|
|
#4891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale zdjęć i tak nie mam bo mała nie chce współpracować ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4893 | ||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie, kurczę, nie - jak się zapisuje to już wybieram jakie USG i to 3d jest jeszcze droższe. Więc dlatego jestem ciekawa przed. Ale chyba po prostu tam zadzwonie i się zapytam, czy dr. sprawdza też wtedy wszystko. No wlasnie, jeszcze jakbym miala placic za samo 3d-zdjęcie, bez diagnostyki i jeszcze Mała by się nie pokazała, to już w ogóle bym była zła
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, jak wam minęły święta? U mnie całkiem dobrze, spędziliśmy trochę czasu z moją rodzinką, wróciliśmy do domu i cieszę się, bo wszędzie dobrze ale w domu najlepiej
![]() @Drzewosandałowe ja mam jedne elastyczne spodnie, jeszcze sprzed ciąży i je noszę. Miałam też jeansy z Aldi i Lidla ale obie pary oddałam, nie czułam się w nich wygodnie. Z tymi spodniami jest ten problem, że 40 były mi akurat, ale nie wiem, zakładam, że jeszcze przez te 3 miesiące przytyję, więc lepsze byłyby 42, ale nie mam pewności, że faktycznie tak się stanie :/Możliwe, że coś w stylu tregginsow byłoby lepsze, ale są tylko w h&m i to dość drogie. Ja głównie siedzę w domu, więc legginsy i dresy mi wystarczają. Jak idę na miasto to ubieram rajstopy i sukienki, mam też jedną spódnicę ciążową. I muszę przyznać, że te przedłużenia/pasy Obelixa są faktycznie super, trzymają podkoszulkę, jest ciepło i wygodnie. W ogóle nie potrzebuję dużo ubrań, ale ja głównej siedzę w domu. Cytat:
|
|
|
|
#4895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4896 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem załamana, TŻ ma dalej pozytywny wynik na covid, musiał zrobić test żeby wrócić do pracy i czeka nas kolejny tydzień izolacji... Będzie próbował się jakoś odwołać i iść jeszcze raz na badania ale widzę że to jakaś śmieszna loteria...
|
|
|
#4897 | ||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Bo nie ma tu takiego "prenatalnego trzeciego trymestru" per seMam nadzieję, że spędziliście super czas z rodzinką a teraz zasłużenie leżysz do góry brzuchem i odpoczywasz Cytat:
A ma jeszcze jakieś objawy? A Tobie też robili? Kiedy ma następny test? Oby to odwołanie coś dało!
Dietetyk kliniczny Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2020-12-26 o 19:38 |
||
|
|
|
#4898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4899 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co wiemy to 50% wypłaca ubezpieczenie i 30% pracodawca, ale jak to dokładnie będzie wyglądało to się okaże przy wypłacie Z jednej strony fajnie że TŻ jeszcze z nami posiedzi w domku, no ale też lipa bo nigdzie wyjść, już na poprzedniej kwarantannie szło ☠☠☠la dostać a teraz to ja nie wiem... Mieliśmy mieć na tygodniu wizytę u lekarza i chcieliśmy w środę do urzędu podejść po listę niań i dopytać o ten ślub. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
mieliśmy pierwszy test początkiem grudnia, potem nie szliśmy bo obowiązywało nas 7dni kwarantanny i koniec, TŻ miał 2tyg urlopu no ale teraz żeby wrócić do pracy musiał zrobić bo pracodawca tego wymagał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Justysia będzie dobrze, podobno część ludzi tak ma, że nawet jak już jest ok, to test wychodzi pozytywny. Nie martw się niezałatwionymi sprawami, zrobicie to po nowym roku, ślub nie zając najważniejsze, żebyście byli zdrowi.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zwyczajnie mnie to jakoś dobiło bo jakiś ten miesiąc taki skomplikowany, nic nie idzie tak jak byśmy chcieli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4904 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Justysia doczytałam , współczuję sytuacji oby kolejny test wyszedł mu negatywny Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4906 |
|
Rozeznanie
|
Justysia a ile to juz trwa u TZ?
Dziewczyny jest teraz jakiś kupon zniżkowy na lullalove? Na jakieś hasło czy coś? ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Dobra już mam Jakby co jest -15% na hasło SIOSTRY na nieprzecenione rzeczy chyba do końca roku |
|
|
|
#4907 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziewczyny dziękuję za wsparcie TŻ pierwszy test miał 5 grudnia i wczoraj miał drugi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4908 |
|
Rozeznanie
|
O kurczę, to długo wychodzi ten wynik pozytywny
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się kurde tak przejęłam ta sytuacja że pół nocy nie spałam + jakby tego było mało przeszedł sztorm Bella
![]() a jak zasnęłam to śniło mi się że z TŻem i jakaś grupa osób chowaliśmy się w jakimś hangarze żeby nam testów nikt nie robił i było tam jakiś 2-3 żołnierzy amerykańskich, którzy robili dla nas jakieś kryjówki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Znów mam jakiś spadek humoru.
Pobolewa mnie spojenie łonowe, a raczej rozciągające się więzadło obłe (mój kumpel orto każe mi na to zwrócić uwagę jak dotrę do fizjo - to nic niepokojącego, ale upierdliwe). No Stary to niech mi lepiej z oczu zejdzie, bo zaraz się o coś pokłócimy, wkurza mnie, że mruga powiekami.
|
|
#4912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak z tym remontem? Czy lepiej nie pytać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W środę mam fizjoterapeutę i już nie mogę się doczekać bo jestem mocno obolała. Kręgosłup boli, brzuch też, mięśnie brzucha pieką :/ chyba dość mocno się rozeszły. |
|
|
|
|
#4914 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja dołączę do klubu jeczybułek
![]() Mi młoda tak się jakoś przekręciła wczoraj, że co się rusza to szturcha mnie w jajnik(?), tak nisko po lewej stronie albo znów wyżej rusza trzustkę i to tak boli... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4915 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak samo cała obalała, mnie plecy bolą za każdym razem hak wstaje - ta dolna część, wczoraj mnie bolala górna część brzucha i musiałam się przespać generalnie coraz gorzej
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
Dostałam 2 worki ubranek od mojej mamy. Kurde żałuję że pomyślałam żebyśmy razem to przejrzały bo kompletnie nie wiem co pasuje na jak wiek a mało co ma metki
|
|
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
Wy to już 3 trymestr,ja jeszcze w 2. Nie wiem skąd,ale bóle żeber okropne,bóle pleców, dziś prawie zemdlałam -mąż mnie w ostatniej chwili wyprowadził na powietrze,bo już nie widziałam na oczy (ciemno i uszy zatkane), przepłakałam cały poranek, że jestem jak jakaś niepełnosprawna i niedługo do sklepu strach będzie wyjść samej,bo mogę zemdleć:/ refluks, zgaga, cukrzyca ciążowa,niskie ciśnienie,bóle brzucha, problemy żołądkowe,częstomocz...
Nie mam pojęcia jak wytrzymać te 3 miesiące. Najgorsze to leżenie. Na plecach nie. Na lewym boku ja mam ulgę ale dziecko tak kopie,że nie daję rady i idę na prawy bok,gdzie z kolei uciskam żołądek i mam cholerną zgagę ![]() Nie spodziewałam się AŻ TYLU dolegliwości i problemów.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ba nawet mam dwa body z jednej firmy niby jeden rozmiar a różnica w długości z 7cm ![]() Ja chyba będę układać ubranka jakoś tak hmm że póki coś nie różni się długością 3-4cm to będzie jako jeden rozmiar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
@Justysia2203 - nie pytaj nawet, moj Stary ma czas
|
|
#4920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie znaczy że mamy tu jakiś kodeks i zakaz narzekania, zawsze pisaliśmy że jak któraś ma ochotę się wyżalić, ponarzekać to też to jest miejsce do tego... więc jak źle się czujesz, czy coś się dzieje to pisz śmiało może uda się coś zaradzić ![]() Ja mam już z dobre 2 miesiące zgagę czasem na kilka dni mija a czasem mam taką że aż mnie na wymioty bierze. Ja np pije kisielek z mielonego lnu i jak tak z 3-4 dni pije to jest ulga, tylko później zapominam i wraca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

drugi raz na normalne USG.

Bo nie ma tu takiego "prenatalnego trzeciego trymestru" per se

z tego co wiemy to 50% wypłaca ubezpieczenie i 30% pracodawca, ale jak to dokładnie będzie wyglądało to się okaże przy wypłacie 

zwyczajnie mnie to jakoś dobiło
bo jakiś ten miesiąc taki skomplikowany, nic nie idzie tak jak byśmy chcieli...

może uda się coś zaradzić