Mamy Luty 2021 cz.II - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-10-19, 14:23   #3871
Fufka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II

Hej, co prawda jestem z marcowej, ale was ostatnio podczytuję
Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Próbowałam kilka razy czytać o wielopielo, ale zupełnie nie ogarniam co jest czym, otulacz, formowanka, wkład, gatki, PUL, AIO. Za dużo nazw i nie trafiłam na żadne źródło, gdzie by to było jakoś z sensem opisane i wyjaśnione laikowi. Macie coś do polecenia na początek gdzie poczytać o tym?
Samą planuję wielopieluchowanie i faktycznie, na początku jest masakra. Polecam dołączyć do tematycznej grupy na fb, a na YT można znaleźć osobne filmy o tym co jest czym. Dla mnie największy problem to to, że nie wiadomo co się przyjmie, sprawdzi, a co nie, więc to jest trochę loteria.

Pisałyście też o farbie Dulux zieleń Boho. Mam ją w sypialni, jest piękna, ale malowanie to była mordęga. Fakt, że miała pokryć jasny szary, więc potrzebne były 3 warstwy wierzchniej dość trudno się nią maluje, ale my też nie mamy dużej wprawy, może to ma znaczenie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 14:25   #3872
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
My używalismy głównie pampers premium care, przez chwilę bambusowe, ale niestety wszystko inne synka uczulalo i miał zaczerwienienia
Przyszło moje zamówienie ze smyka

Pochwal się zamówieniem!

Dodzwonilam się wreszcie do położnej. Mam przyjść w piątek do gin, bo tylko w piątki u nas jest. Także ekstra. Lecę z maścią w takim razie do tego czasu

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 14:52   #3873
kaewso
Rozeznanie

Zamówiłam wczoraj 4 książki: Rodzić można łatwiej, Pierwsze chwile z noworodkiem, Po prostu piersią i Pierwsza pomoc dla dzieci i niemowląt. Także będzie kolejna porcja do czytania

Dobre Liski chyba dzisiaj wyślą moje zamówienie, więc jest szansa na paczkę już jutro

Cytat:
kaewso, ja łykam właśnie MamaDHA Premium+ od początku ciąży. Sama sobie takie wybrałam, lekarz powiedział, że mogą być te witaminy. Tylko one nie mają żelaza, ale ja mam hemoglobinę wysoko, więc nie robi mi to różnicy.
Żelaza nie musze suplementować, mam dobre wyniki. Chociaż patrzę teraz na skład MamaDHA Premium+ i one chyba mają za mało kwasu foliowego - 400 mcg, a od II trymestru powinno być 600-800 mcg. Ehhh, nie ma chyba idealnego suplementu

Cytat:
Napisane przez Francesc_a Pokaż wiadomość
Biedna Też się boję zwrotu po wypiciu glukozy... Trzymam kciuki za wyniki
Śliczne ubranka

Ja będę brała lanolinę z lansinoh.

Kaewso - też myślałam nad wielopielo po kilku miesiącach. Zobaczymy jak to będzie Moj tż jeszcze nie wie i nie zdaje sobie sprawy z czym wiąże się wielopielo. Póki co, nie będę go uświadamiać

To lepiej po prostu zamów i wtedy go poinformuj. Mój nie przyjął tego pomysłu dobrze i już go nie przekonam...

Cytat:
Próbowałam kilka razy czytać o wielopielo, ale zupełnie nie ogarniam co jest czym, otulacz, formowanka, wkład, gatki, PUL, AIO. Za dużo nazw i nie trafiłam na żadne źródło, gdzie by to było jakoś z sensem opisane i wyjaśnione laikowi. Macie coś do polecenia na początek gdzie poczytać o tym?
Nie wgłębiałam się dobrze, ale mam zapisane, że marki Puppidiapers i Magabi pieluszki mają fajne poradniki na ich stronach, gdzie tłumaczą podstawy.

Cytat:
Na pewno artykuł u mamyginekolog i chyba u may na roślinach - Asja Michnicka

Zrobiłam zamówienie u mamyginekolog.
Drugie jeszcze zrobię bliżej terminu porodu.
Swoją drogą zrobiłam sobie już listę rzeczy które muszę jeszcze kupić. To jest jakiś dramat, ile tego jeszcze jest. I wcale nie są to ubranka...

Pochwal się zamówieniem

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Hej, co prawda jestem z marcowej, ale was ostatnio podczytuję Samą planuję wielopieluchowanie i faktycznie, na początku jest masakra. Polecam dołączyć do tematycznej grupy na fb, a na YT można znaleźć osobne filmy o tym co jest czym. Dla mnie największy problem to to, że nie wiadomo co się przyjmie, sprawdzi, a co nie, więc to jest trochę loteria.

Pisałyście też o farbie Dulux zieleń Boho. Mam ją w sypialni, jest piękna, ale malowanie to była mordęga. Fakt, że miała pokryć jasny szary, więc potrzebne były 3 warstwy wierzchniej dość trudno się nią maluje, ale my też nie mamy dużej wprawy, może to ma znaczenie

Fufka, a Ty uszyłaś już te pieluchy? Pamiętam, że miałaś pomysł, żeby spróbować uszyć
kaewso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 14:52   #3874
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, co prawda jestem z marcowej, ale was ostatnio podczytuję Samą planuję wielopieluchowanie i faktycznie, na początku jest masakra. Polecam dołączyć do tematycznej grupy na fb, a na YT można znaleźć osobne filmy o tym co jest czym. Dla mnie największy problem to to, że nie wiadomo co się przyjmie, sprawdzi, a co nie, więc to jest trochę loteria.

Właśnie dlatego cały czas się zastanawiam nad tą farbą bo słyszałam że czasami trzeba 3-4 warstwy żeby ładnie wyglądała. Muszę pomyśleć jeszcze.

Stary 2020-10-19, 14:59   #3875
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaewso Pokaż wiadomość
Zamówiłam wczoraj 4 książki: Rodzić można łatwiej, Pierwsze chwile z noworodkiem, Po prostu piersią i Pierwsza pomoc dla dzieci i niemowląt. Także będzie kolejna porcja do czytania

Dobre Liski chyba dzisiaj wyślą moje zamówienie, więc jest szansa na paczkę już jutro

Żelaza nie musze suplementować, mam dobre wyniki. Chociaż patrzę teraz na skład MamaDHA Premium+ i one chyba mają za mało kwasu foliowego - 400 mcg, a od II trymestru powinno być 600-800 mcg. Ehhh, nie ma chyba idealnego suplementu

To lepiej po prostu zamów i wtedy go poinformuj. Mój nie przyjął tego pomysłu dobrze i już go nie przekonam...

Nie wgłębiałam się dobrze, ale mam zapisane, że marki Puppidiapers i Magabi pieluszki mają fajne poradniki na ich stronach, gdzie tłumaczą podstawy.

Pochwal się zamówieniem

Fufka, a Ty uszyłaś już te pieluchy? Pamiętam, że miałaś pomysł, żeby spróbować uszyć
Jeszcze nie
Cytat:
Napisane przez echme Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego cały czas się zastanawiam nad tą farbą bo słyszałam że czasami trzeba 3-4 warstwy żeby ładnie wyglądała. Muszę pomyśleć jeszcze.

Jak nie masz dużej powierzchni, a zazwyczaj takimi kolorami dużo się nie maluje, to myślę że warto. Chcieliśmy jeszcze w korytarzu ścianę przy schodach machnąć, ale jest tak beznadziejna (wysoka, nie ma jak postawić bezpieczniej platformy do malowania), że odpuściliśmy.

Stary 2020-10-19, 15:00   #3876
aktogimka
Zakorzenienie

Dzięki za podpowiedzi co do wielopielo!

Cytat:

Cytat:

My w salonie mamy jedną ścianę i jeszcze część przedpokoju właśnie w kolorze takiej zieleni i malowanie to była jazda! Farba Teknos, kolor chyba T1227. Na białej gładzi nic nie kryło, musieliśmy pomalować najpierw na ciemny szary i dopiero na nim 2 warstwy ładnie pokryły. Nawet mam zdjęcia z malowania.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1730.jpg (38,0 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1735.jpg (42,1 KB, 42 załadowań)

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 15:08   #3877
echme
Zakorzenienie

Mamy Luty 2021 cz.II

Cytat:
Jeszcze nie Jak nie masz dużej powierzchni, a zazwyczaj takimi kolorami dużo się nie maluje, to myślę że warto. Chcieliśmy jeszcze w korytarzu ścianę przy schodach machnąć, ale jest tak beznadziejna (wysoka, nie ma jak postawić bezpieczniej platformy do malowania), że odpuściliśmy.

Chce pomalować dwie ściany do połowy i chciałam żeby starczyła mi jedna puszka, tikkurila z mieszalnika drożej mnie wyniesie ale może zdecyduje się na beckers designer collection bo maja podobny kolor a beckersem się super maluje.

Edytowane przez echme
Czas edycji: 2020-10-19 o 15:10
echme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 15:12   #3878
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:

My w salonie mamy jedną ścianę i jeszcze część przedpokoju właśnie w kolorze takiej zieleni i malowanie to była jazda! Farba Teknos, kolor chyba T1227. Na białej gładzi nic nie kryło, musieliśmy pomalować najpierw na ciemny szary i dopiero na nim 2 warstwy ładnie pokryły. Nawet mam zdjęcia z malowania.
O właśnie, ona się jakby ślizgała, ale ściana nie była gładka, może mieliśmy zły wałek. Dobry pomysł z tym ciemnym podkładem

Echme my zużyliśmy niecałe wiaderko 2,5l ma ścianę ok. 2,5 m x 2,7 m. Niby pół ściany to niedużo. Z tego co patrzyłam, to niestety? Ten Dulux miał dla mnie najładniejszy kolor, taki głęboki i nasycony

Stary 2020-10-19, 15:19   #3879
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Chce pomalować dwie ściany do połowy i chciałam żeby starczyła mi jedna puszka, tikkurila z mieszalnika drożej mnie wyniesie ale może zdecyduje się na beckers designer collection bo maja podobny kolor a beckersem się super maluje.

Beckers nigdy mnie nie zawiódł, z innymi farbami bywało różnie

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 15:47   #3880
Nairobi89
Zakorzenienie

Kurcze dzisiaj 25+0 i cały dzień mam twardy brzuch i od czasu do czasu zaboli zaczynam powoli czuć że jestem w ciąży
Stary 2020-10-19, 15:57   #3881
echme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nairobi89 Pokaż wiadomość
Kurcze dzisiaj 25+0 i cały dzień mam twardy brzuch i od czasu do czasu zaboli zaczynam powoli czuć że jestem w ciąży

Dopiero jak piszecie w którym jesteście tygodniu to zdaje sobie sprawę jak jestem do tylu, ja dzisiaj 21+4

Ale koniec końców która będzie pierwsza do rozpakowania to się dopiero okaże w lutym

Stary 2020-10-19, 15:58   #3882
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Dopiero jak piszecie w którym jesteście tygodniu to zdaje sobie sprawę jak jestem do tylu, ja dzisiaj 21+4

Ale koniec końców która będzie pierwsza do rozpakowania to się dopiero okaże w lutym

Dokładnie ciekawe która pierwsza się rozpakuje
Stary 2020-10-19, 16:03   #3883
Francesc_a
Zakorzenienie

Cytat:

Poczułam się tak samo

Też jestem ciekawa, w jakiej kolejności będziemy się rozpakowywać
Dziewczyny z października już prawie wszystkie rozpakowane, z czego część z nich już we wrześniu się rozpakowała

Francesc_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 16:09   #3884
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Poczułam się tak samo

Też jestem ciekawa, w jakiej kolejności będziemy się rozpakowywać
Dziewczyny z października już prawie wszystkie rozpakowane, z czego część z nich już we wrześniu się rozpakowała

No ekspresem poszły ciekawe ile nas się rozpakuje w styczniu ja bym mogła 21 stycznia w swoje imieniny
Stary 2020-10-19, 16:12   #3885
mansikkaa
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie są normy po wypiciu glukozy? Bo już się pogubiłam

Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 16:18   #3886
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
U mnie akurat tak się składa, że na normalne wizyty i te USG połówkowe i 3 trymestru chodzę do tego samego lekarza (tylko za usg trymestrowe inaczej płacę oczywiście), więc wizyty cały czas będą wypadać regularnie co 4 tygodnie, dopóki nie zarządzi chodzenia częściej. Pewnie będzie jakiś rozjazd przez święta, ale to zobaczymy już w grudniu.

paula, trzymam kciuki za zwrot kasy z LM. Ja wysłałam swój wniosek, ale chyba nie został rozpatrzony pozytywnie, bo kasa żadna mi nie wpłynęła. Tylko że ja akurat kilka razy w LM pojawiłam się na wizycie u ginekologa, więc może dlatego nic mi nie oddali..
Ale to nie ma znaczenia, moim zdaniem.
Chodzi o to, że placówka nie była w stanie mi zapewnić USG ciąży w odpowiednim czasie. Moim zdaniem, że się bylo na innych wizytach w międzyczasie nie gra tu żadnej roli

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Hej, wczoraj i dzisiaj siedziałam trochę nad projektem mebli do pokoju dziecka. Pomysł, plan i ręczny rysunek już mam, gorzej z meblami, które by się w ten plan i wymiary wpisywały Także coś czuję, że ten tydzień spędzę przeszukując sklepy z meblami. Ikea, Agata meble i BRW już za mną. Macie może jakieś pomysły gdzie jeszcze mogłabym poszukać mebli? Zależy mi na szafie i komodzie + w przyszłości biurku z tej samej serii (chociaż nie jest to konieczne). Wiadomo, szafy i komody są, ale mam ścianę pod skosem, więc często wymiary niestety przeszkadzają i to sporo ogranicza nasze pole manewru.

To mamy podobne sposoby Akurat przy weselu u mnie do planowania zadań było Trelo, a w Excelu tylko wydatki, ale np. już przy wyposażeniu domu tylko Excel. Bardzo lubię tak porządkować, od razu lepiej się tematy ogarnia.

Mój też robi dużo nadgodzin. Nie mam nic przeciwko, niech robi póki ma czas, potem jak będzie dziecko, to już nie będzie tyle wolnego.

Powodzenia z remontem!

Haha, u nas w domu też króluje biel, szarość, drewno, dodatki w zależności od pokoju - butelkowa zieleń/ jasny turkus, a w jednym zaszalałam i fuksja

Kategoria apteka u mnie w sumie nie ruszona, skopiowałam tylko z gotowej listy, ale nie robiłam jeszcze przeglądu.

Wpadło mi w oko kilka rzeczy z Milk&love, więc zdecydowałam, że nie opłaca mi się teraz zamawiać, bo i tak będę mieć darmową dostawę, poczekam na jakiś rabat, może coś rzucą A Ty coś zamówiłaś?

Ja przy tego typu tekstach odbijam piłeczkę, niby w żartach, więc wychodzę z tego cało Odpowiedziałabym coś w stylu "jasne, zaraz dam teściowej przepis"

Nie chcę bronić TŻ, ale tak z innej perspektywy... Może ten kabel zrobił tak "awaryjnie", na przyszłość, gdybyście kiedyś chcieli mieć TV?

Przesyłam wirtualne uściski! :tuli:

Też się martwię tym wirusem, tym czy np. nie wpłynie to na możliwość wizyt czy badań albo o samym porodzie i np. zamkniętych szpitalach...

Słodko

Paula i aktogimka Ja dostałam zwrot za usg I trymestru. Też nie było u nich terminów, dostałam telefonicznie zgodę na zrobienie badania w innej placówce w mieście i zwrot kosztów, a niedawno dostałam kasę. Na zwrot kasy czekałam tak chyba z 3 albo nawet 4 tygodnie od wysłania do nich dokumentów.

aktogimka Także u Ciebie może jeszcze weryfikują wniosek, ja dostałam mailowo info o zaakceptowaniu wniosku i na następny dzień od tego maila miałam kasę na koncie. Trzymam kciuki
A może meble na wymiar?

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 16:19   #3887
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość

92/180/153
Ale ostatniego wyniku nie jestem pewna, możliwe że do 140 jednak

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
No ekspresem poszły ciekawe ile nas się rozpakuje w styczniu ja bym mogła 21 stycznia w swoje imieniny
Ja jestem prawie pewna że to będzie styczeń, mama mi wmawia że napewno koniec grudnia

Paulina1671 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 16:21   #3888
paula1456
💑🐱📚👶

GG do paula1456

Cytat:
Hej, wczoraj i dzisiaj siedziałam trochę nad projektem mebli do pokoju dziecka. Pomysł, plan i ręczny rysunek już mam, gorzej z meblami, które by się w ten plan i wymiary wpisywały Także coś czuję, że ten tydzień spędzę przeszukując sklepy z meblami. Ikea, Agata meble i BRW już za mną. Macie może jakieś pomysły gdzie jeszcze mogłabym poszukać mebli? Zależy mi na szafie i komodzie + w przyszłości biurku z tej samej serii (chociaż nie jest to konieczne). Wiadomo, szafy i komody są, ale mam ścianę pod skosem, więc często wymiary niestety przeszkadzają i to sporo ogranicza nasze pole manewru.

To mamy podobne sposoby Akurat przy weselu u mnie do planowania zadań było Trelo, a w Excelu tylko wydatki, ale np. już przy wyposażeniu domu tylko Excel. Bardzo lubię tak porządkować, od razu lepiej się tematy ogarnia.

Mój też robi dużo nadgodzin. Nie mam nic przeciwko, niech robi póki ma czas, potem jak będzie dziecko, to już nie będzie tyle wolnego.

Powodzenia z remontem!

Haha, u nas w domu też króluje biel, szarość, drewno, dodatki w zależności od pokoju - butelkowa zieleń/ jasny turkus, a w jednym zaszalałam i fuksja

Kategoria apteka u mnie w sumie nie ruszona, skopiowałam tylko z gotowej listy, ale nie robiłam jeszcze przeglądu.

Wpadło mi w oko kilka rzeczy z Milk&love, więc zdecydowałam, że nie opłaca mi się teraz zamawiać, bo i tak będę mieć darmową dostawę, poczekam na jakiś rabat, może coś rzucą A Ty coś zamówiłaś?

Ja przy tego typu tekstach odbijam piłeczkę, niby w żartach, więc wychodzę z tego cało Odpowiedziałabym coś w stylu "jasne, zaraz dam teściowej przepis"

Nie chcę bronić TŻ, ale tak z innej perspektywy... Może ten kabel zrobił tak "awaryjnie", na przyszłość, gdybyście kiedyś chcieli mieć TV?

Przesyłam wirtualne uściski! :tuli:

Też się martwię tym wirusem, tym czy np. nie wpłynie to na możliwość wizyt czy badań albo o samym porodzie i np. zamkniętych szpitalach...

Słodko

Paula i aktogimka Ja dostałam zwrot za usg I trymestru. Też nie było u nich terminów, dostałam telefonicznie zgodę na zrobienie badania w innej placówce w mieście i zwrot kosztów, a niedawno dostałam kasę. Na zwrot kasy czekałam tak chyba z 3 albo nawet 4 tygodnie od wysłania do nich dokumentów.

aktogimka Także u Ciebie może jeszcze weryfikują wniosek, ja dostałam mailowo info o zaakceptowaniu wniosku i na następny dzień od tego maila miałam kasę na koncie. Trzymam kciuki
No to miałyśmy identyczną sytuację odnośnie braku terminów w LuxMedzie

paula1456 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 16:29   #3889
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:

Masz już wyniki domyślam się

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
92/180/153
Ale ostatniego wyniku nie jestem pewna, możliwe że do 140 jednak

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Ja jestem prawie pewna że to będzie styczeń, mama mi wmawia że napewno koniec grudnia

To wychodzi na to że Ty pewnie będziesz pierwsza. Trzymam kciuki aby to był jednak styczeń a nie koniec grudnia chyba że Ty chciałabyś grudzień
Stary 2020-10-19, 16:31   #3890
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

To wychodzi na to że Ty pewnie będziesz pierwsza. Trzymam kciuki aby to był jednak styczeń a nie koniec grudnia chyba że Ty chciałabyś grudzień
Na czczo 80
Po godzinie 164
Po dwóch 149 ( tu mi parę minut wcześniej pobrała)
I ten po 2h mnie zastanawia bo w jednym artykule że do 140 może być a w drugim do 153

Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 16:33   #3891
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:

A gdzie tam cały czas mówię że minimum po sylwestrze może wychodzić, nie wcześniej. Mój tż ma urodziny 25.12 i się śmieje ze właśnie w tedy mu się zachce wychodzić zaczęłam się nastawiac przez te szyjkę na szybszy poród. Leżę i liczę że się nie skróci już

Stary 2020-10-19, 16:35   #3892
Nairobi89
Zakorzenienie

Cytat:
Na czczo 80
Po godzinie 164
I ten po 2h mnie zastanawia bo w jednym artykule że do 140 może być a w drugim do 153

U mamy ginekolog jest do 153 norma więc chyba wszystko okey u Ciebie

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Paulina1671 Pokaż wiadomość
A gdzie tam cały czas mówię że minimum po sylwestrze może wychodzić, nie wcześniej. Mój tż ma urodziny 25.12 i się śmieje ze właśnie w tedy mu się zachce wychodzić zaczęłam się nastawiac przez te szyjkę na szybszy poród. Leżę i liczę że się nie skróci już

To mocne kciuki aby szyjka się już nie skracała dopiero wtedy kiedy powinna i niech mały siedzi do stycznia
Stary 2020-10-19, 16:37   #3893
Paulina1671
Zadomowienie

Cytat:
Na czczo 80
Po godzinie 164

Kurcze to chyba już tylko od norm jakie przyjmuje twój gin będzie zależeć czy wyślę cie do diabetologa czy nie. Moja chyba przyjmuje te 153, u mamyginekolog to samo że do 153. Jeśli masz możliwość to wysli wyniki do gin i zobacz co powie chyba że wizyta za niedługo. Ja czekałam bo miałam po paru dniach. Trzymam kciuki żeby było dobrze

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
U mamy ginekolog jest do 153 norma więc chyba wszystko okey u Ciebie

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

To mocne kciuki aby szyjka się już nie skracała dopiero wtedy kiedy powinna i niech mały siedzi do stycznia
Dziękuję pakuję luteinę tylko w siebie i magnezy niestety przed chwilą przeczytałam post jednej dziewczyny na fb, która po wizycie została wysłana do szpitala właśnie przez szyjkę i mnie zdołowała ale nie biadolę, musi być dobrze

Stary 2020-10-19, 16:43   #3894
AnnLady
Zakorzenienie

Cytat:

Podobny kolor do Cleopatra Beckers'a.
Mamy w pokoju

Z segregatora mamy ginekolog.JPEG_20201019_164257_1737133331.jpg

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
AnnLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 17:03   #3895
aktogimka
Zakorzenienie

Mhm, Cleopatra to też był nasz typ, ale gość w sklepie z farbami zachwalał ten Teknos i się daliśmy przekonać. A potem w gratisie dostarczał nam szary, bo nie dało się malować. 🤣🤣 W sypialni mamy dwie ściany granatowe i też musieliśmy robić najpierw szary podkład...

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 17:20   #3896
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:

Jaki luty, ja mam nadzieję na końcówkę stycznia

Stary 2020-10-19, 17:43   #3897
Szoszoszo
Zakorzenienie

Hej!
Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Powodzenia z remontem! Oby poszło szybko i bez komplikacji

Jakie macie typy wozków?

Oj, zjadłabym! Pisanie o jedzeniu powinno być zakazane bo zaraz mam na coś smaka

Hej, hej!
U mnie ostatnio było dużo pakowania, wybierania i sprzątania. Od jutra rusza remont nie mogę doczekać się żeby zobaczyć efekt końcowy.
Super, że już ruszacie z remontem!

Jeśli chodzi o wózki, to do drugiej rundy u nas przeszły Muuvo Quick 2.0, Cybex Balios S Lux i X-Lander X-Pulse. I nie mam pojęcia, co dalej. Cybex nam się spodobał chyba najbardziej, ale ma megawąską gondolę w tym modelu, nawet pan w sklepie zwrócił na to uwagę, czy na pewno wejdzie na spokojnie dziecko ze śpiworkiem mamy nad czym myśleć.

Cytat:

[…]

[…]

[…]
Cytat:
Ooo, fajna opcja z tymi eko pampersami! Powiedziałam ostatnio mężowi, że jak dziecko będzie mieć miesiąc albo trochę więcej, to chciałabym używać wielorazowych pieluszek. Próbowałam argumentami finansowymi i wygodą dziecka (nie podrażniają, nie odparzają, ale niestety nie udało się go do tego przekonać, a szkoda :-(

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Jest 00:30, a ja właśnie wyciskam sok z pomarańczy, bo naszła mnie ochota

Ja, tak jak Echme, jestem za IKEA komodę planuję z serii Malm, ale o reszcie nie myślałam

W ogóle, Kaewso, Ty moja siostra wątkowa jesteś czy co? Uwielbiam Excela, patrząc na opis Twojego domu, to mogłabym tam mieszkać, z Milk and Love wyszłam z takiego samego założenia, bo rozważam przynajmniej dwie rzeczy albo więcej i przydałby się jakiś inny rabat (zwłaszcza że mój rozmiar z tego, co mi najbardziej wpadło w oko, wyprzedany ), no i właśnie wyciskam sok pomarańczowo-grejpfrutowy

Z wielopielo też mam taki plan, baaardzo chcę spróbować, ale też jestem jeszcze zielona. Na razie wiem tyle, co przeczytałam w książce "Mamy dla mamy", czyli prawie nic, ale będę to jeszcze zgłębiać.

Na szczęście tż też jest chętny.

Cytat:
Już wysłałam tż do apteki.
Dzięki jeszcze raz dziewczyny.

Do piątku jeszcze daleko oby Ci ulżyło!

Cytat:
Hej, jestem już po wizycie kontrolnej. Wszystko ok, mała się dużo ruszała i ciężko było ją zmierzyć. Jedynie mam przyjmować więcej magnezu, bo lekarz widział tam jakieś skurcze macicy, ale przy mojej długości szyjki nie mam się podobno czym martwić, tylko właśnie więcej magnezu teraz.

Przy okazji mam pytanie o suplementy. Biorę Pregna Plus i Pregna DHA, ale cenowo nie jest to jakoś super i myślałam, żeby przejść na MamaDHA Premium+ (polecane przez Pana Tabletkę). A Wy co zażywacie? Co Wam lekarze polecili?
Super, że wszystko okej!

Cenowo to w ogóle te suple nie są super :/ ja na początku brałam MamaDHA, ale jak mi się skończyły, to przeszłam na OmegaMed Optima Forte, poleciła mi endo. Gin proponował Pregnę, ale powiedział, że w sumie to może być cokolwiek.

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
My używalismy głównie pampers premium care, przez chwilę bambusowe, ale niestety wszystko inne synka uczulalo i miał zaczerwienienia
Przyszło moje zamówienie ze smyka

Co tam masz?

Cytat:

Też mam te książki i jeszcze się nie zabrałam za czytanie, ale myślę, że może dziś zaatakuję "Rodzić można łatwiej"

Super, moje zamówienie też ma jutro być! Dostałam maila, że dostarczą przed południem, co mi akurat koliduje z jogą. Trudno, odwołałam i nie idę, a znająć życie, kurier i tak przyjdzie o takiej godzinie, że mogłabym spokojnie poćwiczyć, bo często widełki jedno, a rzeczywistość drugie...

Oczywiście w pace są rzeczy, których ani trochę nie potrzebuję na razie, ale już się cieszę

Cytat:
Dokładnie ciekawe która pierwsza się rozpakuje
Taaaaak, też się zastanawiam

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Jaki luty, ja mam nadzieję na końcówkę stycznia

O nie, to ja jednak luty poproszę
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 17:50   #3898
Luzia
Zakorzenienie

Szoszoszo, my też się wahaliśmy pomiędzy muuvo i tym cybexem i wybraliśmy muuvo. Pan w sklepie bardzo nam zachwalal cybexa, mieli go akurat w promce. Fajnie się składał do takiego stojącego. Ale mi okropnie przeszkadzały piankowe rączki i ta podpórka pod nóżki mi tak plastikowo wyglądała przez to wyglądał na taki szeeeerok i materiał moim zdaniem trochę gorszy, taki miększy jakby?
Wybraliśmy muuvo w wersji black chrome.
Ale tych baliosow widuje na mieście cała masę, myślę, że to całkiem fajny wózek w dobrej cenie o ile komuś nie przeszkadza to co mnie

Stary 2020-10-19, 17:56   #3899
Szoszoszo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Szoszoszo, my też się wahaliśmy pomiędzy muuvo i tym cybexem i wybraliśmy muuvo. Pan w sklepie bardzo nam zachwalal cybexa, mieli go akurat w promce. Fajnie się składał do takiego stojącego. Ale mi okropnie przeszkadzały piankowe rączki i ta podpórka pod nóżki mi tak plastikowo wyglądała przez to wyglądał na taki szeeeerok i materiał moim zdaniem trochę gorszy, taki miększy jakby?
Wybraliśmy muuvo w wersji black chrome.
Ale tych baliosow widuje na mieście cała masę, myślę, że to całkiem fajny wózek w dobrej cenie o ile komuś nie przeszkadza to co mnie

Ooooo, dzięki ogromne za opinię!

Mnie w wyglądzie cybexa w sumie nic nie przeszkadza, wszystko bym przeżyła, no i mega się składa, tak jak piszesz, do takiego stojącego, kompaktowo i nie wywala się. Mnie tylko ta wąska gondola odpycha, sam pan z obsługi zwrócił nam uwagę na to, że ze śpiworkiem zimą może być ciasnawo, zresztą w komentarzach też widziałam tę uwagę i trochę mnie to jednak zniechęca.

O muuvo nie czytałam zbyt wielu opinii i nie wiem

Jeszcze ten x-lander mnie bardzo kusi... Ale ogólnie to mam wrażenie, że dość podobne do siebie te wózki wybraliśmy i mam nadzieję, że którego nie wybierzemy ostatecznie, to będziemy zadowoleni.
Szoszoszo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-10-19, 18:02   #3900
Luzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Ooooo, dzięki ogromne za opinię!

Mnie w wyglądzie cybexa w sumie nic nie przeszkadza, wszystko bym przeżyła, no i mega się składa, tak jak piszesz, do takiego stojącego, kompaktowo i nie wywala się. Mnie tylko ta wąska gondola odpycha, sam pan z obsługi zwrócił nam uwagę na to, że ze śpiworkiem zimą może być ciasnawo, zresztą w komentarzach też widziałam tę uwagę i trochę mnie to jednak zniechęca.

O muuvo nie czytałam zbyt wielu opinii i nie wiem

Jeszcze ten x-lander mnie bardzo kusi... Ale ogólnie to mam wrażenie, że dość podobne do siebie te wózki wybraliśmy i mam nadzieję, że którego nie wybierzemy ostatecznie, to będziemy zadowoleni.
U mnie nie ma stacjonarnie nigdzie xlanderow..
Wiesz co, ja bym się tą gondola tak nie przejmowała.. Zobacz, że duży będzie letnia pora, to śpiworek Ci nie będzie potrzebny. Co innego jak dziecko letnie i końcówka używania gondoli wypada na okres zimowy.
Muuvo ma na pewno spacerówkę składana na płasko w razie czego. Nie pamiętam jak z cybexem.. Ale chyba też.
Muuvo ma jeszcze opcje z gondola xl, ale ja z powyższych względów nie zdecydowałam się na nią

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości