Mamuśki Marcóweczki 2021 :) - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-12-16, 15:31   #4591
whimxx
pani.dietetyk

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)

Cytat:
Napisane przez Bazille Pokaż wiadomość
[/COLOR]Może niezrozumiale napisałam. Teraz jak się mierzyłam w 29 tyg, to miałam tyle cm, co w 39 tyg kończąc pierwszą ciążę. Także bierze mnie zleksza przerażenie, co to będzie jeszcze przez kolejne tygodnie. Dziś ogólnie szczypie mnie i ciągnie skóra, głównie w okolicy pępka, także naciąga się
Aaaaa, już rozumiem!!! Źle przeczytałam, przepraszam, ale z myśleniem też coraz gorzej - ciążowy kalafior tak zwany

Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Ja już jestem po i wszystko wydaje się być ok. Buba ułożona główka w dół, ale to oczywiście jeszcze może się zmienić, waży ok.1040 g, termin porodu na razie planowy 18.03 a szacowana waga urodzeniowa 3400. Pani doktor stwierdziła, że ma dość długie kości udowe. Byłoby super, jakby odziedziczyła nogi po ojcu, bo ma super sexi 🤣

A i mimo spadającego żelaza jeszcze nie dostałam recepty. Dopiero po następnych badaniach, nie wiem co o tym myśleć. Niby ma mi dieta pomóc, ale jak ja prawie w ogóle nie jem mięsa, to nie wiem co mam robić. Chyba tylko pestki dyni kilogramami jeść. W moim suplemencie jest żelazo 27mg, tabletki popijam wodą z cytryną :/ przy następnych badaniach zrobię też ferrytynę. Mam za to zalecenie asparaginu?

Czekam na dobre wieści od was

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fajnie, ze już główka w dół - oby tak zostało!!!
Z tym żelazem to dziwna sprawa. Twoj lekarz wie, że jetseś wegetarianką?
I dziwne, że bez tej ferrytyny, w końcu to jest parametr decyzyjny....

Cytat:
Napisane przez Justysia2203 Pokaż wiadomość
Może taki dzień... Ja też się dziś słabo czuje wyznaczyłam sobie w niedzielę że będę robić dziennie przynajmniej 5tys kroków bo ostatnio nic się nie ruszałam i 3 dni szły mi super a dziś na spacerku to taka buła byłam... Po tysiącu już jojczałam, na dodatek brzuch mi się twardy zrobił i nie wiem czy nie miałam 2-3 skurczy... no więc kupiliśmy choinkę i ewakuacja do domu...

A myślisz, że to przez ciążę, czy koronę? Chociaż pewnie przez oba po prostu... tak pytam, bo moje dwie nieznające się psiapsi po covidzie własnie mowia, ze regeneracja u nich straszna i przechodzą ją gorzej niż chorobę per se. Wlasnie mowia o szybkim mega zmeczeniu, zadyszce i w ogole... moze to jeszcze doklada swoje zniwo :/

Cytat:
Napisane przez AnnLady Pokaż wiadomość
Hmm no widzisz jak to jest. Jeden lekarz jedno, drugi drugie. To będę brała mniej jednak i zobaczę co wyjdzie w badaniach.

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
4000 to na prawdę nie jest tak dużo
Dawka powinna zależeć od badań, wiadomo, ale jeżeli wcześniej nie brałaś i nie przebywałaś mocno dużo na słońcu w tym roku (z odsłoniętą większością ciała) no to bym się BARDZO zdziwiła, gdyby taka dawka nie byla ok, szczególnie ze zalecona przez lekarza.
Co innego, jak dziewczynie wyszedł wynik ponad norme - no to juz co innego.
Oczywiscie u kazdego dojscie do satysfakcjonującego poziomu dochodzi w innym czasie, zalezy od stylu zycia, wchlaniania, stanu jelit.
Mialam podopiecznych, którzy brali 10 000 IU dziennie (glownie kobiety uprawiajace sport z wynikiem <30) i mialam takich, którzy brali 1000, tylko zeby utrzymać poziom.
Na swoim przykladzie - bralam przez ponad rok 5000 dziennie, zeby dojsc do satysfakcjonujacego poziomu, teraz biorę 1000 jednostek raz na dwa dni. Wszystko zalezy od badań.

