|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 8.
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że tak cierpliwie tłumaczycie Moni to, czego ona i tak nie zrozumie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Monia-z ciekawości- czy jest jakaś decyzja rządu odnośnie korony którą nie popierasz?Pamiętam jak ochoczo przyklaskiwałaś lockdownowi na wiosnę, zamknięcie barów również nie stanowiło dla Ciebie problemów bo przecież można zamówić na wynos (no nie , nie wszędzie) zamknięcie cmentarzy też aprobujesz.Co dał poprzedni lockdown wszyscy wiemy-nic.Jednocześnie kreujesz się na wielką obrończynię zdrowia społeczeństwa natomiast jak Ci pasuje to naginasz obostrzenia bo przecież tylko na chwilę zdjęłaś maskę , a to na chwilę zdjęłaś przyłbicę w sklepie..Oczywiście potem kajasz się ze zrozumiałaś że to błąd itp I tak od kilku miesięcy.
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#3815 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny i chlopaki, mam prace zdalna od kilku miesiecy, staly dochod, jesli ktos z Was moze zrobic to samo to zachecam: kupilam dzis kilka chryzantem, radosc i usmiech pani kwiaciarki byla nieoceniona, podziekowala, uwielbiam pomagac ludziom, ktorzy nie wyciagaja reki po nieswoje, a jesli jeszcze dzieki nim kreci sie gospodarka to czemu nie
#wykupmytewszystkiechryza ntemy , to niewiele, ale grosz do grosza...i pol utargu moze sie zbierzeEdytowane przez 77306feab5a5308f8ebf499db0d2cc77353731f9_614fa9f7baead Czas edycji: 2020-10-31 o 15:53 |
|
|
|
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Sa decyzje ktorych nie popieram. To ze rozwalaja kase a potem nie ma lub robia przekrety tez potepiam. Poprzedni lockdown moze nie dal tak duzo bo byl na poczatku. No ale liczby byly rowne nie rosly az tak a to juz cos. Ja popelnialam bledy ale juz nie zdejmuje maski ani nic. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam że prezydent Przemyśla otworzył cmentarze. Ciekawe czy to prawda
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
[1=77306feab5a5308f8ebf499 db0d2cc77353731f9_614fa9f 7baead;88248905]Dziewczyny i chlopaki, mam prace zdalna od kilku miesiecy, staly dochod, jesli ktos z Was moze zrobic to samo to zachecam: kupilam dzis kilka chryzantem, radosc i usmiech pani kwiaciarki byla nieoceniona, podziekowala, uwielbiam pomagac ludziom, ktorzy nie wyciagaja reki po nieswoje, a jesli jeszcze dzieki nim kreci sie gospodarka to czemu nie
#wykupmytewszystkiechryza ntemy , to niewiele, ale grosz do grosza...i pol utargu moze sie zbierzeWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3821 |
|
BAN stały
|
[1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;88247090]Teraz, protesty przypominaja bardziej imprezke na miescie, patrzac po zdjeciach.... i ten wandalizm. ech[/QUOTE]Ech te niegrzeczne dziewczynki!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
https://wiadomosci.onet.pl/rzeszow/p...bakuna/fzm5p53
Nie napisał jak, poprostu będą otwarte. Ciekawe czy będzie miał konsekwencje jakieś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2020-10-31 o 16:08 |
|
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3825 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88248797]Aha czyli Monia jesteś za lockdownem, bo uważasz, ze dostaniecie tarcze i Twój sklep się nie zamknie. Nawet przyjmując czysto hipotetycznie, ze tak by było, to wiesz ilu ludzi tego szczęścia mieć nie będzie i zbankrutują, stracą prace, nie będą mieli co do gara włożyć? Inaczej byś śpiewała gdybys mieszkała na swoim, z facetem zagrożonym zwolnieniem, dziećmi na utrzymaniu itd. Łatwo się pewne rzeczy mówi z fotela. Niestety Monia, ale jesteś strasznie naiwna po prostu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Oj tam, oj tam. Kto by się przejmował tym, że ludzie tracą prace, firmy upadają. Rząd da, rząd pomoże ![]() W moim otoczeniu mnóstwo osób straciło pracę, jedna firma upadła, druga jest u kresu bankructwa. Mówię tu o hurtowni zaopatrującej puby i restauracje, o małej knajpce i o księgarni. Z branży beauty dziewczyny też miały 2 miesięczny postój i nic nie zarobiły. Co do tych chryzantem, w radio podawali że 80% rocznego dochodu tych sprzedawców to właśnie Dzień Zmarłych. Rozumiesz to Monia? 