|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Te baliosy są często polecane na grupie wozkowej na fb ale według mnie to jeden z brzydszych wózków. Strasznie mi się nie podoba jak gondola wyglada, jej kształt. Widziałam muuvo quick 2.0 na żywo i mi się podobał, fajny zwrotny wózek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie przesadzam, bo kto by produkował tak wąskie wózki Tak, cybex też się składa na płasko, z tego co pamiętam. I masz rację, gondola xl nie bardzo ma rację bytu u nas ![]() Dzięki, pomyślę, na pewno pojedziemy na jeszcze jedną przymiarkę. Cytat:
![]() Muuvo też mi się wydawał zwrotny Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-10-19 o 18:17 |
||
|
|
|
#3903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może wózek sam w sobie jest faktycznie dobry no ale nam np. nie przypadł do gustu w ogóle spacwrówka składa się w całości również w tutis uno wiem bo sama taki zamówiłam. Fajne są jeszcze junama ale one są ciężkie i jak komuś nie zależy na wadze to może brać pod uwagę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam też porównać materiały. Cybex ma taki miękki materiał, muuvo sztywniejszy, a w wersji chrome najsztywniejszy, trzymający ksztalt. Powodzenia na kolejnej przymiarce! My już mamy zamówiony, ale odbieramy końcówka grudnia. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Cytat:
tylko o to, że złożony wózek stoi na kółkach, a nie opiera się się na rączce. To chyba jedyny wózek z taką opcja.Wygląd to zawsze kwestia gustu, a jak wiadomo.. O gustach ciężko dyskutować Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
akurat Priam to już chyba wyższa polka cenowa i dla nas za drogie były ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tłumacząc, że jak znudzi nam się wnoszenie wózka na 4 piętro i zostawimy go niżej to Priama szybciej nam ukradną ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
taki wózek już by musiał być pod stałym nadzorem w końcu to dużo kasy jak dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3911 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Termin wg OM mam na 05.03, także pewnie urodzę najpóźniej i w sumie chciałabym w marcu urodzić. Chociaż, najważniejsze, żeby wszystko poszło ok i dziecko zdrowe było. Cytat:
![]() Robiliśmy kilka mebli na wymiar i wiem, że cenowo nie wychodzi to jakoś bardzo drogo w porównaniu do gotowych, no ale komodę robić na wymiar? ![]() Cytat:
Cytat:
To jutro będziemy mieć oglądanie zamówień. U mnie to pierwsze wyprawkowe, więc będzie ekscytacja i pewnie wszystko będę pięć razy oglądać
|
||||
|
|
|
#3912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z kolei tutisa odrzuciliśmy, bo nam nie do końca leżał wizualnie. Junama - nie przymierzałam się, ale jak ciężki, to totalnie odpada, bo zależy nam na względnej lekkości, a jeszcze widzę w necie, że kształt taki w stronę jajka, a to mi się zupełnie nie podoba, wolimy takie kanciaste ![]() Cytat:
Materiały też macaliśmy, ale szczerze mówiąc, wszystko mi się już w głowie pomieszało, a wcale tak wielu nie oglądaliśmy ![]() Z tym cybexem - to prawda, on super się składa i jest taki stabilny w tym ![]() Dzięki! Kolejna przymiarka pod koniec miesiąca/w listopadzie ![]() Cytat:
Jest to jakiś argument ![]() My w ogóle nie oglądaliśmy Priama, nie wiem dlaczego, na stronie niby mają, ale może w tym salonie nie było, bo nie stał obok innych Cybexów, a zapomniałam zapytać. Argument z kradzieżą do mnie przemawia ---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
piąteczka!
Edytowane przez Szoszoszo Czas edycji: 2020-10-19 o 18:49 |
||||
|
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki zestaw stworzyłaś w ikea? Z jakich mebli? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Nam wpadło w oko tutis Viva Life, tutis Aero, euro noordi fjordi.
Ale będziemy jechać jeszcze do większego sklepu z wózkami, żeby ostatecznie coś wybrać. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3915 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Nie odniosę sie osobiście ale ja starszą pieluchowałam wielorazowo dla małego też już mam wyprawkę wielo. Chcę zacząć od razu po wyjściu ze szpitala, a u nas w szpitalu dają pampersy nie trzeba brać swoich. W domu pewnie na początku będę się wspomagać jednorazówkami ale szybko mam zamiar przejść w 100% na wielo. Jak macie jakieś pytania to śmiało, pojęcia też wyjaśnie bo dla mnie samej to na początku była czarna magia nie wiem tylko czy chcecie tu na forum czy bardziej prywatnie. A Balios S miałam przez chwilę dla lutowej córki gondola była spoko, bez problemu mieściła się z kombinezonem, bardziej potem wkurzała mnie spacerówka. Niefajna była dla mnie regulacja oparcia i coś jeszcze tylko teraz nie pamiętam
|
|
#3916 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ja dzisiaj miałam bardzo kiepski dzień. Bardzo bolał mnie od rana brzuch, ganiałam do toalety, a w pewnym momencie tak mnie zemdlilo ze myślałam, że zemdleję Ale rano miałam miła sytuację - po raz pierwszy wychodząc do pracy po 5 rano spotkałam sąsiada. Przytrzymal mi windę i chwilę bardzo miło pogadaliśmy. Na koniec zyczylismy sobie miłego dnia Mala rzecz a jak może ucieszyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo coś zmyślam? ![]() Ja na pewno będę miała mnóstwo pytań, ale jak liznę choćby jakiekolwiek podstawy Ale rzucę na początek: od czego Ty zaczęłaś? Masz jakiś zestaw (tyle tego, a tyle innych), który Ci się sprawdza? Gdzie kupowałaś pieluchy?I ogólnie chętnie przeczytam o wszystkim, co tam chcesz nam opowiedzieć na ten temat ![]() Dzięki za opinię na temat Baliosa |
|
|
|
|
#3918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałaś osobny kosz na te pieluszki? Codziennie pranie? Jak z kwestią zapachu i prania z innymi rzeczami? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepiej co na poczatek potrzeba jak sie przygotowac z jakiej firmy wybrać pieluszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już od 6:30 na nogach. Od wczoraj wody nie mam, bo rura nam przecieka. Hydraulik umówił się na 7 rano, sprawdził co i jak i przyjedzie później. Wiecie co? Nastawiam sobie budzik na 6:30, to było takie ciężkie żeby wstać. I uświadomiłam sobie, że niedługo mała się pojawi i też będę wstawać rano Odechciało mi wszystkiego, mając wizję nocnego wstawania![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak jak piszesz jak przyjdą nasze niunię na świat to nie wiem ja jak zombie będę chyba chodzić
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz? No dramat ze wstaniem. Na tyle duży, że przywitałam hydraulika w piżamie ![]() ![]() Tak bardzo liczę na grzeczne i śpiące dziecko ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3923 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak w końcu po około miesiącu ubrałam się, umyłam włosy, umalowałam i miałam któraś z kolei wizytę poloznej to jak mnie zobaczyła to zrobiła wielkie oczy i powiedziała "ooo wreszcie Pani złapała rytm" Dzień dobry ![]() Wczoraj dopadł mnie już kompletny zjazd. Wieczorem siedziałam i płakałam jak głupia. Ale to już wiele rzeczy się nazbierało. Nie radzę sobie z niczym no ale mąż mnie przytulił i pocieszył i nawet dzisiaj spałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"zalapała Pani rytm"![]() ![]() Po dwóch tygodniach dało radę się "wyspać"? ![]() Tulę mocno ![]() Dajesz sobie świetnie radę, niezależnie od tego co to jest. Dobrze, że mąż utulił i pocieszył![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z tych co muszą przespać noc. Ale jakoś sobie poradzimy
![]() Patrzę na komody i chyba wezmę szerokość 120cm. Może w tym tygodniu uda się pojechać do miasta to zobaczę w meblowym czy mają coś na stanie. Na allegro mam wybrane Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
|
#3926 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, hej! Dzień dobry!
![]() ![]() Wreszcie słoneczny dzień się zapowiada, aż mam więcej energii. 🤩 Tylko teraz leżę, bo już chyba za bardzo rano polatałam, zakupy 2x, ogromne pranie i brzuch zaczął boleć. 🤦☠♀️ Adhoc, tulę i ściskam. Na pewno super sobie ze wszystkim dajesz radę, a po prostu hormony dają do wiwatu. Ja się w sobotę poryczałam, bo TŻ spytał czy nie za mało kurczaka do sałatki naszykowałam. Także u mnie też rollercoaster. 🤣 Widziałam, że dyskusja o wózkach była. My jesteśmy zdecydowani na Cybex Talos S Lux, kolor River blue na srebrnej ramie. ![]() Do gondoli planuję ubierać w kombinezon, na to kocyk i przykrywka z gondoli. Śpiworka nie będziemy kupować. Myślę że Bobek spokojnie się zmieści. Wózek fajnie się składa, złożony stoi na swoich czterech kółkach, ma też bardziej terenowe kółka, a my planujemy sporo spacerować po różnych terenach. Aa, dotarło zamówienie z Gemini. Wzięłam tam pieluchy tetrowe lux 140g/m2 i jeżeli to jest najgrubsza opcja to ja chyba nie chcę wiedzieć jak wyglądają te cieńsze. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3927 |
|
Zadomowienie
|
Hej
a ja się dziś muszę pochwalić, w końcu za jedno zwolnienie ZUS mi chce zapłacić, zawrotna kwotę 1200zl, a wiszą mi ponad 5tys ale się cieszę że nie będę z pustym kontrm chodzić. Chociaż reszta zwolnień z zasiłków mi zniknęła. Za trzy dni mogę coś kupić w końcu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te z gemini są milsze w dotyku.Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3929 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale mam jeszcze darmowa dostawę na allegro to by się coś wzięło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Ja zawsze miałam problem z wczesnym wstawaniem do pracy, codziennie 5:30 pobudka, nienawidziłam tego i z utęsknieniem czekałam na weekend aż będę mogła się wyspać. Teraz dzień w dzień śpię do 9-10h i to dla mnie trochę za długo, ale może organizm potrzebuje właśnie teraz tyle snu? Bo w ciągu dnia w ogóle nie śpię. W ogóle chciałam się Wam trochę wyżalić bo jestem zapisana do wielu grup dzieciowych na fb i to co tam czytam napawa mnie przerażeniem. Mamy które opisują ze dziecko ma 2 lata i budzi się co 1h w nocy, 18 miesięczna córka nie odstępuje mamy i piersi ani na sekundę, dziecko w ogóle nie chce usnąć, no cuda na kiju i te biedne kobiety które piszą, że już fizycznie i psychicznie nie wyrabiają. Jestem przerażona tym wszystkim i zaczynam się bać jak będzie u nas... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

mamy nad czym myśleć.
komodę planuję z serii Malm, ale o reszcie nie myślałam 
), no i właśnie wyciskam sok pomarańczowo-grejpfrutowy
oby Ci ulżyło!

może wózek sam w sobie jest faktycznie dobry no ale nam np. nie przypadł do gustu w ogóle
spacwrówka składa się w całości również w tutis uno wiem bo sama taki zamówiłam. Fajne są jeszcze junama ale one są ciężkie i jak komuś nie zależy na wadze to może brać pod uwagę
My już mamy zamówiony, ale odbieramy końcówka grudnia. 

akurat Priam to już chyba wyższa polka cenowa i dla nas za drogie były
tłumacząc, że jak znudzi nam się wnoszenie wózka na 4 piętro i zostawimy go niżej to Priama szybciej nam ukradną 
taki wózek już by musiał być pod stałym nadzorem w końcu to dużo kasy jak dla mnie 

Mala rzecz a jak może ucieszyć 
no ale mąż mnie przytulił i pocieszył i nawet dzisiaj spałam 

a ja się dziś muszę pochwalić, w końcu za jedno zwolnienie ZUS mi chce zapłacić, zawrotna kwotę 1200zl, a wiszą mi ponad 5tys
Tylko teraz leżę, bo już chyba za bardzo rano polatałam, zakupy 2x, ogromne pranie i brzuch zaczął boleć.