|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy Luty 2021 cz.III
Cytat:
![]() Cytat:
Do 1 w nocy mogę prosić o przywiezienie czegoś, ale żeby coś ugotować to nie ma opcji 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Ok złote dady kupione
dwie paczki 1, trzy paczki 2, i jedna paczka 3. Kurcze ale one tanie są! Tak ogólnie nawet bez promo sa tanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4773 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Ja też poleciałam z Tż do Biedronki, zakupy na 2 karty zrobiliśmy - 2 op jedynek i 2 op trójek kupiliśmy ![]() A poza tym pojechaliśmy na polowanie na mały taborecik, żeby mi było łatwiej buty zakładać. Nic nie znaleźliśmy, a do Ikei to nawet nie próbowaliśmy się dostać bo była mega kolejka żeby do niej w ogóle wejść. Nie wiem, po co ci ludzie tam poszli akurat dzisiaj :P |
|
|
|
|
#4774 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
zachciało mi się sosu tatarskiego w nocy do jajek, a w domu cebuli brak i nawet żabki już zamknięte. No mąż napisał w nocy do kolegi z osiedla czy ma w domu cebulę bo żona w ciąży ma zachciankę i poszedł po nią.
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w porównaniu do pampers i do tego co pamiętam sprzed 7 lat chyba że większe opakowania będą droższe Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4777 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie ważne, ja pewnie właśnie te Dada będę kupować, chyba ze u Małej uczulenie jakieś wyjdzie Dobrze, ze jest w nich ten wskaźnik wilgoci to przez pierwsze dni chociaz bedzie duza pomoc w okresleniu czy już trzeba pieluszkę zmieniać ![]() W przyszly weekend przyjeżdża do nas facet wymierzyć kuchnię i będziemy dorabiać szafki i cargo
|
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4779 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
Pampersy są prawie 2x droższe
biorąc pod uwagę regularne ceny. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4781 |
|
Wtajemniczenie
|
Marga super z tym barszczem! Mój mąż jest taki sam, dzieci, psy, ja - wszystkim dogadza, o wszystkich myśli. O sobie na końcu. I skacze nade mną i poda i zrobi i ugotuje. Bo żona poprosiła. Ale za to jak on taki jest, to aż mi się samej chce też dla niego robić. Poza tym ma.mega cierpliwość. Ostatnio kupiłam kurtkę. Tak mi się spodobała, zakochalam się w niej wręcz, że nie spojrzałam na cenę. Byłam w kasie, machnęłam kartą. Pani mówi, że zwrotów nie przyjmują. W samochodzie patrzę, a ona kosztowała ponad 1000zl. Mówię mężowi, a on mówi "okay, spodobała ci się, nie ma o czym gadać ". W domu przymierzam raz jeszcze żeby mu pokazać, a kurtka okazuje się za duża
Rozpłakałam się z nerwów, a mąż mi na to, żebym się nie martwiła, spróbujemy wymienić, a jak się nie da, to on najwyżej odda swojej mamie w prezencie (bo mama nam mega dużo pomogła ostatnio w kilku firmowych trudnych sytuacjach), a zaraz pojedzie kupić mi drugą, mniejszą Pojechaliśmy, udało się wymienić, wracamy do auta, a mnie olśniło, że wzięłam teraz dwa rozmiary mniejszą, czyli za małą, bo brzuszek rośnie. Mąż miał dziwną minę, bo już prawie byliśmy w domu, ale odwiózł mnie, żebym nie chodziła i znów pojechał do sklepu wymieniać. W sumie takich sytuacji z nim mam mnóstwo. Czasem myślę, że trafił mi się super. Ja mu gorzej |
|
|
|
#4782 | |
|
💑🐱📚👶
|
Cytat:
Złoty facet
|
|
|
|
|
#4783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym pewnie sama musiała zasuwac wymieniac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
|
|
#4784 |
|
Zakorzenienie
|
Otworzyłam z ciekawosci dla porownania pieluszki. Kurcze jest roznica miedzy tymi bambusowymi bambiboo a pampers premium care. Pampersy sa jakies takie sztuczne i mniej przyjemne w dotyku a i jedne i drugie maja znaczki czy pieluszka mokra
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.. Mam rozkmine
mam dziwne uczucie w brzuchu, coś jakby, hmmm.. Ból w dole jakby bolał mnie pęcherz, takimi seriami. W zasadzie założyłam, że to dziecko się kręci i naciska na pęcherz. Ale teraz się zastanawiam, to mogą być skurcze? ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kto wie moze to przepowiadacze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4787 |
|
Zadomowienie
|
Czy Wasze walizki jak kupowalyscie też tak smierdzialy plastikiem? Wietrze ja już 3 dzień i nic 🤷☠♀️ nie chce pakować w nią rzeczy żeby wszystko nie przeszło tym smrodkiem
a myślałam, że w końcu się spakuje i będę trochę spokojniejsza, tzn. Przynajmniej będę mogła ocenić czego brakuje i dokupić chociażby... A tu nici. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mierzyłam ciśnienie, mam trochę wyższe niż zwykle, no ale poniżej 140. Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już nam przeszła wściekłość na samochód, to zrobiliśmy wycieczkę na porodówkę, przetarcie trasy.
45 km to jednak kawałek do przejechania (na obecną chwilę planuję rodzić w szpitalu powiatowym, a nie u mnie, w mieście wojewódzkim - tak, może to brzmieć lekko absurdalnie ). Na miejscu spoko parking, bo bez żadnych szlabanów itd., więc tylko się wjeżdża. Obeszliśmy budynek naokoło, akurat wejście na porodówkę jest teraz od tyłu, a nie przez główne wejście, więc dobrze było wiedzieć gdzie to jest. Pod tymi drzwiami stało kilku tatusiów z fotelikami i czekali na odbiór bobasów i mam, ojoj. Myślę, że taka przejażdżka na zwiady jest ważna, żeby później po omacku i w amoku nie latać.
|
#4790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy do szpitala 15 minut ale chyba i tak namowie meza aby sprawdzic gdzie wejscie na porodowke jest zeby sie nie denerwowac pozniej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
no chyba ze stwierdzil ze juz czas sie z Wami przywitac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4791 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba idę to przespać ![]() Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Luzia.... No jeszcze nie czas!
uspokój się! Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Uprasowałam zasłony do pokoju małej i TŻ od razu powiesił i o wiele lepiej pokoik wyglada teraz myślałam że z rozpędu poprasuję jeszcze pieluchy bo po praniu i suszeniu zwinęły się w harmonijkę ale zrobiło mi się trochę słabo i musiałam odłożyć dalsze prasowanie na bliżej nieokreślony termin ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej ja nic nie czułam a podobno są mocno perfumowane tak mi kolezanka mówilaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Złożyliśmy wózek dzisiaj, super jest
xlander xcite w zestawie xl wzięliśmy torba do wózka też jest fajna do niego dużo pomieści, jest przewijak, termosik na butelkę uchwyt na kubek, moskitiera, folia itd jestem zadowolonaWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4799 |
|
Zadomowienie
|
No to dramat. Chyba za długo przeleżała zapakowana i zamknięta w magazynie
Luzia no wez, jeszcze trochę poczekaj ![]() Mocno perfumowane są te zwykłe pampersy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4800 |
|
Wtajemniczenie
|
Luzia taki nacisk na szyjkę co jakiś czas to też skurcz. Weź nospę jak piszą dziewczyny. Gin mi ostatnio mówił że jedną nospę można wziąć. Max dwie. Więcej nie bardzo (np 2 a po kilku h znów 2) bo można się zmylić w razie czego i za późno pojechać do szpitala. Ale porodu oczywiście nospa nie zatrzyma, więc to najprostszy sposób obok kąpieli, żeby zobaczyć czy to już.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze!
biedny ten mój mąż bo to on robił 

i poszedł po nią.

Rozpłakałam się z nerwów, a mąż mi na to, żebym się nie martwiła, spróbujemy wymienić, a jak się nie da, to on najwyżej odda swojej mamie w prezencie (bo mama nam mega dużo pomogła ostatnio w kilku firmowych trudnych sytuacjach), a zaraz pojedzie kupić mi drugą, mniejszą
Pojechaliśmy, udało się wymienić, wracamy do auta, a mnie olśniło, że wzięłam teraz dwa rozmiary mniejszą, czyli za małą, bo brzuszek rośnie. Mąż miał dziwną minę, bo już prawie byliśmy w domu, ale odwiózł mnie, żebym nie chodziła i znów pojechał do sklepu wymieniać. W sumie takich sytuacji z nim mam mnóstwo. Czasem myślę, że trafił mi się super. Ja mu gorzej

a myślałam, że w końcu się spakuje i będę trochę spokojniejsza, tzn. Przynajmniej będę mogła ocenić czego brakuje i dokupić chociażby... A tu nici.
♀️ nie chce pakować w nią rzeczy żeby wszystko nie przeszło tym smrodkiem
no wez, jeszcze trochę poczekaj