|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Bardzo suche włosy z tłustym łupieżem.
Męczę się z tym już ponad 20 lat, jednak do tej pory zawsze miałam krótkie fryzurki więc tak bardzo nie odczuwałam problemu. Teraz mam włosy do bioder i męczę się okrutnie.
Mianowicie mam baaaardzo suche włosy, które "dredzą się" już nawet po nocy. Tak samo zresztą jeżeli chodzi o skórę na całym ciele. Nigdy nie widziałam aby moje włosy choć przy samej skórze głowy się przetłuszczały ani nic. Jednocześnie, jeden dzień nieumycia głowy oznacza tłuste strupy na czubku głowy i potylicy, z łuszczącą się skórą no i oczywiście swędzenie (same włosy mogę nie myć i tydzień i sie nie przetłuszczą). Żeby nie przesuszać włosów jeszcze bardziej, staram się myć je naturalnymi, delikatnymi szamponami, jednak to oznacza minimum raz na 2 tyg użycie mocnego szamponu żeby pozbyć się strupów (pojawiają się zazwyczaj nagle, jednego dnia wszytko ok, a na drugi rano się czochram jak koczkodan). Co znów oznacza umycie głowy szamponem typu nizoral, pirolam itp? Otóż tydzień walki z okropnym splątanym sianem na głowie, które wygląda jakby ktoś je nad ogniskiem opalał, a łagodniejszy szampon przeciwłupieżowy nie radzi sobie z problemem skórnym. Pomocy, podpowiedzcie mi coś ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bardzo suche włosy z tłustym łupieżem.
Czy byłaś u dermatologa? Bo to mi wygląda na poważny problem ze skórą. Myślę, że dobry lekarz doradzi lepiej niż forumowiczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bot
|
Myślę, że mogą Ci nie służyć delikatne szampony. Albo przynajmniej te, które używasz. Poza zmianą szamponu spróbowałabym stosować Cerkogel na ten łupież.
![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze włączyłabym codzienne picie oleju lnianego, zimnotłoczonego, trzymanego w lodówce. Jedna-dwie łyżki dziennie, po śniadaniu, albo do sałatki. Tym bardziej, że piszesz o suchej skórze na całym ciele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Cerkogel lecę kupić, zobaczę co to za cudo. Odnośnie szamponów to nie mam pomysłów, jakie w takim razie używać żeby nie przesuszały.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.