80% straty, nie 5% jak u Ciebie. Na fejsie widzę, że ludzie sie skrzykują i ruszają na pomoc, czyli kupują te kwiatki. Niektóre miasta też zdecydowały się odkupić kwiaty, ale po cenach hurtowych, czyli sprzedawcy z tego nic nie zarobią. Czyli jak zawsze, rząd spieprzył, społeczeństwo ratuje. Szczęście że ludzi dobrej woli jest tak dużo, że solidarność ludzka nadal jest silna. Ale gdy innym ludziom też zabraknie, to już nie będzie komu ratować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym skąd wiesz czy jakby teraz wszystko pozamykali to dostaniesz pieniądze jakiekolwiek? Wystarczy zapis, że aby ratować pracodawcę nie musi wypłacić pracownikowi kasy za nieprzepracowane dni. Monia ciągle tylko patrzysz na swoją pozycje, ja, ja, ja. Bo Ty mieszkasz z tatą, bo Ty nie masz kredytu. A jakby tata nie mógł także zarobić? Miesiąc bez jakiejkolwiek pensji? A jak ktoś ma kredyt? Dziecko na utrzymaniu? Auto do zapłaty (rata/oc)? Drogie leki do wykupienia? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#3828 |
|
Konto usunięte
|
Ja jutro podjadę pod cmentarz i coś kupię. I tak przecież pójdę w końcu na te groby wiec trzeba działać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#3829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok no w branzy beauty na pewno wielu osobom sie oberwalo. Wspolczuje. Poza tym wiesz w sklepach tez roznie. Jeden dostaje tarcze, inny moze nie. Jeden obetnie pensje 5 %, inny 20 %. Roznie to bywa.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
||
|
|
|
|
#3830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
Wiem ze patrze ze swojego punktu widzenia ale to chyba jak wiekszosc osob. W swoim otoczeniu nie mialam dramatycznych sytuacji zwiazanych z praca wiec moze dlatego tak patrze przyznaje Ci racje. Oczywiscie biore tez pod uwage strate pracy przez tate czy chlopaka. Chce radzic sobie sama. Chlopak od poniedzialku zaczyna nowa prace i tez stres. No i czy beda normalnie jezdzic czy zaraz wysla go na zdalnej w nowej pracy :-P Wbrew pozorom u niego to nie bylaby super sprawa bo nie mieszkamy jeszcze razem a u siebie ma slabo z Internetem. No ale od razu po pierwszyk dniu pracy tez nie wyprowadzi sie ale niedlugo. Musi sie troche tam zakotwiczyc zeby miec pewnosc ze e tej pracy zostanie a nie ze zaraz go tam nie bedzie bo roznie bywa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-10-31 o 16:47 |
||
|
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
Monia, nie widzisz, że zamykanie to tylko odwlekanie tego co nieuniknione? Wirus nie zniknie, znaczna część społeczeństwa po prostu musi to przechorować.
Zamykanie, otwieranie to jest tylko zwiększanie niepokoju w narodzie, a także upadek gospodarki. |
|
|
|
|
#3833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2020-10-31 o 16:58 |
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;88248997]Ja jutro podjadę pod cmentarz i coś kupię. I tak przecież pójdę w końcu na te groby wiec trzeba działać.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]Też bym poszła i kupiła a tak to doopa. Tzn tam gdzie zamawiam wiązanki, zadzwoniłam że oczywiście wezmę tylko później. Ale z chęcią pomoglabym i kupiła do domu. Wszystko mnie omija. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Może tam są małe cmentarze= mało ludzi. U mnie do południa i popołudniu jest mnóstwo ludzi w autobusach, tramwajach i cmentarzu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3839 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

#wykupmytewszystkiechryza ntemy , to niewiele, ale grosz do grosza...i pol utargu moze sie zbierze

26.08.2023