|
|
#4471 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Justysia nie martw się na zapas, lekarz woli pilnowac sytua ji i to dobrze, szkoda ze jeszcze tej krzywej nie miałaś, ale to jest do opanowania jeśli będzie problem z cukrem, pamiętaj ze lepiej w ta stronę niż odwrotnie, moja znajoma ma 32 tydz ciąży
i dziecko od 30 tyg praktycznie nie rośnie, waży 1430 g, przepływy coraz słabsze, dostała heparynę i jak to pomoże i dziecko przybierze to ciągną ta ciąże jak najdłużej a jak nie to będą musieli wcześniej rozwiązać Nie rozumiem tylko słów lekarza ze aspiruje do wcześniejszego wyjścia, może mu chodziło o to ze często ciąże z dużymi dziećmi są rozwiązywane trochę wcześniej, bo dzieci maja 4 kg i dalej rosną, ale to jest tydzień, dwa przed terminem, wiec nie ma powodów do obaw, ale mógł wyjaśnić a nie tak rzucił i zostawił Was z tym info, a Wy się teraz niepotrzebnie martwicie |
|
|
|
#4472 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może się gość zmobilizuje jak usłyszał że poszukasz sobie innego do ogarnięcia tego chociaż mój to by się akurat ucieszył i pewnie w 3s po takim tekście dzwonił po fachowcach, tak kocha remonty 🤦🏻☠♀️![]() No co do ciężaru to ja się łudzę że może jednak się lekarz trochę pomylił bo to USG tak szybko robił... No ale gdyby jednak dobrze sprawdził to nie ukrywam że trochę czuć różnicę 2tyg temu a teraz ![]() Ten lekarz w ogóle jakoś nam średnio spasował, taki trochę hmmm beznamiętny i ten jego angielski 🤦🏻☠♀️ no ale wszystkie opinie na jego temat to ochy achy, w pracy jak usłyszeli że chodzimy do jego gabinetu to że jak w ogóle udało nam się tam dostać, no i jak trzeba było do specjalisty to podobno trafiałam do najlepszych (jak nie główny genetyk w szpitalu wojewódzkim to ordynator ginekologi w szpitalu gdzie mam rodzic). No ale jakoś ciężko zaufać komuś kto wpada z zewnątrz do gabinetu w sandałach i skarpetkach w środku grudnia 🤦🏻☠♀️ ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:21 ---------- Cytat:
![]() Jesuuu ludzie mam wrażenie my myślą co mówią, tak jakby chcieli dobrze a wyszło jak zwykle 🤦🏻☠♀️ A jeszcze przed wizytą obstawialiśmy z TŻ ile mała waży. Ja mówiłam 1200g, TŻ powiedział 1500g no i wykrakał... Ewidentnie Mia za bardzo słucha ojca 🤦🏻☠♀️ no mam nadzieję że te badania coś wyjaśnią i Koksik trochę się uspokoi, jest jeszcze opcja że wdała się w rodzinę TŻ od strony ojca i jak prababcia będzie w przyszłości wysoka dziewczyna (kobieta miała 190cm ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- Cytat:
O kurde to faktycznie z dwojga złego to lepiej tak... Ehhh dużo zdrówka dla koleżanki i maluszka ![]() ![]() Tzn wiesz tu wchodzi bariera językowa z tego co ja go zrozumiałam to Koksik jak będzie tak dalej rósł to może wcześniej wyskoczyć ale też niekoniecznie, no też niby uspokajał że jest z nią wszystko ok i trzeba wyjaśnić co się stało że tyle nagle przybrała i on ogólnie chyba obstawia zbyt dużo wit D, ujął to jakoś w stylu że Mała wciąga witaminy jak odkurzacz... W ogóle to ja Was dziewczyny muszę sporo nadrobić, ostatnio miałam tak parszywy humor że co się zbierałam i pisałam to kasowałam bo jeczybuła masakryczna 🤦🏻☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4473 |
|
Rozeznanie
|
A wg usg który percentyl wychodził? Bo dzieci teraz tak nierówno już rosną, nie jak na początku, Borys był cały czas bardzo grubiutki, genetyk mi powoedzial ze lepiej w ta stronę, a teraz w normie, pośrodku
23.12 mam usg 30 tygodnia u gwnetyka, czy ktoras z Was tez ma przed nowym rokiem? Justysia po to jesteśmy żeby pomarudzic sobie czasem tez
|
|
|
|
#4474 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kurcze ten 30tydzień to już brzmi tak trochę przerażająco ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4475 |