Jak tak nas czytam, to jak babcie a nie kobiety w sile wieku, haha (oczywiscie zartuje, mam nadzieje ze nikt tego porownania nie wezmie na powaznie). Ciekawe to jest, jak w ciazy fizjologia kobiety potrafi sie zmienic i cos co jest latwe nagle takie nie jest.
U mnie to samo, caly czas ten "jajnik" mnie boli i ledwo chodzę.

Moja była szefowa, jak zaczęłam u niej pracować była w ciąży z piątym dzieckiem, prowadziła swoją klinikę medycyny etstetycznej (pracowala do porodu), do tego pracowała chyba 1 czy 2 dni w tygodniu w niemieckim szpitalu (miejscowosc przy granicy), dojezdzala 300 km na podyplomówke raz w miesiacu i miala skrajnie niewspierającego męża. Juz wtedy myslalam, ze to niemozliwe ale jak sama jestem w ciazy wydaje mi sie, ze ona była po prostu istotą nadludzką. :brzyda l:
Stary 2020-12-16, 15:34   #4592
vidia9
Zadomowienie

Jestem w programie Rossne. Myślę że ja już to kliknelam jakiś czas temu jak obczajalam apke i przepadł

vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 15:59   #4593
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Wow, to Mia tak rośnie a Ty nie przebywasz? Zazdroszczę

Poczekaj, poczekaj jeszcze nie zazdrość żebym pod koniec nie przywaliła z 20-25kg (a tfuuuuu)

Justysia2203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 16:00   #4594
misi8a
Raczkowanie

Mamuśki Marcóweczki 2021

Cytat:
Witaj szyciowa bratnia duszo szyłaś pieluchy? I czy masz wykrój na kokon czy będziesz robić na oko? Ja też mogłabym już go zrobić, ale raczej chcę taki duży a nie chce mi się go długo przechowywać ale wiem, że potem będzie tylko trudniej.Pewnie będzie się jeszcze obracać, chyba to bym nawy tego chciała, bo teraz coś mi uciska i mam dodatkowy ból w okolicy pachwiny. Dzisiaj jestem mega połamana i prawie każdy ruch sprawia mi ból, chociaż na tramwaj podbiegłam ale trochę się głupio poczułam, jak.mi lekarka powiedziała, że stękam. Ale serio czuję się jak babcia

Szycie pieluch to duże nadużycie, obrzucałam prostokątne kawałki tetry, ale za to w ślicznych kolorach!
Mam wykrój na kokon, bo zrobiłam na oko inspirując się internetem, tez planuje taki większy
Są lepsze i gorsze dni, wczoraj byłam nie do życia a dzisiaj nawet ciasto machnęłam

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Podkłady właśnie miałam z Canpol i były mega wygodne na pupę nic nie stosowałam , jak coś się lekko pojawiało to od razu łyżka mąki i na drugi dzień świeża dupka

Cytat:
Ja uzywam sudocrem, jak u nas byl niezawodny.Widomo,ze jak wszedzie to jest jednak chemia,ale bardziej mi to podchodzi niz inne sposoby. Czasem uzywalam poprostu maki ziemniaczanej,ale jednak bardzeij sklonna jestem ku masci. Uzywam tylko wtedy,gdy cos sie dzieje,nigdy zapobiegawczo. Wiem,po niektorych kolezankach,ze zawsze przy zmianie pieluszki to stosuja...

Wiesz,te rzeczy,ktore faktycznie nadaja sie na 60 stopni,mozna puscic,ale kolorowe to jednak nie bardzo szkoda. Jesli zamierzasz prasowac,choc ten pierwszy raz,to pralabym max na 40 stopni. Ja mam taka dziwna pralke,kuoujac ja nie zwrocilam uwagi,ze ma najnizsza temperature 20 stopni,a potem 40.Wiec prawie wiekszosc piore w 40 stopniach. Teraz puszczalam rzeczy dl Maluszka w dluzszym programie i oczywiscie w dzieciecym proszku i plynie do plukania. Wszytsko prasuje ten pierwszy raz,bo jednak pare lat przelezalo to w kartonach. Na szczescie mam suszarke i mam nadzieje,ze dla Maluszka to wystarczy

@Persefonia no to odkliknelam belle a dodałam jeszcze jedne canpol, w domu mam jedna paczkę belle (dostałam) czy trzy paczki to dużo/mało/w sam raz?

