Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8. - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-10-31, 15:29   #3811
kasiunia788742
Zakorzenienie

Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.

Cytat:
Napisane przez Monia284 Pokaż wiadomość
No wiem to juz od dawna zwalaja wine na kobiety.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

3-6 miesiecy nie jest potrzebne. Zaden kraj nie zamyka sie na tyle. Czemu my mamy?
Podczas tamtego lockdownu obcieli nam na pare miesiecy pensje o 5 %. Gdyby nam teraz mieli obciac tez rozumiem. Gdyby yo mialo uratowac iles zyc to ok.
A gdybyś miała lockdown na 2 tygodnie i byś dostała tylko 50 procent pensji i żadnej premii?

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
No dobra 14 dni lub miesiac. Generalnie inne kraje zamykaja sie na miesiac i wirusolodzy mowia ze tak by bylo najlepiej. Zobaczycie co bedzie sie dziac przez jakis czas. Jak bedzie tyle zarazen to i sklepy same beda juz cienko dzialac bez lockdownu. Takze i tak zle i tak zle.

Albo miesiąc bez pensji?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez blue2003 Pokaż wiadomość
Dokładna wysokość świadczenia postojowego wynosi 2080 złotych, czyli równowartość 80% pensji minimalnej. W Polsce. I teraz sobie wyobraź, że ktoś zarabia 3, 6, 15 tysięcy i nagle dostaje 2080.
To się tyczylo umow zlecen i działalności gospodarczej. Postojowe na uop to coś innego.

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 15:30   #3812
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 15:39   #3813
j_fly
Zakorzenienie

Dziwi mnie, że tak cierpliwie tłumaczycie Moni to, czego ona i tak nie zrozumie

Mistrz i Małgorzata, Michaił Bułhakow
j_fly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 15:40   #3814
Milennka03
Zakorzenienie

Monia-z ciekawości- czy jest jakaś decyzja rządu odnośnie korony którą nie popierasz?Pamiętam jak ochoczo przyklaskiwałaś lockdownowi na wiosnę, zamknięcie barów również nie stanowiło dla Ciebie problemów bo przecież można zamówić na wynos (no nie , nie wszędzie) zamknięcie cmentarzy też aprobujesz.Co dał poprzedni lockdown wszyscy wiemy-nic.Jednocześnie kreujesz się na wielką obrończynię zdrowia społeczeństwa natomiast jak Ci pasuje to naginasz obostrzenia bo przecież tylko na chwilę zdjęłaś maskę , a to na chwilę zdjęłaś przyłbicę w sklepie..Oczywiście potem kajasz się ze zrozumiałaś że to błąd itp I tak od kilku miesięcy.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez j_fly Pokaż wiadomość
Dziwi mnie, że tak cierpliwie tłumaczycie Moni to, czego ona i tak nie zrozumie

W sumie szkoda palców , masz rację.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Milennka03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 15:43   #3815
77306feab5a5308f8ebf499db0d2cc77353731f9_614fa9f7baead
Konto usunięte

Dziewczyny i chlopaki, mam prace zdalna od kilku miesiecy, staly dochod, jesli ktos z Was moze zrobic to samo to zachecam: kupilam dzis kilka chryzantem, radosc i usmiech pani kwiaciarki byla nieoceniona, podziekowala, uwielbiam pomagac ludziom, ktorzy nie wyciagaja reki po nieswoje, a jesli jeszcze dzieki nim kreci sie gospodarka to czemu nie #wykupmytewszystkiechryza ntemy , to niewiele, ale grosz do grosza...i pol utargu moze sie zbierze

Edytowane przez 77306feab5a5308f8ebf499db0d2cc77353731f9_614fa9f7baead
Czas edycji: 2020-10-31 o 15:53
77306feab5a5308f8ebf499db0d2cc77353731f9_614fa9f7baead jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 15:58   #3816
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
A gdybyś miała lockdown na 2 tygodnie i byś dostała tylko 50 procent pensji i żadnej premii?

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Albo miesiąc bez pensji?

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

To się tyczylo umow zlecen i działalności gospodarczej. Postojowe na uop to coś innego.

Jak 50 % to bym na to poszla. Wiem nie mam kredytu mieszkam z tata. Jakos miesiac bym dala rade. Bez pensji juz ciezej ale czemu te dywagacje? Malo kto wcale nie dostal pensji. Na pewno wiekszosc osob jednak pensje dostalo. Owszem gdyby to zamkniecie trwalo 3 miesiace to mogloby tak byc, a tak to jeszcze AZ tak nie bylo.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Trzepotka Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Sa decyzje ktorych nie popieram. To ze rozwalaja kase a potem nie ma lub robia przekrety tez potepiam. Poprzedni lockdown moze nie dal tak duzo bo byl na poczatku. No ale liczby byly rowne nie rosly az tak a to juz cos. Ja popelnialam bledy ale juz nie zdejmuje maski ani nic.

Monia284 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 15:59   #3817
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Czytałam że prezydent Przemyśla otworzył cmentarze. Ciekawe czy to prawda

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:01   #3818
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta
Stary 2020-10-31, 16:03   #3819
Monia284
Zakorzenienie

[1=77306feab5a5308f8ebf499 db0d2cc77353731f9_614fa9f 7baead;88248905]Dziewczyny i chlopaki, mam prace zdalna od kilku miesiecy, staly dochod, jesli ktos z Was moze zrobic to samo to zachecam: kupilam dzis kilka chryzantem, radosc i usmiech pani kwiaciarki byla nieoceniona, podziekowala, uwielbiam pomagac ludziom, ktorzy nie wyciagaja reki po nieswoje, a jesli jeszcze dzieki nim kreci sie gospodarka to czemu nie #wykupmytewszystkiechryza ntemy , to niewiele, ale grosz do grosza...i pol utargu moze sie zbierze[/QUOTE]Popieram. Ja juz nie moge bo co moglam to wydalam i malo kasy mi zostalo do wyplaty i nie mam jak ale tak to kupilabym wiecej i jestem za.

Stary 2020-10-31, 16:04   #3820
Lumimi
Zakorzenienie

Cytat:
Ok rozumiem.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Ok rozumiem. Tak 5 %. Juz nie obcinali wiecej. No ale slyszalam ze tarcza pomogla to moze dlatego. Tobie wspolczuje. Z jakiej branzy jestes? Ja jak pisalam praca w sklepie obuwniczym.

Branza beauty.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:04   #3821
Ingrid80
BAN stały

[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;88247090]Teraz, protesty przypominaja bardziej imprezke na miescie, patrzac po zdjeciach.... i ten wandalizm. ech[/QUOTE]Ech te niegrzeczne dziewczynki!

Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:04   #3822
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:

Sa decyzje ktorych nie popieram
. To ze rozwalaja kase a potem nie ma lub robia przekrety tez potepiam. Poprzedni lockdown moze nie dal tak duzo bo byl na poczatku. No ale liczby byly rowne nie rosly az tak a to juz cos. Ja popelnialam bledy ale juz nie zdejmuje maski ani nic.

Ale jakie konkretnie działania w zakresie przeciwdziałania rozprzestrzeniania się korony nie popierasz?Bo ja nie pytam o to czy rząd kradnie , przekręty itp tylko o te obostrzenia.

a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle

-fasolinno-

siestowo

Stary 2020-10-31, 16:06   #3823
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Treść usunięta
https://wiadomosci.onet.pl/rzeszow/p...bakuna/fzm5p53
Nie napisał jak, poprostu będą otwarte. Ciekawe czy będzie miał konsekwencje jakieś.

Edytowane przez SzatAnka71
Czas edycji: 2020-10-31 o 16:08
Stary 2020-10-31, 16:06   #3824
Milennka03
Zakorzenienie

Cytat:
Jak 50 % to bym na to poszla. Wiem nie mam kredytu mieszkam z tata. Jakos miesiac bym dala rade. Bez pensji juz ciezej ale czemu te dywagacje? Malo kto wcale nie dostal pensji. Na pewno wiekszosc osob jednak pensje dostalo. Owszem gdyby to zamkniecie trwalo 3 miesiace to mogloby tak byc, a tak to jeszcze AZ tak nie bylo.

Monia, nie chcę wyciągać info z innych Twoich wątków ale niewiele brakowało do tego byś była jednak z niemałym kredytem.Może wtedy inaczej byś śpiewała.

-fasolinno-

siestowo

Stary 2020-10-31, 16:17   #3825
Timon i Pumba
hakuna matata

Treść usunięta
Timon i Pumba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:21   #3826
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88248797]Aha czyli Monia jesteś za lockdownem, bo uważasz, ze dostaniecie tarcze i Twój sklep się nie zamknie. Nawet przyjmując czysto hipotetycznie, ze tak by było, to wiesz ilu ludzi tego szczęścia mieć nie będzie i zbankrutują, stracą prace, nie będą mieli co do gara włożyć? Inaczej byś śpiewała gdybys mieszkała na swoim, z facetem zagrożonym zwolnieniem, dziećmi na utrzymaniu itd. Łatwo się pewne rzeczy mówi z fotela. Niestety Monia, ale jesteś strasznie naiwna po prostu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Oj tam, oj tam. Kto by się przejmował tym, że ludzie tracą prace, firmy upadają. Rząd da, rząd pomoże

W moim otoczeniu mnóstwo osób straciło pracę, jedna firma upadła, druga jest u kresu bankructwa. Mówię tu o hurtowni zaopatrującej puby i restauracje, o małej knajpce i o księgarni. Z branży beauty dziewczyny też miały 2 miesięczny postój i nic nie zarobiły.

