|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Misia, ja akurat robiłam w diagnostyce i dostałam numerek żeby sobie wynik sprawdzić. Może w szpitalu też będzie podobnie. Jak nie to przed praktyka spróbuj zadzwonić jak się nie odezwą.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja pisze w razie czego bo jak pisze czuje sie dobrze. U mnie nie ma umowy z zadnym Medicover czy Luxmedem, u mojego taty tez nie. To akurat jest rzadkoscia ze nie ma takiego pakietu, a fakt przydaloby sie. Moj tata za to chociaz ma Multisporta a ja i tego nie mam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3034 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
️Wielka szkoda że nie macie pakietu, to wiele ułatwia. Może wcale nie macie covida tylko Tata jest mocno przeziębiony. Niestety bez testu się nie dowiecie, chyba że potem zrobicie p/ ciała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3035 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tak przy okazji, nie wiem czy wiesz : Okres niezdolności do pracy stwierdzony zaświadczeniem lekarskim - co do zasady - może obejmować nie więcej niż 3 dni poprzedzające dzień, w którym zostało przeprowadzone przez lekarza badanie" https://www.google.com/search?client...e+3+dni+wstecz Przy czym w obecnych czasach ja bym sie domagala wystawienia zwolnienia nawet i wiecej dni wstecz- jesli rejestracja na wizyte byla opóźniona (o ile system-program informatyczny POZ to przepusci...) |
|
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, myślę, że gdybyś miała gorączkę taką, że nie jesteś w stanie zejść z łóżka, to nie pisałabyś w ten sposób. Cytat:
Tak, ja też mam katalog nazwisk i przypadków (w tym naprawdę podłych, na szczęście mnie to osobiście nie dotknęło, ale moich bliskich), tylko uważam, że to akurat właśnie chora mentalność tych lekarzy, a nie profesjonalizm. Co mi da przeżywanie tego po czasie, skoro wiem, że ja ich nie zmienię? Lepiej nauczyć się działać, szukać rozwiązań, a nie żyć w przeświadczeniu, że jeśli król/królowa uznali, że sorki, ale choroba nie kwalifikuje do zwolnienia, wbrew naszemu samopoczuciu i własnej ocenie, to tak na pewno jest. Monia mieszka w dużym mieście, więc c'mon, współcześnie, szczególnie jeśli się może częściej choruje, warto poszukać lekarza, który nie będzie robił problemów. Nie ma tam raczej 1 przychodni, a jak coś to w Wawie znajdzie też szybciej (ja jestem zapisana do jakiejś dziadowskiej przychodni z okolic jednego z poprzednich mieszkań, a wszystko naprawdę działa, aż jestem zaskoczona). O takich rzeczach się powszechnie rozmawia wśród ludzi, teraz to się przeniosło na grupy na fejsie. Myślę, że warto mieć tę wiedzę w czasach korony, nikogo jeszcze nie przyspawali do jednej placówki POZ. Po prostu w tym kraju trzeba mieć pewne strategie życiowe, żeby wytrwać. |
||
|
|
|
|
#3037 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3038 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88242779]Monia, co cie rany! obchodzi jakies cudze gadanie za plecami?! w momencie jak dbasz o swoje zdrowie???
[/QUOTE] Goczku, ja Ją rozumiem. Jest dziewczyną obowiązkową i stara się być w porządku. Nie każdy też ma normalnego szefa, niektórzy podchodzą tak że jak nie mdlejesz to możesz do pracy przyjść, nieważne że zarazisz kogoś z załogi i potem będzie większy problem. A atmosfera w pracy też jest ważna, nie wszyscy chcą za kogoś pracować. Potem mogą np złośliwie się nie zamienić. Oczywiście zdrowie najważniejsze ale są ludzie jak Monia która stara się znaleźć złoty środek żeby to zrobić jak najlepiej. Nie mówię że wszędzie tak jest ale w handlu bardzo często niestety. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że konferencja ma być w niedzielę? Podobno dlatego żeby Kaczor mógł iść legalnie na cmentarz
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak jesteś chory, to masz prawo nie przyjść do pracy. Umowa o pracę działa w dwie strony - pracownik też może nie chcieć gdzieś pracować. Obecnie to nie jest idealna okazja na zmianę pracy w handlu, ale w normalnych okolicznościach spokojnie taką pracę można zmienić i 100 razy, także może pewni wielcy "kierownicy sklepu" powinni przestać traktować pracowników, jakby ci złapali Pana Boga za nogi. Dodatkowo, z tego co pamiętam, to kwalifikacje Moniki przewyższają jej pracę, więc tym bardziej nie powinni żerować na tym, że jest dobrym i obowiązkowym pracownikiem. Edytowane przez sublips Czas edycji: 2020-10-29 o 09:34 |
|
|
|
|
|
#3041 |
|
Raczkowanie
|
Też mi się tak wydaje, że przekroczy 20 tys. Może 21 300?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3042 |
|
Zakorzenienie
|
Ja obstawiam troche wiecej niz ty tym razem. 20789
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3044 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I czyja teraz będzie wina? Kobiet.
|
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Zarażenia po demonstracjach będą, ale jeszcze nie teraz, raczej za kilka-kilkanaście dni. No niestety, brak dystansu, część ludzi bez maseczek. Wiem, bo wczoraj miałam okazję przeciskać się jako pieszy przez demonstrację (musiałam przejść z jednej strony ulicy na drugą).
Przy czym nie ma co gdybać, czy podczas manifestacji zarazi się kilka, kilkanaście osób, kilkaset czy kilka tysięcy w skali kraju. Ktoś na pewno, tak samo jak ktoś na pewno zarazi się w pracy albo od dziecka. Inna sprawa, że przez działania rządu jesteśmy faktycznie nieprzygotowani na takie wzrosty. |
|
|
|
|
#3048 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3049 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3050 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3051 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
20 156 dzisiaj.
Mamy rekord. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3052 |
|
Raczkowanie
|
Jak widać obostrzenia działają
|
|
|
|
|
#3053 |
|
Konto usunięte
|
Nawet czysto statystycznie patrząc na problem (nie mając informacji o stopniu zaraźliwości) to wiadomo, że nie będzie szybkiego spadku, że działania obostrzeń będą widoczne przez wyhamowanie wzrostu. Na pewno są dostępne jakieś modele zakładające, jak w ciągu najbliższych dni może wyglądać wzrost, będący efektem obostrzeń - jedno drugiego nie wyklucza. Patrząc na dzisiaj na teraz na worldometers mamy 2 miejsce póki co. Czy ktoś jest w stanie nam zagrozić? Niecodzienne zjawisko, ale wygrywamy z Rosją. Niestety od wczoraj mamy też duży skok zgonów, nie ukrywam, jak na pandemię światową to wciąż mi nie imponuje, dzisiaj 255 zgonów (dotychczasowy rekord padł wczoraj, 236 zgonów, wcześniej max chyba 150). Myślę jednak, że biorąc pod uwagę zwykłą analizę, możemy się spodziewać wzrostów w najbliższych tygodniach. Zakładając, że dziennie umiera ok tysiąc Polaków, niedługo może być naprawdę "przykro" i bardziej "imponująco"... Aczkolwiek może ci wszyscy to ci 97latkowie blokujący karetki, któż to wie. |
|
|
|
|
#3054 |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88243029]Nawet czysto statystycznie patrząc na problem (nie mając informacji o stopniu zaraźliwości) to wiadomo, że nie będzie szybkiego spadku, że działania obostrzeń będą widoczne przez wyhamowanie wzrostu. Na pewno są dostępne jakieś modele zakładające, jak w ciągu najbliższych dni może wyglądać wzrost, będący efektem obostrzeń - jedno drugiego nie wyklucza.
Patrząc na dzisiaj na teraz na worldometers mamy 2 miejsce póki co. Czy ktoś jest w stanie nam zagrozić? Niecodzienne zjawisko, ale wygrywamy z Rosją. Niestety od wczoraj mamy też duży skok zgonów, nie ukrywam, jak na pandemię światową to wciąż mi nie imponuje, dzisiaj 255 zgonów (dotychczasowy rekord padł wczoraj, 236 zgonów, wcześniej max chyba 150). Myślę jednak, że biorąc pod uwagę zwykłą analizę, możemy się spodziewać wzrostów w najbliższych tygodniach. Zakładając, że dziennie umiera ok tysiąc Polaków, niedługo może być naprawdę "przykro" i bardziej "imponująco"... Aczkolwiek może ci wszyscy to ci 97latkowie blokujący karetki, któż to wie.[/QUOTE] Ja zawsze patrzę na worldmeters na statystyki z poprzedniego dnia, bo różne kraje różnie raportują, o różnych porach i czasami w różnych transzach. Zgonów dzisiaj ponad 300, bo 255 to covid + współistniejące, a sam covid to 46. Niestety, zostawianie ludzi w domach i niezabieranie do szpitali, w których nie ma już miejsca, już się zaczęło. |
|
|
|
|
#3055 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki, dobra rada. Nie będę jednak już dzisiaj tam zaglądać. Jakby co to wczoraj też wygraliśmy z Rosją, ale finalnie 8 miejsce. |
|
|
|
|
|
#3056 | ||
|
Konto usunięte
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;88241712]A to w Szwecji nie ma już pandemii?[/QUOTE]
w Szwecji nie ma chyba takiej 'epidemii strachu''...(?) z wczoraj- przyrost zarazen o 2128,- największy dobowy przyrost od poczatku pandemii u nich. zmarło w ciągu doby 9 osób (u nich mieszka ok 10 mln) ale zalecenia co do ograniczeń wprowadzają tylko niektóre ich gminy https://wydarzenia.interia.pl/swiat/...-p,nId,4820910 Bo ogolnie to im zalecenia tydzien temu złagodzili "Zwiększenie od 1 listopada limitu publiczności na imprezach, a także zniesienie zalecenia o samoizolacji dla osób powyżej 70. roku życia ogłosił rząd w Sztokholmie." i podobno reszta krajów- wbrew propagandzie TVP - tez nie wprowadza takich całkowitych lockdownów, tylko regionalnie https://forsal.pl/swiat/artykuly/798...nawirusem.html Cytat:
a syn ma zakaz wychodzenia z domu? po prostu na zdalnym nauczaniu? (i tzn. nadzór epid. czyli ma sie obserwowac czy ma objawy) Cytat:
U was dyrekcja ukrywa informacje o zarazonych? u nas akurat, nie, tzn. bez nazwisk, ale no przeciez informuje że klasa wylatuje na zdalne z powodu zarażonego nauczyciela. A że wczesniej pewnie też sporo poszlo na L4 (ale na test sie nie zakwalifikowalo lub czeka na wynik) to chyba wystarczy, ze dziecko rodzicom powie? ze nauczycielki nie ma, bo chora Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 Czas edycji: 2020-10-29 o 11:00 |
||
|
|
|
|
#3057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to wiesz i każdy ogarnięty to wie, ale TVP juz daje na wstążce info o wzroście ilości zachorowań przez protesty.
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3059 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=bbab4b1e68366f09bc3914c 9672f02df694c852f_622be74 47f718;88243029]
Patrząc na dzisiaj na teraz na worldometers mamy 2 miejsce póki co. Czy ktoś jest w stanie nam zagrozić? Niecodzienne zjawisko, ale wygrywamy z Rosją. [/QUOTE] ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Zobaczyłam na zdjęciu z monitora w artykule o tym, ze dzielny nowy minister edukacji Czarnek, chce wyciągać konsekwencje wobec Rektora UG za zrobienie w środe Dnia Rektorskiego. A przeciez do tej pory Uniwersytety były niezwisłe i mogły sobie robić dzien rektoirski kiedy sobie chciały. No to już nie są. ![]() Woda na młyn jeszcze większych protestów. A wrzucę ten artykuł: https://m.trojmiasto.pl/nauka/Minise...i-n150135.html
|
|
|
#3060 |
|
Konto usunięte
|
Chociaż zawodowy to ze mnie sportowiec kanapowy, ale trochę śledzę różne sporty. I z tego, co kojarzę, to ruskich dyskwalifikowali za sport na sterydach ostatnio Ciekawe, ile testów robią w innych krajach. Warto to też wziąć pod uwagę, piszę w szczególności w porównaniu do krajów z naszego kręgu, czyli nie patrzenie na zachód. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

26.08.2023

️

Ja mialam raz sytuacje ze zapisywalam sie do ginekologa i powiedzieli mi otwarcie, ze w razie czego ta pani nie przepisuje tabletek antykoncepcyjnych. Chyba klauzula sumienia. Nie pamietam ale chyba do niej nie poszlam bo potrzebowalam wlasnie. Dlatego ta klauzula sumienia to glupia sprawa, bo w sumie taki zawod sobie wybral lekarz. Antykoncepcja to zadne usuwanie ciazy. To tym bardziej. Poza tym czasem sa ogolne wzgledy medyczne zeby ja brac nie ze tylko antykoncepcyjnie.
. Choć nie, hitem był lekarz badający mnie przed prawo jazdy, który rzucał mi erotyczne teksty typu "trzeba polizać" (jak płaciłam kartą, to jeden z wielu, ale nie chcę sobie przypominać tej wizyty), byłam w takim ciężkim szoku, że nawet nie zareagowałam.