|
|
#4651 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
Zastanawiam się czy kupować prześcieradło na dostawkę, czy samej uszyć :/ może spróbuję in jak nie wyjdzie, to kupię. Erwina tak to zwykle jest, że jak się coś psuje to od razu kilka rzeczy na raz. Z tymi wielkościami dzieci to też trzeba pamiętać, w którym tc jesteśmy. Ja dopiero mam 27. Ja zawsze miałam problem z butami miałam okres, że to tylko 40 pasowały, a teraz to różnie. Z chęcią bym skorzystała z wyprzedaży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oooo ja chyba też tak zrobię z prześcieradłem na przewijak, super patent ![]() Dziewczyny ja weszłam dziś na Marcówki na FB i szczerze lekko się uspokoiłam jak zobaczyłam jakie tam kluseczki się szykują np. 28t - 1700g Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4653 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to jest niewiarygodne ze aż tyle się tego uzbiera. Tez się musze zabrać za szukanie ubranek, tylko moja przechowalnia jest aktualnie szkołą (ach te lekcje zdalne...) i mam ograniczony dostęp. Musze zrobić w domu spora roszadę. Ale już wiem ze szanse na przeprowadzenie przed porodem są minimalne raczej celujemy w miesiac po. Nie podoba mi się to - rozgardiasz z rzeczami bedzie olbrzymi. Oby się dało rzeczy wozić jak najszybciej, jeszcze przed porodem... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4654 |
|
pani.dietetyk
|
Ale naskrobałyście dzisiaj, nadrobię wszystko pod wieczór.
Ja jestem po krzywej, ale zniosłam ją tragicznie. Nie wiedzialam, ze az tak moj organizm zareaguje, bo w sumie nawet nie widzialam tu u nas nikogo narzekającego, wiec nie nastawialam sie na problemy, a jednak - mdlosci, zawroty glowy, poty, a teraz nawet zwymiotowałam. Dramat.
|
#4655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4656 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie krzywa przeszła zaskakująco gładko, ale dziewczyna, która robiła ze mną to widać było, ze przechodziła tragicznie i nic jej nie pomagało, ani otwieranie okna ani leżenie, przykro było patrzeć
|
|
|
|
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
Wy się martwicie ze Wasze maluchy rosną szybko ja się martwię czemu moj koksiu zwolnił i jest w połowie siatki, czy mu tam dobrze i w ogóle czy wszystko ok
W ogóle chyba jestem nienormalną, jak idę spać to się czasem boje ze my krzywdę zrobię jak w nocy się przekręcam gwałtownie z boku na bok, no paranoja normalnie :p Persefonia takie akcje podnoszą ciśnienie, znam to aaaaaaz za dobrze
|
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
Mój tak samo ostatnio był kilka dni do przodu a teraz dzień do tyłu też się trochę zmartwiłam ale niby jest wszystko ok więc staram się nie myśleć i tym
w ogóle to jej kolację około 18 później już nic i rano jak się budze jestem mega głodna chyba będę musiała jeszcze coś zjeść przez samym pójściem spać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Wy też macie takie słabe nerwy ostatnio czy tylko ja tak mam? Od kilku dni dosłownie wszystko mnie denerwuje nie wiem jestem ostatnio ciągle jakaś poddenerwowana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4659 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ehhh obyś się szybko lepiej poczuła ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
wydaje mi się że to jakoś mega dużo i trochę mnie wystraszył lekarz że nooo może wcześniej wyskoczyć jak tak dalej pójdzie 🤦🏻☠♀️![]() A dajesz radę tak gwałtownie się obracać z boku na bok? Ja to jak mam się przewrócić z jednego na drugi to pierwsze się zastanawiam czy gra jest warta świeczki a jak się już zdecyduje nooo to chwilę to trwa ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
ja się wkurzam za kierownicą głównie, czasem myślę że lepiej ze mnie nie rozumieją.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Upolowałam dziś ręcznik dla małej za niecałe 4€, 3 pieluszki tetrowe kolorowe za 3€ i jedna wielka kolorową tetrę 110x110 za 3€ (taka na otulacz chyba) jestem z siebie dumna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4660 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Za to moja kruszynka jak tylko położę się na boku i trochę naciskam na brzuch to od razu daje mi znać w miejscu na brzuchu, które "za bardzo" przylega do łóżka zaczyna się takie jakieś łaskotanie od środka i wiem wtedy, że muszę się inaczej ułożyć, bo jest mu za ciasno
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zadomowienie
|
Fufka w którym H&M byłaś że takie wyprzedaże są ją byłam w posnani ale nic nie było nie wiem czy nic nie wywiesili czy wszystko już przebrane
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze szybko się denerwowałam, więc nic nowego. Wygląda na to, że mój tata ma covida, więc bardzo się o niego, mamę i babcię martwię. Najprawdopodobniej zostaniemy na wigilię we 2 w domu. Z jednej strony staram się nie popadać w panikę, ale covid zaczyna mnie przytłaczać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ją ostatnio jestem właśnie taka zdenerwowana mam wrażenie że martwi mnie ten covid podświadomie. Martwię się że ktoś z bliskich zachoruje i że jak będzie już poród blisko i mnie to dopadnie a w Malcie duży był wybór dla niemowlaków z przecen? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4664 |
|
Rozeznanie
|
No może z tym gwałtownym przekręcaniem to przesadziłam, raczej chodzi mi o to spore przedsięwzięcie ale wykonane przez sen
właśnie chodziło mi o to co Erwina pisze ze jak na boku leze i jeszcze nie śpię to bobcio mnie tam od środka puka mocno,przy samej pachwinie czasem, a przez sen to tego nie poczuje, ale chyba poradzi sobie tam...ja to nie ogarniam jak one tam się mieszczą Od 28 grudnia znów galerie zamknięte no i stoki (ojej nie pojeździmy dziewczyny w tym roku na nartach ) i godzina policyjna w sylwestraWhimx ojej biedna z tym pobraniem, ale dobrze ze już masz za sobą! Czy przez wymioty będziesz musiała powtarzać? |
|
|
|
#4665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4667 |
|
Rozeznanie
|
Fufka tez mam na tylniej, gadałam z fizjoterapeutka i mowila ze nie ma powodów do obaw, ze to nie ma znaczenia jak śpimy, ma być nam wygodnie, a jak będziemy troszkę niedotlenione przez chwile od spania na przykład na prawym boku to organizm nas obudzi
Ale wyobraźnia i tak robi swoje
|
|
|
|
#4668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4669 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wyniki badań! Pojechaliśmy w końcu zapytać do laboratorium bo taka niepewność mnie dobijała i co się okazało... Analiza była zrobiona już w poniedziałek o 12:04!!!! No myślałam że kobitę przez okienko wytargam...
Cukrzycy brak, ale pierwszy wynik to tak na granicy trochę wiec raczej będę się trochę pilnować i pewnie dostosuje się do zasad diety cukrzycowej. Chyba jest coś nie tak z krzepliwością ale ciężko mi to zinterpretować więc nie będę się w to zagłębiać i poczekam co powie jutro lekarz. Doczytałam na szybko że w III trymestrze ta krzepliwość się zwiększa więc nie panikuje TŻ z tej okazji poleciał mi i Mii po ciastko ![]() tylko że było z masą margarynową więc bleeeee![]() chciał chłopak dobrze wyszło jak zawsze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4670 |
|
Rozeznanie
|
No mam to samo właśnie
jedziemy właśnie na 4 spotkanie szkoły rodzenia, mam nadzieje ze nie usnę
|
|
|
|
#4671 |
|
Zadomowienie
|
A ja czekam na wizytę, Piotruś od rana aktywny, można wagę obstawiać
liczę że jednak tego 1500 nie ma, 3 tygodnie temu miał 900 gramów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4672 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
daj znać po wizycieWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no myślę że 1300g ![]() Powodzenia na wizycie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4675 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i termin z 16 marca tym razem na 28 luty ehh, spieszy się niepotrzebnie chyba w tym tygodniu zamówię resztę wyprawki aptecznej na GeminiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4676 |
|
Rozeznanie
|
Wasze takie koksy że mnie nie pokoi co ta moja córka taka chuda . Mam nadzieję że to wina sprzętu i 28 grudnia na połówkowych będzie miała już ponad kilogram
|
|
|
#4677 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to mi się udało, kawał chłopaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale rozumiem że wszystko ok? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4679 |
|
Zadomowienie
|
Termin z OM to 16 marzec, aktualnie przewidywany termin 28 luty to ponad dwa tygodnie różnicy
wszystko jest ok, ale wystraszyła mnie lekarka z serduszkiem, 4 razy sprawdzała czy wszystko ok, Mały był aktywny i uciekał jej, ma koniec stwierdziła że wszystko i ok i nie ma potrzeby robić 3 prenatalnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2020-12-17 o 21:41 |
|
|
|
#4680 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo pierwsze napisałaś luty a potem marzec ![]() ![]() No to super że jednak wszystko ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

mój Brat miał podobnie i to właśnie zwykle okolicach grudnia, jak w portfelu robią się prześwity.

dzienny limit osiągnięty . Usypiam młodego i idę z nim na drzemkę 
to jest niewiarygodne ze aż tyle się tego uzbiera.
raczej celujemy w miesiac po. Nie podoba mi się to - rozgardiasz z rzeczami bedzie olbrzymi. Oby się dało rzeczy wozić jak najszybciej, jeszcze przed porodem...

w ogóle to jej kolację około 18 później już nic i rano jak się budze jestem mega głodna chyba będę musiała jeszcze coś zjeść przez samym pójściem spać 
ehhh obyś się szybko lepiej poczuła

w miejscu na brzuchu, które "za bardzo" przylega do łóżka zaczyna się takie jakieś łaskotanie od środka i wiem wtedy, że muszę się inaczej ułożyć, bo jest mu za ciasno

ją ostatnio jestem właśnie taka zdenerwowana mam wrażenie że martwi mnie ten covid podświadomie. Martwię się że ktoś z bliskich zachoruje i że jak będzie już poród blisko i mnie to dopadnie
♀️ no zobaczymy jak Mia będzie się w takich czuć, bratanicy nie przeszkadzało to na przykład ale wiadomo co dziecko to inaczej...
i termin z 16 marca tym razem na 28 luty
wszystko jest ok, ale wystraszyła mnie lekarka z serduszkiem, 4 razy sprawdzała czy wszystko ok, Mały był aktywny i uciekał jej, ma koniec stwierdziła że wszystko i ok i nie ma potrzeby robić 3 prenatalnych