|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski,
[1=837577522c61f12fd19d267 21bfa89a63d19e6ec_63eec38 21f71b;88222259]Zarządza po to, żeby nie były wykorzystane w niewłaściwym celu, jak np któregoś razu przekazał szpitalowi łóżka dla rodziców leżących tam dzieci, co by nie musieli spać na krześle albo podłodze i zostały one zabrane przez lekarzy na własny użytek. Dzięki temu mógł zainterweniować.[/QUOTE]
Cytat:
Co do drugiego - w pelni sie zgadzam - nie rozumiem sensu krecenia setek imprez na final WOSP w powiatach, darmowego czasu antenowego w TV (kiedys TVP, teraz juz nie, prywatne stacje oczywiscie niech puszczaja co chca oczywiecie). zeby zbierac na sprzet dla sluzby zdrowia, ktora jest finansowana z podatkow. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Ze zarzadza swietnie, to fakt, wyglada to tak: - ludzie daja swoje pieniadze - telewizja daje darmowy czas antenowy; samorzady urzadzaja koncerty, przeloty, pokazy strazackie, cuda na kiju - fundacja zbiera kase - fundacja trzyma kase ile chce w banku i kasuje odsetki - fundacja wyplaca kase zarzadowi - fundacja najmuje firmy do sprawowania uslug... o dziwo te firmy naleza do Owsiaka, badz jego rodziny - rozmaite Zlote Melony, Mrowki Cale i Tabasco ![]() - te firmy dostaja pieniadze za sprawowanie rozmaitych uslug... - starcza tez na ogranizacje innych imprez, nie zwiazanych z kupowaniem sprzetu medycznego, jak Przystanek Woodstock/PolAnd Rock No zarzadzanie swietne, miod malina i zloty melon w ogole Po tym wszystkim jeszcze fundacja mowi, jak ten sprzet sluzba zdrowia moze wykorzystac a jak nie
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
|
|
|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aktualne wydarzenia w kraju i na świecie - dyskusje, komentarze, luźne wnioski,
Cytat:
I ten ziomek z PiS "Ale to są łóżka wielu Polaków" A wasze [złe słowo]?? pieniądze na Rydzyka, muzeum papieża w Wadowicach i 2 miliardy na TVP to czyje, [złe słowo] były? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To boldly go where no man has gone before. Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-21 o 20:51 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
|
#4413 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Choć z drugiej strony jak się popatrzy na te gigantyczne pieniądze władowane w PISowską telewizyjną tubę , w muzeum papieża (z całym szacunkiem do papieża) to serio trudno czasem trzymać nerwy.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-21 o 20:51 Powód: Słownictwo w cytacie. |
|
|
|
|
|
#4414 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Cytat:
A muzeum papieza, ze chca to wesprzec finansowo, fakt, iz to kogos dziwi, to juz jakis odlot jak dla mnie
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Abstrahujac od pandemii, to czy Ty myslisz, ze WOSP cos diametralnie zmienia w polskiej sluzbie zdrowia ?
|
|
|
|
|
#4417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek WOSP ma taka marke wyrobiona jakby ratowali ta sluzbe zdrowia. Wracajac z wycieczki jak to patrzylismy jak u was bija murzynow, to naprawde niezly swiecki swiety z niego, ze to ludzi nie rusza
|
|
|
|
|
#4419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ostatnio szczytem jego [złe słowo] było jak publicznie objechał Czarnka (nie to, żebym bronił Czarnka) za to, że odwiedził chorą babcię w szpitalu, a sam 2 dni wcześniej biegał po Centrum Zdrowia Dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-22 o 06:38 Powód: Słownictwo. |
|
|
|
|
|
#4420 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Czy naprawdę nie da się wyrażać negatywnych emocji bez agresji i mowy nienawiści oraz słów powszechnie uznawanych za obelżywe i wulgarne?
Chętnie podyskutowałabym, ale nie zgadzam się na taki ton tej rozmowy. Można Owsiaka nie lubić, można Jarosława nie lubić, ale gdzieś istnieje jakaś granica wyrażania tej niechęci a w tym wątku, mam wrażenie, została ona przekroczona. Dlatego dyskusji nie podejmę i proszę potraktować to jako mój osobisty sprzeciw wobec mowy nienawiści i werbalnej agresji.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#4422 |
|
Wizażowy Kot Igor
|
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4424 |
|
Konto usunięte
|
Prawda jest taka, ze to u Polacy sie mobilizujemy, wrzucamy itd.
Jednak państwo tez potrzebuje większych pieniędzy bo ma braki... żebyśmy musieli miec zbiórki bo brakuje tego czy owego... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tego nie płacili podatnicy z nałożonych na sztywno składek, tylko osoby prywatne ze swoich prywatnych pieniędzy. Czym innym jest zakup z naszych podatków, czym innym jest jak ja osobiście decyduje się swoje własne pieniądze netto (!!!) dać komuś na coś konkretnego. Dałam Fundacji swoje prywatne pieniądze, to ma tym zarządzać Fundacja. No i niech wezmą te łóżka z tych rezerw materiałowych, co to ich tam ponoć lezy pierdyliard. ![]() A nie dzieciom zabierają.
|
|
|
#4426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4427 |
|
Pani Mizantrop
|
Mnie tez.
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat zgadzam sie z Owsiakiem. Te lozka sa tez innym potrzebne. To ze mamy pandemie nie oznacza ze innych chorob nie ma.
Psychiasyria dzieci lezy i wstac nie moze. Bez watpienia pandemia tez odcisnie duzo zlego na psychice dzieci. A tu ma sie im jeszcze lozka zabierac? O dzieciach nikt nie mysli. Jest tylko chronmy osoby starsze Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Trybunał Konstytucyjny będzie rozpatrywał ustawę o aborcji eugenicznej.
Chodzi o zaostrzenie ustawy antyaborcyjnej poprzez zakwestionowanie i wycofanie możliwość usuwania płodów z dużymi wadami rozwojowymi lub obarczonych ciężkimi schorzeniami. W obliczu obecnych problemów ze służbą zdrowia, jest to jak strzał w pysk z liścia wszystkim potencjalnym rodzicom. Ródźcie a potem sobie radźcie sami.
|
|
#4430 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aczkolwiek fakt, najłatwiej chyba zakupić sprzęt i ogłosić zwycięstwo, a że lekarzy i pielęgniarek jest za mało, to co tam. Tego problemu szybko się rozwiązać nie da, więc na ten temat milczymy. Tzn nie żeby ktoś go w ogóle rozwiązać próbował. Cytat:
Teraz w zasadzie chorzy na covid są uprzywilejowani, jakkolwiek to brzmi. Nimi się zajmuje, o nich się mówi, na pomoc im są kierowane środki, itp. A wykrywalność raka w ostatnich miesiącach spadła o bodajże 20%. |
||
|
|
|
|
#4431 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#4432 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez to tak widze. On zwyczajnie nie chce odbierac innym chorym łóżek. O tym pisałam wcześniej. Zabierać chorym aby leczyć innych chorych. Patrząc na sytuacje to teraz państwo zajmuje sie tylko covidem a inne choroby maja w upie. Mojej mamy znajoma miała miec chemię ale nie ma. Najbliższy termin w kwietniu. Płakała bo boi sie o przyszłość. Jest bardziej przerażona teraz niz jak sie dowiedziała o raku. A takich osób jest bardzo duzo teraz. No ale najważniejsi chorzy na wirusa... |
|
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wpłacając na konkretna zbiórke, decyduję czy cel mi odpowiada. I jak płaciłam na łózka dla dzieci, to maja być łóżka dla dzieci, Zarządzane przez fundację, a nie że teraz sobie państwo przejmie i przemieli a potem wywali bo skażone albo zepsute, albo zagineły w boju a odnajdę się magicznie w Singapurze odsprzedane przez jakiegos sprytnego Wieśka kuzyna, sąsiada zony premiera czy innego maharadży. ![]() dzieci nadal chorują, mają mieć te łóżka dla siebie.
|
|
|
#4434 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Otóż to. Zbiórka jest na konkretny cel. A nie, ze owsiak zbiera a potem sobie kupuje co chce Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88224465]Ja tez to tak widze. On zwyczajnie nie chce odbierac innym chorym łóżek.
O tym pisałam wcześniej. Zabierać chorym aby leczyć innych chorych. Patrząc na sytuacje to teraz państwo zajmuje sie tylko covidem a inne choroby maja w upie. Mojej mamy znajoma miała miec chemię ale nie ma. Najbliższy termin w kwietniu. Płakała bo boi sie o przyszłość. Jest bardziej przerażona teraz niz jak sie dowiedziała o raku. A takich osób jest bardzo duzo teraz. No ale najważniejsi chorzy na wirusa...[/QUOTE] Nie wiem czy widzieliście projekty/wizualizacje szpitala plowego na stadionie narodowym. jesli ktokolwiek, kiedykolwiek był w szpitalu faktycznie chory (sory, porodówki to jest luksus, tam leża zdrowi ludzie) to nech sobie zobaczy, czy byłby w stanie wysdrowiec na takim openspejsie i w jakokolwiek sposób tam funkcjonować. Nap. wyjśc do wc i potem trafić do łózka swojego. Nie wyobrazam sobie nawet jaki tam bedzie sajgon: hałas, 24/24 światło, jeden krzyk, jęk, stekanie, wolanie. Smród!!! Srednia wieku pacjentów z ciezkim przebiegiem covidu jest bardzo, bardzo wysoka, wiec siła rzeczy wielu z nich bedzie leżacych co znaczy: pieluchowanych!!!! wielu na dodatek z problemami neurologicznymi. Nie wiem jak ludzie mają zdrowiec w warunkach takiego potwornego stresu, braku snu, wtórnych zakażen bakteryjnych. jestem przerazona co oni wymyslają. Dlaczego nie przystosują budynków gdzie byłyby bardziej ludzkie warunki, mniejsze pokoje, co umozliwia choćby segregację chorych , zapewnia lepszą infrastrukturę, że chory chodzący sam pójdzie do WC i sie umyje, że łatwiej opróznić małą salę/pokój i wysterylizować, sprzątnąc, że jak 1 krzyczy to cierpi tylko kilku w jego pokoju, albo w ogóle można odizolować i choć przymknąc drzwi a nie kilkuset to słyszy którzy zaczynają tez krzyczeć/wyć ze stresu. Ze jak ktoś umiera, to nie wszyscy od razu wiedzą- i znów tona stresu.Ze jak 1 sala jest np. "pieluchowana" to reszta moze spać. W szpitalach pierwsze pieluchowanie to 5 rano, ostatnie 24- musi byc zapalone światło. I to , przepraszam za szczerosć, ale smierdzi. salowe biegają, robia hałas, światło się świeci. No ludzka rzecz, ale jednak weź w takich warunkach zdrowiej. masakra.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2020-10-22 o 10:15 |
|
|
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy z dziećmi, które się w nich uczą? Wysłane z mojego moto g(8) power przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#4437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stoi masa biedujacych hoteli. Moze problemem sa przyłącza, ale na szybko podprowadzić potrzebna moc, to przy obecnym poziomie techniki nie jest chyba aż taki problem i koszt. A ludzie by mieli o wiele większe szanse wyzdrowieć w bardziej ludzkich warunkach a nie wykończyć się ze stresu i zmęczenia. Poza tym, średnie szkoły i tak są zamknięte.
|
|
|
#4438 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jeśli nie, to zaraz to zrobią.Dzieci i tak mają lub zaraz będą miały nauczanie zdalne. Pomysł ze szkołami moim zdaniem dobry. Tylko mogłoby być za mało jakichś pryszniców, ale myślę, że to się da ogarnąć. |
|
|
|
|
|
#4439 |
|
Konto usunięte
|
W moim rodzinnym mieście jest zamknięte wiezienie. Więźniów juz nie ma. Teraz kręcili tam film. Wiec bez problemu takie budynki mozna przeznaczyć na chorych. Tym bardziej, ze znajduje sie bardzo blisko szpitala.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4440 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88224548]W moim rodzinnym mieście jest zamknięte wiezienie. Więźniów juz nie ma. Teraz kręcili tam film. Wiec bez problemu takie budynki mozna przeznaczyć na chorych. Tym bardziej, ze znajduje sie bardzo blisko szpitala.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE] No i sanatoria. czy one działają ? Może one by mogły przejąć czasowo tą rolę, to by i pozwoliło im przetrwać (!!!) i nawet maja na ogół jakąś ekipe pracowników w miarę wyspecjalizowanych i mówiących po polsku. Teraz tak mysle, ze w Otwocku pod Warszawą (blisko!) jest (była? )masa santori przystosowanych do opieki nad osobami z chorobami płuc! Otwock był(?) jest(?) miał być(?) uzdrowiskiem dla odób z chorobami płuc. Te osrodki raczej biedują od wielu lat, a infrastrukture mają przystosowaną pod własnie takich chorych.
Cava Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety. Liz Williams Edytowane przez cava Czas edycji: 2020-10-22 o 10:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.