynek tyle ładnych ubranek w sh a dla chłopca mało co fajnego.
szukam bezdotykowego ale nie wiem jaki
zwłaszcza, że to tak na prawdę loteria, weźmiesz polecane, wszystko super, a dziecku po prostu nie podpasuje.

wolałabym nie ale chciałabym tez wiedzieć od czego te bóle bo ten w nocy był okropny, płakałam z bólu nie mogąc się ruszyć, ból nie do wytrzymania.