|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3
Cytat:
Ja 21. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Cytat:
Oj gdzie tam, 21dc, a o ciąży nawet bym nie pomyślała ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Cytat:
A witaj księżniczko ! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj byłam pobrać krew do badania Nifty Pro. Po USG prenatalnym wszystko super idealnie a pappa mi zrypala wyniki bo zd 1:401.. Wolna beta jest w normie ale niskie białko pappa. Wczoraj dostałam info że dzisiaj wizyta z genetykiem to przepłakałam cała noc a z rana od razu umówiłam się na Nifty jeszcze zanim się z genetykiem widziałam. Teraz do 10dni ma być wynik
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4353 |
|
Rozeznanie
|
Ashya trzymamy kciuki że wszystko było dovrze... to beda dlą Ciebie długie dni, trzymaj się kochana
![]() jesteśmy z Tobą!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Karo ale ten czas leci, cudowne wieści
![]() Ashya, 1:400 nie jest bardzo złym wynikiem, a obniżone białko może świadczyć o ewentualnych problemach na koniec ciąży (problemy z łożyskiem, mniejszy dzieciaczek itp). Zobaczysz, nifty Cię upewni w tym że jest zdrowe, jedynie będziesz musiała częściej na kontrolę latać czy dobrze przybiera na wadze . Jestem tego pewna kochana, że będzie wszystko ok ale w 100% rozumiem Twój stres i trzymam za Was mocno kciuki Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4355 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam kciuki z calej sily!! Wszystko to przedemna i bardzo sie stresuje, ale wiem z otoczenia ile jest takich nerwowych sytuacji, a potem piekne zakonczenie ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Karo mi by się taka księżniczka przydała 🥰
Ashya kochana dobrze że zrobiłaś badania, zobaczysz będzie dobrze, trzymam mocno kciuki !!! |
|
|
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dużo się naczytałam, że test pappa to statystyki i najważniejsze są dobre wyniki z USG, głowa do góry. Chociaż doskonale rozumiem Twój stres, trzymaj się ![]() Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa teraz czekam na połówkowe u genetyka za 3 tygodnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niech Zuzia rośnie duża, silna i zdrowa! ![]() Cytat:
![]() . A to białko jak niskie było? Rozumiem, ze wszystkie markety podczas USG były dobre? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, to powiem tak, niskie białko pappa to nie tylko ryzyko trisomii, ale też informacja o stanie lozyska i późniejszych z nim problemow. Lekarz nie zalecił Ci brać akardu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4363 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi lekarka powiedziała, ze jeśli białko pappa jest poniżej 0,5 OM to koniecznie trzeba wdrożyć acard. Z tego co czytałam to przy tak niskim białku liczy się czas, i acard należy wdrożyć jak najszybciej. Nie chce podważać kompetencji Twojego lekarza ale wejdź sobie na fb na grupę "Bania w ciąży:USG prenatalne, Genetyczne, Amniopunkcja, Pappa, Terminacja" i wyszukaj w lupce wpisy o niskim poziomie białka.
A jak markety podczas USG były książkowe to Nifty na pewno wyjdzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez MoszKa88 Czas edycji: 2020-11-21 o 12:40 |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Moszka jesteś nieoceniona ❤️
Niesamowita! Ashya myślę że warto by było jednak to sprawdzić i pójść za radą Moszki, zdzidzia na pewno wszystko ok. Ja dziś 15dc xD dziś albo jutro pewnie będzie pozytywny test owu. Rano już było ❤️. Jutro niestety niemożliwe będzie, ale w poniedziałek i wtorek będzie xD obstawiam że owu będzie we wtorek xD |
|
|
|
#4365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będzie dobrze, trzymam mocno kciuki! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
No to kciuki za owocny cykl ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Dzień dobry dzisiaj ![]() My dopiero do domu weszliśmy, od rana w biegu. Powiem Wam, że mnie dalej te podbrzusze ciągnie i pobolewa...a czasami jak siadam to normalnie jakbym miała tam balon i tak się uciskał przy siadaniu (jeśli wiecie o co mi chodzi). Nie wiem kurde co to może być...teraz termin u gin mi wypadałoby na termin @ więc bez sensu się zapisywać. Najważniejsze, że nic nie swędzi, nie piecze i nie leje się brudny śluz. Dlatego na razie mogę być spokojna ![]() A co do tematu naszego wątku...która na dniach testuje ?
|
|
#4366 |
|
Wtajemniczenie
|
Soniuska, dziękuję
Nie chce być odebrana jako "mądralińska", która podważa zdanie lekarza, albo przekonuje na siłę do swoich racji, ale to w jakim stanie jest i będzie lozysko, jest naprawdę istotne, dlatego chciałam zwrócić Ashya_ na to uwagę . No to Kochana bardzo mocne kciuki, żeby w tym cyklu się udało! ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ogólnie dobry lekarz zawsze na wszystko zwraca uwagę dobrze mnie prowadzi, ufam mu wiec myślę że będzie ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I daj znać jak wynik Nifty, chociaż jestem pewna ze będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super że masz dobrego i zaufanego lekarza i na pewno on wie lepiej, ale ja też zgadzam się z Moszka, że tu bardzo liczy się czas wdrożenia acardu. Łożysko, z tego co czytalam, ma dwa główne okresy rozwoju, 8-10 tydzień i 14-18. Zażywanie acardu po 14 tygodniu juz nie pomaga, najlepiej zacząć około 12 tygodnia. Żeby zbadać stan łożyska bardzo polecam badanie PlGF, dość drogie i mało znane ale u mnie już w 12 tc wykrylo problemWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4370 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za info o badaniu, nie słyszałam o nim! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zakorzenienie
|
Moszka dla mnie jesteś skarbnica wiedzy
My dopiero po obiedzie. Od rana ciągle coś Xd A teraz idę do sklepu po chleb, jak wrócę.to troszkę odpocznę bo masakra. |
|
|
|
#4372 |
|
Wtajemniczenie
|
Nika, a to badanie lozyska robiłaś po wynikach pappy? Czy przed już jakieś wskazania były?
Soniuska, ![]() odpoczywaj póki możesz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4373 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja miałam badane PlGF po pierwszym badaniu prenatalnym, po drugim bada się już indeks sFlt-1/PlGF, który jeszcze dokładniej określa stan łożyska i ryzyko stanu przedrzucawkowego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Ja dopiero 10 tc więc, prenatalne i pappa jeszcze przede mną. To co odpisywalam dotyczyło wcześniejszej ciąży . Ale im więcej wiem teraz tym lepiej dla mnie i dzidzi, dlatego każde rady i informacje przyjmuje z otwartymi ramionami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Moszka rodzice zabrali mojego syna na noc, miałam odpocząć a wyszło jak zawsze. Dopiero siadam na dupie, a jeszcze czeka mnie odkurzenie chaty,ale zostawię totalnie na wieczór
i wypakowanie zmywarki i wyprowadzenie psów xD Ale zasiadłam z kawka do YouTube, potem winka poleje xDmaz na 18 idzie na pracowa imprezkę, ale do 22 max posiedzi bo jutro idzie do pracy. |
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
O łał to niezły masz dziś maraton
przy Tobie aż mi głupio, że ze mnie dziś taka leniwa buła, że nawet palcem nie ruszyłam . Udanego wieczoru z winkiem 🥂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
No u mnie prawie peak ale jeszcze nie to xD
|
|
|
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja taka jestem xD
Mój mąż nazywa mnie robotem. Ja nie umiem odpoczywać. Fizjo ma ze mną problem,bo mówi że tak młodej i pospinanej osoby nigdy nie miała xD Swoją drogą chyba przestanę chodzić bo tylko cierpię tam xD a ulga jest może na 2-3 dni dopóki się nie pospinam znów xD |
|
|
|
#4379 |
|
Zakorzenienie
|
Narazie traktuje jako negatywny. Bo zazwyczaj mam testowa ciemniejsza, ale w sumie porównam z jutrzejszym
|
|
|
|
#4380 |
|
Rozeznanie
|
Hej, u mnie dziś spadek formy...
Jestem zmęczona i czuję się jak na okres a to dopiero 20dc...Powiedzcie mi jeszcze, bo tak się zastanawiam... Przy cyklach 25dniowych kiedy może wyjść test? Też w dniu spodziewanej @ czy jednak później? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

a badań miałam z krwi miałam całe mnóstwo, jak sobie liczyłam to wychodziło około 2 kola za moje. Ciekawe, myślałam, że skoro to program to robią jakimś schematem...

️

ostatnio tak miło zareagowałyście, więc i dzisiaj Zuzia chciałaby się z Wami przywitać po środowym USG
260 g małego łobuza
️

jesteśmy z Tobą!

niech Zuzia rośnie duża, silna i zdrowa! 

ogólnie dobry lekarz zawsze na wszystko zwraca uwagę dobrze mnie prowadzi, ufam mu wiec myślę że będzie ok 
przy Tobie aż mi głupio, że ze mnie dziś taka leniwa buła, że nawet palcem nie ruszyłam
.
a to dopiero 20dc...