Co do tych chryzantem, w radio podawali że 80% rocznego dochodu tych sprzedawców to właśnie Dzień Zmarłych. Rozumiesz to Monia? 80% straty, nie 5% jak u Ciebie.

Na fejsie widzę, że ludzie sie skrzykują i ruszają na pomoc, czyli kupują te kwiatki. Niektóre miasta też zdecydowały się odkupić kwiaty, ale po cenach hurtowych, czyli sprzedawcy z tego nic nie zarobią.
Czyli jak zawsze, rząd spieprzył, społeczeństwo ratuje. Szczęście że ludzi dobrej woli jest tak dużo, że solidarność ludzka nadal jest silna. Ale gdy innym ludziom też zabraknie, to już nie będzie komu ratować.

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:26   #3827
kasiunia788742
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Ok rozumiem. Ja umiem przyznac sie do bledu.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Sa decyzje ktorych nie popieram. To ze rozwalaja kase a potem nie ma lub robia przekrety tez potepiam. Poprzedni lockdown moze nie dal tak duzo bo byl na poczatku. No ale liczby byly rowne nie rosly az tak a to juz cos. Ja popelnialam bledy ale juz nie zdejmuje maski ani nic.

No ja na wiosnę zanim dostałam posrojowr z zusu do 1.5 miesiąca byłam bez pensji.

Poza tym skąd wiesz czy jakby teraz wszystko pozamykali to dostaniesz pieniądze jakiekolwiek? Wystarczy zapis, że aby ratować pracodawcę nie musi wypłacić pracownikowi kasy za nieprzepracowane dni.

Monia ciągle tylko patrzysz na swoją pozycje, ja, ja, ja. Bo Ty mieszkasz z tatą, bo Ty nie masz kredytu. A jakby tata nie mógł także zarobić? Miesiąc bez jakiejkolwiek pensji? A jak ktoś ma kredyt? Dziecko na utrzymaniu? Auto do zapłaty (rata/oc)? Drogie leki do wykupienia?

kasiunia788742 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:27   #3828
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce
Konto usunięte

Ja jutro podjadę pod cmentarz i coś kupię. I tak przecież pójdę w końcu na te groby wiec trzeba działać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
07f49d5297ed442eaa63bdc5e3365630f1fe1bde_620d9001ec3ce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:39   #3829
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lumimi Pokaż wiadomość
Branza beauty.

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
Ok no w branzy beauty na pewno wielu osobom sie oberwalo. Wspolczuje. Poza tym wiesz w sklepach tez roznie. Jeden dostaje tarcze, inny moze nie. Jeden obetnie pensje 5 %, inny 20 %. Roznie to bywa.

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Ale jakie konkretnie działania w zakresie przeciwdziałania rozprzestrzeniania się korony nie popierasz?Bo ja nie pytam o to czy rząd kradnie , przekręty itp tylko o te obostrzenia.
Nie popieram ich pomyslu zakazu kupowania alkoholu po jakiejs godzinie (nie wprowadzili ale byl plan i nie sadze zeby taki zakaz w czymkolwiek pomogl), nie popieram noszenia masek na dworze bo tez nie sadze by na dworze jezeli jest oczywiscie mozliwosc zachowania odstepu to bylo konieczne. No i calkowite zamkniecie przychodni mnie wkurza.

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Milennka03 Pokaż wiadomość
Monia, nie chcę wyciągać info z innych Twoich wątków ale niewiele brakowało do tego byś była jednak z niemałym kredytem.Może wtedy inaczej byś śpiewała.
Mozliwe. Tylko zrozum prace mam i bede starala sie miec. Nie sadze jednak, ze gdybym odpukac prace stracila to ze bym zlorzeczyla na rzad jak niedobry moze wprowadzac lockdowny a ja trace prace! Sadze ze oczywiscie bylabym zalamana ale nie winilabym rzadu. Zrozumialabym ze przeciez wirus nie jest ich wina a sytuacja jest juz tak zla ze wprowadzaja takie srodki. Dlatego mimo zlosci na rzad nie trzeba wszystkiego od razu na nich zwalac. Zle sobie radza z pandemia, ale w innych krajach tez sa zamkniecia i gospodarka cierpi. Bylabym wsciekla jedynie gdybym dowiedziala sie i byloby to potwierdzone ze ten wirus to calkowita sciema i oszukali nas. Wtedy faktycznie to bylby skandal. No ale jezeli jest i faktycznie paralizuje szpitale a mysle ze tak to rozumiem te dzialania.

Stary 2020-10-31, 16:42   #3830
kocia_lapka
Zadomowienie

Cytat:
Tez praca ale ludzie sie skrzykuja i chryzantemy beda sprzedane. Jakas agencja z rzadu tez ma kupic czytalam.

Monia, tak, ludzie kupują, ale to jest garstka potrzeb. Wiesz jakie straty mają moi rodzice? Ponad 50 tysięcy, a wykup z agencji? Nie sądzę, że to będzie wyglądać tak jak to TVP przedstawia- mogę się założyć, że zrobią ograniczenia i wezmą się za to za tydzień, a to już po ptokach.
kocia_lapka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:44   #3831
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarina Pokaż wiadomość
Oj tam, oj tam. Kto by się przejmował tym, że ludzie tracą prace, firmy upadają. Rząd da, rząd pomoże

W moim otoczeniu mnóstwo osób straciło pracę, jedna firma upadła, druga jest u kresu bankructwa. Mówię tu o hurtowni zaopatrującej puby i restauracje, o małej knajpce i o księgarni. Z branży beauty dziewczyny też miały 2 miesięczny postój i nic nie zarobiły.

Co do tych chryzantem, w radio podawali że 80% rocznego dochodu tych sprzedawców to właśnie Dzień Zmarłych. Rozumiesz to Monia? 80% straty, nie 5% jak u Ciebie.

Na fejsie widzę, że ludzie sie skrzykują i ruszają na pomoc, czyli kupują te kwiatki. Niektóre miasta też zdecydowały się odkupić kwiaty, ale po cenach hurtowych, czyli sprzedawcy z tego nic nie zarobią.
Czyli jak zawsze, rząd spieprzył, społeczeństwo ratuje. Szczęście że ludzi dobrej woli jest tak dużo, że solidarność ludzka nadal jest silna. Ale gdy innym ludziom też zabraknie, to już nie będzie komu ratować.

Wiem przyznam ze poczytalam troche niedawno jak to jest z tymi chryzantemami i przyznaje Wam racje. Rzad za pozno poinformowal o zamknieciu. Mozna zamknac ale powiedziec wczesniej. Wtedy albo ludzie juz wtedy by wykupowali albo oni zwyczajnie mniej by zamowili. Byliby moze nie calkiem ale choc troche na to przygotowani. U mnie dokladniej jutro bedzie na placu na targu mozna kupic chryzantemy - tak miasto chce pomoc.

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez kasiunia788742 Pokaż wiadomość
No ja na wiosnę zanim dostałam posrojowr z zusu do 1.5 miesiąca byłam bez pensji.

Poza tym skąd wiesz czy jakby teraz wszystko pozamykali to dostaniesz pieniądze jakiekolwiek? Wystarczy zapis, że aby ratować pracodawcę nie musi wypłacić pracownikowi kasy za nieprzepracowane dni.

Monia ciągle tylko patrzysz na swoją pozycje, ja, ja, ja. Bo Ty mieszkasz z tatą, bo Ty nie masz kredytu. A jakby tata nie mógł także zarobić? Miesiąc bez jakiejkolwiek pensji? A jak ktoś ma kredyt? Dziecko na utrzymaniu? Auto do zapłaty (rata/oc)? Drogie leki do wykupienia?

No wiem. Krotkowzrocznie patrze. No ale juz nie wiem co z tym wirusem zrobic. Przydaloby sie jednak zamknac i troche wytepic. Czemu dostawalas postojowe z zusu a nie od pracodawcy?
Wiem ze patrze ze swojego punktu widzenia ale to chyba jak wiekszosc osob. W swoim otoczeniu nie mialam dramatycznych sytuacji zwiazanych z praca wiec moze dlatego tak patrze przyznaje Ci racje. Oczywiscie biore tez pod uwage strate pracy przez tate czy chlopaka. Chce radzic sobie sama. Chlopak od poniedzialku zaczyna nowa prace i tez stres. No i czy beda normalnie jezdzic czy zaraz wysla go na zdalnej w nowej pracy :-P Wbrew pozorom u niego to nie bylaby super sprawa bo nie mieszkamy jeszcze razem a u siebie ma slabo z Internetem. No ale od razu po pierwszyk dniu pracy tez nie wyprowadzi sie ale niedlugo. Musi sie troche tam zakotwiczyc zeby miec pewnosc ze e tej pracy zostanie a nie ze zaraz go tam nie bedzie bo roznie bywa.

Edytowane przez Monia284
Czas edycji: 2020-10-31 o 16:47
Stary 2020-10-31, 16:47   #3832
kocia_lapka
Zadomowienie

Monia, nie widzisz, że zamykanie to tylko odwlekanie tego co nieuniknione? Wirus nie zniknie, znaczna część społeczeństwa po prostu musi to przechorować.

Zamykanie, otwieranie to jest tylko zwiększanie niepokoju w narodzie, a także upadek gospodarki.
Stary 2020-10-31, 16:47   #3833
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
Czytałam że prezydent Przemyśla otworzył cmentarze. Ciekawe czy to prawda

U nas też otwarte. Właśnie wróciłam

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:48   #3834
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2020-10-31 o 16:58
Stary 2020-10-31, 16:52   #3835
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88248997]Ja jutro podjadę pod cmentarz i coś kupię. I tak przecież pójdę w końcu na te groby wiec trzeba działać.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Też bym poszła i kupiła a tak to doopa. Tzn tam gdzie zamawiam wiązanki, zadzwoniłam że oczywiście wezmę tylko później. Ale z chęcią pomoglabym i kupiła do domu. Wszystko mnie omija.

Stary 2020-10-31, 16:54   #3836
Czarina
Wtajemniczenie

GG do Czarina

Cytat:
Napisane przez kocia_lapka Pokaż wiadomość
Monia, tak, ludzie kupują, ale to jest garstka potrzeb. Wiesz jakie straty mają moi rodzice? Ponad 50 tysięcy, a wykup z agencji? Nie sądzę, że to będzie wyglądać tak jak to TVP przedstawia- mogę się założyć, że zrobią ograniczenia i wezmą się za to za tydzień, a to już po ptokach.
O mamo, bardzo mi przykro

Czarina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-10-31, 16:55   #3837
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

Cytat:
Treść usunięta
Może tam są małe cmentarze= mało ludzi. U mnie do południa i popołudniu jest mnóstwo ludzi w autobusach, tramwajach i cmentarzu.

Stary 2020-10-31, 16:56   #3838
kocia_lapka
Zadomowienie

Cytat:

W sensie... to jest jeden z interesów mojej mamy, ale i tak, ogromna strata.
Stary 2020-10-31, 16:59   #3839
Monia284
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocia_lapka Pokaż wiadomość
Monia, nie widzisz, że zamykanie to tylko odwlekanie tego co nieuniknione? Wirus nie zniknie, znaczna część społeczeństwa po prostu musi to przechorować.

Zamykanie, otwieranie to jest tylko zwiększanie niepokoju w narodzie, a także upadek gospodarki.
Ok ale co bys zrobila teraz jak zaraz grozi nam przeciazenie szpitali? Moze to pozwolilony nam tego przeciazenia uniknac? Jezeli faktycznie w styczniu bylaby szczepionka dla osob starszych.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Misia452 Pokaż wiadomość
U nas też otwarte. Właśnie wróciłam

Jak to mozliwe? Nazwali cmentarz parkiem cmentarnym? Bez sensu jakby wprowadzali i dalo sie tak latwo obejsc przepis. No ale cieszysz sie bo dopielas swego. Gdzies pisali ze nazwali parkiem cmentarnym.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:

Tez wspolczuje. No ale nie zyja chyba tylko z tego? Moja ciocia kiedys handlowala zniczami ale to byla chyba u niej dodatkowa praca. Niemniej wspolczuje. Rzad mogl to oglosic wczesniej ech.

Stary 2020-10-31, 16:59   #3840
Misia452
Zakorzenienie

Cytat:
Ok ale co bys zrobila teraz jak zaraz grozi nam przeciazenie szpitali? Moze to pozwolilony nam tego przeciazenia uniknac? Jezeli faktycznie w styczniu bylaby szczepionka dla osob starszych.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Jak to mozliwe? Nazwali cmentarz parkiem cmentarnym? Bez sensu jakby wprowadzali i dalo sie tak latwo obejsc przepis. No ale cieszysz sie bo dopielas swego. Gdzies pisali ze nazwali parkiem cmentarnym.

Normalnie. Furtka otwarta. Magia

Misia452 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości