|
|
#4951 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Ja mam jeszcze 80, więc jestem w miarę spokojna
![]() Umówiłam się na sesję ciążową, tylko niestety jedyny termin na sobotę był na 30 i się trochę martwię, że już będę gruba i brzydka na maxa 🥺 Fizjoterapeutka pouciskała mi okolice wzgórka łonowego i górną część uda(pachwiny). Dodatkowo okleiła mnie tejpami: na krzyżu i brzuch od łopatki pod brzuchem i do drugiej. Mam się rozciągać, jestem zapisana na kolejną wizytę i wstępnie umówiona na przygotowanie do porodu. To będą 2, 3 spotkania masażu, rozluźniania i ćwiczeń ułatwiających obrót dziecka i przygotowanie miednicy do porodu. Miałyście kiedyś tejpy? Bo za bardzo tego nie czuję i nie wiem czy tak powinno być czy co ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4952 |
|
Rozeznanie
|
Persefonia trzymamy kciuki, człowiek opłaca co miesiąc składki zdrowotne w kwotach grubych a i tak prywatnie musi się leczyc a jak przyjdzie co do czego ze raz w życiu musi iść do szpitala to musi brać ze sobą drewno do lasu typu papier toaletowy i podkłady porodowe, no państwo z dykty ech...
Matę jakaś dostałam, muszę ja odszukać i obejrzeć, o karuzeli jeszcze nie myślałam Tez mam ostatnio spadek nastroju, zostały 63 dni |
|
|
|
#4953 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A faktycznie jest lekka różnica, ehhh no lepiej to przebadać i reagować
|
|
|
|
|
#4955 |
|
Zakorzenienie
|
Persefonia trzymam kciuki,.żeby z synkiem było wszystko ok. Faktycznie sporo wydatków około zdrowotnych macie w tym czasie. U mnie też styczeń zapowiada się cienki.
|
|
|
#4956 |
|
Zakorzenienie
|
Bożenko, moj dzidziuś przykoksił serniczkiem w święta. Mamy półtora kilo obywatela - obrócił się głową do dołu i zamiast twarzy dumnie prezentował jajka. Doktorce udało mi się go pokazać i ma murzyński nosek (taki szeroki, po tatusiu), niestety znów się schował gdy próbowała go obfocić, co za dziecior
|
|
#4957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bezwstydne to Twoje dziecię ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4958 |
|
Rozeznanie
|
To Borys i Jerzyk chyba w tej samej pozycji się znajdują, Borys głowa do dołu, buzia do łożyska czyli do moich plecówi jeszcze merdał sobie pępowina przy nosie i miał obie łapki przy twarzy i weź zrób zdjęcie człowieku
|
|
|
|
#4959 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdrosny wam tych wizyt
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4960 |
|
Zakorzenienie
|
29+3.
Dzidziuś pod jednym policzkiem mial łokieć, pod drugim łożysko. Generalnie jajca pokazuje calemu światu, a dziób chowa w najciaśniejszym kącie 🤷☠♀️
|
|
#4961 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4962 | ||||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Widać tę różnicę w źreniach, trzymam kciuki zeby to nie bylo nic poważnego, ale ekstra, że to sprawdzicie. Cytat:
Jeszcze TŻ mnie coś dzisiaj irytuje, wszystko mu trzeba palcem pokazać co spakować/zrobić i to zrobi ale nic ponadto (na zasadzie "schowaj patelnie do zmywarki" - schowa, ale garnek, który leży obok już zostaje......) No trafia mnie z nim dzisiaj trochę. Toż to już dwa miesiące zostały, o wiele bliżej niż dalej U mnie planowo 90, urodzę miesiąc po Tobie pewnie Cytat:
Fajnie, że chodzisz do fizjo i cię pouciskała i dostałaś wskazówki co do robienia, uważam że to powinno być w darmowej opiece ciężarnych a nie kosztować tyle kasy. Na pewno jednak Twoje ciało Ci się pozytywnie odpłaci Moja teściowa często jest otejpowana - i chwali Cytat:
Dołączam się do podziękowań o termometry, ta wiedza również mi się mocno przyda
|
|
#4963 |
|
Zakorzenienie
|
Troche ciężko choć odkąd się przekrecil kilka dni temu przestal mnie cisnąć mostek a to spora ulga dla oddechu i zdecydowany plus dla mojego ogólnego komfortu. Nogi też ma dość dlugie także na ten moment powinnam sie go spodziewać 6.03
|
|
#4964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|||||
|
|
|
#4965 | |
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Może u Ciebie właśnie tak się zadziało Ważne, że ulga też dla matki Oby Jerzyk został już główką w dół
|
|
#4966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Potwierdzam z termometrem. Ja maluszkom najczęściej mierzyłam w pupie, a później pod pachą, mam też bezdotykowy, ale raz się zgadza ze zwykłym, raz nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4967 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4968 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, wczoraj miałam szkołę rodzenia i tam położna powiedziała aby od 30tygodnia to już koniecznie odrzucić witaminy i kwas foliowy, bo dzidzia już otrzymała ich wystarczającą ilość a tym tyko nabijamy wagę i dziecko rośnie jak szalone. Mój sporo przybiera, biorę Pregnę i Folik od początku praktycznie ale to lekarka co miesiąc mi zaleca. Co Wy na to?
|
|
|
#4969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Najlepiej zapytaj lekarza tu dużo zależy od Twoich wyników badań, czy masz jakieś problemy zdrowotne, jak się odżywiasz, w jakim żyjesz klimacie. Uważam że położna nie powinna się wypowiadać w ten sposób nie znając konkretnego przypadku i nie widząc wyników badań ![]() Ja nie rezygnuje z witamin i zastanawiam się czy w ostatnich 2-3 tyg nie dorzucić wapnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#4972 | ||
|
pani.dietetyk
|
Cytat:
Link: https://www.ptgin.pl/sites/default/f...zI_ZPQOqrcprGQ Cytat:
Co do suplementacji folianami, dodaję dwa screeny - jeden z wykładu z zaleceniami z Uniwersytetu w Monachium, drugi z wykładu dr hab. n. med. Huberta Wolskiego sprzed miesiąca (zalecenia dot. ilości na dole slajdu).
Dietetyk kliniczny Edytowane przez whimxx Czas edycji: 2020-12-29 o 11:09 |
||
|
|
|
#4973 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, miałam pisać, że w sprawach suplementacji to tylko Whimixx
![]() Weszłam dzisiaj na wagę i jest tak jak się spodziewałam: "magiczne" 70 zostało osiągnięte :/ czyli +10 od początku ciąży. Mam nadzieję, że już dużo nie przybędzie, a żeby temu pomóc to planuję ograniczyć słodycze,. zobaczymy czy się uda, bo po świętach jest ich mnóstwo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4975 | |
|
Raczkowanie
|
Hej! Witam się po świętach
ostatnie dwa dni to raczej przeleżałam bo przeziębienie probuje mnie dopasc ale cały czas walczę przez to w domu mam totalny bałagan. Zabawki i książki są już wszędzie. Mam wrażenie że tylko ja sprzątam bo jak leżę to jest tylko brudniej Przez święta pozamawiałam chyba wszystko co mi brakowało do wyprawki. Podeślę zdjęcia jak przyjdzie. Nawet zamówiłam butelkę filtrujaca mąż moze spac spokojnie ![]() Cytat:
czuje się jak kulka, jeszcze trzeba dojesc czekoladę i basta na wagę wejdę dopiero na wizycie, wcześniej się nie odważę. Po 1 ciazy to pierwszy raz weszłam po miesiącu od porodu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4976 | |
|
Zadomowienie
|
Ciekawa byłam Waszej opinii,nie mam zamiaru kierować się opinią położnej z Internetu tylko tego co mówi moja lekarka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
zaczynałam z 58,5, wczoraj było 69,5 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4977 |
|
Rozeznanie
|
Ja przez Jelitowke spadłam , zaczynałam z 50,7 a mam teraz 57,25 . Szok przeważnie na tym etapie we wcześniejszych ciążach było po 20 kg
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4978 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dalej łykam suplementy, co więcej w tym żelazie, które cały czas łykam też jest jakiś wsad z folianów. Czerwone krwinki dalej mam pod dolną granicą i zaczynam ze wstrętem patrzeć na buraczki i wołowinę
![]() Zamówiłam łóżeczko z materacem także mój Stary będzie miał "wystrzałowego Sylwestra hehehe Będzie skręcał! ;D
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2020-12-29 o 13:12 |
|
|
|
#4979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani Smith nie masz dla chłopa nic zrozumienia, podła kobieta ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

. Wogole ma któraś z was numery na lotto . Bo jak tak podliczyłam lekarzy to mi 500 plus nie stykanie
dzisiaj 300zl prenatalne , jutro 200zl laryngolog córki . Za tydzień w poniedziałek Wrocław , co prawda Dolnośląskie centrum onkologii jest za darmo ale paliwo już nie a to 400 km więc 150zl pójdzie, później we wtorek okulista syna w związku ze źrenicami więc 180zl plus paliwo 140 km . No i na 25 stycznia kardiolog 200zl plus paliwo około 100zl bo to 300 km od nas w dwie strony . Dobrze że zaraz zwrot podatku 

i po co i na co to było mi sprawdzać 
i po co i na co to było mi sprawdzać