Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8. - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-29, 22:24   #3211
kasiunia788742
Zakorzenienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88244879]No przecież jakiś ksiądz wyskoczył na protestujących z bronią.. O czym my tu w ogóle mówimy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]O to to! I ja naprawdę się dziwię wiernym, że chodzą tam do kościoła. Czytając co on odwala to naprawdę, ale to naprawdę nie mogę wyjść ze zdumienia, że wierni potulnie dalej idą na msze.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 22:34   #3212
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2020-10-29 o 22:44
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 22:36   #3213
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Katar może być alergiczny. Wtedy nim.nie zarazasz. Może też być reakcją na cieplo-zimno itp. Wtedy też nie zarazasz. Masz to wtedy większą część roku w określonych sytuacjach. Ale jeśli katar pojawia się nie w związku z dwiema powyzszymi okolicznościami, to tak, oznacza chorobę lub jak wolisz infekcję. I u Ciebie może to być tylko katar, a u kogoś zapalenie płuc i śmierć. I to może być dowolny wirus. Jeden z 250 powodujących grype i przeziebienia.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Gdybym miala przejmować się każdym z osobna, to można by było oszaleć. Większość ludzi się katarem nie zarazi. A jak już to przejdzie to równie łagodnie.
Nie znam nikogo kto mając katar bierze l4, dla mnie to wieeeelka przesada.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 22:37   #3214
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staska_stasia Pokaż wiadomość
Mam podobne odczucia.
Nie przyłączę się do protestów m.in. dlatego, że nie akceptuję ich formy. Widziałam młode dziewczyny piszczące jak małolaty na koncercie rockowym po tym, jak ktoś krzyknął "**** ***" (wiadomo, co wstawić zamiast gwiazdek). Dla mnie to niepoważne, a co gorsze- brakuje mi myślenia perspektywicznego i propozycji co dalej.

Edit. Dodam, że wczoraj na własne oczy widziałam czerwoną błyskawicę na fasadzie zabytkowego kościoła, który pochodzi jeszcze z XV wieku i jest jednym z cenniejszych lubelskich zabytków doby gotyku i renesansu.
Gdyby nie pandemia to moglabym sie dolaczyc ale bez niszczenia kosciolow ani zabytkow. Do dewastacji nie umialabym sie dolaczyc. Nie tedy droga. Jednak jest pandemia i zakazenia rosna lawinowo a rzadu ktory wydawal pieniadze na inne "wazne" potrzeby nie stac na lockdown i to juz widac po tym co bylo dzisiaj mowione. 20 tys zachorowan i oni widac ze moze chcieliby wprowadzic lockdown jak inne kraje, ale sie zapieraja rekami i nogami i odpowiedzialnosc zrzucaja na ludzi, bo ich na to nie stac. W sumie musieli wydac na glupoty... Ja dzisiaj posluchalam i faktycznie glos sie jezy bo mase pieniedzy wydanych na Rydzyka, na tvp, na jakies nagrody dla siebie i to w czasie pandemii, gdy mogliby to przyznac na walke z covid. Powiem szczerze ze glosowalam na PIS ale zaczynam dostrzegac ze to nie bylo dobre (lepiej pozno niz wcale). Pozwalaja sobie na duzo a nie widza swoich bledow. No i jak mowie naszego kraju nie stac na kolejny lockdown wiec mimo bardzo trudnej sytuacji go nie wprowadzaja (mimo ze go zapowiadali ze moze bedzie). Do tego dramatyczna sytuacja sluzby zdrowia. To nie tak ze popieram lockdown ale jak widac ograniczenia nie dzialaja a ludzie nie maja juz zaufania do wladzy. Nie chcialabym wyjsc na protest i np pozarazac innych. Do tego protesty moga nic nie dac. Kaczynski jest dalej uparty.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 22:41   #3215
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się wkurzam jak pijane sebixy rozbijają w drobny maczek przystanek u mnie na osiedlu albo ostatnio jak spalili nową wiatę śmietnikową.
Ale nie ukrywam, że kościół, sam budynek, jest dla mnie ważniejszy niż wiata śmietnikowa, a biorąc pod uwagę jego wartość dla kultury jako zabytku- to zupełnie tego nie akceptuję.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Na razie niby "zdrowy", ale mimo że to kawał chłopa (w sensie wysoki i postawny, a nie że zalany tłuszczem), wysportowany (jeździ z dzieciaki na rowerze, pływa), to nie miał siły wczoraj zgrabić liści na trawniku przed domem, bo czuł się jak po jakimś ciężkim maratonie.
Teraz jedzie z żoną do swoich rodziców (był późnym dzieckiem, rodzice 70+, bo prawdopodobnie zaraziła ich jego siostra (nie wiedziała, że jest chora, pojechała tam bez objawów, wróciła do siebie wieczorem i następnego dnia gorączka) i chyba krucho z nimi
Dramatyzujesz bo nie ma siły zgrabic trawnika przed domem? Matko... Ja przy ostatnim moim przeziębieniu przez 4-5 dni byłam tak słaba że robiłam coś kilka min w kuchni i musiałam siadać. Nie z lenistwa A po prostu z braku sił. Po 10 dniach przeziębienie minęło samo, nie brałam żadnych leków, nawet paracetamolu. Nie wiedziałam że stałam nad grobem

