|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Cytat:
Widziałam też dokładnie rozrysowane, jak ona działa w komórce i szczerze to nie chciało mi się tego analizować. ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Konto usunięte
|
Na Słowacji zamykają stoki narciarskie i hotele :/
I w ogóle za duzy wzrost zakażeń winią przyjeżdżających na narty w tym turystów. Pewnie często Polaków.. . ( info z tv na Polsacie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
[1=695d786c3492781c3fd020c 39a3abf990173eddf_6577a2b 887a02;88403435]Tu się zgodzę, że te kampanie powinny być merytoryczne, a nie tylko "zaszczep się, bo tak". TV nie oglądam, to w sumie nie wiem, jakie są
![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]No racja. Dziekuje ze rozumiesz o co mi chodzi. Zapytam tez mojego lekarza. Mam do niego zaufanie. Dobry lekarz z duza wiedza do tego sympatyczny milo sie z nim rozmawia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 |
Wtajemniczenie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88403452]Chodziło mi bardziej o rodziców, czego oni się boją, że nie pozwalają zbadać swojego dziecka pod kątem wszy. Jak dla mnie to chore co chwilę odwszawiać dziecko, bo jakaś nawiedzona mamuśka się boi, że ktoś zmolestuje cebulki włosów jej dziecka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Nie wiem czego rodzice się boją, myślę że to bardziej zasada "nikt nie będzie mego dziecka tykał", niż strach. Po jakimś czasie doszłam do wniosku, że jeśli myje częściej dzieciom włosy, to wtedy wszy ich się nie łapią. I nastąpił spokój ze wszami, ale wystarczyło tylko odpuścić częste mycie i zaraz problem wracał. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88403453]Aha., dzięki za rozjasnienie, Bo wydawało mi się, ze niedawno pisałaś,ze znasz sporo takich osób, które się ponownie zarazily, ale może źle zapamiętałam.
Bo w tych medialnych doniesieniach -wczesniejszych- to tak mi robiło wrażenie, ze to jednak dosyć rzadkie wyjątki. I właśnie często za którymś razem byly to przypadki bezobjawowe, więc możnaby to zwalić na błąd w testowaniu. No smutne by to było, jakby tak rzadko przechorowanie nie chronił przed ponownym zakażeniem. Też się coraz bardziej przekonuje do tej szczepionki, zwłaszcza jak słyszę i czytam kto jest przeciw.[/QUOTE]A kto jest przeciw? Kogo masz na mysli? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88403482]Na Słowacji zamykają stoki narciarskie i hotele :/ I w ogóle za duzy wzrost zakażeń winią przyjeżdżających na narty w tym turystów. Pewnie często Polaków.. . ( info z tv na Polsacie[/QUOTE]Niezle. Niedawno cieszyli sie ze na Slowacji tak fajnie bo mozna jechac na narty. Powinni sie zdecydowac i nie obwiniac skoro sami podjeli decyzje o otwartych stokach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle dziwi mnie, że nic się o tym nie mówi biorąc pod uwagę fakt, że wiele osób jest bezobjawowych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#2137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88403539]https://www.gov.pl/web/szczepimysie/...a-i-odpowiedzi[/QUOTE]Czyli bezobjawowcy mogą być szczepieni. Dzięki za link.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2139 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj już nie wymyślaj. Co ma 'sranie na pis' (słusznie), do nie s*ania na szczepienie (też słusznie) ? ![]() Państwo (a już tym bardziej PiS) nie robi żadnej łaski, że nam tę szczepionkę zapewnia, skoro jako członek UE ma do niej łatwy dostęp. Więc to nie pis Jandę zaszczepił, ani to nie dzięki pisowi (tzn. nie dzięki jego jakiejś szczególnej dbałości) ta szczepionka tu jest. Jak dla mnie nie ma sprzeczności w postępowaniu Pani Jandy. Ona się z żadną władzą nie ugadywała, jak już to z władzami szpitala (chociaż te osoby - Janda i inni - twierdzą, że o to nie zabiegały, że to ze szpitala do nich dzwoniono, bo byli w jego bazie, a chodziło o zużycie odmrożonych już fiolek, na których nie było chętnych do zaszczepienia, no i że te osoby mogłyby się też przysłużyć do akcji propagującej szczepienie). Nie wiem o co to gufnoburza, śmieszne to jest. Mem z nosaczem, który tu ktoś wcześniej wstawił - 100 % racji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2140 |
Konto usunięte
|
W Izraelu juz milion osob zaszczepione, wszystko Pfizerem. Podobno Izrael zaplacil dwa razy wyzsza cene niz UE.
Kto placi, ten ma. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 |
Strzelaj lub emigruj!
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88403697]Oj już nie wymyślaj.
Co ma 'sranie na pis' (słusznie), do nie s*ania na szczepienie (też słusznie) ? ![]() Państwo (a już tym bardziej PiS) nie robi żadnej łaski, że nam tę szczepionkę zapewnia, skoro jako członek UE ma do niej łatwy dostęp. Więc to nie pis Jandę zaszczepił, ani to nie dzięki pisowi (tzn. nie dzięki jego jakiejś szczególnej dbałości) ta szczepionka tu jest. Jak dla mnie nie ma sprzeczności w postępowaniu Pani Jandy. Ona się z żadną władzą nie ugadywała, jak już to z władzami szpitala (chociaż te osoby - Janda i inni - twierdzą, że o to nie zabiegały, że to ze szpitala do nich dzwoniono, bo byli w jego bazie, a chodziło o zużycie odmrożonych już fiolek, na których nie było chętnych do zaszczepienia, no i że te osoby mogłyby się też przysłużyć do akcji propagującej szczepienie). Nie wiem o co to gufnoburza, śmieszne to jest. Mem z nosaczem, który tu ktoś wcześniej wstawił - 100 % racji ![]() Szczerze to mnie śmieszy to oburzenie, że Janda i inni się zaszczepili? Tym bardziej w kontekście, że większość (?) Polaków nie chce się szczepić. Wychodzi na to,że Polacy to psy ogrodnika jednak ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#2142 |
Konto usunięte
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88403697]Oj już nie wymyślaj.
Co ma 'sranie na pis' (słusznie), do nie s*ania na szczepienie (też słusznie) ? ![]() Państwo (a już tym bardziej PiS) nie robi żadnej łaski, że nam tę szczepionkę zapewnia, skoro jako członek UE ma do niej łatwy dostęp. Więc to nie pis Jandę zaszczepił, ani to nie dzięki pisowi (tzn. nie dzięki jego jakiejś szczególnej dbałości) ta szczepionka tu jest. Jak dla mnie nie ma sprzeczności w postępowaniu Pani Jandy. Ona się z żadną władzą nie ugadywała, jak już to z władzami szpitala (chociaż te osoby - Janda i inni - twierdzą, że o to nie zabiegały, że to ze szpitala do nich dzwoniono, bo byli w jego bazie, a chodziło o zużycie odmrożonych już fiolek, na których nie było chętnych do zaszczepienia, no i że te osoby mogłyby się też przysłużyć do akcji propagującej szczepienie). Nie wiem o co to gufnoburza, śmieszne to jest. Mem z nosaczem, który tu ktoś wcześniej wstawił - 100 % racji ![]() Problem jest taki, ze ten szpital nie mial prawa tak samodzielnie zadecydowac. Nie mozna tego moralnie uzasadnic, ze ktos sobie podejmuje takie decyzje o promowaniu, podczas gdy personel szpitali codziennie musi pracowac w kombinezonach i narazac sie na wirusa (i na przenoszenie go dalej, nadal wielu pacjentow zaraza sie w szpitalach). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Zadomowienie
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88403406]WZW B kiedyś nie było obowiązkowe, szczepili się ci co chcieli. Pamiętam, że w szkole dostałam szczepienie przeciwko różyczce, gruźlicy i chyba dtp? A na polio (doustną) chodziliśmy do przychodni.[/QUOTE]
Od 1997 szczepi się noworodki na wzw B, a wcześniejsze roczniki coś od ok 88-89 były doszczepiane w wieku gimnazjalnym. Starsi to albo doszxzepualivsue na własna rękę, albo personel medyczny bezobjawowo. Ja pamietam jeszcze czasy gdy wzw było plagą, szczególnie jako zakażenie szpitalne. Teraz jest niesamowity postęp, szczepienia na wzwB, świadomość, badania personelu, no oczywiście sprzęt jednorazowy, sterylizacja plus od niedawna skuteczne leki na wzw C. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytam komentarze na ten temat w internecie. Ludzie, którzy chcą się jak najszybciej zaszczepić, są oburzeni, a ci, co nie chcą, piszą: to ja pani / panu oddam swoją dawkę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88403703]W Izraelu juz milion osob zaszczepione, wszystko Pfizerem. Podobno Izrael zaplacil dwa razy wyzsza cene niz UE.
Kto placi, ten ma. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2146 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88403703]W Izraelu juz milion osob zaszczepione, wszystko Pfizerem. Podobno Izrael zaplacil dwa razy wyzsza cene niz UE.
Kto placi, ten ma. ![]() Zastanawiam się czy u nas na pewno potrzeba tyle czasu na wyszczepienie grupy "0" lub czy nie dałoby się szczepić (po kilku dniach) jednocześnie 0 i całej reszty ![]() O tym, jak będzie to sprawnie szło, przekonamy się dopiero jak ruszą szczepienia populacyjne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2147 |
Wtajemniczenie
|
Kto placi, ten ma. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Miszczak też zaszczepiony. Nie wiem co o tym sądzić, z jednej strony trąbili że nawet w służbie zdrowia jest mały odzew na zaszczepienie się, a teraz taka afera wyszła bo zaszczepili 18 znanych osób. Jakoś afery nie ma o rodziny lekarzy i pracowników służby zdrowia, a z tego co podają to też otrzymali ofertę szczepionki. Starosta opatowski wyleciał ze stanowiska bo się zaszczepił poza kolejnością. No dał przykład żeby się szczepić, tego się ludzie przecież domagali? Dobrze to podsumowała Damięcka, niech teraz ci co taką aferę kręcą, zgodnie staną w kolejce po szczepionkę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą ciekawe czy nasz rząd będzie przestrzegał tej kolejności szczepień tak sam, jak tych swoich wytycznych dotyczących wprowadzania obostrzeń ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2149 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakie podwyzki sa od tego roku? Jestem wkurzona, dzisiaj o godzinie 20 odpalilam wiadomosci, zarowno na niemieckiej ''jedynce'' jak i na takim odpowiedniku naszego tvn24 glowne wydanie wiadomosci trwa 15 minut (z czego 5 minut to sport i pogoda), a zaraz potem nie ma jakichs publicystycznych programow czy komentarzy dziennikarskich, nic. Ile czlowiek ma sie dowiedziec w 15 minut? W POlsce to chociaz na tvn24 rozne rzeczy caly czas leca (+ tvn BIS, ktory jest super programem, chcialabym miec do niego dostep - jak jestem w Polsce to caly czas ogladam TVN BIS ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 | |
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2151 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że najbardziej rozłościło niektórych, że znane osoby dostały szczepionkę, gdyby to byli zwykli ludzie, aż takiej afery by nie było. W UK pierwsze dawki AstraZeneci trafiły już do szpitali, w poniedziałek pierwsze dawki. Zobaczymy jak tutaj to zorganizują i jak szybko pójdą im szczepienia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2152 |
Miuoshowa
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88403823]
Jakie podwyzki sa od tego roku? [/QUOTE] https://businessinsider.com.pl/podwy...w-gore/eh3dvvq
![]() |
#2153 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88403823]Ale przeciez pisalam w moim komentarzu, ze to, ile mamy dostepnych szczepionek, to nie ''wina'' lub ''nie wina'' Polski. U nas jest taka ilosc szczepionek, jaka wynegocjowala Unia Europejska, nikt tutaj samodzielnie w Polsce nie podpisywal umow.
Jakie podwyzki sa od tego roku? Jestem wkurzona, dzisiaj o godzinie 20 odpalilam wiadomosci, zarowno na niemieckiej ''jedynce'' jak i na takim odpowiedniku naszego tvn24 glowne wydanie wiadomosci trwa 15 minut (z czego 5 minut to sport i pogoda), a zaraz potem nie ma jakichs publicystycznych programow czy komentarzy dziennikarskich, nic. Ile czlowiek ma sie dowiedziec w 15 minut? W POlsce to chociaz na tvn24 rozne rzeczy caly czas leca (+ tvn BIS, ktory jest super programem, chcialabym miec do niego dostep - jak jestem w Polsce to caly czas ogladam TVN BIS ![]() Aa duzo podwyzek nawet juz wszystkiego nie pamietam. Drozszy chyba prad, jakies podatki np podatek cukrowy, wyzszy podatek od psa. Musze sobie przypomniec. Mozna sobie "poprawic" humor w Nowym Roku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2154 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2155 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem w całej tej aferze z Krystyną Jandą wcale nie chodzi już o szczepionkę, ale o całokształt jej twórczości w ostatnich latach. Wywiady z ostatnich lat są kopalnią złotych cytatów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiele osób medycznych ciagle czeka na terminy, wiele jest w kolejkach. To nie jest mały odzew i raczej wątpię ze jakieś wolne szczepionki zostają. Z drugiej strony mnie osobiście ta cała afera z pchaniem się w kolejkę jakoś nie rusza. Mam nadzieje ze za 3-4 tygodnie szczepionka będzie już mocno dostępna. I te kolejne grupy pójdą szybko. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2157 |
Zakorzenienie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88403869]Moim zdaniem w całej tej aferze z Krystyną Jandą wcale nie chodzi już o szczepionkę, ale o całokształt jej twórczości w ostatnich latach. Wywiady z ostatnich lat są kopalnią złotych cytatów.[/QUOTE]
To jedna rzecz. Druga- podobno już 3 razy edytowała swój wpis z wyjaśnieniami i ewidentnie coś kręci. Trzecia- głupie tłumaczenie Marii Seweryn pt. Myślałam, że to specjalna pula dla aktorów. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2158 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No Izrael kupił więcej dawek za większą cenę- tak sobie wynegocjowali i poprostu szczepią. Znajoma która tam mieszka pisała ze poprostu umawia się w którymś punkcie- najbliżej były długie terminy wiec pojechała do dalszego - za kilka godzin zaszczepiona. A sam proces szczepienia jeśli jest czym to jest 15 minut co najwyżej. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() maja szczepionke to szczepia. W Unii nie ma jeszcze takiej ilosci szczepionki w zadnym kraju. Fizycznie nie ma. Nie dojechala jeszcze. Niemcy tez dostaly 100 000, ja o drugiej transzy jeszcze nie slyszalam. A skad Izrael ma tyle kasy zeby droga szczepionke kupowac dwa razy drozej to poczytaj sobie jak powstalo panstwo Izrael i jak sie finansuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Zakorzenienie
|
To niezle. Sprawnie a nie taka biurokracja. Pieniadze rzadza i kto ma to zaplaci za wiecej dawek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.