|
|
#4591 | ||||
|
pani.dietetyk
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
Cytat:
![]() Z tym żelazem to dziwna sprawa. Twoj lekarz wie, że jetseś wegetarianką? I dziwne, że bez tej ferrytyny, w końcu to jest parametr decyzyjny.... Cytat:
Cytat:
Dawka powinna zależeć od badań, wiadomo, ale jeżeli wcześniej nie brałaś i nie przebywałaś mocno dużo na słońcu w tym roku (z odsłoniętą większością ciała) no to bym się BARDZO zdziwiła, gdyby taka dawka nie byla ok, szczególnie ze zalecona przez lekarza. Co innego, jak dziewczynie wyszedł wynik ponad norme - no to juz co innego. Oczywiscie u kazdego dojscie do satysfakcjonującego poziomu dochodzi w innym czasie, zalezy od stylu zycia, wchlaniania, stanu jelit. Mialam podopiecznych, którzy brali 10 000 IU dziennie (glownie kobiety uprawiajace sport z wynikiem <30) i mialam takich, którzy brali 1000, tylko zeby utrzymać poziom. Na swoim przykladzie - bralam przez ponad rok 5000 dziennie, zeby dojsc do satysfakcjonujacego poziomu, teraz biorę 1000 jednostek raz na dwa dni. Wszystko zalezy od badań. Jak tak nas czytam, to jak babcie a nie kobiety w sile wieku, haha (oczywiscie zartuje, mam nadzieje ze nikt tego porownania nie wezmie na powaznie ). Ciekawe to jest, jak w ciazy fizjologia kobiety potrafi sie zmienic i cos co jest latwe nagle takie nie jest.U mnie to samo, caly czas ten "jajnik" mnie boli i ledwo chodzę. Moja była szefowa, jak zaczęłam u niej pracować była w ciąży z piątym dzieckiem, prowadziła swoją klinikę medycyny etstetycznej (pracowala do porodu), do tego pracowała chyba 1 czy 2 dni w tygodniu w niemieckim szpitalu (miejscowosc przy granicy), dojezdzala 300 km na podyplomówke raz w miesiacu i miala skrajnie niewspierającego męża. Juz wtedy myslalam, ze to niemozliwe ale jak sama jestem w ciazy wydaje mi sie, ze ona była po prostu istotą nadludzką. ![]() :brzyda l:
|
|
#4592 |
|
Zadomowienie
|
Jestem w programie Rossne. Myślę że ja już to kliknelam jakiś czas temu jak obczajalam apke i przepadł
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4593 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żebym pod koniec nie przywaliła z 20-25kg (a tfuuuuu) ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4594 | |||
|
Raczkowanie
|
Mamuśki Marcóweczki 2021
Cytat:
![]() Mam wykrój na kokon, bo zrobiłam na oko inspirując się internetem, tez planuje taki większy ![]() Są lepsze i gorsze dni, wczoraj byłam nie do życia a dzisiaj nawet ciasto machnęłam ![]() Cytat:
Cytat:
@Persefonia no to odkliknelam belle a dodałam jeszcze jedne canpol, w domu mam jedna paczkę belle (dostałam) czy trzy paczki to dużo/mało/w sam raz? Kompletnie tego nie ogarniam, czy ktoś mógłby mi rozłożyć na czynniki pierwsze zmienianie pieluchy? W życiu na oczy tego nie widziałam ściągamy brudna, myjemy co trzeba, potem jeśli istnieje potrzeba (podrażniona pupa?) dajemy krem albo zasypkę i zakładamy nowa pieluszkę? Jestem kompletnie zielona w temacie ;P@Bazille - nie dostałam nic na PW. Edytowane przez misi8a Czas edycji: 2020-12-16 o 16:01 |
|||
|
|
|
#4595 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Na pewno nie! Musiałabyś przecież chyba 1 2,5 kg tygodniowo? ;D Smacznego przed-świątecznego bigosiku w takim razie Fajnie, że choinkę kupiliscie )) Taką wymarzoną czy jednak musieliscie isc na jakis kompromis?
|
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021
Cytat:
Ja teraz leżę w łóżku i trudno. Tak mnie boli miednica, że nie ma dobrej pozycji. Faktycznie nad, ale może przy 5 ciąży, to już nic się nie rozciągają, prócz macicy i skóry ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ehhh w piątek o 8.30 mam wizytę u pana doktora, na samą myśl mnie ściska w żołądku, jakoś tak stresuje mnie ten gość z położną czułam się hmmm luźniej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4598 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja kupiłam kilka różnych tkanin tetrowych (różne grubości) 0,5mb, wiec po rozcięciu na pół mam mniej więcej 50x75 i wydają się takie w sam raz mam jedna 100x150 ale jeszcze nie wiem czy tak zostawić do otulania czy rozciąćW ogóle dzisiaj udało mi się w końcu dogadać z jedna szkoła rodzenia u mnie w mieście, za tydzień idę na spotkanie wstępne, a potem szkoła online
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No dziś na obiad był fit bigosik (w sensie mało boczku i schab zamiast kiełbachy ), reszta poszła do zamrażarki i część czeka na święta a cześć na jakiś gorszy dzień przed lub po porodzie ![]() Widzieliśmy ładniejsze ale szkoda nam było wydawać 100€ na choinkę, więc kupiliśmy niższa ale jest za to bardzo gęsta Jak TŻ ogarnie salon to zrobię i wrzucę zdjęcie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4600 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już jakiś czas temu wpadło mi to w oko, ale nie wdrażałam się w temat. A dziś widzę, że raz pisze Misi8a, a raz Misia8, ależ sie zgrałyście z nickami 🤭🤭 to teraz trzeba jakoś Was rozróżnić. Chyba, że jednak to Ty, ale jesteś wylogowana i dlatego wiadomość nie doszła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-16 o 16:44 |
|
|
|
|
#4601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a tetrę kolorowa też prac w 40-60*?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4602 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Justyś, aleś mnie postrzeliła z tą wagą, oddam Ci swoje choć 3kg tak skromnie ja mam 13 kg. Myślę, że zmierzam do tych moich 20 kg, co zwykle.Whimxx, jakoś te dawki Wit d3 mnie porażają. Może dlatego, że ja to jestem antytalencie do brania jakichkolwiek leków, non stop zapominam, choć w ciąży pilnuje się bardzo. Misi8a ja robiłam zawsze tak, odpinam pieluszkę i jak jest kupa, to ta górną częścią lekko przejeżdżam po pupie, żeby zebrać co nieco, kładę to na resztę pieluchy (pielucha układa się wtedy jakby była złożona oryginalnie z opakowania), podnoszę pupcie i kładę na tym i wycieram chusteczkami, w zależności od okresu dodatkowo przemywam mokrą ściereczką z czystą wodą. Wtedy zabieram pieluszkę brudna i daje nową, jak pupcia jest za mokra to osuszam suchym platkiem/chusteczką, jak trzeba to smaruje pupcie. I zapinam. Brzmi jakby trwało to wieki, ale uwierz mi, że to kwestia chwili, parę dni i nabiera się wprawy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-16 o 16:57 |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To jednak ja w dwóch osobach, właśnie zauważyłam, ze jak się loguje przez komputer to jestem misia8, a jak przez aplikacje - misi8a ;P Wiec przeczytałam Twoja wiadomość i odpisałam
|
|
|
|
|
#4604 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny potrzebuje rady tak trochę w ramach domowych porządków niezwiązanych z dzieckiem
![]() Macie jakiś sprawdzony środek do czyszczenia/zabezpieczenia blatów drewnianych? No czasem nie zauważymy gdzieś mokrego na blacie i zaraz zostają plamy... Obok zlewu mamy taki metalowy koszyk i nie zauważyliśmy że tam woda się nalała i kolejne odbarwienie... Myśleliśmy żeby po prostu odnowić gościowi ten blat ale z drugiej strony jak tak łatwo robią się plamy to też chyba on już chwilę też tego nie odnawiał i odwalać za niego robotę też średnio Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Kochana ale ja też przez pierwsze 2-3miesiace schudłam 5kg i od początku ciąży trochę się pilnuje bo mam nadwagę i właśnie specjalnie tak się pilnowałam żeby nie było akcji typu makrosomia, cukrzyca, ciśnienie ![]() ![]() o losie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4605 |
|
Zadomowienie
|
@Bazille ja nie widzę wiadomości odnośnie klubu, ale nie wiem,czy to przez to, że korzystam wyłącznie z aplikacji 🤷☠♀️
Dziś miałam dzień ciężkiego parkowania, najpierw pod żłobkiem auto koło mnie tak blisko zaparkowało, że nie mogłam wyjechać pomógł mi jakoś facet pokazując ile mam miejsca, teraz pod blokiem sąsiadka stanęła na środku czekając na kogoś i ani pod garaż nie miałam jak się dostac, ani za nią, jedynie jedno wąskie miejsce zostało, ale sie udalo. Chociaż jutro chyba męża rano poprosze o przeparkowanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4606 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja polecam ten, odkąd zaimpregnowalam tym blat dębowy nie mam już problemu z kółkami po kubkach czy miskach https://allegro.pl/oferta/osmo-do-bl...ource=facebook |
|
|
|
|
#4607 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przeżyłam własnie zawód - zamówiłam piękną kieckę na świeta i niestety muszę oddać, bo się nie dopinam. tęsknię za talią... ;(
|
|
|
#4609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4610 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo dziewczyny jak ja Was rozumiem z tym parkowaniem... A we Francji jeszcze takie wąskie miejsca są przy sklepach to już się nie czaję jak są miejsca dla rodzin czy ciężarnych to bez zastanowienia parkuje bo są szersze ale na mieście to jakaś tragedia ja dziś tak sobie właśnie dalej stanęłam żeby nikogo nie kusiło stawać obok i oczywiście stanął sobie ktoś centralnie przy moich drzwiach i to tak blisko, ledwo się wcisnęłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4611 | |
|
Raczkowanie
|
Mamuśki Marcóweczki 2021
Cytat:
U mnie nie było poważnych plam, wystarczyła gruba warstwa oleju i zostawić do wyschnięcia za wyjątkiem jednego miejsca, gdzie trzeba było nałożyć dwie warstwy Edytowane przez misi8a Czas edycji: 2020-12-16 o 21:59 |
|
|
|
|
#4612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Co do wagi to ja mam gdzieś 7kg na plusie od początku więc nie ma tragedii . W drugiej to już było chyba z 20 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4613 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze nie wiem o co chodzi, ale wysłałam do Was Wszystkich. Spróbuję jeszcze raz.
|
|
|
#4614 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez Bazille Czas edycji: 2020-12-17 o 08:28 |
|
|
|
#4615 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poszukam tutaj może znajdę ten produkt a jak nie to do kolejnej paczki z PL sobie zamówię mam nadzieję że i u nas wystarczy samo olejowanie bez ścierania bo TŻ jak usłyszał odnawianie blatu to uznał że w sumie już się pogodził z tym że kaucji nie odzyskamy 🤦🏻☠♀️![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4616 |
|
Rozeznanie
|
Bazille piateczka, ja tez już 13 kg...czyli mowisz ze do 20 kg dobijemy...aaaaa
Misia8 dzięki za polecenie oleju do blatów, ja miałam jakiś kijowy, strasznie mi wyświecil blat jak lakierem pomalowany wyglada Justysia weeeeez idź z tym -0,3 kg Mia wszystko bierze dla siebie, Borys za to mi oddaje, on przybrał w normie, jest teraz w połowie siatki, za to ja przekroczyłam normy :P Prasuje ciuszki, oglądam do tego już 5 odcinek serialu norweskiego Facet na święta, bardzo mi się podoba
|
|
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego na koniec egzaminator kazał mi zaparkować przed wordem w taki sposób, że sie spociłam, ale zrobiłam to i egzamin zdany. Teraz się stresuję.Cytat:
||
|
|
|
#4618 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale spokojnie ja po ciąży tak czy siak będę miała co zrzucać więc sprawiedliwość jakaś jednak jest ![]() ![]() Oooo oglądałam ostatnio ten serial, nawet TŻ się trochę wkręcił faktycznie fajny, taki lekki i zabawny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4619 |
|
Raczkowanie
|
U mnie póki co +4kg, ale ja mam termin na początek kwietnia
![]() Mam jeszcze do was pytanie apropo toreb do wózka, u mnie nie było w zestawie. Polecacie mieć mała/duża? Jakiejś konkretnej firmy są spoko? Dużo trzeba mieć ze sobą bambetli na spacerze z maluchem? |
|
|
|
#4620 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak szłam do lekarza to wystarczała mała czy na spacer . Ale jakoś wypad na dużej czy do teściowej to jeszcze upychalam u siebie w Torebce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

wyznaczyłam sobie w niedzielę że będę robić dziennie przynajmniej 5tys kroków bo ostatnio nic się nie ruszałam i 3 dni szły mi super a dziś na spacerku to taka buła byłam... Po tysiącu już jojczałam, na dodatek brzuch mi się twardy zrobił i nie wiem czy nie miałam 2-3 skurczy... no więc kupiliśmy choinkę i ewakuacja do domu...

ale wiem, że potem będzie tylko trudniej.Pewnie będzie się jeszcze obracać, chyba to bym nawy tego chciała, bo teraz coś mi uciska i mam dodatkowy ból w okolicy pachwiny. Dzisiaj jestem mega połamana i prawie każdy ruch sprawia mi ból, chociaż na tramwaj podbiegłam
ale trochę się głupio poczułam, jak.mi lekarka powiedziała, że stękam. Ale serio czuję się jak babcia
na pupę nic nie stosowałam , jak coś się lekko pojawiało to od razu łyżka mąki i na drugi dzień świeża dupka 

już jakiś czas temu wpadło mi to w oko, ale nie wdrażałam się w temat. A dziś widzę, że raz pisze Misi8a, a raz Misia8, ależ sie zgrałyście z nickami 🤭🤭 to teraz trzeba jakoś Was rozróżnić. Chyba, że jednak to Ty, ale jesteś wylogowana i dlatego wiadomość nie doszła. 

więc ja do wyprawki chyba muszę dopisać żelazko....
przy sklepach to już się nie czaję jak są miejsca dla rodzin czy ciężarnych to bez zastanowienia parkuje bo są szersze ale na mieście to jakaś tragedia
poszukam tutaj może znajdę ten produkt a jak nie to do kolejnej paczki z PL sobie zamówię