Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2020-11-23, 14:30   #2161
harmonijca89
Raczkowanie

Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy)

Cytat:
Napisane przez szokson Pokaż wiadomość
Hej Bobas w końcu się dał wyekspediować na świat o 2:20 w nocy, 56cm i prawie 3700! Gdyby doczekała do terminu, miałaby grubo powyżej 4:p
Gratulacje!!! Piekne imie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 14:34   #2162
Misiozaur2702
Zadomowienie

Właśnie miałam pisać że pięknie imię moja babcia jest Marianna

Misiozaur2702 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 15:23   #2163
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
Ja mialam calonocne skurcze co 10 minut, prysznic nie pomogl, chodzenie itp.o 7 pojechalismy na IP na KTG zaraz wszystko ucichlo. Czop mi przy badaniu odpadl i stwierdzili ze mnie zostawia bo cos sie rozkreca no to czekamy, plus jest taki ze jestem ozdrowiencem i wszedzie mam drzwi otwarte
I jak tam u Ciebie Harmonijca? Rozkręca się???Trzymamy kciukasy
Dobrze, że masz coronę za sobą, dzięki temu możesz być spokojniejsza A przypomnij mi proszę, Ty chyba miałaś wykonywany test, prawda?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

[QUOTE=Naomi21;88306472] Jakie wyrzuty sumienia, co Ty opowiadasz! Takie odczucia są normalne, zwłaszcza na tym etapie. Dajmy sobie prawo do gorszych dni, hormony robią swoje. Wypłacz się i zrób dla siebie coś dobrego A że mało się rusza to tak może być, mój przez jeden dzień udawał, że go nie ma, aż go podsłuchiwałam na detektorze, bo się przestraszyłam

Pięknie napisane! Dajmy sobie Dziewczyny prawo do gorszych chwil, momentów, dni, myśli.
Zaryzykuję stwierdzenie, że każda z nas je ma, czasem większe, innym razem mniejsze, jedna częściej, inna rzadziej, ale tworzenie nowego życia i wydanie go na świat to największe przedsięwzięcie i cud zarazem, z jakim ludzkości przychodzi się mierzyć i nie ma w tym nic dziwnego ani tym bardziej złego, że nie jest to dla nas bułka z masłem.
Bądźmy dla siebie dobre! Okazujmy swoje emocje: płaczmy, gdy tego potrzebujemy, krzyczmy, mówmy o tym co czujemy. Nie kiśmy tej burzy hormonów w sobie, bo mamy pełne prawo do tych wszystkich emocji, do okazywania ich i dzielenia się tym ciężarem z innymi. Ważne, że dzięki temu nasi bliscy będą w stanie lepiej i bardziej nam pomóc

Aura - moja mała jest bardzo spokojna i w ciągu dnia, kiedy niemalże non stop jestem w ruchu i ją bujam, kompletnie jej nie czuję, wręcz zapominam, że jestem w zaawansowanej ciąży Tylko gdy siedzę lub leżę, czuję że lokatorka jest Ponadto nasze bąbelki mają już coraz mniej miejsca i nie łatwo im już wykonywać cyrkowe akrobacje
Trzymaj się kochana Głowa do góry! uśmiechnij się! Najważniejsze, że Ty i dziecko jesteście zdrowi Jeszcze chwilę i będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie gdy spojrzysz w oczy swojemu szczęściu i będziesz tulić je w ramionach
Zoe33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 15:50   #2164
harmonijca89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zoe33 Pokaż wiadomość
Dobrze, że masz coronę za sobą, dzięki temu możesz być spokojniejsza A przypomnij mi proszę, Ty chyba miałaś wykonywany test, prawda?[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Pięknie napisane! Dajmy sobie Dziewczyny prawo do gorszych chwil, momentów, dni, myśli.
Zaryzykuję stwierdzenie, że każda z nas je ma, czasem większe, innym razem mniejsze, jedna częściej, inna rzadziej, ale tworzenie nowego życia i wydanie go na świat to największe przedsięwzięcie i cud zarazem, z jakim ludzkości przychodzi się mierzyć i nie ma w tym nic dziwnego ani tym bardziej złego, że nie jest to dla nas bułka z masłem.
Bądźmy dla siebie dobre! Okazujmy swoje emocje: płaczmy, gdy tego potrzebujemy, krzyczmy, mówmy o tym co czujemy. Nie kiśmy tej burzy hormonów w sobie, bo mamy pełne prawo do tych wszystkich emocji, do okazywania ich i dzielenia się tym ciężarem z innymi. Ważne, że dzięki temu nasi bliscy będą w stanie lepiej i bardziej nam pomóc
:
Pieknie to napisalas. Podpisuje sie rekami i nogami.

Mialam wymaz ale ten stwierdzajacy zarazenie i tylko to, po izolacji juz nie robia testow. W szpitalu traktuja mnie jako ozdrowienca i nie wykonuja zadnych badan pod tym katem. Cudowne uczucie.

Akcja sie utrzymuje na stalym poziomie, jakies tam skurcze, ale nic konkretnego, moze w nocy cos ruszy, albo podadza oxy

harmonijca89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 15:56   #2165
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zjadłam trochę pizzy na kolację i potem przez godzinę miałam wrażenie, że nie mam czym oddychać Też już bardzo ciężko mi się je ehh.
Dziewczyny, pisząc o tym wielkim głodzie i pragnieniu miałam na myśli okres tuż po porodzie, gdy laktacja rusza pełną parą, dzieć się przysysa i masz wrażenie, że czas upływa Ci na niczym innym tylko karmieniu...
Teraz ja też już jem niewielkie porcje, po których mam takie wrażenie, jakbym konia z kopytami połknęła Na szczęście moja przemiana materii wciąż działa bez zarzutu, wiec uczucie dyskomfortu nie trwa długo
Stary 2020-11-23, 15:57   #2166
Misiozaur2702
Zadomowienie

Ja też za dużo na raz nie mieszczę ale mam ostanio apetyt nie wiem czy to pogoda czy ciąża czy jedno o drugie ale ciężko się opanować Szczególnie jak kuszą słodycze

Stary 2020-11-23, 16:32   #2167
Zoe33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harmonijca89 Pokaż wiadomość
Pieknie to napisalas. Podpisuje sie rekami i nogami.

Mialam wymaz ale ten stwierdzajacy zarazenie i tylko to, po izolacji juz nie robia testow. W szpitalu traktuja mnie jako ozdrowienca i nie wykonuja zadnych badan pod tym katem. Cudowne uczucie.

Akcja sie utrzymuje na stalym poziomie, jakies tam skurcze, ale nic konkretnego, moze w nocy cos ruszy, albo podadza oxy
Dzięki Harmonijca
My kobiety niestety zbyt rzadko dajemy sobie samym przyzwolenie na targające nami emocje i okazywanie ich. To smutne i zarazem bardzo niezdrowe bo obciążeń życiowych nam nie brakuje

Tak, ten wymaz stwierdzający samo zakażenie miałam na myśli. Ja też przeszłam coronę, ale wiem to tylko dzięki utracie węchu i smaku. Mogę być już spokojniejsza pod kątem zbliżającej się wizyty w szpitalu, ale papieru żadnego nie mam, wiec personel o tym nie będzie wiedział.

Trzymam cały czas kciuki, żeby jednak rozkręcało się naturalnie &&& bo to dużo fajniejszy poród niż z oksytocyną

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Misiozaur2702 Pokaż wiadomość
Ja też za dużo na raz nie mieszczę ale mam ostanio apetyt nie wiem czy to pogoda czy ciąża czy jedno o drugie ale ciężko się opanować Szczególnie jak kuszą słodycze
Mnie też słodkie wchodzi idealnie, jak zawsze z resztą i muszę się ograniczać ale tak poza tym szczerze mówiąc, nie mam jakoś szczególnie apetytu. Czasem nawet martwię sie trochę, że może jem za mało, bo nie więcej niż zwykle... ale mała rośnie, przybiera nawet trochę ponad normę - dr zadowolona, mówi że stwarzam jej dobre warunki, wiec chyba nie ma co się tym martwić. Bardziej obawiam się, żeby nie była zbyt duża w momencie porodu
Jutro przekonamy się ile tłuszczyku nabrała
Stary 2020-11-23, 17:38   #2168
myszka_11
Zadomowienie

Pisałam na fb ale napisze też tu ️ Ja już po wizycie Malutka przykoksila i waży około 2600 gram, nosek zdecydowanie ma po mnie 🤪 14.12 mam się zgłosić do szpitala i 15.12 cięcie ️ I jeszcze jedna wizyta 7.12 z ktg żeby zobaczyć czy nic się nie dzieje wcześniej I mam jeszcze pojedyncze badania do zrobienia, krzepliwość i cała resztę robią już w szpitalu Szyjka powolutku się skraca, ale na tym etapie to normalne

myszka_11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 17:58   #2169
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość
Pisałam na fb ale napisze też tu ️ Ja już po wizycie Malutka przykoksila i waży około 2600 gram, nosek zdecydowanie ma po mnie 🤪 14.12 mam się zgłosić do szpitala i 15.12 cięcie ️ I jeszcze jedna wizyta 7.12 z ktg żeby zobaczyć czy nic się nie dzieje wcześniej I mam jeszcze pojedyncze badania do zrobienia, krzepliwość i cała resztę robią już w szpitalu Szyjka powolutku się skraca, ale na tym etapie to normalne

Super

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 18:26   #2170
_Aura_
Raczkowanie

[QUOTE=Zoe33;88309333]I jak tam u Ciebie Harmonijca? Rozkręca się???Trzymamy kciukasy
Dobrze, że masz coronę za sobą, dzięki temu możesz być spokojniejsza A przypomnij mi proszę, Ty chyba miałaś wykonywany test, prawda?

Cytat:
Napisane przez Naomi21 Pokaż wiadomość
Jakie wyrzuty sumienia, co Ty opowiadasz! Takie odczucia są normalne, zwłaszcza na tym etapie. Dajmy sobie prawo do gorszych dni, hormony robią swoje. Wypłacz się i zrób dla siebie coś dobrego A że mało się rusza to tak może być, mój przez jeden dzień udawał, że go nie ma, aż go podsłuchiwałam na detektorze, bo się przestraszyłam

Aura - moja mała jest bardzo spokojna i w ciągu dnia, kiedy niemalże non stop jestem w ruchu i ją bujam, kompletnie jej nie czuję, wręcz zapominam, że jestem w zaawansowanej ciąży Tylko gdy siedzę lub leżę, czuję że lokatorka jest Ponadto nasze bąbelki mają już coraz mniej miejsca i nie łatwo im już wykonywać cyrkowe akrobacje
Trzymaj się kochana Głowa do góry! uśmiechnij się! Najważniejsze, że Ty i dziecko jesteście zdrowi Jeszcze chwilę i będziesz najszczęśliwszą kobietą na świecie gdy spojrzysz w oczy swojemu szczęściu i będziesz tulić je w ramionach
Dzięki za miłe słowa. Dziś jest trochę lepiej. Niedziele zawsze były dla mnie ciężkie 🤷☠♀️ nie wiem dlaczego ale zawsze tak było.
Do terminu 10dnj a ja czuję parcie ,że musi to być wcześniej jak później.
Zastanawia mnie jedna rzecz. Niby brzuch wizualnie się nie opuścił ale czuhe taki ucisk w okolicy pęcherza . Ten ucisk czuję również w okolicy odbytu. Czasami tak niefortunnie się uloze , że ból promieniuje na krzyż i aż ciężko oddech wziąć z bólu . Czy któraś ma podobnie ? To nie są skurcze , prawda? To jest umiejscowiony tylko w jednym miejscu..taki tępy ból

_Aura_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 18:51   #2171
ikiki
Raczkowanie

[QUOTE=_Aura_;88309806]
Cytat:

Dzięki za miłe słowa. Dziś jest trochę lepiej. Niedziele zawsze były dla mnie ciężkie nie wiem dlaczego ale zawsze tak było.
Zastanawia mnie jedna rzecz. Niby brzuch wizualnie się nie opuścił ale czuhe taki ucisk w okolicy pęcherza . Ten ucisk czuję również w okolicy odbytu. Czasami tak niefortunnie się uloze , że ból promieniuje na krzyż i aż ciężko oddech wziąć z bólu . Czy któraś ma podobnie ? To nie są skurcze , prawda? To jest umiejscowiony tylko w jednym miejscu..taki tępy ból

Ja mialam podobnie przez ostatnie dni. Brzuch dalej wysoko a ucisk w podbrzuszu miałam ogromny i ten ból przy staniu i siedzeniu był nie do wytrzymania. U mnie to był jednostajny ból a nie skurcze (nie mijało). Myslalam ze Młodziak się wstawia w kanał rodny a dzisiaj przeszło mi zupełnie.. Nie wiem co to było ale miałam straszny nacisk na wszystko na dole

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ikiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-23, 18:53   #2172
tanizaki
Wtajemniczenie

[QUOTE=_Aura_;88309806]
Cytat:

Dzięki za miłe słowa. Dziś jest trochę lepiej. Niedziele zawsze były dla mnie ciężkie nie wiem dlaczego ale zawsze tak było.

Też mam takie bóle. Same przechodzą. To dziecko po prostu naciska.

INSTAGRAM
tanizaki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 07:22   #2173
RulaBee
Raczkowanie

Dzień dobry
Dzisiaj byłam na badaniach. W czwartek szykuje się na wizytę jak dotrwam 🤭 od północy do 6 rano nieregularne skurcze, dość odczuwalne. Teraz się wyciszyło. Nastawiam się psychicznie, że niebawem się spotkam z moją Kruszyną. Dzisiaj 38 tydzień.

RulaBee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 07:47   #2174
Misiozaur2702
Zadomowienie

Dzień dobry kciuki za wizytę u mnie bez zmian nic nie zapowiada porodu

Stary 2020-11-24, 07:49   #2175
gilmoregirl92
Wtajemniczenie

Hej, mi wczoraj starsza zepsuła telefon, więc muszę sobie szybko kupić nowy, idealny moment 🤪 Odwiozę Natalkę do żłobka i jadę na poszukiwania, mam niedaleko Media Expert nie w galerii handlowej. Trzeba ogarnąć temat żeby móc zdjęcia noworodkowi robić co nie

Co do skurczy to mnie naprawdę męczą, a nic z tego nie wynika ehh.

Czekamy na Natalkę (TP 29.08.2018) <3
gilmoregirl92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 08:14   #2176
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gilmoregirl92 Pokaż wiadomość
Hej, mi wczoraj starsza zepsuła telefon, więc muszę sobie szybko kupić nowy, idealny moment Odwiozę Natalkę do żłobka i jadę na poszukiwania, mam niedaleko Media Expert nie w galerii handlowej. Trzeba ogarnąć temat żeby móc zdjęcia noworodkowi robić co nie

Co do skurczy to mnie naprawdę męczą, a nic z tego nie wynika ehh.

Kurczaki. Bardzo słaby moment na zepsucie telefonu. Ja nie lubię tak potem na szybko kupować takich sprzętów. No ale co masz zrobic.

INSTAGRAM
Stary 2020-11-24, 08:20   #2177
_Aura_
Raczkowanie

Dzień dobry.
Ciężka noc za mną i to albo dziecko tak uciskalo albo miałam skurcze. Nie potrafię tego odróżnić.
Jestem w 38+5 tc i zaczynam się poważnie stresować. Nie potrafię nad tym zapanować.
Wybieram się właśnie do apteki i zamierzam kupić olej z wiesiołka. Czy przyjmujecie ?? Jaki najlepiej kupić w kapsułkach czy płynie ??

_Aura_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 08:26   #2178
fruczakk
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Aura_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Ciężka noc za mną i to albo dziecko tak uciskalo albo miałam skurcze. Nie potrafię tego odróżnić.
Jestem w 38+5 tc i zaczynam się poważnie stresować. Nie potrafię nad tym zapanować.
Wybieram się właśnie do apteki i zamierzam kupić olej z wiesiołka. Czy przyjmujecie ?? Jaki najlepiej kupić w kapsułkach czy płynie ??

Przyjmuję w kapsulkach, są najwygodniejsze.

Dziś mam wizytę, mała albo się obróciła (już nie jestem taka pewna ) albo prawdopodobnie dostanę skierowanie na CC. Stresuję się .

fruczakk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 08:37   #2179
manuilla
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fruczakk Pokaż wiadomość
Przyjmuję w kapsulkach, są najwygodniejsze.

Dziś mam wizytę, mała albo się obróciła (już nie jestem taka pewna ) albo prawdopodobnie dostanę skierowanie na CC. Stresuję się .

Ja tez dzisiaj wizyta. Mały stresik jest

manuilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 08:41   #2180
pink_rabbit22
Zakorzenienie

Kciuki za wizyty
U mnie dziś 36+0

pink_rabbit22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 09:02   #2181
tanizaki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Aura_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

Najlepiej w płynie ale jest obrzydliwy więc najwygodniej w kapsułkach. W kapsułka spoko sa te z firmy Oeparol.
Ja też się stresuje. Nie mogę zasnąć. Dzisiaj do 1 w nocy sie przewracałam z boku na bok. Masakra.

INSTAGRAM
Stary 2020-11-24, 09:08   #2182
papaPapaya
Zakorzenienie

Dzien dobry!
Nie odzywałam się w weekend, bo mialam baaardzo intensywny czas. Jak co tydzień z reszta. Jak mój starszak nie idzie do przedszkola to tylko mama dla niego istnieje. Staram się mu poświęcać 100% uwagi poki jeszcze moge
Wiec jak wieczorami padam, to nie mam nawet czasu i sił na internet.
Wczoraj dowiedzialam się że mogę wyprawić urodziny syna na sali zabaw w ten weekend, więc wczoraj tez mialam szalony dzien. Musialam zorganizować zaproszenia, gadżety urodzinowe i tort. Dzisiaj jadę kupic przekąski dla dzieci, a w piątek upiekę ciasta dla rodziców. Cieszę się że się teraz udało, bo serce mi pękało jak sobie myslalam ze bede musiala przełożyć jego urodziny na wiosnę. Zwłaszcza, że on od kilku miesięcy się pyta kiedy będą w koncu jego urodziny
Także mam jeden jedyny cel poki co:
NIE URODZIĆ DO SOBOTY

Dzisiaj mam 36+1, cieszę się z każdego dnia w dwupaku. W takim sensie, że dla malutkiej to jest najzdrowsze. Ja sama cierpię i podobnie jak wy jem malutkie porcje bo już po nich nie mam miejsca nawet na głębszy oddech, a o zgadze nie wspomnę.
Tak jak wy co chwile chodze siku. Chociaż w ten weekend zaczelam być tak spragniona ze non stop pije wode, więc teraz sama sobie funduje pełny pęcherz. Też macie teraz takie never ending pragnienie?
Czasami, jak wieczorem poloze się do łóżka, to z tego zmęczenia tak fatalnie się czuje, że mam wrazenie ze zaraz urodzę. Ale potem budze się rano i jest okej
Cytat:
Napisane przez RulaBee Pokaż wiadomość
Czy Wy też tak macie? Moja wczoraj robiła istny armageddon w brzuchu. Tak się odpychała nogami od dna macicy w stronę kanału rodnego, że okropnie bolało jakby ktoś mi grubą szpilkę w pochwę wbijał. Aż łzy leciały mi z oczu. TŻ nie wiedział, czy ma się kłaść, czy mamy jechać na IP. Dopiero jak chwilę posiedziałam to się uspokoiła. Miałam wrażenie, że zaraz mi wody odejdą od tego wiercenia. Później byłam taka zmęczona, że padłam. Nie dałam rady wstać rano, żeby jechać na badania.
Wy też macie takie uczucie ciągłego zmęczenie, pomimo że nic nie robicie?
Coś czuję, że zacznie nie niebawem.

Mialam tak dwa razy. Taki armagedon, to było straszne, myslalam ze mała mi wyjdzie pępkiem albo gardłem. Potem czulam nogi po drugiej stronie brzucha, więc po prostu obracała się na drugi boczek. Mam nadzieję że już nie będzie miała takich głupich pomysłów, bo to baaardzo bolalo.
Cytat:
Hej Bobas w końcu się dał wyekspediować na świat o 2:20 w nocy, 56cm i prawie 3700! Gdyby doczekała do terminu, miałaby grubo powyżej 4:p
Gratulacje!!!
Cytat:
Dziękuję wszystkim Czujemy się obie dobrze, młoda śpioch i muszę ją budzić na karmienie no ale ma prawo być zmęczona, trwało to i trwało. Tak skrótowo - skurcze nie chciały same ruszyć, dostałam oxy, potem następne a tu główka dalej wysoko, rozwarcie jakoś stanęło na 6cm i placek. Dostałam wtedy znieczulenie i to było cudowne:p ale niestety po 2h przestało działać, za to rozwarcie było już prawie, prawie i ostatnia faza była już na żywca. Młoda urodziła się w kilku skurczach-kilerach, skończyło się tylko na lekkim otarciu jednej wargi więc yay Imie- Marianna. Aha - w szpitalu aktualnie bardzo spokojnie, małe obłożenie.
Ale ładny, lekki i przyjemny porod - tak wynika z opisu gratulacje jeszcze raz
Cytat:
Napisane przez myszka_11 Pokaż wiadomość

Super zazdroszcze tego ze znasz konkretną datę cc, sama chcialabym wiedzieć do kiedy musze zaciskać nogi

13.12.2016 Julian
papaPapaya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 09:38   #2183
NecroKitty
Wtajemniczenie

Kciuki za wizyty

U mnie 38+6, skurcze męczą i nic... Mam już serdecznie dość Córka chodzi za mną cały dzień i pyta kiedy dzidziuś się urodzi

Wysłane z mojego MI 8 Lite przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-11-24, 09:49   #2184
Moonia91
Raczkowanie

Dot.: Mamy grudniowe część III (wątek porodowy) <3

Cytat:
Dzień dobry kciuki za wizytę u mnie bez zmian nic nie zapowiada porodu

U mnie też nic nie zapowiada, a do terminu 10 dni...

Kciuki dziewczyny za wizyty
Moonia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2020-11-24, 09:54   #2185
Misiozaur2702
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moonia91 Pokaż wiadomość
U mnie też nic nie zapowiada, a do terminu 10 dni...

Kciuki dziewczyny za wizyty
Ja mam 16 dni druga ciąża liczyłam że będzie lepiej jak w 1 ale chyba nieee ...

Stary 2020-11-24, 09:56   #2186
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 16 dni druga ciąża liczyłam że będzie lepiej jak w 1 ale chyba nieee ...

Każdy dzień w brzuchu jest na wagę złota, co wam się tak spieszy? pomęczymy się jeszcze max miesiąc i potem już będzie spokoj

13.12.2016 Julian
Stary 2020-11-24, 10:01   #2187
NecroKitty
Wtajemniczenie

U mnie został tydzień i szpital. Z cukrzycą nie sądzę żeby trzymali mnie po terminie

Stary 2020-11-24, 10:01   #2188
Misiozaur2702
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Każdy dzień w brzuchu jest na wagę złota, co wam się tak spieszy? pomęczymy się jeszcze max miesiąc i potem już będzie spokoj

Urodziła córeczkę po terminie i ważyła 4600 nie chcę powtórki

Stary 2020-11-24, 10:14   #2189
papaPapaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
U mnie został tydzień i szpital. Z cukrzycą nie sądzę żeby trzymali mnie po terminie

Cytat:
Urodziła córeczkę po terminie i ważyła 4600 nie chcę powtórki

Ale jeszcze macie czas przeciez
Po terminie juz bedziecie mogly narzekać

13.12.2016 Julian
Stary 2020-11-24, 11:04   #2190
ikiki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papaPapaya Pokaż wiadomość
Ale jeszcze macie czas przeciez
Po terminie juz bedziecie mogly narzekać

Tak to już jest. Cześć z nas chce jeszcze donosić, cześć chce już urodzić. Doskonale rozumiem te, którym się spieszy. Mój Młodziak wg usg jest tydzień starszy i już donoszony. Jest już spory i w terminie może być... niezłym klockiem.
Wolałabym skoro jest zdrowy i duży już go urodzić. Zwłaszcza, ze każda najdrobniejsza czynność to już wyczyn dla mnie, a są jeszcze kłopoty zdrowotne, o których nawet wstydzę się tu pisać (pewnie cześć z Was doświadcza), którymi będę mogła się zająć dopiero po urodzeniu.

Każda sytuacja inna Każdy inaczej przeżywa ciąże i dobrze, bo każda jest wyjątkowa

ikiki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości