|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. 23
Właśnie też czekam na pogłębioną wyprzedaż, chociażby dla VIP.
Bo w sumie nie wiem czy jest sens utrzymywania vipa akoromoje promocje niczym się nie różnią od standardowych klientów. Jak mawiał klasyk ,, skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać?,, ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czuję że coś odpałowego, że pospadamy z foteli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#663 |
Zadomowienie
|
A ja muszę YR pochwalić, a to się rzadko zdarza
![]() Zaskoczyli mnie ostatnio niezwykle ![]() Napisałam kilka recenzji parę tygodni temu, w większości pozytywnych, z jednym małym wyjątkiem. Po opublikowaniu moich opinii najpierw dostałam maila, że im przykro, że produkt mi się nie spodobał, a kilka dni później zadzwonili w tej samej sprawie. Opisałam przemiłej pani problem, jaki miałam z kremem, że nie zamierzam do niego wracać i używać. I tutaj przechodzimy do sedna - pani zaproponowała mi zwrot kosztów kremu w formie salda na koncie, które mogę wykorzystać przy kolejnym zamówieniu z wysyłkowej lub telefonicznej oferty ![]() Zamówiłam więc ze świątecznej wysyłkowej wodę Zielona Herbata, gratis wzięłam Konwalię plus szminkę... a przy odbiorze faktycznie zapłaciłam kilka złotych (zamiast 65 zł ) ![]() Także jest nadzieja, potrafią zaskoczyć na plus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#664 |
Raczkowanie
|
Super! Do mnie też kiedyś dzwonili, niestety żadna propozycja nie padła... A opinię usunęli ze strony żeby nie psuła statystyk?😂
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#665 |
Raczkowanie
|
Cześć, ja wracam z tematem innej ulotki. Też otrzymałam tą korzystniejszą i też mi nie działa. Napisałam do BOK i otrzymałam taką odpowiedź:
W imieniu firmy Yves Rocher serdecznie dziękuję za kontakt oraz przekazane zgłoszenie. W odpowiedzi na Pani wiadomość uprzejmie informuję, iż promocja działa prawidłowo. Sklep stacjonarny jak również oferta internetowa to odrębne kanały dsytrybucji, wówczas promocje mogą się różnić.Po wpisaniu kodu promocyjnego pojawiają się wszelkie warunki oferty. W przypadku gdy jest Pani zainteresowana głównie ulotką papierową, zachęcam do skorzystania z promocji w sklepie stacjonarnym. Bajzel jednym słowem... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#666 | |
Rozeznanie
|
Eeee no to po co na ulotce jest napisane, że ,,skorzystaj z oferty w sklepie stacjonarnym/ internetowym/ przez telefon/,,?
Trochę takie robienie klientów w bambuko... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
Nooo tutaj ladnie sie zachowali (moze powoli zmieniaja polityke?). Albo kupowalas ich jeden z najdrozszych kremow lub nowosc (Riche/ Lifting Vegetal) i nie chcieli miec negatyenej opini ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja opinia jest nadal, nikt jej nie usunął ![]() ![]() Przeglądając opinie na ich stronie zauważyłam całe mnóstwo negatywnych, nie wiedziałam, że usuwają ![]() ![]() Zasadniczo moja rozmowa telefoniczna dotyczyła raczej składu kremu i reakcji jaką wywołał, a nie typowego "bubla" który się nie sprawdził ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#668 |
Raczkowanie
|
Ja też napisałam jedną negatywną odnośnie kremu perfumowanego do rąk (uczulił mnie). I również nie padła żadna oferta.
Edytowane przez jaestera Czas edycji: 2020-12-28 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#669 |
Amorito
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#670 |
Raczkowanie
|
SMS:
Nasze sklepy pozostaja otwarte. SALE do -50% & 1+1 na kosmetyki do makijazu! Zrob zakup pow. 14,90 zl i odbierz 2 PREZENTY! Do 10.01 z SMS. Szczegoly w sklepie. Jeśli się dowiecie, dajcie znać o które prezenty chodzi... grudniowe, styczniowe, a może zupełnie inne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Raczkowanie
|
Żeby nie było niedomówień: nigdy nie słyszałam, żeby YR usuwało opinie klientów, żadna moja opinia nigdy nie została usunięta, ale wiem że w niektórych sklepach tak robią (oddamy pieniądze, a ty zgodzisz się na usunięcie opinii - allegro), dlatego padło pytanie czy usunęli opinię za którą zwrócili pieniądze. Swoją drogą, jak to technicznie wyglądało, kwota zamówienia automatycznie się obniżyła czy dopiero przy odbiorze dowiedziałaś się że rabat zadziałał?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#672 |
Raczkowanie
|
" NEW " Rabat dla nowych klientów: „-50% na 1 kosmetyk do pielęgnacji twarzy”
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#673 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, wiem, że wiele sklepów usuwa negatywne opinie, a nawet niepochlebne komentarze na IG czy FB ![]() ![]() O obniżce kwoty dowiedziałam się po złożeniu zamówienia, tzn. zadzwoniłam na infolinię, żeby się upewnić, a w razie czego anulować - podczas zamawiania nie widać środków na koncie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#674 |
Wtajemniczenie
|
Na wątku perfumowym przeczytałam, że będzie nowy zapach Voile d'Ocre. Cedr i drzewo sandałowe... Na fragrze póki co go nie ma
![]()
♥ fragrantica ♥ Edytowane przez Aleksa_888 Czas edycji: 2020-12-29 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
Raczkowanie
|
Wg szwajcarskiej strony YR : "- Bois de Cèdre: notes altières et épicées du cèdre - Bois de Santal: notes douces et lactées" – czyli cedr i sandałowiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#677 |
Zakorzenienie
|
Oui a l'Amour też ma zmienione opakowanie...
Taniej wyprodukować kanciaste flakoniki, korki w innych kolorach i nadrukować inny napis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#678 |
🦄
|
Mimo wszystko uproszczenie linii produkcyjnej do mnie przemawia. Jakby jeszcze przyjmowali do recyclingu plastikowe opakowania to już ogólnie byliby lepiej postrzegani (ja i tak bym nie kupiła, bo mnie dużo uczula z YR).
![]() |
#679 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak jak uwielbialam kupowac wody / perfumy z YR na prezenty i kazdy sie zachwycal pieknym i oryginalnym opakowaniem (szczegolnie babcie i ciocie) tak teraz juz nie widze potencjalnych prezentow z dzialu "perfumy". O serii "one collection" nie wspomne bo to dopiero sa brzydactwa :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#680 | |
🦄
|
Cytat:
![]() Masz rację- wcześniejsze opakowania były ładniejsze. Nawet opakowania z tym stempelkiem już ocierały się o luksus. No i to, co w środku... Ech, nawet nie ma co porównywać... ![]()
![]() |
![]() |
#681 |
Raczkowanie
|
Jak myślicie, będzie jakaś super oferta bądź kod na Sylwestra? Chce złożyć zamówienie, ale wstrzymuje się, bo liczę, że może coś fajnego rzucą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#682 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie osobiście przyjmowanie opakowań nie ma sensu. Przecież można sobie wszystko posegregować w domu i wrzucić do odpowiednich pojemników. Komu by się chciało latać przez pół miast żeby oddać opakowanie po szamponie i balsamie... YR przetwórstwem śmieci się chyba nie zajmuje, a specjalnej fabryki budować nie będzie, bo to kosmiczne koszty i żaden zysk. Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2020-12-30 o 09:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam kod -20% przy zakupach od 99zł ważny do jutra.
Może jeszcze ktoś skorzysta. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#684 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#685 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Przecież jest coraz więcej firm gdzie za zdanie pustego opakowania są profity... jest to prosty program lojalnościowy i do mnie akurat to przemawia. Może i YR nie zajmuje się "przetwórstwem śmieci" a ich wytwarzaniem, na co my klientki wyrażamy zgodę i chciałybyśmy mieć wpływ żeby rzeczywiście firma wpływała na dobro planety,a nie tylko marketingową ściemą. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#686 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale poki co panstwo te oplaty przenosi na nas, konsumentow! Super gdyby byl program jak w Macu, Khielsie czy Mydlarni Cztery Szpaki. Cytat:
Mnie akurat nie interesuje gdzie by to przetwarzali, skoro wszyscy dbamy o srodowisko, to niechze firma uchodzaca za nature lover, cos do diaska z tym zrobi! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#687 |
🦄
|
Ja się aż tak nie znam na ekologicznych rozwiązaniach, ale skoro inne marki oferują przyjmowanie opakowań (nawet któreś kawowe kapsułkowe przyjmują zużyte kapsułki...) albo ich napełnianie to jest to do zrobienia. Znam osoby, dla których jest to ważne i korzystałyby z takich rozwiązań nawet jeżeli wiązałoby się to z dalszą wycieczką. Składy w YR są hmmm średnie bardzo, więc wizerunek eko mogliby realizować w takim zakresie.
I to mówię ja, a jestem naprawdę początkująca w ekoklocki, pewnych rzeczy pewnie nigdy nie zrobię, ale małymi kroczkami staram się wprowadzać w życie niektóre rozwiązania i jeśli chodzi o plastikowe opakowania to naprawdę jest to problem (tu siateczka, tu butelka, tu kosmetyk...) i próbuję troszkę to ograniczyć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#688 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podejrzewam, ze wtedy produkt musialby byc 2-3 zl tanszy (to raczej firmie sie nie spodoba) albo podnieśliby ceny tych produktow o 2-3 zl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#689 |
Zakorzenienie
|
Będą musieli w jakimś odstępie czasu to wprowadzić, skoro chcą uchodzić za firmę ekologiczną...
![]() |
#690 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Generalnie to nie widzę sensu z zbieraniu przez firmy plastiku. Najlepiej byłoby go po prostu ograniczać stosując np: - opakowania uzupełniające jak Garnier: https://www.garnier.fr/nos-marques/c.../avocat-karite - produkty w kostce (również Garnier): https://www.garnier.fr/nos-marques/c...tesse-d-avoine - rozszerzenie systemu uzupełnień w sklepie (szampony, odżywki, balsamy do ciała, żele itd.) - zastępowanie plastiku innymi materiałami typu aluminiowe tubki zamiast plastikowych, szklane opakowania kremów itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:01.