|
pani.dietetyk
|
Roma - super, że z Borysem wszystko ok
I że rośnie poprawnie. Oby żadnej infekcji u Ciebie nie było!Również uważam, że ta szkoła rodzenia to jakiś żart. Jeszcze Ty nie jesteś w "ciemię bita", ale jak jest jakaś nieświadoma kobietka, która to bierze wszystko na poważnie a potem będzie jeszcze kombo cesarka + karmienie od razu MM - przecież to tak "depresjogenne", że przykre strasznie.... Persefonia - kciuki za wyniki krzywej i dobre wizyty!! Bazille - ekstra, że z córeczką ok i że leki dobrze działają ) Pan_smith - Motywacja z zawołaniem fachowca podziałała mobilizująco na Starego? Oby tak, do marca już zdecydowanie bliżej niż dalej! Justysia - kciuki, żeby wszystko było ok i nie było żadnej cukrzycy Jak można szukać "szczęścia w nieszczęściu" no to tylko pozazdrościć, że udało się trafić na tak dobrego i polecanego lekarza - na pewno jesteście w dobrych rękach. Prababcia 1.90 brzmi dla mnie strasznie paradoksalnie, wow, wysoka rodzinka!!U mnie niestety też dość "ciekawy" weekend, bo suma summarum przez ten ból "jajnika" o którym Wam pisałam na początku tygodnia trafiłam do szpitala - caly tydzień było tak raz lepiej, raz gorzej, ale w piątek popołudniu miałam taki ból, że nie mogłam się ruszać. Byłam w szpitalu, w którym będę rodzić i po raz pierwszy tutaj poczułam się na prawdę super zaopiekowana, zbadali mnie od stóp doo głów, USG normalne, dopochwowe - w końcu też została mi zmierzona szyjka (bo tu się nie mierzy jak jest wszystko ok ), nerki, pęcherz itd.No i teraz paradoks, bo Ginekolog mówi, że wszystko jest tak idealnie, że nie mogłoby być lepiej - nawet się skonsultowała z innym lekarzem, bo aż niemożliwe że odczuwam taki ból jak wszystko jest tak dobrze. Już się czułam jak idiotka, bo na prawdę ból nie do wytrzymania a ona mi mówi, że wszystko pięknie. Suma summarum wyszły mi dość mocno podwyższone leukocyty (stan zapalny) i zostawili mnie w szpitalu. Niemniej dzień później - jak były wysokie, tak spadły do normy i wyslali mnie do domu. Napier**** dalej i nikt nie wie dlaczego A jeszcze tak na zasadzie różnic, to po 22 byłam straaaasznie głodna i jak coś lekko odpowiedzialam na pytanie "czemu mam taka mine" to powiedzialam ze glodna jestem i wręcz opiernicz dostalam, ze czemu nic nie mowie - dostalam kanapeczki, ser, szynke, serek wiejski, full warzyw. Wcześniej tego nie znałam xD
Dietetyk kliniczny Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2020-12-13 o 11:24 |
|
|
|
#4476 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to bed, ie 29 tc według om a według usg 28 Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale super że w końcu tak Cię przebadali i okazało się że jednak wszystko jest ok pewnie teraz spokojniejsza jesteś mimo wszystko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
@Justysia2203 - brudne sprawy za nami, ale dalej nie mam frontów, przedpokój dalej u tapicera, trzeba domówić i przykleić lustra do ścian... I przez to, że wszystko ma być "zaraz" mamy taki wieczny stan przejściowy (tu skrzyneczka ze śrubkami, tu kartonik z żarówkami, tam wiertara...). Szału dostaje jak je widzę
@Roma1987 - ja mam wizytę 27.12 prosto spod choinki, to będzie 29/30 tydz. Muszę tylko pamiętać, żeby zrobić w pn/wt morfologię bo potem się nie wyrobię 😁
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja po śniadaniu poszłam na spacer z TŻ i mimo że trasa była na 2h, to nam zajęła 3... normalnie by pewnie z 1,5 wyszło. Niby nie wydaje mi się, że wolno chodzę, ale jak widać różnica jest i to znaczna, a pod koniec to już tylko siłą woli się toczyłam. Ledwo wyszłam z auta.
Ja na prenatalne umówiłam się dopiero 12.01. wcześniej lekarka ma przerwę świąteczną, więc pójdę na sam koniec widełek czasowych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4481 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki żeby TŻ się zmobilizował i dokończył ten remont. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
nie no to już taki etap że chyba jednak zwalniamy, przynajmniej ja no i obowiązkowo u mnie na trasie musi być jakieś siedzonko...W ogóle wczoraj szukałam info czy są jakieś wytyczne aktywności fizycznej dla kobiet w ciąży w 7miesiacu, zalecana ilość kroczków czy coś takiego. Ogólnie nic konkretnego nie znalazłam ale przeczytałam hit roku... Ja nie wiem kto te artykuły pisze 🤦🏻 ♀️ Mianowicie w artykule było napisane że najlepsze są spacery, żeby brać ze sobą telefon dla własnego bezpieczeństwa bo czasem może nam się zrobić słabo no i obowiązkowo butelkę wody bo trzeba się nawadniać (powinni od razu przy tym dopisać żeby było to ustronne miejsce lub obecność toalety w bliskiej okolicy ) no i teraz hit, na spacerku gdyby nam się zrobiło słabo to od razu trzeba się położyć i unieść nogi do góry... 🤦🏻 ♀️![]() Ja już widzę siebie oczyma wyobraźni jak kładę się gdzieś na ławce i nogi do góry albo gdzieś przy drzewie 🤦🏻 ♀️![]() Ogólnie w warunkach domowych zalecenie spoko ale na spacerku albo w centrum handlowym? Chciałabym kiedyś zobaczyć autorkę tego artykułu jak tak robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-13 o 20:04 |
||
|
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
O kurka, chyba coś pokręciłam, muszę to sprawdzić
(moja doktorka awaryjnie przyjmuje w so/nd, ale faktyko to coś nieprawdopodobnie brzmi, żebym na standardową planową wizytę miała stawiać się "w awaryjnych terminach")
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Justysia, nie no chwilę w połowie usiedliśmy, ja na krótszych trasach muszę przysiąść ze 2, 3 razy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja już na glukozie, póki co jest miło, pielęgniarka zaprowadziła mnie do specjalnej sali wypoczynkowej po wypiciu glukozy i nie ukrywam lekko zgłupiałam jak zapytała mnie czy wolę smak glukozy pomarańczowy, cytrynowy czy Coca-Cola Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czas szybko leci, więc za chwilę wrócisz do domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:56 ---------- Ja już po pobraniu krwi, tsh, glukoza i magnez i jutro wielkie wyniki ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
intrygowała mnie ta cola ale jakoś się nie odważyłam fajnie że to schłodzone było bo nie było aż tak czuć tej słodyczy. Trzymam kciuki za Twoje wyniki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też byłam rano na badaniach, oby teraz żelazo i mocz wyszły ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
Jestem też ma grupie marcowe mamy na fb i właśnie przeczytałam że tam już jedną urodziła 25 tc
nic mnie tak nie przeraża jak przedwczesny poród Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak Mia wystraszyła kobietę która obok mnie siedzi ![]() trzymałam w rękach telefon, a ręce na brzuchu, Mała tak kopnęła że aż mi telefon wypadł z rąk kobieta w 24tyg pyta czy to boli i że nie spodziewała się że dzieci aż tak kopią Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
Nieźle, mój Piotrek aż tak nie kopie, może jeszcze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4492 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No trochę to przerażające ale cieszmy się że żyjemy w czasach gdzie jednak takie dzieciaczki mają naprawdę dobrą opiekę i duże szanse na normalne życie ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
🤪🤫🤣 bo potem tylko się człowiek martwi. A ty w którym tc jesteś?Cytat:
Zaczynam mieć problemy z zasypianiem wczoraj godzinę leżałam, jak zasnęłam to się znów obudziłam, byłam głodna więc o północy poszłam do lodówki na małe co nie co i z powrotem do łóżka, a potem ten sen...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2020-12-14 o 10:03 |
||
|
|
|
#4496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale z drugiej strony człowiek jakiś spokojniejszy był według OM jestem 27+2 ale Maja jest młodsza o 10 dni bo niby data porodu to 13 marzec ale od początku według usg data wychodzi średnio na 21-23 marca. Ale lekarz wogole nie bierze tego pod uwagę ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4497 | |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Witam się w kolejnym tygodniu. Zaraz będzie 30 widmo porodu coraz bliżej. Aż wczoraj zaczęłam robić listę co zamówić- typu jakas wygodniejsza kosmetyczka, podpaski i podkłady itp. Zaczyna się etap paniki chociaż powinnam zacząć od wywalenia rzeczy (nawet nie to ze zbędne tylko z obecnego pokoju zeby zrobić miejsce na nowe... mam już tego dość ale jeszcze 3 miesiącePaniSmith ja też nienawidzę niedokończonych remontów. Najgorzej jak trzeba na coś czekać a to się przeciąga... Persefonia a wy kiedy zamieniacie mieszkania? Czy to już a ja przegapiłam ![]() Ja się z mężem jeszcze nie kłócę ale zaczynamy wykończenie w domu a jednocześnie jest sajgon w pracy wiec pewnie zrobi się nerwowo. Plus oczywiście moje hormony. Oby do swiat ![]() A co do spacerów to juz od dłuższe czasu mam wrażenie że chodzę jak gejsza. Male kroczki i powoli. Denerwujące to jest strasznie Cytat:
na którą masz godzinę?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4498 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc że tak powiem to będzie wyścig z czasem ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4500 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja jestem kierowcą niedzielnym. Maz na delegacji wiec dzis sama odwoziłam malego do żłobka. Jakims cudem zaparkowałam, ale na 1,5 miejsca ale myślę luz. Reszta miejsc się zwalniała to nie będę przestawiać bo pol godziny na to stracę z moimi umiejętnościami poza tym mam duży brzuch to potrzebuje miejsca zeby wysiąść. Wracam na parking a tam tetris i kolejka do wjazdu Cytat:
Jeśli tak to bedzie fajnie tylko musisz mieć dobry fotel i wskaźnik zeby wygodnie dyrygować rozkładaniem rzeczy ![]() My się przeprowadzamy mysle ze realnie koniec marca... będzie bosko. Mam nadzieję że jak najwięcej uda się załatwić przed porodem najlepiej z przenoszeniem chociaż niektórych rzeczy. Także oby nasze dzieci się nie spieszyły z wyjściem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

może się gość zmobilizuje jak usłyszał że poszukasz sobie innego do ogarnięcia tego
chociaż mój to by się akurat ucieszył i pewnie w 3s po takim tekście dzwonił po fachowcach, tak kocha remonty 🤦🏻☠♀️

)
), nerki, pęcherz itd.
to bed, ie 29 tc według om a według usg 28
pewnie teraz spokojniejsza jesteś mimo wszystko? 

nie no to już taki etap że chyba jednak zwalniamy, przynajmniej ja
no i obowiązkowo u mnie na trasie musi być jakieś siedzonko...
♀️ Mianowicie w artykule było napisane że najlepsze są spacery, żeby brać ze sobą telefon dla własnego bezpieczeństwa bo czasem może nam się zrobić słabo no i obowiązkowo butelkę wody bo trzeba się nawadniać (powinni od razu przy tym dopisać żeby było to ustronne miejsce lub obecność toalety w bliskiej okolicy

też byłam rano na badaniach, oby teraz żelazo i mocz wyszły ok
nic mnie tak nie przeraża jak przedwczesny poród
🤪🤫🤣
wczoraj godzinę leżałam, jak zasnęłam to się znów obudziłam, byłam głodna więc o północy poszłam do lodówki na małe co nie co i z powrotem do łóżka, a potem ten sen...

) bo potem tylko się człowiek martwi. A ty w którym tc jesteś?Ja miałam dzisiaj sen, który zakończył się nagłą pobudką i przyspieszonym biciem serca i zaraz poczułam jaką buba zrobiła sobie imprezę. Teraz się zastanawiam co było pierwsze: sen i moje przyspieszone tętno wpłynęło na jej zachowanie czy odwrotnie? 
widmo porodu coraz bliżej. Aż wczoraj zaczęłam robić listę co zamówić- typu jakas wygodniejsza kosmetyczka, podpaski i podkłady itp. Zaczyna się etap paniki
więc że tak powiem to będzie wyścig z czasem