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 22:43   #3216
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Vanir410 Pokaż wiadomość
Przeczytaj moje wypowiedzi. Nic nie pisałam o tym, że to NIE JEST wina trybunału.
Jednak wynik nie świadczy o tym, że trzeba zachowywać się jak bydło. A sporo osób to tak w moich oczach zrozumiało. Nie ma usprawiedliwienia dla wandalizmu, niszczenia. Oczywiście dodajmy jeszcze dzięki temu kilka tysięcy chorych, a dalej jeszcze większy PARALIŻ służby zdrowia - więcej zgonów.
Zgadzam sie. Jestem bardzo wkurzona na wyrok TK i ze to jeszcze ogloszone w czasie pandemii. Z bolem serca ale nie umialabym teraz ryzykowac. Moge powiedziec co mysle, moge emigrowac, moge wybrac kogos innego w nastepnych wyborach. Nie chce dorzucac wiecej zarazen. Mamy wystarczajaco problemow po prostu... Rzad nie pomoze ludziom gdy ilosc chorych dramatycznie wzrosnie. Nie sa na to przygotowani. Dlatego tym bardziej w Polsce nie ryzykowalabym protestow. Sa glosy ze wladza specjalnie cos takiego robi zeby ludzie wyszli na ulice i potem zrzucic wine na ludzi. Moze i tak jest.

Stary 2020-10-29, 22:44   #3217
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalindaa Pokaż wiadomość
Nie mów nawet. 3 raz od marca siedzę w domu bo jest opcja, że się zaraziłam, i do 3 razy sztuka chyba - tym razem objawy mam.
Od wczoraj mocny ból głowy, jakby zapchane zatoki, bez kataru, lekka temparatura, takie ogólne rozbicie. A własnie od dzisiaj plecy mnie bolą i już miałam mówić lekarzowi, że to pewnie nie związane, ale tu widzę, że jest opcja
Ucisk, kłucie w klatce piersiowej i plecach może być.

Stary 2020-10-29, 22:45   #3218
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Śmieszy mnie oburzenie, że hasła są wulgarne.

To, że kobiety mają być żywymi trumnami nie jest ok i ja nie znajduję kulturalnych słów na to.

Po prostu nie.

Taki protest nie może być grzeczny i stonowany. Rządzący swoją arogancją już dawno przekroczyli granice wszelkiej przyzwoitości.

Tak ale jezeli tak dalej pojdzie to oprocz wirusa bedzie wojna. Nie wiem co wtedy zostanie z tego kraju. Dlatego moim zdaniem lepiej minimalizowac szkody, zarazenia itp. Potem i tak wladza musi sie liczyc z tym, ze ludzie ich wiecej juz nie wybiora.

Stary 2020-10-29, 22:47   #3219
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Tak ale jezeli tak dalej pojdzie to oprocz wirusa bedzie wojna. Nie wiem co wtedy zostanie z tego kraju. Dlatego moim zdaniem lepiej minimalizowac szkody, zarazenia itp. Potem i tak wladza musi sie liczyc z tym, ze ludzie ich wiecej juz nie wybiora.

Przecież nikt Ci nie każe chodzić na protesty.

Stary 2020-10-29, 22:50   #3220
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie_powiem Pokaż wiadomość
Po pierwsze, to na protestach wg TVPis było przecież około 100 osób, więc to nie może być wina protestujących

Po drugie, obecnie czeka się na test i wynik ile, tydzień? Protesty są od piątku, zanim wyklują się objawy i się zrobi test, a potem będzie wynik, to ło panie...

Po trzecie, liczby i przed protestami wzrastały drastycznie, dziwi Was to? Zresztą, nie to, to zaraz zaczną się pochody ludzi ze zniczami, co to raz do roku według tradycji koniecznie muszą jechać zapalić prababci Wiesi lampkę. Nie mówiąc już co by mogło się dziać 11 listopada i bez tych 100osobowych protestów.

Zgadzam się co do jednego - niszczenie i wandalizm, również kościołów i innych miejsc, jest zły. Po prostu. Niezależnie od bycia po lewej czy prawej stronie.

Zgadzam się też, że jakiś procent ludzi upatruje w tym dobrej zabawy a nastolatkowie czas do wyjścia z domu i wykrzyczenia się, ale co z tego? Ludzie dają upust swoim frustracjom i to się po prostu zbierało latami. I każde wydarzenie, mniejsze i większe, i każde wyp__lanie się pisu na tym czy tamtym, każde krętactwa i matactwa zebrały się w całość. Po prostu tak kontrowersyjny, tak delikatny i tak ciężki temat jakim była aborcja był takim małym kamyczkiem, który zapoczątkował cała lawinę i sprawił, że ludzie w końcu (i tak późno) powiedzieli DOŚĆ.
Nie do konca. Mysle ze wiele osob moze odpuscic tlumne gromadzenie sie na cmentarzach. Wiele osob z mojego otoczenia juz np bylo na cmentarzu i nie idzie. 1 listopada to symbol ale nic sie nie stanie jak idzie sie innego dnia. Do tego nie wiadomo czy nie zamkna cmentarzy. Jutro chyba beda mowic o cmentarzach i o pracy biurowej cokolwiek to znaczy.

Stary 2020-10-29, 22:52   #3221
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Dramatyzujesz bo nie ma siły zgrabic trawnika przed domem? Matko... Ja przy ostatnim moim przeziębieniu przez 4-5 dni byłam tak słaba że robiłam coś kilka min w kuchni i musiałam siadać. Nie z lenistwa A po prostu z braku sił. Po 10 dniach przeziębienie minęło samo, nie brałam żadnych leków, nawet paracetamolu. Nie wiedziałam że stałam nad grobem

Nie dramatyzuję, tylko opisuję.
Ja osobiście takiego osłabienia nie miałam po żadnej infekcji, więc dla mnie to nie byłaby norma.
No i pokaż gdzie napisałam, że on stoi nad grobem? Bo jeśli ja dramatyzuję, to ty przesadzasz.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 22:52   #3222
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
Nie do konca. Mysle ze wiele osob moze odpuscic tlumne gromadzenie sie na cmentarzach. Wiele osob z mojego otoczenia juz np bylo na cmentarzu i nie idzie. 1 listopada to symbol ale nic sie nie stanie jak idzie sie innego dnia. Do tego nie wiadomo czy nie zamkna cmentarzy. Jutro chyba beda mowic o cmentarzach i o pracy biurowej cokolwiek to znaczy.

Jak nie pójdą na groby 1.11 to się nic nie stanie.
Ale jak nie będzie wyraźnego sprzeciwu społeczeństwa wobec tego, co się wydarzyło, to się stanie dużo.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 22:58   #3223
Linka25
Zakorzenienie

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88244952]Gdybym miala przejmować się każdym z osobna, to można by było oszaleć. Większość ludzi się katarem nie zarazi. A jak już to przejdzie to równie łagodnie.
Nie znam nikogo kto mając katar bierze l4, dla mnie to wieeeelka przesada.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]To samo mozesz odnieść do korony. Większość osób przejdzie łagodnie. A nawet wiecej: 80-90% osób nawet nie będzie sobie zdawała sprawy z faktu zainfekowania. Pozostałe 10-20% osób będzie miało objawy. 1-2% przejdzie ciężko. Lub umrze.
Twój katar też większość przejdzie łagodnie. A np. niemowlę dostanie zapalenia płuc. https://www.medonet.pl/choroby-od-a-...l,1696397.html
Wirus RSV. Mega powszechny. U jednego katar u innego oddział intensywnej opieki.

Stary 2020-10-29, 22:59   #3224
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Przecież nikt Ci nie każe chodzić na protesty.

Wiem ale mowie ogolnie. Widzisz zarazenia skocza a jeszcze duzo jesieni i zimy przed nami. Rzad nie ma juz ponyslu co zrobic z pandemia i moze byc bardzo zle.

Stary 2020-10-29, 23:01   #3225
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osobiście takiego osłabienia nie miałam po żadnej infekcji, więc dla mnie to nie byłaby norma.
No i pokaż gdzie napisałam, że on stoi nad grobem? Bo jeśli ja dramatyzuję, to ty przesadzasz.
Taki był ogólny wydźwięk.
Ja też rzadko czuję się osłabiona przy infekcji. Ostatnio się czułam a było to zupełnie niegroźne dla mnie przeziębienie, nie wymagające leczenia i przebiegajace bez żadnych powikłań.

Stary 2020-10-29, 23:02   #3226
Monia284
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88244996]Jak nie pójdą na groby 1.11 to się nic nie stanie.
Ale jak nie będzie wyraźnego sprzeciwu społeczeństwa wobec tego, co się wydarzyło, to się stanie dużo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No nie wiem. Myslisz ze te protesty cos dadza? Jak nic nie dadza to bedzie masa zarazen i na marne.

Stary 2020-10-29, 23:03   #3227
staska_stasia
Zakorzenienie

Cytat:
Taki był ogólny wydźwięk.
Ja też rzadko czuję się osłabiona przy infekcji. Ostatnio się czułam a było to zupełnie niegroźne dla mnie przeziębienie, nie wymagające leczenia i przebiegajace bez żadnych powikłań.

No to źle odebrałaś ten wydźwięk i nie taki był cel.
IMHO każdą sytuację trzeba rozpatrywać w jej kontekście. Tam generalnie wygląda to słabo, bo tylko on pracuje, 3 dzieci, a jeszcze starzy rodzice ponad 100 km dalej, którym trzeba pomóc. Współczuję mu i życzę jak najszybszego powrotu do pełnej sprawności.

Na marginesie u niego objawy ustały 2 tygodnie temu. Więc tym bardziej żadna choroba mnie osobiście na tak długo nie osłabiła. Raz tylko byłam taka słaba, po wypadku jak wpakowano we mnie antybiotyki (rozległe otwarte rany) + brak ruchu, więc spacer do sklepu 2 tygodnie później był wyzwaniem. Ale potem forma szybko wróciła.

Edytowane przez staska_stasia
Czas edycji: 2020-10-29 o 23:07
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:06   #3228
Konto usunięte

Cytat:
To samo mozesz odnieść do korony. Większość osób przejdzie łagodnie. A nawet wiecej: 80-90% osób nawet nie będzie sobie zdawała sprawy z faktu zainfekowania. Pozostałe 10-20% osób będzie miało objawy. 1-2% przejdzie ciężko. Lub umrze.
Twój katar też większość przejdzie łagodnie. A np. niemowlę dostanie zapalenia płuc. https://www.medonet.pl/choroby-od-a-...l,1696397.html
Wirus RSV. Mega powszechny. U jednego katar u innego oddział intensywnej opieki.

Nie odniose tego do korony, bo ten wirus o którym mówisz nie paraliżuje całego świata i nie zabiera dostępu do służby zdrowia. Tak ludzie nie są nieśmiertelni, ale to nie powód aby siedzieć w domu z byle katarem.
Ze tak zapytam, pracujesz na etat u prywatnego przedsiębiorcy?

bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:06   #3229
Voytkova
Zadomowienie

Cytat:
Ucisk, kłucie w klatce piersiowej i plecach może być.

Nawet sam ból pleców może świadczyć o infekcji .Mojej byłej teściowej robili test z tego powodu .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Voytkova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:09   #3230
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Snowdrop_ Pokaż wiadomość
Też jestem wrażliwa na wulgaryzmy i wandalizm, a z tych protestów takimi "Margotami" urywającymi lusterka samochodów i krzyczącymi o ujach, robi się rynsztok niestety
Ojej. A ta wrażliwość nie obejmuje przypadkiem matek zniekształconych płodów i zgwałconych kobiet? Wygodne bardzo

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Cytat:
Ja widziałam setki.

Kibole już dawno zawłaszczyli 11.11. i 1.08. niestety.

Wczoraj przejeżdżałam obok kilku kościołów u mnie w mieście i stało to towarzystwo.

Dopóki sobie stoją, niech stoją, ale we Wrocławiu im się znudziło samo stanie.
Iz drugiej strony, co w tym dziwnego, skoro mają przyzwolenie od prezesa, a krew nie woda.

Tak. Kwiat polskiej młodzieży 🤮

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:09   #3231
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:

Naprawdę nigdy nie byłaś osłabiona? Ja czasem po przezienieniu ledwo mogłam chate posprzątać albo wejść na 3 piętro. Akurat grabienie liści jest dosyć męczące.

Stary 2020-10-29, 23:10   #3232
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Doczekałam się pierwszych znajomych a właściwie w rodzinie mają koronkę. Lekki przebieg ponoć. Młode małżeństwo. Mają oboje plusa.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:10   #3233
Ingrid80
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Ale gdzie jest to niszczenie kościołów? Palą je? Wybijają szyby? Doszczętnie niszczą pomniki, rzeźby?

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Mazania także nie popieram. Choć widziałam filmiki gdzie inni protestujacy zmywają takie maziaje z budynków.

Ta. Nakleiły plakaty a koscielny płot

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:13   #3234
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ingrid80 Pokaż wiadomość
Ta. Nakleiły plakaty a koscielny płot

Faktycznie zbrodnia. Zakazać protestów

Stary 2020-10-29, 23:15   #3235
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Ech, ręce opadają, jak się to wszystko czyta

Kierujecie swój gniew nie tam gdzie trzeba- wincie rząd, nie ludzi.

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:20   #3236
Konto usunięte

Kościół się wpierdziela w życie wszystkich ludzi, wszystko spoko, kto im broni mieć własne poglady
Ktoś wszedł z transparentem do kościoła pokazując niezadowolenie i grzecznie sobie stoi- niszczenie kościoła, wiernych, degeneracja!

Jak zwykle kościół jest traktowany jak święta krowa.
Recepta na to jest jedna, kościół musi przestać ingerować w politykę. Wtedy naprawdę nikt złego słowa nie powie, bo nikogo niezwiązanego z kościołem te kościoły nie będą obchodzic.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Ech, ręce opadają, jak się to wszystko czyta

Kierujecie swój gniew nie tam gdzie trzeba- wincie rząd, nie ludzi.

Rząd to nie ludzie?
Nawet jeśli, ludzie ten rząd wybrali.

Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Czas edycji: 2020-10-29 o 23:18
Stary 2020-10-29, 23:23   #3237
kasiunia788742
Zakorzenienie

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88245048]Kościół się wpierdziela w życie wszystkich ludzi, wszystko spoko, kto im broni mieć własne poglady
Ktoś wszedł z transparentem do kościoła pokazując niezadowolenie i grzecznie sobie stoi- niszczenie kościoła, wiernych, degeneracja!

Recepta na to jest jedna, kościół musi przestać ingerować w politykę. Wtedy naprawdę nikt złego słowa nie powie, bo nikogo niezwiązanego z kościołem te kościoły nie będą obchodzic.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Rząd to nie ludzie?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ehh też to widzę.

Za mazaniem kościołów nie jestem, często to jedyne zachowane tak stare budynki.

Ale wejście z transparentem? Popieram.

Stary 2020-10-29, 23:25   #3238
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88245048]Kościół się wpierdziela w życie wszystkich ludzi, wszystko spoko, kto im broni mieć własne poglady

Rząd to nie ludzie?

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ale mnie za słowo złapałaś

No ludzie ten rząd wybrali, czy to oznacza że mają znosić w milczeniu każdy ich wybryk?

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-29, 23:29   #3239
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
Ehh też to widzę.

Za mazaniem kościołów nie jestem, często to jedyne zachowane tak stare budynki.

Ale wejście z transparentem? Popieram.

Nie no mazanie czegokolwiek to patola ( chyba że kreda ; ) ). Nie znoszę niszczenia jakiegokolwiek mienia. Za przylapanie na gorącym uczynku powinien być surowy mandat. Ludzie powinni się nauczyć dbać o wspólne rzeczy i estetykę miejsc.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Ale mnie za słowo złapałaś

No ludzie ten rząd wybrali, czy to oznacza że mają znosić w milczeniu każdy ich wybryk?

Jaki wybryk? Nie wiem ile ludzi wyszło na ulice, ale szacuje sie że w całej Polsce ponad milion. Ile słyszałaś incydentów?
Transparent w kościele to nie incydent.
Zawsze się trafi jakaś patola, tego nie da się uniknąć. Ale ta patola to margines.

Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7
Czas edycji: 2020-10-29 o 23:27
Stary 2020-10-29, 23:32   #3240
wika82
Zakorzenienie

[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88245063]Nie no mazanie czegokolwiek to patola ( chyba że kreda ; ) ). Nie znoszę niszczenia jakiegokolwiek mienia. Za przylapanie na gorącym uczynku powinien być surowy mandat. Ludzie powinni się nauczyć dbać o wspólne rzeczy i estetykę miejsc.

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Jaki wybryk? Nie wiem ile ludzi wyszło na ulice, ale szacuje sie że w całej Polsce ponad milion. Ile słyszałaś incydentów?
Transparent w kościele to nie incydent.
Zawsze się trafi jakaś patola, tego nie da się uniknąć. Ale ta patola to margines.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja właśnie czytam, że jakaś posłanka geniuszka uznała, że na ulice wychodzą same prostytutki, narkomanki i zabójczy nie dzieci..

No, to jest dopiero patola.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości