|
|
#4021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4022 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4025 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aleee nie denerwujmy się na zapas. Może się to uspokoi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4026 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszły paczki od MG i Lisków. Zaraz wstawię na fb Co do szpitali covidowych. Totalnie rozumiem, że jest brak miejsc i muszą coś zrobić. Ale zapominają że są pacjenci na tych oddziałach z innymi problemami. Ja i tak u siebie raczej rodzić nie będę. W życiu nie będę rodzić w maseczce. Powaliło ich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam, żeby mieć przy sobie od razu pismo że nie zgadzamy się na rodzenie w maskach i na rozdzielanie z dzieckiem w przypadku pozytywnego testu, chyba na błękitnym porodzie dziewczyna podawała dokładnie na którą ustawę się powoływać. Znajdę to skopiuję jej post tutaj do nas.
Luzia z tym szpitalem nieźle ![]() Masakra!!W ogóle jest dramat - jeden mój kolega nie może mieć operacji kręgosłupa, a tak cierpi chłopak, że nie może pracować, bo jakieś zwyrodnienie ma. Do koleżanki córki nie przyjechała karetka gdy dziecko miało atak astmy, bo na pewno jak się dusi to covid! A kolega męża z wypadku samochodowego z otwartymi złamaniami na nogach, złamanymi żebrami i krwawieniem wewnętrznym czekał 6h na wynik testu na covid Zresztą teraz jakiś koleś pisał na fb (nie wiem czy to prawda, bo go akurat nie zam osobiście), że jak mu w szpitalu (po upadku z drabiny) wyszedł test pozytywny to go wykopali do domu, bo chodzili koło niego bez kombinezonu dwa dni i żeby oddział nie musiał teraz być na kwarantannie to po cichu bez wypisu nawet out. Jeszcze mu wenflon zostawili z tego pośpiechu. Chłopak wrzucał zdjęcia. Strach to nie jest ten wirus teraz tylko wszystko co się dzieje dookoła! |
|
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4031 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Także trzeba będzie walczyć o swoje... Cytat:
Dziewczyny to się robi coraz bardziej straszne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4032 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Cytat:
kocyk z memi też bardzo mi się podoba, piękna butelkowa zieleń Dzięki za pomoc, przeraża mnie NFZ wiem, że pewnie niesłusznie, ale naprawdę się odzwyczaiłam.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wczoraj miałam kryzys wieczorem, że za dużo zmian jednocześnie, że sobie z niczym nie poradzę, że na co mi to wszystko... Okropne są te huśtawki. Rano wstałam i na szczęście jest OK, ale wczoraj to za nic nie mogłam się uspokoić. Postanowiłam z okazji większej ilości wolnego czasu na L4 zadbać też o swoje zęby, na szczęście prawie nic nie było do leczenia, mam się jeszcze pokazać w styczniu, jak się uda, bo potem może nie być czasu ![]() A sprawa z położną leży i ciągle nie mogę się za to zabrać |
||||||
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
A ja stwierdziłam, że może więcej książek będę czytać. Przynajmniej nie będzie czasu o tym wszystkim myśleć... Polecacie jakieś powieści?
|
|
|
#4034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny działa Wam strona Gemini? Dokładnie logowanie? Bo mam cały koszyk i chce się zalogować żeby to się zapisało bo zaraz zginie i znowu będę klikać od początku
![]() Ja na razie nie myślę jak będzie wyglądać sytuacja w lutym czy marcu. Jeszcze sporo czasu jest, szkoda nerwów już teraz. W "moim" szpitalu właśnie odwołali porody rodzinne. Nie wiadomo na jak długo. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, przepraszam, że nie pamiętam, ale która z Was ma ten śpiworek z jukki? On otwiera się na dole tak żeby szybko zmienić pieluszkę?
|
|
|
#4038 |
|
Rozeznanie
|
Hej, dzisiaj jakoś taka zarobiona jestem. Nadrobię wątek wieczorem lub już jutro, a za chwilę wrzucę na fb zdjęcia mojego zamówienia z Lisków. Miłego!
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak zamek jest przez całość na dole ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na fb na grupie wrocławskich mam już pojawiają się pytania o wszystkie szpitale w okolicy, bo Wrocław jest niewydolny. Z 4 porodówek jedna przyjmuje tylko ciężarne Covid+, a 3 pozostałe co chwilę się zamykają, bo Covid u personelu i trzeba robić dezynfekcję/kwarantannę. Teraz dla wszystkich czynne są dwie, a jedna zamknięta od zeszłego piątku (tam, gdzie byłam z moim skierowaniem), ponoć ma ruszyć ponownie w poniedziałek. Ma-sa-kra. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
IMG_20200929_162046~3.jpg
A tak dokładnie to od "pachy". Bo może źle napisałam że przez całość ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4042 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mamy Luty 2021 cz.II
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez echme Czas edycji: 2020-10-21 o 16:43 |
||
|
|
|
#4043 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natalia Sońska "Obudź się kopciuszku " całą serię i inne jej książki.Magdalena Witkiewicz "Po prostu bądź", "zamek z piasku" czy seria Milaczek Katarzyna Michalak "Sklepik z niespodzianką" Jeżeli chodzi o obyczajowki to nasze polskie autorki naprawdę polecam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na próbę wzięłam sobie kryminał Remigiusza Mroza, bo od niego tego nic nie czytałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
|
|
#4047 |
|
Zadomowienie
|
U nas jednego dnia są porody rodzinne a zaraz komunikat, że odwołują. Lotera. Kilka dni teraz mam kiepskich ciągle myślę jak to będzie i martwi mnie ten covid. Jestem trochę podłamana.
Też lubię książki obyczajowe, kryminały i z chęcią przejrzę te tytuły obejrzałabym też coś na Netflix ale chyba mam pecha nic nie potrafi mnie wciągnąć tak do końca ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
Oo, właśnie - jak macie coś do polecenia do obejrzenia na Netflixie to dajcie znać. Może być serial, może być film.
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z takich standardów to nawiedzony dwór, Lucyfer, wiedzmin ale ja netflix cisnę już od lat i dużo już oglądnęłam, dlatego pytam jaki gatunek. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4050 | |||||||||||||
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie dość, że kobieta stresuje się samym porodem (zwłaszcza, jak rodzi po raz pierwszy) to jeszcze dodatkowy stres, czy w ogóle jakikolwiek szpital ją przyjmie... Cytat:
Odezwij się do mnie na priv, to na pewno coś znajdziemy dla Ciebie idealnego na teraz Plus chętnie wymienię się opiniami na temat przeczytanych już tytułów A może Ty będziesz mi w stanie coś polecić? ![]() Cytat:
Ja to byłam w szoku, jak usłyszałam w poniedziałek rano w wiadomościach, że na Stadionie Narodowym ma być szpital... Pierwsze skojarzenie - to jak w czasach wojny. Ale dzisiaj się zirytowałam w pracy.... Potwierdziłam rano wszystkich pacjentów do jutrzejszej lekarki, po czym po 13 poinformowała placówkę, że do piątku nie może pojawić się w pracy. No wszystko super, tylko że musiałam znów dzwonić do tych pacjentów, aby jednak odwołać wizytę. Wiem, że to nie moja wina. Ale to ja dzwonię i ja odwołuję, więc czasem mi się dostaje... Wyszłam z pracy nabuzowana totalnie. Poza tym w poniedziałek będą dwie dziewczyny na szkolenie, każda po 3 godziny. Na razie mają robić podstawowe rzeczy na rejestracji, a dalej się zobaczy. Zobaczymy ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Oglądam też "Najgorsza czarownica" - jestem dopiero na 1 sezonie, to coś podobnego do HP, więc jak ktoś lubi te klimaty to powinno mu się spodobać. Chociaż główna aktorka strasznie działa mi na nerwy, ta jej mimika i w ogóle. "Emily in Paris" - też taki lekki i przyjemny serial. "Jurrasic Park Camp Cretaceous" - kreskówka, dla fanów filmów o dinozaurach ![]() Zaczęłam też od początku oglądać "Glee" - uwielbiam nadal "Jane The Virgin" - taki serial dla totalnego odmóżdżenia. "Get even" - bardzo fajny, chociaż pierwszy odcinek średni, ale później się rozkręca. "Elite" - jeśli jeszcze któraś z was go nie widziała. Właśnie, muszę nadrobić 2 sezon
|
|||||||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:54.

zamknijcie wszystko, a kobiety na ulicy niech rodzą. Mam jeszcze miasto 30min dalej że szpitalem, ale jak ten też poleci to zostaje mi Wrocław i 90min drogi. Mam wtedy nogi zaciskać i jechać chyba
♀️ niech coś się zmieni do stycznia/lutego bo nie wiem co to będzie..

niech coś się zmieni do stycznia/lutego bo nie wiem co to będzie.. 

Masakra!!

kocyk z memi też bardzo mi się podoba, piękna butelkowa zieleń
wiem, że pewnie niesłusznie, ale naprawdę się odzwyczaiłam.

Na fb na grupie wrocławskich mam już pojawiają się pytania o wszystkie szpitale w okolicy, bo Wrocław jest niewydolny. Z 4 porodówek jedna przyjmuje tylko ciężarne Covid+, a 3 pozostałe co chwilę się zamykają, bo Covid u personelu i trzeba robić dezynfekcję/kwarantannę. Teraz dla wszystkich czynne są dwie, a jedna zamknięta od zeszłego piątku (tam, gdzie byłam z moim skierowaniem), ponoć ma ruszyć ponownie w poniedziałek. Ma-sa-kra.
i inne jej książki.

Plus chętnie wymienię się opiniami na temat przeczytanych już tytułów