Kompletnie tego nie ogarniam, czy ktoś mógłby mi rozłożyć na czynniki pierwsze zmienianie pieluchy? W życiu na oczy tego nie widziałam ściągamy brudna, myjemy co trzeba, potem jeśli istnieje potrzeba (podrażniona pupa?) dajemy krem albo zasypkę i zakładamy nowa pieluszkę? Jestem kompletnie zielona w temacie ;P

@Bazille - nie dostałam nic na PW.

Edytowane przez misi8a
Czas edycji: 2020-12-16 o 16:01
misi8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 16:05   #4595
whimxx
pani.dietetyk

Cytat:
Poczekaj, poczekaj jeszcze nie zazdrość żebym pod koniec nie przywaliła z 20-25kg (a tfuuuuu)

Na pewno nie! Musiałabyś przecież chyba 1 2,5 kg tygodniowo? ;D
Smacznego przed-świątecznego bigosiku w takim razie
Fajnie, że choinkę kupiliscie )) Taką wymarzoną czy jednak musieliscie isc na jakis kompromis?
Stary 2020-12-16, 16:17   #4596
Fufka
Zakorzenienie

Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021

Cytat:
Napisane przez whimxx Pokaż wiadomość
Aaaaa, już rozumiem!!! Źle przeczytałam, przepraszam, ale z myśleniem też coraz gorzej - ciążowy kalafior tak zwany

A myślisz, że to przez ciążę, czy koronę? Chociaż pewnie przez oba po prostu... tak pytam, bo moje dwie nieznające się psiapsi po covidzie własnie mowia, ze regeneracja u nich straszna i przechodzą ją gorzej niż chorobę per se. Wlasnie mowia o szybkim mega zmeczeniu, zadyszce i w ogole... moze to jeszcze doklada swoje zniwo :/

Dawka powinna zależeć od badań, wiadomo, ale jeżeli wcześniej nie brałaś i nie przebywałaś mocno dużo na słońcu w tym roku (z odsłoniętą większością ciała) no to bym się BARDZO zdziwiła, gdyby taka dawka nie byla ok, szczególnie ze zalecona przez lekarza.
Oczywiscie u kazdego dojscie do satysfakcjonującego poziomu dochodzi w innym czasie, zalezy od stylu zycia, wchlaniania, stanu jelit.
Mialam podopiecznych, którzy brali 10 000 IU dziennie (glownie kobiety uprawiajace sport z wynikiem <30) i mialam takich, którzy brali 1000, tylko zeby utrzymać poziom.
Na swoim przykladzie - bralam przez ponad rok 5000 dziennie, zeby dojsc do satysfakcjonujacego poziomu, teraz biorę 1000 jednostek raz na dwa dni. Wszystko zalezy od badań.

Jak tak nas czytam, to jak babcie a nie kobiety w sile wieku, haha (oczywiscie zartuje, mam nadzieje ze nikt tego porownania nie wezmie na powaznie). Ciekawe to jest, jak w ciazy fizjologia kobiety potrafi sie zmienic i cos co jest latwe nagle takie nie jest.

Moja była szefowa, jak zaczęłam u niej pracować była w ciąży z piątym dzieckiem, prowadziła swoją klinikę medycyny etstetycznej (pracowala do porodu), do tego pracowała chyba 1 czy 2 dni w tygodniu w niemieckim szpitalu (miejscowosc przy granicy), dojezdzala 300 km na podyplomówke raz w miesiacu i miala skrajnie niewspierającego męża. Juz wtedy myslalam, ze to niemozliwe ale jak sama jestem w ciazy wydaje mi sie, ze ona była po prostu istotą nadludzką. :brzyda l:
Mówiłam na początku ciąży, ale w międzyczasie kilka razy jadłam mięso. Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale kupiłam sobie trochę wędliny, bo mięsa jako tako to nie ruszę.

Ja teraz leżę w łóżku i trudno. Tak mnie boli miednica, że nie ma dobrej pozycji.
Faktycznie nad, ale może przy 5 ciąży, to już nic się nie rozciągają, prócz macicy i skóry
Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
Jestem w programie Rossne. Myślę że ja już to kliknelam jakiś czas temu jak obczajalam apke i przepadł

Możliwe, no one mają 14 dni ważności
Cytat:
Napisane przez misi8a Pokaż wiadomość
Szycie pieluch to duże nadużycie, obrzucałam prostokątne kawałki tetry, ale za to w ślicznych kolorach!
Mam wykrój na kokon, bo zrobiłam na oko inspirując się internetem, tez planuje taki większy
Są lepsze i gorsze dni, wczoraj byłam nie do życia a dzisiaj nawet ciasto machnęłam

@Persefonia no to odkliknelam belle a dodałam jeszcze jedne canpol, w domu mam jedna paczkę belle (dostałam) czy trzy paczki to dużo/mało/w sam raz?

Kompletnie tego nie ogarniam, czy ktoś mógłby mi rozłożyć na czynniki pierwsze zmienianie pieluchy? W życiu na oczy tego nie widziałam ściągamy brudna, myjemy co trzeba, potem jeśli istnieje potrzeba (podrażniona pupa?) dajemy krem albo zasypkę i zakładamy nowa pieluszkę? Jestem kompletnie zielona w temacie ;P

Ja planuję obrzucić tetre, by wiedzieć jakiego jest rozmiaru. Już nawet raz ją wyjęłam i miałam to robić, a potem stwierdziłam, że to bez sensu. Ale chyba jednak to zrobię

Fufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 16:30   #4597
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:

Wiesz co, w sumie jak porównam sobie siebie przed tym covidem i teraz to różnica faktycznie jest spora... Możliwe że covid + Mia sporo przybrała + stres...
Ehhh w piątek o 8.30 mam wizytę u pana doktora, na samą myśl mnie ściska w żołądku, jakoś tak stresuje mnie ten gość z położną czułam się hmmm luźniej.

Stary 2020-12-16, 16:32   #4598
misi8a
Raczkowanie

Cytat:
Mówiłam na początku ciąży, ale w międzyczasie kilka razy jadłam mięso. Wiem, że to nie jest idealne rozwiązanie, ale kupiłam sobie trochę wędliny, bo mięsa jako tako to nie ruszę.

Ja teraz leżę w łóżku i trudno. Tak mnie boli miednica, że nie ma dobrej pozycji.
Faktycznie nad, ale może przy 5 ciąży, to już nic się nie rozciągają, prócz macicy i skóry Możliwe, no one mają 14 dni ważnościJa planuję obrzucić tetre, by wiedzieć jakiego jest rozmiaru. Już nawet raz ją wyjęłam i miałam to robić, a potem stwierdziłam, że to bez sensu. Ale chyba jednak to zrobię

Ja kupiłam kilka różnych tkanin tetrowych (różne grubości) 0,5mb, wiec po rozcięciu na pół mam mniej więcej 50x75 i wydają się takie w sam raz mam jedna 100x150 ale jeszcze nie wiem czy tak zostawić do otulania czy rozciąć

W ogóle dzisiaj udało mi się w końcu dogadać z jedna szkoła rodzenia u mnie w mieście, za tydzień idę na spotkanie wstępne, a potem szkoła online
Stary 2020-12-16, 16:38   #4599
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno nie! Musiałabyś przecież chyba 1 2,5 kg tygodniowo? ;D
Smacznego przed-świątecznego bigosiku w takim razie
Fajnie, że choinkę kupiliscie )) Taką wymarzoną czy jednak musieliscie isc na jakis kompromis?
Nie no żartuje, ale lekki stresik że waga zaraz poszybuje w górę jest
No dziś na obiad był fit bigosik (w sensie mało boczku i schab zamiast kiełbachy), reszta poszła do zamrażarki i część czeka na święta a cześć na jakiś gorszy dzień przed lub po porodzie
Widzieliśmy ładniejsze ale szkoda nam było wydawać 100€ na choinkę, więc kupiliśmy niższa ale jest za to bardzo gęsta Jak TŻ ogarnie salon to zrobię i wrzucę zdjęcie

Stary 2020-12-16, 16:43   #4600
Bazille
Raczkowanie

Cytat:

Ha! W takim razie dziś odkryłam, że są Was dwie Misie 🤭 już jakiś czas temu wpadło mi to w oko, ale nie wdrażałam się w temat. A dziś widzę, że raz pisze Misi8a, a raz Misia8, ależ sie zgrałyście z nickami 🤭🤭 to teraz trzeba jakoś Was rozróżnić. Chyba, że jednak to Ty, ale jesteś wylogowana i dlatego wiadomość nie doszła.

Edytowane przez Bazille
Czas edycji: 2020-12-16 o 16:44
Bazille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 16:44   #4601
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dziewczyny a tetrę kolorowa też prac w 40-60*?

Stary 2020-12-16, 16:55   #4602
Bazille
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny a tetrę kolorowa też prac w 40-60*?

Ja piorę i jest ok.
Justyś, aleś mnie postrzeliła z tą wagą, oddam Ci swoje choć 3kg tak skromnie ja mam 13 kg. Myślę, że zmierzam do tych moich 20 kg, co zwykle.

Whimxx, jakoś te dawki Wit d3 mnie porażają. Może dlatego, że ja to jestem antytalencie do brania jakichkolwiek leków, non stop zapominam, choć w ciąży pilnuje się bardzo.

Misi8a ja robiłam zawsze tak, odpinam pieluszkę i jak jest kupa, to ta górną częścią lekko przejeżdżam po pupie, żeby zebrać co nieco, kładę to na resztę pieluchy (pielucha układa się wtedy jakby była złożona oryginalnie z opakowania), podnoszę pupcie i kładę na tym i wycieram chusteczkami, w zależności od okresu dodatkowo przemywam mokrą ściereczką z czystą wodą. Wtedy zabieram pieluszkę brudna i daje nową, jak pupcia jest za mokra to osuszam suchym platkiem/chusteczką, jak trzeba to smaruje pupcie. I zapinam. Brzmi jakby trwało to wieki, ale uwierz mi, że to kwestia chwili, parę dni i nabiera się wprawy.

Edytowane przez Bazille
Czas edycji: 2020-12-16 o 16:57
Stary 2020-12-16, 17:03   #4603
misi8a
Raczkowanie

Cytat:
Ha! W takim razie dziś odkryłam, że są Was dwie Misie już jakiś czas temu wpadło mi to w oko, ale nie wdrażałam się w temat. A dziś widzę, że raz pisze Misi8a, a raz Misia8, ależ sie zgrałyście z nickami to teraz trzeba jakoś Was rozróżnić. Chyba, że jednak to Ty, ale jesteś wylogowana i dlatego wiadomość nie doszła.

To jednak ja w dwóch osobach, właśnie zauważyłam, ze jak się loguje przez komputer to jestem misia8, a jak przez aplikacje - misi8a ;P
Wiec przeczytałam Twoja wiadomość i odpisałam
Stary 2020-12-16, 17:58   #4604
Justysia2203
Wtajemniczenie

Dziewczyny potrzebuje rady tak trochę w ramach domowych porządków niezwiązanych z dzieckiem
Macie jakiś sprawdzony środek do czyszczenia/zabezpieczenia blatów drewnianych? No czasem nie zauważymy gdzieś mokrego na blacie i zaraz zostają plamy... Obok zlewu mamy taki metalowy koszyk i nie zauważyliśmy że tam woda się nalała i kolejne odbarwienie... Myśleliśmy żeby po prostu odnowić gościowi ten blat ale z drugiej strony jak tak łatwo robią się plamy to też chyba on już chwilę też tego nie odnawiał i odwalać za niego robotę też średnio

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Ja piorę i jest ok.
Justyś, aleś mnie postrzeliła z tą wagą, oddam Ci swoje choć 3kg tak skromnie ja mam 13 kg. Myślę, że zmierzam do tych moich 20 kg, co zwykle.

Whimxx, jakoś te dawki Wit d3 mnie porażają. Może dlatego, że ja to jestem antytalencie do brania jakichkolwiek leków, non stop zapominam, choć w ciąży pilnuje się bardzo.

Misi8a ja robiłam zawsze tak, odpinam pieluszkę i jak jest kupa, to ta górną częścią lekko przejeżdżam po pupie, żeby zebrać co nieco, kładę to na resztę pieluchy (pielucha układa się wtedy jakby była złożona oryginalnie z opakowania), podnoszę pupcie i kładę na tym i wycieram chusteczkami, w zależności od okresu dodatkowo przemywam mokrą ściereczką z czystą wodą. Wtedy zabieram pieluszkę brudna i daje nową, jak pupcia jest za mokra to osuszam suchym platkiem/chusteczką, jak trzeba to smaruje pupcie. I zapinam. Brzmi jakby trwało to wieki, ale uwierz mi, że to kwestia chwili, parę dni i nabiera się wprawy.

No wrzuciłam tak jak mówiłaś na 40* i pomyślałam że może warto sprawdzić żelazko bo nie używaliśmy go, a było już na mieszkaniu i nie wiadomo jak działa... No i oczywiście nie działa w ogóle 🤦🏻☠♀️ więc ja do wyprawki chyba muszę dopisać żelazko....
Kochana ale ja też przez pierwsze 2-3miesiace schudłam 5kg i od początku ciąży trochę się pilnuje bo mam nadwagę i właśnie specjalnie tak się pilnowałam żeby nie było akcji typu makrosomia, cukrzyca, ciśnienie o losie

Stary 2020-12-16, 18:12   #4605
aaska92
Zadomowienie

@Bazille ja nie widzę wiadomości odnośnie klubu, ale nie wiem,czy to przez to, że korzystam wyłącznie z aplikacji 🤷☠♀️

Dziś miałam dzień ciężkiego parkowania, najpierw pod żłobkiem auto koło mnie tak blisko zaparkowało, że nie mogłam wyjechać pomógł mi jakoś facet pokazując ile mam miejsca, teraz pod blokiem sąsiadka stanęła na środku czekając na kogoś i ani pod garaż nie miałam jak się dostac, ani za nią, jedynie jedno wąskie miejsce zostało, ale sie udalo. Chociaż jutro chyba męża rano poprosze o przeparkowanie

aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 18:16   #4606
misi8a
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje rady tak trochę w ramach domowych porządków niezwiązanych z dzieckiem
Macie jakiś sprawdzony środek do czyszczenia/zabezpieczenia blatów drewnianych? No czasem nie zauważymy gdzieś mokrego na blacie i zaraz zostają plamy... Obok zlewu mamy taki metalowy koszyk i nie zauważyliśmy że tam woda się nalała i kolejne odbarwienie... Myśleliśmy żeby po prostu odnowić gościowi ten blat ale z drugiej strony jak tak łatwo robią się plamy to też chyba on już chwilę też tego nie odnawiał i odwalać za niego robotę też średnio

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

No wrzuciłam tak jak mówiłaś na 40* i pomyślałam że może warto sprawdzić żelazko bo nie używaliśmy go, a było już na mieszkaniu i nie wiadomo jak działa... No i oczywiście nie działa w ogóle więc ja do wyprawki chyba muszę dopisać żelazko....
Kochana ale ja też przez pierwsze 2-3miesiace schudłam 5kg i od początku ciąży trochę się pilnuje bo mam nadwagę i właśnie specjalnie tak się pilnowałam żeby nie było akcji typu makrosomia, cukrzyca, ciśnienie o losie

Ja polecam ten, odkąd zaimpregnowalam tym blat dębowy nie mam już problemu z kółkami po kubkach czy miskach
https://allegro.pl/oferta/osmo-do-bl...ource=facebook
Stary 2020-12-16, 18:22   #4607
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja polecam ten, odkąd zaimpregnowalam tym blat dębowy nie mam już problemu z kółkami po kubkach czy miskach
https://allegro.pl/oferta/osmo-do-bl...ource=facebook
A przed nałożeniem tego ścierałaś blat papierem ściernym?

Stary 2020-12-16, 18:58   #4608
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
@Bazille ja nie widzę wiadomości odnośnie klubu, ale nie wiem,czy to przez to, że korzystam wyłącznie z aplikacji 🤷☠♀️
ja też nic nie mam, a dziś się loguję dla odmiany na komputerze.

Przeżyłam własnie zawód - zamówiłam piękną kieckę na świeta i niestety muszę oddać, bo się nie dopinam. tęsknię za talią... ;(

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 19:01   #4609
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:

No wrzuciłam tak jak mówiłaś na 40* i pomyślałam że może warto sprawdzić żelazko bo nie używaliśmy go, a było już na mieszkaniu i nie wiadomo jak działa... No i oczywiście nie działa w ogóle 🤦🏻♀️ więc ja do wyprawki chyba muszę dopisać żelazko....

Na takie plany to chyba tylko olejowanie? W zeszłym roku zrobiłam tak podłogę i wyglądała super, w tym powinnam znowu, ale to była mega ciężka praca wtedy, a teraz nie ma opcji bym 2 dni na kolanach szorowała podłogę.
Cytat:
@Bazille ja nie widzę wiadomości odnośnie klubu, ale nie wiem,czy to przez to, że korzystam wyłącznie z aplikacji 🤷♀️

Dziś miałam dzień ciężkiego parkowania, najpierw pod żłobkiem auto koło mnie tak blisko zaparkowało, że nie mogłam wyjechać pomógł mi jakoś facet pokazując ile mam miejsca, teraz pod blokiem sąsiadka stanęła na środku czekając na kogoś i ani pod garaż nie miałam jak się dostac, ani za nią, jedynie jedno wąskie miejsce zostało, ale sie udalo. Chociaż jutro chyba męża rano poprosze o przeparkowanie

Hej, wiem o czym mówisz, ja generalnie nie lubię parkować, ale nie miałam z tym problemu, ale teraz to serio zostawiam samochód daleko na parkingu byleby ograniczyć możliwość, że ktoś stanie obok. No i drzwi teraz trzeba szerzej otwierać. Wczoraj wchodziłam przez miejsce pasażera...

Stary 2020-12-16, 19:54   #4610
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Na takie plany to chyba tylko olejowanie? W zeszłym roku zrobiłam tak podłogę i wyglądała super, w tym powinnam znowu, ale to była mega ciężka praca wtedy, a teraz nie ma opcji bym 2 dni na kolanach szorowała podłogę.Hej, wiem o czym mówisz, ja generalnie nie lubię parkować, ale nie miałam z tym problemu, ale teraz to serio zostawiam samochód daleko na parkingu byleby ograniczyć możliwość, że ktoś stanie obok. No i drzwi teraz trzeba szerzej otwierać. Wczoraj wchodziłam przez miejsce pasażera...

Fufka ale to muszę pierwsze zetrzeć papierem ściernym czy samo olejowanie?
Oooo dziewczyny jak ja Was rozumiem z tym parkowaniem... A we Francji jeszcze takie wąskie miejsca są przy sklepach to już się nie czaję jak są miejsca dla rodzin czy ciężarnych to bez zastanowienia parkuje bo są szersze ale na mieście to jakaś tragedia ja dziś tak sobie właśnie dalej stanęłam żeby nikogo nie kusiło stawać obok i oczywiście stanął sobie ktoś centralnie przy moich drzwiach i to tak blisko, ledwo się wcisnęłam.

Stary 2020-12-16, 20:13   #4611
misi8a
Raczkowanie

Mamuśki Marcóweczki 2021

Cytat:
A przed nałożeniem tego ścierałaś blat papierem ściernym?

U mnie nie było poważnych plam, wystarczyła gruba warstwa oleju i zostawić do wyschnięcia za wyjątkiem jednego miejsca, gdzie trzeba było nałożyć dwie warstwy

Edytowane przez misi8a
Czas edycji: 2020-12-16 o 21:59
Stary 2020-12-16, 20:30   #4612
Persefonia
Rozeznanie

Cytat:

Wiesz to wszystko zależy jaki będziesz miała połóg . Pierwszy poród i ciekło ze mnie jak ze świni . Poszły mi 4 paczki canpola za nim przeszłam na duże podpaski . Drugi poród to nawet 1,5 opakowania nie zużyłam . Co do zmiany pampersa. Odklejalam ,wycieralam chusteczka przy kupię jak był tylko mocz to nic i zakładałam świeży . Moje nie miały problemu z odpazaniem.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
@Bazille ja nie widzę wiadomości odnośnie klubu, ale nie wiem,czy to przez to, że korzystam wyłącznie z aplikacji 🤷♀️

Przez parkowanie nie podchodzę do egzaminu na prawo jazdy

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Co do wagi to ja mam gdzieś 7kg na plusie od początku więc nie ma tragedii . W drugiej to już było chyba z 20

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 20:48   #4613
Bazille
Raczkowanie

Kurcze nie wiem o co chodzi, ale wysłałam do Was Wszystkich. Spróbuję jeszcze raz.

Stary 2020-12-16, 20:52   #4614
Bazille
Raczkowanie

.

Edytowane przez Bazille
Czas edycji: 2020-12-17 o 08:28
Stary 2020-12-16, 21:16   #4615
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie mnie było poważnych plam, wystarczyła gruba warstwa oleju i zostawić do wyschnięcia za wyjątkiem jednego miejsca, gdzie trzeba było nałożyć dwie warstwy
Dziękuję poszukam tutaj może znajdę ten produkt a jak nie to do kolejnej paczki z PL sobie zamówię mam nadzieję że i u nas wystarczy samo olejowanie bez ścierania bo TŻ jak usłyszał odnawianie blatu to uznał że w sumie już się pogodził z tym że kaucji nie odzyskamy 🤦🏻☠♀️

Stary 2020-12-16, 21:21   #4616
Roma1987
Rozeznanie

Bazille piateczka, ja tez już 13 kg...czyli mowisz ze do 20 kg dobijemy...aaaaa

Misia8 dzięki za polecenie oleju do blatów, ja miałam jakiś kijowy, strasznie mi wyświecil blat jak lakierem pomalowany wyglada

Justysia weeeeez idź z tym -0,3 kg Mia wszystko bierze dla siebie, Borys za to mi oddaje, on przybrał w normie, jest teraz w połowie siatki, za to ja przekroczyłam normy :P

Prasuje ciuszki, oglądam do tego już 5 odcinek serialu norweskiego Facet na święta, bardzo mi się podoba
Roma1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-12-16, 21:28   #4617
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Persefonia Pokaż wiadomość
Wiesz to wszystko zależy jaki będziesz miała połóg . Pierwszy poród i ciekło ze mnie jak ze świni . Poszły mi 4 paczki canpola za nim przeszłam na duże podpaski . Drugi poród to nawet 1,5 opakowania nie zużyłam . Co do zmiany pampersa. Odklejalam ,wycieralam chusteczka przy kupię jak był tylko mocz to nic i zakładałam świeży . Moje nie miały problemu z odpazaniem.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Przez parkowanie nie podchodzę do egzaminu na prawo jazdy

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Co do wagi to ja mam gdzieś 7kg na plusie od początku więc nie ma tragedii . W drugiej to już było chyba z 20

Oj nie, bać się nie można. Ja na egzaminie do parkowania podeszłam na luzie i się udało do tego na koniec egzaminator kazał mi zaparkować przed wordem w taki sposób, że sie spociłam, ale zrobiłam to i egzamin zdany. Teraz się stresuję.
Cytat:
Dziękuję poszukam tutaj może znajdę ten produkt a jak nie to do kolejnej paczki z PL sobie zamówię mam nadzieję że i u nas wystarczy samo olejowanie bez ścierania bo TŻ jak usłyszał odnawianie blatu to uznał że w sumie już się pogodził z tym że kaucji nie odzyskamy 🤦🏻♀️

Myślę, że wystarczy go dobrze umyć, osuszyć i położyć jedną lub dwie warstwy. Poczytaj w necie. Myślę, że bez problemu znajdziesz taki olej u siebie.

Stary 2020-12-16, 21:30   #4618
Justysia2203
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Roma1987 Pokaż wiadomość
Bazille piateczka, ja tez już 13 kg...czyli mowisz ze do 20 kg dobijemy...aaaaa

Misia8 dzięki za polecenie oleju do blatów, ja miałam jakiś kijowy, strasznie mi wyświecil blat jak lakierem pomalowany wyglada

Justysia weeeeez idź z tym -0,3 kg Mia wszystko bierze dla siebie, Borys za to mi oddaje, on przybrał w normie, jest teraz w połowie siatki, za to ja przekroczyłam normy

Prasuje ciuszki, oglądam do tego już 5 odcinek serialu norweskiego Facet na święta, bardzo mi się podoba
-0.4kg ale spokojnie ja po ciąży tak czy siak będę miała co zrzucać więc sprawiedliwość jakaś jednak jest
Oooo oglądałam ostatnio ten serial, nawet TŻ się trochę wkręcił faktycznie fajny, taki lekki i zabawny

Stary 2020-12-16, 22:03   #4619
misi8a
Raczkowanie

U mnie póki co +4kg, ale ja mam termin na początek kwietnia

Mam jeszcze do was pytanie apropo toreb do wózka, u mnie nie było w zestawie. Polecacie mieć mała/duża? Jakiejś konkretnej firmy są spoko? Dużo trzeba mieć ze sobą bambetli na spacerze z maluchem?
Stary 2020-12-16, 22:05   #4620
Persefonia
Rozeznanie

Cytat:
U mnie póki co +4kg, ale ja mam termin na początek kwietnia

Mam jeszcze do was pytanie apropo toreb do wózka, u mnie nie było w zestawie. Polecacie mieć mała/duża? Jakiejś konkretnej firmy są spoko? Dużo trzeba mieć ze sobą bambetli na spacerze z maluchem?
Chyba najlepiej mieć dwie jak szłam do lekarza to wystarczała mała czy na spacer . Ale jakoś wypad na dużej czy do teściowej to jeszcze upychalam u siebie w Torebce

Persefonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości