|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry u mnie dziś wizyta położnej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1623 | |
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Ojej, a chory jest objawowy? może nie miałaś okazji sie zarazić ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#1624 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3
Cześć, ja od dzisiaj donoszona
Można w końcu okna umyć
|
|
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ma objawy, ale łagodne, ta osoba pracuje w służbie zdrowia i rutynowo zrobiła test, a tu zonk Także siedzę i czekam czy i u nas się coś rozwinie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Współczuje. Nawet jakbyś miała bezproblemowo przejść chorobę to jednak znaczne ograniczenie dostępu do lekarzy itp. U nas w szpitalu na szczęście mogą nawet rodzic dziewczyny z covidem albo z kwarantanny. Są przygotowane izolatki ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Dziewczyny ja mam dzisiaj wizytę. U mnie wszystko zawsze ok, od dawna Mlodziak prawidłowo ułożony. Mam tylko jedna obawę.. jak dużo przybrał na wadze przez dwa tygodnie, bo rośnie jak szalony i boje się ile będzie ważył do terminu A jakoś zafiksowałam się na poród SN ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1627 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Rozeznanie
|
Jutro będzie tydzień odkąd malutek się urodził
nie do wiary ![]() Szwy zdjęte, w nocy miałam potop mleczny 2 razy zmieniałam koszule ![]() ![]() Muszę zweryfikować moją apteczna listę i kosmetyczna a jak wyjdziemy to się kupi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siłą rzeczy i ja, i brat byliśmy maleńcy, mniej niż 3 kg, a porody mama miała bardzo lekkie, do dziś mówi, że nic nie bolało i że kobiety "histeryzują" jeśli chodzi o porody Nie wiem jakie będą moje doświadczenia, coś czuję, że mój mały będzie ważył więcej, więc może nie być tak lekko. Podobnie jak mama mało przytyłam - ona chyba max 9 kg za każdym razem.Cytat:
Ja po KTG, ledwo się rano zwlokłam, ale byłam pierwsza i poszło ekspresowo dzisiaj. Za tydzień powtórka, a po drodze czekają mnie badania, i to dużo badań, bo te wszystkie wirusowe znowu
|
|
|
#1630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam nadzieję że nie zawsze dziedziczy się takie sprawy po matkach. Moja mama - wszystkie ciąże przenoszone 2 tygodnie, bardzo ciężkie porody przy czym podczas drugiego prawie się przekręciła
. To ja już wolę CC na zimno. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1633 | ||||
|
ż o n a i d e a l n a
|
Cytat:
Ja tak samo sie martwię ile moj przykoksuje, niby wszystko jest w porządku, a jednak człowiek i tak sie martwi jak takiego klocka wypchnie z siebie. Ja mam wrażenie ze mnie już tak mega wybrzuszylo czuje ze jest tak duży! Ale to tak na serio, serio duży ![]() Cytat:
Jeju tydzień? ale to leci, zaraz naprawdę wszystkie po kolei będziemy rodzic ![]() Cytat:
Moj mi wlasnie nie wypisał skierowania na powtórkę tych wszystkich badań ciekawe czemu Cytat:
Oby was ominęło Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
|
#1634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ostatnie dwa dni był naświetlany-żółtaczka. Dzisiaj też ale już mniej tak profilaktycznie bo jutro badanie pod tym kątem. Antybiotyk ma dzisiaj nieco zmniejszony. Trwają nauki jedzenia z piersi, radzi sobie i przybiera na wadze ale wiadomo to nie jest tak hop siup. Mimo wszystko to wczesniak i to on musi być gotowy na wyjście. Generalnie z dnia na dzień jest coraz lepiej. Ale szczerze już mam dość tego szpitala, szpitali. Mega tęsknię za moim Tż i za domem.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I super, że Ciebie nie wypisują, czytałam ostatnio jak to niektóre szpitale odsyłają mamy wcześniaków do domu i nie pozwalają dziecka zobaczyć aż do wypisu, włos się jeży...:/
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka wytrwałości i cierpliwości, obyście jak najszybciej wyszli
|
|
|
#1637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli u Was wszystko dobrze? Uff ![]() Ja jak czuje nóżkę albo pupkę przez brzuch to mam już takie momenty ze chciałabym pocałować albo złapać już to ciałko ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- A co do porodów podobnych do mamusiek to u mnie loteria. Mama rodziła 2 razy, każda ciąża aktywna i bezproblemowa (jak u mnie do tej pory). Tylko raz nic nie przytyła a poród był koszmarny i brat 3600 ważył i był 2 tygodnie przenoszony, a za drugim razem przytyła 30 kg, poród minutę trwał a ja ważyłam 2600 i urodziłam się miesiąc przed terminem. U mnie Młodziak nie daje sygnałów żeby chciał wyjść przed czasem a ważył 2 tygodnie temu więcej niż ja jak się rodziłam ![]() ![]() Także nie mam jak zgadywać co będzie.. ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1638 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie. Młodziak zwolnił z nabieranie masy
![]() Wazy 2900 i jeszcze ze trzy tygodnie powinien posiedzieć ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1639 |
|
Rozeznanie
|
No akurat to spoko że mama może zostać tak długo jak dzieciątko. Mam nadzieję że maluszek szybko dojdzie do siebie i wrócimy do domu cali i zdrowi
![]() Niby jest gabinet doradcy laktacyjnego ale czy on faktycznie istnieje wątpię. Położne i pielengniarki też każda mówi co innego i bądź mądra. Co do laktacji to robię wszystko na czuja, ale myślę jakby mały zaczął normalnie ssać pierś nie miałabym problemu z nawałem. Bo dziś ładnie wypił z jednej piersi no i miałam dłuższy spokój z nią. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1640 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||||
|
|
|
|
#1641 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem za, jeśli chodzi o opisanie naszych porodów. Miło, jeśli wymienimy się doświadczeniami.
Wieczorny spacer odhaczony, lepiej chyba śpię jak się dotlenię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na FB jest temat opisy porodów ale jak któraś chce się też podzielić na forum to pewnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1643 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nam położna mówiła, że na nawał laktacyjny jest super kolektor pokarmu. Absolutnie nie laktator bo laktator pobudzi laktacje.
|
|
|
#1644 |
|
Zadomowienie
|
Hej witam się po ciężej nocy jakieś nowe wieści?
Jakie plany na dziś ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1645 |
|
Rozeznanie
|
Kopiuje z fb.
Więc u mnie nad ranem o 4 odszedł czop, i już stres dzwoniłam do gin kazała mi się uspokoić i iść spać, no dobra, poszłam i wstałam a tu jeszcze więcej leci dzwonię do niej znowu kazała mi się zgłosić do szpita żeby zobaczyli co tam się dzieje.pojechalam na badaniu stwierdzili ze to czop i zostaje w szpitalu w razie w jakby coś się działo to kwalifikuje się jechać do miasta dalej bo tam mają odział neonatologiczny a w tym moim szpitalu przyjmuja porody od 37 tc. To ja już większy stres. I nadal że mnie leciał ten czop robili mi ktg raz a potem powiedziałam że bola mnie plecy jak na okres szybko robili drugie ktg.no skurczy nie wyłapało a mnie bolało, no i od koło 16 zaczęły się konkretne skurcze, bóle krzyżowe, jeszcze lekarz mnie zbadał i chlusnely wody na fotelu. Więc szybko załatwiali karetkę ale z tym oczywiście był problem bo covid... Pielengniarki biegiem mnie pakowały, przyjechała karetka i jedziemy ja w laczkach i i koszuli przykryta koldra dojechałam do tego szpitala to już miałam 3 cm rozwarcia i mega skurcze, więc na porodówkę heja, mega bóle krzyżowe myślałam że umrę wkoncu 6 cm rozwarcia i się zaczęło, darłam się jak opentana, lekarz chyba milion razy mnie opierszielil żebym nie blokowała, i trzymała tylek nisko i parła na końcu 4 osoby mnie powyginały i to był moment patrzę a mały już na moim brzuchu dostałam takiej chyba histeri i szoku że nie pytajcie. Od razu go wzięli do inkubatorka a ja wydaliłam łożysko i mnie szyli dostałam gaz polecam ogólnie dostałam też gaz w trakcie porodu ale się potem okazało że była pusta butla no dobra to mnie szył ten lekarz co milion razy opierdzielil podczas porodu a jak pod wpływem tego gazu tak zaczęłam mu cisnąć i pyskować ze aż wstyd ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry po ciężkiej nocy. Ale miałam ból głowy. Wzięłam apap, ale i tak było ciężko. Dodam, że mała strasznie się w nocy świeciła, a od 5 szczególnie się rozpychała.
My bez planów, odpoczywamy i poczytamy. JestemKropka- opis jak z filmu dobrze, że masz to już za sobą i dziecko przy sobie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pink_rabbit22 Czas edycji: 2020-11-14 o 10:12 |
|
|
|
|
#1647 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze, ze teraz z uśmiechem to opisujesz Najwazniejsze, żebyście bezpiecznie i zdrowo wrócili do domu pewnie Twoje Maleństwo to kruszyna![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1648 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
Haha słownik przekręcił
miało być- się wierciła hahah![]() harmonijca- jakieś skurcze dodatkowo odczuwasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1650 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:06.

Ciekawe czy się zaraziłam...
może nie miałaś okazji sie zarazić 

A jakoś zafiksowałam się na poród SN 

nie do wiary 

. To ja już wolę CC na zimno. 

czuje ze jest tak duży! Ale to tak na serio, serio duży 
ale to leci, zaraz naprawdę wszystkie po kolei będziemy rodzic 

dostałam takiej chyba histeri i szoku że nie pytajcie. Od razu go wzięli do inkubatorka a ja wydaliłam łożysko i mnie szyli dostałam gaz polecam ogólnie