|
|
#4771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Ja w pierwszej ciąży prałam raz w 40 stopniach w płatkach mydlanych dzidziuś, a potem już w lovely w płynie do prania. Teraz od razu będę w płynie lovely płynie. Teraz mamy suszarkę, ale i tak myślę te pierwsze ciuszki przeprasować. Wypiorę 50-56 ubranka i jakieś może mniejsze 62, które będą jak 56
. Większe już na bieżąco później się wypierze. Prac zacznę najwcześniej w połowie stycznia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4772 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Whimixx i Justysia gratuluję krzywych. U mnie lekarz nie skomentował tego ostatniego wyniku, powiedział że bardzo ładna krzywa. Pani Smith nie mam takiego bólu, przeszło już? Pewnie to chwilowe, bo młody mógł na cos uciekać. Justysia pozytywnie zazdroszczę tych boskich widoków. Jak z pocztowki. Brawo za pierożki. Co do snow, to będzie ich coraz więcej. Choć mi głupoty snia się od samego początku. Najgorzej, że jak sie przebudze, to nie mogę już zasnąć. Stookrotka gratuluję wizyty, nakładki bardzo dobry pomysł. Ja to obkladalam papierem, ale i tak najczęściej Małysz. O pozycji do 2 nie słyszałam, ale człowiek uczy sie całe życie Kiwi chłopaki już wrócili do domu ze szpitala? Bazille współczuję h. U mnie na razie cisza, miałam problem na początku. Nie dziwie się że już pierzesz, bez prania takie bieganie góra dół może wykończyć. Whimixx ale nastepne święta już będziecie mieli super. Kciuki za sprawne pakowanie, tylko nie dźwigaj. Fufka zdrówka dla taty. Persefonia zdrówka, jak sie dzisiaj czujesz? Prezenty mam już wszystkie i nawet spakowane. Pierwszy raz jestem tak przygotowana, bo zawsze robiłam to w nocy o północy przed wigilią. Z tz nie robimy sobie w tym roku prezentów, bo już się hojnie obdarowalismy ![]() Sylwester, będzie w gronie znajomych wraz z ich dzieciakami, więc wszyscy będą szczęśliwi. Śpiworek u nas się nie sprawdził, najlepszy rożek i otulacz, moje dzieciaki lubił być ciasno zawinięte. Pampersy obowiązkowo Premium Care, te ze wskaźnikiem. Ja tuż po urodzeniu nie umiałam stwierdzić czy dziecko zrobiło siusiu, a to ważne bo ma dobe po porodzie na oddanie moczu. To sa takie ilości ze mi tylko wskaźnik pomógł. Mała paczka 1 do szpitala i jedna duża do domu. Potem przerzucamy sie na 2. Ostatnio szybko przerzucilismy sie na dada. Chusteczki kiedyś kupowałam Huggis, teraz kupiłam w Rossmann te 99 % wody, do domu wrócimy i beda gaziki i woda. Potem jak starsze to chusteczki już obojętnie, najczęściej z biedry. Pranie, to przy dziecku nr1 dwa razy prane i prasowane z każdej strony, przy nr 2 raz prane i uprasowane, przy nr 3 raz prane i suszarka. Tylko na poród uprasowane. Teraz zrobię tak samo, raz w dzieciowym i suszarka. Kocyki rożki, wòzek i łòżeczko będzie prane, bo mam używane. Za pranie biorę się w styczniu, bo teraz wiadomo święta ![]() Miłego dnia kciuki za wizyty jak któraś wizytuje![]() Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2020-12-21 o 10:25 |
|
|
|
#4773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zwłaszcza na buzi jak chce mu gdzieś na zewnątrz przetrzeć to nie ma opcji innymi bo zaraz krosteczki wyskakują. Ma niestety skłonności po mnie do alergii skórnych. Zobaczymy jak będzie z małą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4774 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, taki mamy plan zeby się przeprowadzić do domu ![]() Cytat:
także cóż- w naszym przypadku to po prostu życie ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze ze ich wiele nie ma ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4775 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Och cudne są takie dzieciaczki, już można się z nich pośmiać troszkę bardziej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Tak żebym wiedziała co muszę jeszcze dokupić ![]() ![]() Będę Twoja przypominajką w kwestii prania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Jakieś wakacje na plaży, drink z palemką czy coś w tym stylu![]() A otulacz kupowałaś specjalny czy z takiej dużej tetry/kocyka? Bo ja kupiłam jedna taka sporą pieluszkę tetrowa i myślę czy dokupić jeszcze jakiś fajny otulacz ![]() Ja jak powiedziałam TŻ o pieluszkach ze wskaźnikiem to myślał że jaja sobie z niego robię w sumie sama się mocno zdziwiłam że takie są ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() Apki są na telefon z puzzlami gdybyś bardzo chciała ja kupiłam teraz normalne ale wcześniej układałam na telefonie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#4776 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodatkowo we wszystkim czuje się jak w worku....Pocieszam się że to minie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
dziś wyszli ze szpitala więc po tygodniu jesteśmy w komplecie ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Jeszcze dodam a propo prania, że przy pierwszym dziecku prałam wszystko dwa razy w loveli w 40 stopniach a potem prasowałam z parą. Teraz będę prała raz w 40 stopniach plus prasowanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4777 | |||||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Już właśnie będziemy pierwszy dzień na nowym, więc będzie chociaż gdzie zaprosić, bo teraz to nie ma Cytat:
Nie dziwie się, że średnio masz ochotę na ludzi w domu w sylwestra... A tak z ciekawosci, jak wspollokatorzy zapatruja się na dzidzię w domu? Bo z tego co pamietam to kuchnie/lazienke macie wspólne, czy mieszam? Trzymam kciuki za Tatę, na pewno bedzie ok Cytat:
Glupio to brzmi, ale musimy to przezyc pewnie i tyle, nie raz będzie to samopoczucie lepsze a nie raz jeszcze pewnie gorsze. Ale wiem, ze to tylko takie gadanie, co z tego skoro tu i teraz czujesz się źle. Dobrze, że masz takie wsparcie generalnie w TŻcie! Myślę, że to b. dużo daje teraz. Cytat:
Super, że prezenty już ogarnęłaś i masz spokoj A co do śpiworków, rozków to widzę że co dziecko to inna opinia. Trzeba będzie sprawdzić samemu Cytat:
Ale no - na pewno fajniej dla głowy że udało się szybciej. Ja miałam dzisiaj wizytę u położnej. Nie wiem, jakie wy otrzymujecie komplementy, Moje Drogie, ale już drugi raz usłyszałam dzisiaj, że mam bardzo zrelaksowaną macicę śmieję się, że takich komplementów od TŻ nie uświadczę Powiem Wam, że gdyby nie Wy to totalnie bym się tym praniem nie spinała i po prostu wyprała normalnie w płynie dla bejbiczków z dobrym składem, a jak widzę to kolejny punkt to przejmowania się - jest, haha. Też mam trochę gorszy czas jeżeli chodzi o to wszystko, szczególnie chyba finansowo. Nie miałam pojęcia, że ta wyprawka tyle zżera, a tu jeszcze dochodzi teraz żelazko, odkurzacz i milion rzeczy o ktłórych nie miałam pojęcia, że w ogole istnieją -.-
|
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dziewczynki po weekendzie, nie odzywałam się bo zasuwalismy, dziennie robiłam po domu 8 tys kroków, jestem wykończona
Ale efekt jest taki ze mamy już prawie gotowy pokój Borysa a nie składzik :p No i pies jest wykapany na święta, miękki i pachnący jak kaczuszka Justysia ja rzeczy prałam w płynie dzieciowym raz, potem suszyłam w suszarce bębnowej i prasowałam ten pierwszy raz, potem już mi się nie będzie chciało na pewno, ale ten pierwszy raz niech będzie kilka pran zrobiłam, najgorzej zacząć a potem już leci ogólnie prałam wszystko, kocyki, kombinezony, śpiworki tez Persefonia jak się czujesz? Majkela dzięki za info o tym pierwszym mikro siczku, mam dwie paczki różnych pieluszek bambusowych na start, ale dokupie jeszcze te pampers premium care ze wskaźnikiem żeby wiedzieć czy się zdarzyło siku czy nie zaczęłam dziś 31 tydzień, powiem Wam ze z dnia na dzień to dociera do mnie, stresuje się wizyta w środę, mam usg 30 u genetyka, nie stresowałam się dawno, a teraz znowu mnie dopadło ech |
|
|
|
#4779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wolnostojący przewijak, chyba sundvik? z Ikea. Muszę tylko dokupić miękką część na górę. Dzisiaj udało mi się zrobić zakupy z rossnę 2+2. Widziałam, że podobno można dostać gratis oliwkę, a potem paczkę pieluch, ale pojęcia nie mam jak to zrobić, kiedy się to dostaje :/ bo już raz zakupy robiłam, ale nic nie przyszło. Cytat:
![]() I koniecznie pokaż pokój ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4780 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny pociesza mnie to trochę że nie jestem sama w tym ciulowym samopoczuciu a z drugiej strony jest mi przykro bo nie chce żebyście się tak czuły. Przytłaczająca jest ta niemoc i niewiedza, uczucie że co jakiś czas gdzieś boli a to ciągnie a to rwie i człowiek nie wie czy to normalne czy dzieje się coś złego... Co do prania to chyba wezmę od każdej po troszeczku tych rad i wypiorę wszystko, a w przypływach siły będę ten pierwszy raz prasować, jak będę miała bliżej rozwiązania siły to wypiorę jeszcze raz tak żeby odświeżyć i wtedy już tylko do suszarki wrzucę a jak nie będę miała siły to ☠☠☠.... to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4781 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dokładnie tak jak mówisz, to minie już bliżej niż dalej ![]() A jak Młody się czuje? Ale pewnie była radocha wczoraj w domu ️![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:51 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ---------- Cytat:
Fajnie że udało Wam się teraz wynająć coś innego, później już będziesz miała luzik ![]() ![]() My mamy wanienkę z przewijakiem na stelażu, mam wrażenie że jest to mega małe i szybko będzie trzeba wymieniać ogólnie mieliśmy kupować przewijak żeby móc położyć na łóżko bo lekko mnie przeraża przewijanie na takiej wysokości ale tłumaczę sobie że dziecko na początku mało się rusza a później dojdziemy do wprawy i będzie ok pewnie kręgosłup mi kiedyś za to podziękuję ![]() Whimxx jakie komplementy to w sensie że brzuch Ci się nie napina? Jak w ogole wizyta u położnej? Coś powiedziała konkretnego na temat Malutkiej? No problem na problemie... Ja to jeszcze ostatnio stałam się mistrzynią w ich wyszukiwaniu że smoczka zrobiłam sobie wewnętrzna dramę Wiedziałaś że nie możesz po prostu wziąć i kupić, że musisz dopasować do sposoby np karmienia jak piersią to inny, jak butelką to inny? A gdzie w tym wybór wzoru jak tyle ich jest ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:51 ---------- Cytat:
![]() O której masz wizytę w środę? Będziemy się razem stresować ja mam jakoś o 17 Milutek chyba znów ma stresa przed wizytą u pana doktora bo włączył jej się tryb cardio i ostro trenuje mam wrażenie że zbija wagę bo tak szaleje![]() ![]()
Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-22 o 06:59 |
|||
|
|
|
#4782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mail na oliwkę za 1 gr dostałam po tym jak dołączyłam do Rossnę i kupiłam jakąś dziecięca rzecz (coś ekstra taniego, chyba najmniejszą paczkę chusteczek mokrych), ale nie wiem czy to kupienie czegoś dziecięcego jest konieczne czy nie. Ponoć wielu osobom zaskoczyło po kupieniu, jakby to było aktywacją promocji. Musisz mieć też przy Rossnę zaznaczone, że chcesz dostawać newsletter. Mail na pampersy przychodzi w około 34 tc. ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4784 |
|
Rozeznanie
|
Justysia chyba mam jakoś rano jutro wizytę, muszę dzis tam zadzwonić bo nie pamietam
|
|
|
|
#4785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masakra położyłam się po 23, zasnęłam po 1, a dzień był intensywny, myślałam,.że szybko zasnę . Dopiero się obudziłam.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4786 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Wasze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4787 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale u mnie dziś psia pogoda... Pojechaliśmy z TŻ na zakupy, produkty na rybę po grecku kupione, zabieramy się zaraz za jakieś porządki i o 15 idziemy na szkole rodzenia
Wasze dzieciaczki też tak dostają czkawki? Bo moje dziewczę to się ostatnio takie łapczywe zrobiło i raz dziennie dostaje ![]() W ogóle to ostatnio tak czkam że chyba pół osiedla mnie słyszy ![]() i to zazwyczaj przy takich poważniejszych rozmowach z TŻ o dziecku, śmiejemy że mała wtrąca swoje 5gr do dyskusji ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-22 o 09:47 |
|
|
|
#4788 |
|
Rozeznanie
|
Hej , dzięki że o mnie pytacie. W niedzielę musiałam w szybszym tempie dojść do siebie bo zmiotło Tz . Wiecie już wolę mieć dzieci chore niż faceta
masakra . Na szczęście odpuściły nam już wszystkim wymioty , ale kurde biegunka dalej się utrzymuje 🤷🏻☠♀️ kciuki za wasze wizyty , czytam was cały czas ale czasu brak by coś naskrobac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4789 |
|
Wtajemniczenie
|
Vidia co te pralki teraz nie mają
ale fajnie że masz takie wypaśne programy ![]() Roma ooo to zazdroszczę też bym wolała z rana ![]() Aaska to idziemy razem na wizytę ![]() Trzymam kciuki za Wasze wizyty ![]() ![]() ![]() Persefona dobrze że już lepiej ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4790 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my rok temu w okolicach Świat przechodziliśmy tak samo żołądkowy wirus i kolo tygodnia jeszcze żołądek nie pracował tak jak powinien. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczęłam wczoraj szkole rodzenia online, pierwsze zajęcia tyczyły się torby do porodu , dziś rano gimnastyka, wieczorem chustonoszenie szkoda, że online ![]() Obejrzałam ten serial "Facet na święta", fajny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4792 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie ostatnio zastanowiło skąd te ceny chust chyba to tylko kwestia mody... Miałam nadzieję że tu będą tańsze bo niby chustonoszeniu wywodzi się z Francji, no ale niestety... Ja akurat wczoraj trochę czytałam o chustach, w ogóle to TŻ znajoma prowadzi jakaś organizacje o chustonoszeniu więc liczę od niej na jakieś wskazówki ale jedno co mi powiedziała i mnie trochę zaskoczyło to że każde dziecko będzie lubiło noszenie w chuście o ile będzie dobrze zawiązane i ma to mnóstwo korzyści, podobno ratuje w trakcie kolek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zobaczymy co dalejNie mam żadnej znajomej, która nosiła dziecko w chuście, więc nie mam wyrobionej opinii w ogóle, posłucham dziś i zobaczymy, na razie nie nastawiam się na taką opcję
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie TŻ jest na to mega nastawiony, on już mi opowiada jak będzie chodził na plażę z małą w chuście ![]() ![]() Ja słyszałam że to jest ratunek dla rodziców dzieci z syndromem "dziecka niedokładnego" (chyba tak to się nazywa)... Słyszałam już historie że matki robiły prawie że wszystko z dzieckiem w chuście... Ja bym się nie odważyła smażyć kotlety z dzieckiem z przodu no ale jestem w stanie zrozumiem desperację rodzica ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Noszenie w chuście podobno najlepiej zacząć jak najszybciej (ok.3tyg.) bo dziecko się łatwiej dostosowuje, ale wiadomo dzieci są różne. Poza tym, to ratuje tyłek jak masz hajnida, co to ciągle na tobie wisi i ani do łazienki, ani ugotować.
Persefonia, dobrze że już jest lepiej. Ja nie wiem co z tymi facetami jest, że nawet mały katar, przeziębienie a oni umierają ![]() Ja składniki na rybę kupiłam w weekend, dzisiaj chyba skroję kapustę na bigos. Odkąd jestem w ciąży to za mną chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4796 |
|
Rozeznanie
|
Ja nosiłam syna w chuście , niestety nie profesjonalnie . Kupiłam pasiaka taniego i uczyłam się z YouTube, na pewno robiłam to nie poprawnie bo nigdu nie potrafiłam na maska dociągnąć przy karku i miałam taki fałd chusty . Teraz sobie pozwolę i umowie się z prawdziwym doradca i niech uczy , myślę że przy 3 małych dzieci nie raz mi tyłek uratuje .
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- A co do Tz to on miał prawo cierpieć , no każdy z nas ten jeden dzień najgorzej zniósł bo to dosłownie wymioty co 20 min , masakryczny skurcz żołądka i temperatura . Ja czasami myślałam , że zaraz zemdleje . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4798 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam taką myśl... Mamy na FB post apteczny, może pod nim wypiszemy osobno każdy artykuł (podkłady, termometr, krem na odparzenia, płyn do kąpieli, szczotka do włosków, itp) i np. tam gdzie podkłady to będziemy podrzucać sobie firmy, jakieś wskazówki? Można to też by było zrobić na grupie na wizażu. Nie wiem gdzie będzie to bardziej czytelne
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Justysia2203 Czas edycji: 2020-12-22 o 12:24 |
|
|
|
#4799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4800 | |||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
teraz mamy 25m więc na prawdę nie mogę się doczekać. Tak, wlasnie ostatnio w spzitalu Pani dr powiedziala ze mam zrelaksowana macice, wczoraj polozna... ze nie jest napieta itd. fajne komplementy w tej ciazy. No cos, trzecy trymestr za pasem, juz mi nikt na pewno nie powie, ze wygladam kwitnąco. Dzisiaj sie smialam do TZta ze szkoda ze nie idzemy na zadna impreze przebierana bo moglabym bym Obelixem i to bez szcxzegolnego inwestowania w stroj xD Na temat bejbi to w sumie tyle, ze serduszko bije ladnie. Oj, Paaaani, proszę tu juz bez takich rodzajów smoczków, hahaha! Chociaż nie powiem, przyciągnęłyśmy się myślami trochę, bo wlasnie paradoksalnie nad tym rano myslalam - ze chcialaybym karmic i KP i butelka tez i jaki wtedy smoczek No to rośnie mala fitnesiara Ale fajnie ze tak się wierci, chociaż ją dobrze czujesz Btw. jak mi się podoba zdrobnienie Milutek ![]() Aaa jeszcze dopiszę, nie pamietam czy przypadkiem tutaj ktoras nie pisała?? Albo gdzie indziej czytalam, ale ze przewijaki na lozko to dramat dla maminych pleców, wiec mysle ze dobrze wybraliscie ) Cytat:
Ale reszty nie ogarnęłam - ze jak, Mii włącza się czkawka, ale sąsiedzi slyszą Ciebie? Czy Ty też masz przez to czkawkę? Sorry serio nie ogarnęłam hahahah #ciazowykalafiorCytat:
Ja bym byla za, ale bym byla za fb, bo tak szczerze to ta informacja o klubie mi się nigdzie nie wyświetla na stronie na wizażu, a mamy już i to forum tutaj i fb i jeszcze ten klub - a ja ledwo czasem ogarniam żeby chociaż na jedno zajrzeć Chustonoszenie - slyszałam o tym doslownie w saaaamych plusach jezeli chodzi o rozwoj dziecka i bliskosc, jezeli jest ofc wiązane poprawnie. Mysle ze to wazne zeby w doradce zainwestowac jak ktos się decyduje, bo widzialam np. ze podkurczone nóżki (czesto u wcześnaków) są na starcie przecwiwwskazaniem. I pewnie jest też kilka innych o ktorych nie ma się pojęcia, jak się nie jest specjalistą. Jak facet ma 37* to już jest dramat, więc domyślam się Persefonia, że miałaś na głowie trójkę dzieci (dwójkę + męża) + siebie ofc. Dzielna kobieto! Dobrze, że pomalu wracacie do zdrowka. Polecam enterol jezeli chodzi o biegunki Tak mi dzisiaj siary pociekło, ze 1/4 koszulki mialam mokrej... W sumie sie calkiem ciesze, ale biust dalej nie ruszyl mi ani o pol cm - gdzie to się miesci - nie wiem
Dietetyk kliniczny Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2020-12-22 o 14:20 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

. Większe już na bieżąco później się wypierze. Prac zacznę najwcześniej w połowie stycznia 

tłumaczę to ciulowym światłem

także cóż- w naszym przypadku to po prostu życie 
).
wczoraj byliśmy odwiedzić moja kuzynkę z rocznym dzieckiem, aaaaah, cudowności

ale jestem dumna z TŻ że jak ostatnio posprzątałam kuchnie tak nadal jest czysto a on jak gotuje to niestety zazwyczaj później jest rozgardiasz
śmieję się, że takich komplementów od TŻ nie uświadczę 

No i pies jest wykapany na święta, miękki i pachnący jak kaczuszka
️

trzymam kciuki za Wasze 

chyba to tylko kwestia mody... Miałam nadzieję że tu będą tańsze bo niby chustonoszeniu wywodzi się z Francji, no ale niestety...