Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski, cz.2. - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-06, 19:28   #4261
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski,

[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88185940]Nawiazujac do ochrony zwierzat, dzisiaj sie wkurzylam. Mijajac stanowisko aktywistow organizacji walczacej o prawa zwierzat, wrzucilam pieniadze do puszki. Pani oczywiscie zaczela ze mna rozmawiac, ale ja nie mialam za bardzo czasu, probowalam to grzecznie ukrocic, zeby mi dali jakis link do strony internetowej, gdzie moge wplacic pieniadze i poczytac czym sie zajmuja i ze zajme sie tym pozniej. Pani nie dawala mi spokoju, chciala, zebym podpisala deklaracje wplat z wszystkimi moimi danymi (wlacznie z numerem konta), ja sie probowalam grzecznie wymigac, ze dane osobowe, ze niebardzo, ze jednak wolalabym przez internet, na wszystko mieli odpowiedz i w koncu na informacje o tym, ze nie mam przy sobie numeru konta i zajme sie tym w domu przed komputerem, wskazala palcem na moja komorke i powiedziala, ze moge w platnosci bankowej sprawdzic. No bezczelnosc. Jeszcze akurat trafili na kogos, kto sporo pieniedzy przeznacza na ochrone zwierzat. Im tez bym pomogla, ale na spokojnie, analizujac sobie te informacje.[/QUOTE]
Dziwne, może to jacyś oszuści podszywający się pod aktywistów?
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-06, 21:06   #4262
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32
Konto usunięte

Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski,

[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88186347]Dziwne, może to jacyś oszuści podszywający się pod aktywistów?[/QUOTE]

No wlasnie nie, wszystko sie zgadzalo. Widac bylo, ze miala narzucone z gory, ze to ma byc polecenie pobrania z konta co miesiac konkretnej sumy (kwote wybieralo sie samemu). Taka po prostu polityka tej organizacji. Rozmawialam dzisiaj ze znajomymi i tez sie z czyms takim spotkali, w przypadku innej organizacji, ktora nie zajmowala sie zwierzetami, wiec moze to taki trend. Troche sie pukam w czolo, bo zyjemy w czasach (rzekomej) ochrony dany osobowych i takich polecen pobrania nie podpisuje sie na ulicy, nawet jesli organizacja jest oficjalna.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-07, 11:23   #4263
cava
Zakorzenienie

Rolnicy dają czadu.

"Ja mówiłam że tak będzie."

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-07, 13:08   #4264
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-07, 14:15   #4265
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi.
demokracja na tym polega, ze możesz strajkować jak ci się nie podoba.
I to jest naprawdę olbrzymi przywilej i oby nigdy nie został zlikwidowany, bo komuś akurat "wkurza".

I pisze to w ogóle w oderwaniu czy uważam ze jakieś strajki popieram lub nie.

I tak, możesz iść strajkować w jakiejś wsi, jak ci cena komunikacji nie odpowiada. Twoje demokratyczne prawo, konstytucyjnie zagwarantowane.

ja tam się ciesze że oni wybierają strajk w formie jeżdzenia na warszawę, albo blokowania jakiejś okolicy ciągnikami.
Póki nie posuwają się do pierdzielnięcia tym wszystkim i produkowaniem jedzenia tylko na własny użytek, jestem dośc spokojna.

Gorzej jak faktycznie straca cierpliwość i wpadną na np. pomysł, ze oni tam na wsi zawsze jakoś się wyżywią i na generatorze pradu zime przeżyja, a miastowe niech się same żywią jak takie mądre. Tym co se w doniczce na parapecie wyhodują.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-07, 14:53   #4266
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta

Edytowane przez Timon i Pumba
Czas edycji: 2020-10-07 o 14:53
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-09, 22:37   #4267
Wyrak
Zakorzenienie

A ja tak sobie wpadne na kilka tygodni przed wyborami prezydenckimi w USA i powiem ze uwazam, iz Trump wygra druga kadencje, i to w cuglach, zwiekszajac liczbe stanow ktore wygra, wychodzi mi jakos ze w strone/czy nawet przekroczy 350 glosow elektorskich

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-10, 22:12   #4268
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
A ja tak sobie wpadne na kilka tygodni przed wyborami prezydenckimi w USA i powiem ze uwazam, iz Trump wygra druga kadencje, i to w cuglach, zwiekszajac liczbe stanow ktore wygra, wychodzi mi jakos ze w strone/czy nawet przekroczy 350 glosow elektorskich
Ja tez tak uwazam
Stary 2020-10-11, 02:36   #4269
gryx82
BAN stały

Cytat:
A ja tak sobie wpadne na kilka tygodni przed wyborami prezydenckimi w USA i powiem ze uwazam, iz Trump wygra druga kadencje
Niech nawet dożywotnim cesarzem USA zostanie, niektórym to serio wkoło wuja lata
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-11, 11:15   #4270
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Ja tez tak uwazam
Dodajmy, ze kompletnie wbrew temu co obecnie twierdza eksperci

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Niech nawet dożywotnim cesarzem USA zostanie, niektórym to serio wkoło wuja lata
Zupelnie rozumiem, ze komus moga "aktualne wydarzenia w kraju i na swiecie" latac, tylko po grzyba wchodzic na watek o tym zeby tylko to oznajmic, to jakies wolanie o atencje?

Inna sprawa, to ze takie wydarzenia maja wplyw na sprawy blizsze; np. to ze administracja Obamy w taki czy inny sposob zdestabilizowala Libie i Syrie doprowadzilo do kryzysu migracyjnego, co mialo wplyw na mase spraw w Europie oczywiscie. Przyklad pierwszy z brzegu, ale takich ripple effects jest duzo wiecej oczywiscie i nie zwazaja na to czy komus lata czy nie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Stary 2020-10-11, 12:50   #4271
Konto usunięte

Cytat:
Inna sprawa, to ze takie wydarzenia maja wplyw na sprawy blizsze; np. to ze administracja Obamy w taki czy inny sposob zdestabilizowala Libie i Syrie doprowadzilo do kryzysu migracyjnego, co mialo wplyw na mase spraw w Europie oczywiscie. Przyklad pierwszy z brzegu, ale takich ripple effects jest duzo wiecej oczywiscie i nie zwazaja na to czy komus lata czy nie
Wiekszosc spoleczenstwa nie bylaby w stanie rozpoznac takich ciagow przyczynowo-skutkowych, nawet jesli zostalyby podane na talerzu.
Warto poczytac sobie wypowiedzi Kadafiego, jego wizja Europy za 50 lat zaczyna sie spelniac. Bez wojny.
742bd6bdde1307502cba7e126292911bf766cf73_61f3325774e32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-11, 14:56   #4272
jelonki
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli jego wygrana oznacza zakończenie pandemii, to niech wygrywa.

.

jelonki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-11, 19:32   #4273
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jelonki Pokaż wiadomość
Jeżeli jego wygrana oznacza zakończenie pandemii, to niech wygrywa.

.
Ja mysle, ze on duzo moze, ale bez przesady
W przypadku wygranej Trumpa to przynajmniej co nieco ucichnie, ale czy i ile ludzi bedzie chorowalo to inna sprawa.

~~~

Z innej beczki, z polskiego podworka - czy nasza rodzima lewica juz jedzie po bandzie z legitymizowaniem zbrodniczego, ludobojczego ustroju komunistycznego?
Najpierw pani Krawczyk z Razem wstawia sobie na twitterze sierp i mlot, pozniej miss SLD pani Klimasara pisze o rocznicy smierci towarzysza, tfu, Guevary Najlepsze pod tym radosne odpowiedzi osob z teczowymi flagami przy nicku, ktore chyba nie ogarniaja ze Guevara mordowal tez homoseksualistow.

To oczywiscie lamanie prawa, no ale pod tym wzgledem to PL jest chyba naprawde z dykty i wymiar sprawiedliwosci to naprawde tylko chyba spalic, zaorac i od nowa Gdyby to panstwo z dykty nie bylo, to juz pod paragraf podpadliby eurooslowie, ktorzy jawnie nawoluja do dzialan na szkode RP

Stary 2020-10-16, 09:47   #4274
edan84
BAN stały

O, nikt nie napisał o Romanie G., który czynnie pomagał w kręceniu lodów. A stał się kolejnym męczennikiem opozycji, w tym lewicy. W sumie jeszcze parę lat temu dość zabawne by było, że idolem wyborców Razem, Biedronia będzie szef Ligi Polskich Rodzin.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
edan84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-16, 09:55   #4275
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość
O, nikt nie napisał o Romanie G., który czynnie pomagał w kręceniu lodów. A stał się kolejnym męczennikiem opozycji, w tym lewicy. W sumie jeszcze parę lat temu dość zabawne by było, że idolem wyborców Razem, Biedronia będzie szef Ligi Polskich Rodzin.

Bez jaj. Jest męczennikiem opozycji, ale tej w formie KO i KODomitów. Lewicowa banieczka w większości na szczęście pamięta co i z kim Roman robił.
Plus - jest różnica między "nie zgadzam się z tym co robił, uważam to za szkodliwe, ale podejrzewam że zatrzymanie przez CBA to zagrywka polityczna", a robieniem z kogoś męczennika.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-16, 10:27   #4276
_Bumblebee_
Wtajemniczenie

Jakie to jest wszystko czytelne. Screenshot_20201016-102658_Facebook.jpg

_Bumblebee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-16, 10:43   #4277
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edan84 Pokaż wiadomość

Ewolucja Romana od broszur antyEU i "Giertych do wora i wor do jeziora", do jednej z widocznej postaci opozycji, to zdecydowanie jedna ze smieszniejszych wolt w polskiej polityce.

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Bez jaj. Jest męczennikiem opozycji, ale tej w formie KO i KODomitów. Lewicowa banieczka w większości na szczęście pamięta co i z kim Roman robił.
Plus - jest różnica między "nie zgadzam się z tym co robił, uważam to za szkodliwe, ale podejrzewam że zatrzymanie przez CBA to zagrywka polityczna", a robieniem z kogoś męczennika.

Jaka lewicowa banieczka? Razemki? Bo troche tej lewicy wchlonelo PO/KO.
Oczywiscie, wszystko zagrywki polityczne - Kijowski, Gawel, Giertych, pewnie tez Slawus Nowak

Stary 2020-10-16, 13:45   #4278
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Ewolucja Romana od broszur antyEU i "Giertych do wora i wor do jeziora", do jednej z widocznej postaci opozycji, to zdecydowanie jedna ze smieszniejszych wolt w polskiej polityce.

Jaka lewicowa banieczka? Razemki? Bo troche tej lewicy wchlonelo PO/KO.

Oczywiscie, wszystko zagrywki polityczne - Kijowski, Gawel, Giertych, pewnie tez Slawus Nowak
Lewicowa banieczka - ludzie, dla których lewicowe wartości są ważne, którzy kierują się nimi w życiu i którzy o tym rozmawiają, na ten temat publikują etc. Jakiś Razemek też się czasem znajdzie. Ale chodzi o zwykłych ludzi, a nie partię i jej członków.
Oraz - nie wiem czy ostatnia część też jest do mnie, ale jeśli jest, to małe sprostowanie - nigdzie nie napisałam, że ja to uważam za zagrywkę polityczną. A tym bardziej nie wypowiadałam się o nikim innym z Twojej listy.

Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-16, 14:43   #4279
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atavish Pokaż wiadomość
Lewicowa banieczka - ludzie, dla których lewicowe wartości są ważne, którzy kierują się nimi w życiu i którzy o tym rozmawiają, na ten temat publikują etc. Jakiś Razemek też się czasem znajdzie. Ale chodzi o zwykłych ludzi, a nie partię i jej członków.
Oraz - nie wiem czy ostatnia część też jest do mnie, ale jeśli jest, to małe sprostowanie - nigdzie nie napisałam, że ja to uważam za zagrywkę polityczną. A tym bardziej nie wypowiadałam się o nikim innym z Twojej listy.

Razemki kasujace 200tys zl na lebka za kilka miesiecy pracy (bezprawnie zreszta), to faktycznie personifikacja lewicowych wartosci - mowie zupelnie powaznie, wierchuszka partii zawsze ma dobrze, to cala reszta ma przegwizdane.

Nie, to nie bylo do Ciebie, tylko do prob robienia z siebie meczennikow, ofiar i przesladowanych przez srodowiska opozycyjne. Nawet z Adamowicza zrobili zaszczuta ofiare PiSu, kiedy a) to nawet ich srodowiska pisaly o kreconych walkach na Pomorzu b) gosc, ktory go zabil mial nierowno pod czacha i zadnego zwiazku z PiS.

Stary 2020-10-16, 17:57   #4280
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ja mysle, ze on duzo moze, ale bez przesady
W przypadku wygranej Trumpa to przynajmniej co nieco ucichnie, ale czy i ile ludzi bedzie chorowalo to inna sprawa.

~~~

Z innej beczki, z polskiego podworka - czy nasza rodzima lewica juz jedzie po bandzie z legitymizowaniem zbrodniczego, ludobojczego ustroju komunistycznego?
Najpierw pani Krawczyk z Razem wstawia sobie na twitterze sierp i mlot, pozniej miss SLD pani Klimasara pisze o rocznicy smierci towarzysza, tfu, Guevary Najlepsze pod tym radosne odpowiedzi osob z teczowymi flagami przy nicku, ktore chyba nie ogarniaja ze Guevara mordowal tez homoseksualistow.

To oczywiscie lamanie prawa, no ale pod tym wzgledem to PL jest chyba naprawde z dykty i wymiar sprawiedliwosci to naprawde tylko chyba spalic, zaorac i od nowa Gdyby to panstwo z dykty nie bylo, to juz pod paragraf podpadliby eurooslowie, ktorzy jawnie nawoluja do dzialan na szkode RP
https://www.youtube.com/watch?v=gdfV2rc6MTY

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-16, 18:11   #4281
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
Hitlera by tam sobie walnela, Mao czy innego Stalina by mogla rownie dobrze
Inna sprawa, ze ta pani jest z Francji, natomiast w PL na to jest paragraf
Oczywiscie nie przeszkadza to tlumom ignorantow latac w koszulkach z wizerunkiem ludobojczego zbrodniarza.

Stary 2020-10-16, 18:47   #4282
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Dla jednych zbrodniarz, dla innych bohater.
Porównanie z Hitlerem nie bardzo mi się podoba.

A Adamowicza zostaw w spokoju. Ja jestem z Gdańska i akurat z osobistych kontaktów z Adamowiczem wyłania mi się zupełnie inny obraz człowieka. Nie ruszaj.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2020-10-16 o 18:49
Stary 2020-10-16, 20:27   #4283
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Dla jednych zbrodniarz, dla innych bohater.
Rostrzeliwanie bezbronnych ludzi bez procesu, czy obozy koncentracyjne to moze te bohaterstwo? Nie rozumiem jak dla kogokolwiek moze byc bohaterstwem lubobojstwo
Biorac uwage, jak teczowi go teraz czcza, to czysta ignorancja... ale zeby wiedziec, jaka to byla kreatura i dalej uwazac za bohatera, to ciezki klimat

Jak juz pisalem, to w PL jest na to jest paragraf w KPK i to tylko pokazuje dyktowosc polskiego panstwa, pozal sie Boze, prawa.
Zaorac i zaczac od nowa, delenda est i tyle.

Cytat:
Porównanie z Hitlerem nie bardzo mi się podoba.
Coz, jest bardzo zasadne, rozne odcienie podobnego scierwa i tyle

Cytat:
A Adamowicza zostaw w spokoju. Ja jestem z Gdańska i akurat z osobistych kontaktów z Adamowiczem wyłania mi się zupełnie inny obraz człowieka. Nie ruszaj.
To niech opozycja/KO zostawi Adamowicza w spokoju, a nie robi z niego meczennika na swoj dorazny uzytek Jak np. nadanie jego imienia jakiemus skwerowi w Bialymstoku, no co za jaja
Co za roznica, jaki sie obraz wylania z osobistych kontaktow Jest cala masa artykulow, w ktorych byl podejrzewany o grube walki, nie mozna o tym mowic, bo facet byl mily sympatyczny czy cos w tym guscie ?

Edytowane przez Wyrak
Czas edycji: 2020-10-16 o 20:29
Stary 2020-10-16, 20:55   #4284
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-16, 22:19   #4285
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tu sie zgadzamy oraz taka argumentacja jest niemerytoryczna.
Ifinick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-16, 22:28   #4286
Konto usunięte

Fenomen Che Guevary na koszulkach to najlepsze podsumowanie wiedzy ogolnej przecietnego Polaka (i nie tylko), kryzysu edukacji + tego, ze przecietny Polak nie interesuje sie tym, co dzieje sie na swiecie.
Polecam podcast dzial zagraniczny na youtube. Kogos w Polsce interesuje np. Haiti? Samoa? To po prostu dla wiekszosci jakies punkciki na mapie.
Stary 2020-10-16, 23:56   #4287
bibi1234
Zadomowienie

We "francji" dzień jak co dzień

Rodzic obciął głowę nauczycielowi, który pokazał uczniom karykatury Mahometa

Prawdopodobnie imigrant Czeczeniec z Rosji. Dostał się do Francji pewnie poprzez Polskę.

https://wiadomosci.dziennik.pl/swiat...terroryzm.html

bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-17, 05:43   #4288
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie, Trzepotko.

Tylko tych rzekomych "wałków na Pomorzu" tak naprawdę to nikt nie udowodnił a odbywa się to na zasadzie "ludzie gadajo". To po pierwsze. Rzucanie takich oskarżeń na kogoś, kto już nie może się bronić wydaje mi się nie fair. Co innego, gdyby były twarde dowody. A skoro nie ma to przedstawianie domniemywań jako fakty to pachnie metodami rodem z aparatu bezpieczeństwa: obrzuć kogoś błotem a część przyschnie. A w odpowiedzi usłyszałam, że mam "prosić opozycję, by nie robiła z Adamowicza męczennika". Tymczasem ja jedynie prosiłam konkretną użytkowniczkę (Wyraka), by przestała podawać nieudowodnione zarzuty jako fakty a nie o obalanie/dorabianie etosu męczeństwa i kierowanie mnie do opozycji.

Poza tym strasznie irytuje mnie styl Wyraka. W tym wątku nazywa ludzi, którzy nie podzielają jego (jej?) poglądów ignorantami, w innym aktywistów na rzecz uwalniania zwierząt z ferm łachmytami. Pomijam bardziej poetyckie okreslenia, jak "ścierwo" w odniesieniu do jakiegokolwiek człowieka, NAWET jeśli uważa się go za zbrodniarza. Ot, taki uroczy, pełen finezji cepa styl wypowiedzi Sasina .

Nomen-omen:
https://www.youtube.com/watch?v=F3kq79QSYF0

No pasaran!
Stary 2020-10-17, 09:49   #4289
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, Trzepotko.

Tylko tych rzekomych "wałków na Pomorzu" tak naprawdę to nikt nie udowodnił a odbywa się to na zasadzie "ludzie gadajo". To po pierwsze. Rzucanie takich oskarżeń na kogoś, kto już nie może się bronić wydaje mi się nie fair. Co innego, gdyby były twarde dowody. A skoro nie ma to przedstawianie domniemywań jako fakty to pachnie metodami rodem z aparatu bezpieczeństwa: obrzuć kogoś błotem a część przyschnie. A w odpowiedzi usłyszałam, że mam "prosić opozycję, by nie robiła z Adamowicza męczennika". Tymczasem ja jedynie prosiłam konkretną użytkowniczkę (Wyraka), by przestała podawać nieudowodnione zarzuty jako fakty a nie o obalanie/dorabianie etosu męczeństwa i kierowanie mnie do opozycji.
Oczywiscie, ze nikt nic nie udowodnil, zadnych procesow itd. nie bylo, byly podejrzenia. Podejrzenia byly na tyle powazne, ze pojawilo sie sporo artykulow, rowniez, a nawet przede wszystkim w mediach przyjaznych formacji Adamowicza (co jest istotne, bopodaje w watpliwosc teorie o obrzucaniu blotem).
To sa fakty, ze takie zarzuty byly i media w taki czy inny sposob laczyly z tym Adamowicza. Ja nigdzie nie twierdze, ze sa czy nie sa, po prostu jego tragiczna smierc nie zmienia tego co bylo przedtem i nie widze sensu zamiatania tego pod dywam. Gdzie tu jest atakowanie czy obrzucanie kogos blotem

Jesli sie nie zrozumielismy Mijanou, to ja te zarzuty przytoczylem zeby wykazac hipokryzje czesci mediow i jego wlasnej partii - najpierw go sami przeczolgali z tymi zarzutami, a teraz robia z niego meczennika i to jeszcze na tle politycznym

Cytat:
Poza tym strasznie irytuje mnie styl Wyraka. W tym wątku nazywa ludzi, którzy nie podzielają jego (jej?) poglądów ignorantami, w innym aktywistów na rzecz uwalniania zwierząt z ferm łachmytami. Pomijam bardziej poetyckie okreslenia, jak "ścierwo" w odniesieniu do jakiegokolwiek człowieka, NAWET jeśli uważa się go za zbrodniarza. Ot, taki uroczy, pełen finezji cepa styl wypowiedzi Sasina .

Nomen-omen:
https://www.youtube.com/watch?v=F3kq79QSYF0
To nie jest "styl", dla mnie to stwierdzenie faktu, ze jesli ktos uwaza zbrodniarzy za bohaterow, to skladam do na karb ignorancji
W zasadzie to i tak przejaw wiary w ludzi, bo zakladam, ze ktos nie wie o jakim zbrodniarzu pisze, a nie ze wie i dalej uwaza za bohatera
Wypraszam sobie, porownanie mojego stylu do Sasina to jest duzo gorsze niz nazwanie Che "scierwem" Coz, Ciebie uzycie takiego okreslenia irytuje i budzi niesmak, ale jednoczesnie wrzucasz radosne piosenki o zbrodniarzach dokonujacych ludobojstwa Jesli to ma byc wysublimowany dobry smak, to ja dziekuje, faktycznie wole byc chamem Tak wiec, kazdy przedstawiciel zbrodniczego totalitaryzmu, pod jakim sztandarem by nie byl, jakich by wznioslym hasel nie glosil, chce zniewolic innych, mordowac bezbronnych i doprowadzic innych do ruiny, jest scierwem niegodnym lepszego okreslenia

PS. Mijanou - jestes modka i w tym temacie przytaczasz wyrwane z kontesktu cos co pisalem w innym temacie? Slabe to, bez obrazy.

Starczy, na koniec tylko - pozdrawiam, szczerze i wszystkiego dobrego

Stary 2020-10-17, 09:57   #4290
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Oczywiscie, ze nikt nic nie udowodnil, zadnych procesow itd. nie bylo, byly podejrzenia. Podejrzenia byly na tyle powazne, ze pojawilo sie sporo artykulow, rowniez, a nawet przede wszystkim w mediach przyjaznych formacji Adamowicza (co jest istotne, bopodaje w watpliwosc teorie o obrzucaniu blotem).
To sa fakty, ze takie zarzuty byly i media w taki czy inny sposob laczyly z tym Adamowicza. Ja nigdzie nie twierdze, ze sa czy nie sa, po prostu jego tragiczna smierc nie zmienia tego co bylo przedtem i nie widze sensu zamiatania tego pod dywam. Gdzie tu jest atakowanie czy obrzucanie kogos blotem

Jesli sie nie zrozumielismy Mijanou, to ja te zarzuty przytoczylem zeby wykazac hipokryzje czesci mediow i jego wlasnej partii - najpierw go sami przeczolgali z tymi zarzutami, a teraz robia z niego meczennika i to jeszcze na tle politycznym

To nie jest "styl", dla mnie to stwierdzenie faktu, ze jesli ktos uwaza zbrodniarzy za bohaterow, to skladam do na karb ignorancji
W zasadzie to i tak przejaw wiary w ludzi, bo zakladam, ze ktos nie wie o jakim zbrodniarzu pisze, a nie ze wie i dalej uwaza za bohatera
Wypraszam sobie, porownanie mojego stylu do Sasina to jest duzo gorsze niz nazwanie Che "scierwem" Coz, Ciebie uzycie takiego okreslenia irytuje i budzi niesmak, ale jednoczesnie wrzucasz radosne piosenki o zbrodniarzach dokonujacych ludobojstwa Jesli to ma byc wysublimowany dobry smak, to ja dziekuje, faktycznie wole byc chamem Tak wiec, kazdy przedstawiciel zbrodniczego totalitaryzmu, pod jakim sztandarem by nie byl, jakich by wznioslym hasel nie glosil, chce zniewolic innych, mordowac bezbronnych i doprowadzic innych do ruiny, jest scierwem niegodnym lepszego okreslenia

PS. Mijanou - jestes modka i w tym temacie przytaczasz wyrwane z kontesktu cos co pisalem w innym temacie? Slabe to, bez obrazy.

Starczy, na koniec tylko - pozdrawiam, szczerze i wszystkiego dobrego
Owszem, bardzo mnie to "ścierwo" razi. Osobliwie w stosunku do zmarłych. Może dlatego zawsze niesmaczyło mnie dewastowanie cmentarzy "poniemieckich", "poradzieckich" (o żydowskich nie wspomnę), lub wypisywanie obraźliwych słów na grobach Jaruzelskiego, a nawet Bieruta (choć też uważam go za zbrodniarza).

"Ścierwo", "łachmyci"- to serio wiele mówi o czyimś podejściu do innych ludzi, więc nie uważam wspominanie tego za bezsensowne.

PS
Ja nie moderuję tego forum.

No pasaran!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości