|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar V
Aguś mam 5ml i oszczędzam jak moge. Używam w kryzysach
|
|
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Wykupili :P wiedzieli że chcesz kupić
|
|
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Urodziny
![]() Cytat:
![]() Może to jakieś chwilowe zamieszanie było? (oby!) ![]() Nie wiem, co Ci poradzić. I czy w ogóle coś się da...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie skończyło się dołkiem, płaczem i nową blizną. Oby Tobie ułożyło się po Twojej myśli
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny....
ja nie moge sie uspokoic. Nienawidze zostawiac spraw niedokonczonych. Ja zwariowalam. Ja go nawet przeciez nie znam. Wrzucilam tablete i ide spac. |
|
|
|
#2528 |
|
Wiedźma
|
Witam Was Wszystkie serdecznie i ciepło.
Wróciłam napchana wrażeniami po uszy. Choć przyznaję, że po trzech dniach Polconu humor mam lepszy, niż bezpośrednio po dwóch tygodniach w Tunezji.
|
#2529 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
I tak jak Zuziunia pisze, też brak mi sensu, miałam miłość to straciłam, teraz doceniam to co mam, uwielbiam się budzić koło swojego (mimo że dalekiego od ideału) faceta, to jest moje szczęście. Trwa to chwilę, bo tylko przed snem i po obudzeniu jest fajnie i miło. Dodatkowo dołuję się tyciem, postępuje to bardzo szybko i nie mogę na siebie patrzeć. Ale nie mam mimo wszystko motywacji, żeby wrócić na siłownię czy rower. Nie chce mi się poprostu, bo nie mam tego pod nosem. Co do pracy to luzik, jak mi przestaje pasować to się zwalniam i szukam dalej. Także u mnie problem tkwi tylko w życiu prywatnym, w związkach. Może się nie nadaję. Ale Irkax - masz bardzo dużo racji w zdaniu "trzeba znaleźć sobie pasję". Może jednak wrócę na siłownię po operacji oczu. Jak znowu się nie zdołuję i nie powiem, że nie ma to i tak sensu... Gdybym wyglądała tak jak w tamtym roku (9-10kg mniej) to bym dalej się sobie podobała, a to chyba ważne. A zdanie "skupić się na tym czego chcesz" - ja chcę wartościowego, dobrego faceta. I chcę z nim ślub i życie i dzieci. I chcę go kochać i potrafić się dogadać i być ze sobą czy jest dobrze czy źle. Ale tak być nie może, bo zawsze albo ktoś coś zepsuje albo ja. Albo ogólnie się nie ułoży. Naprawdę nie wierzę, żebym była już szczęśliwa w związku. Patrzę na pary na ulicach, na facetów i naprawdę rzadko który wydaje się być wartościowy (zachowanie). Znajome z otoczenia non stop się kłócą z TŻ-tami, rozchodzą i schodzą, gdzieś tam rozwody... Ja tak nie potrafię żyć. Potrzebuję stabilizacji i maksimum ciepła, a ciągle słyszę, że jestem przesłodzona, bo za często chcę się przytulać. Poprawiam sobie humor zakupami, ale wszyscy myślą, że jestem chora psychicznie, bo zarabiam mało, a potrafię wydać 200zł w jeden dzień na błyszczyk i cienie. Bo np. dzień wcześniej przeryczałam pół nocy. Błędne koło. A zmieniając temat, bo już chyba dość ostro się pożaliłam... Zuziuniu, widziałam dzisiaj super aparat Nikona, 10mln megapikseli i 18x zoom optyczny za 1055zł i na 10 rat 0% Chyba wezmę.Hecate - ja bym z nim spróbowała. Z tego co piszesz wydaje się być pożądnym facetem. Może warto? Może to nie tylko chemia ![]() Wróciłam niedawno z pracy i mam dwa dni wolnego! W końcu. Odpocznę. Sabbath |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Sabb
witaj świetnie że już wróciłaś
|
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SABBATH!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#2532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sabbath
Cytat:
Po co być z takim człowiekiem? Piszesz, że tego nie możesz zmienić - ależ oczywiście, że możesz! Po co tracić czas z osobą, która Cię nie docenia, która w jakiś sposób Ci nie odpowiada? Jesteś w stanie coś z tym zrobić, pytanie tylko czy chcesz. Wiem, że to nie takie proste, jak prosto jest to napisać. Jednak masz na to wpływ Na pewno jest gdzieś facet, który by Cię w pełni docenił i miał potrzeby współgrające z Twoimi. Cytat:
Czy będąc w związku, będziesz w stanie rozglądać się za tym jednym jedynym (bo wnioskuję, że to nie ten z którym teraz jesteś)?
|
|
#2533 | ||
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
nie no przesadziłam aLE naszło mnie coś... został mi niecały miesiąc bycia nastolatką, może pora zrobić wreszcie coś szalonego? ![]() 30zł. Czy ja tu chwaliłam ekspresowe tempo Q.? Wszystko cofam ![]() gratulacje! Cytat:
jestem w szoku (już to kiedys pisałam, wiem - powtarzam sie...) ale dla mnie polecanie sobie antydepresantów tak po prostu jak tabletek na ból głowy to nieodpowiedzialność. Uważam, że takie tabletki to ostateczność. Tymbardziej, ze mam wrażenie (moge się mylić, w końcu się nie znamy-wiemy o sobie tyle ile tu napiszemy), że większość osób to zdrowe, młode osoby (jak Irka napisała), które po prostu nie doceniają tego co mają... Ale jezeli naprawdę ktoś ma problemy to może warto się najpierw wybrac do psychologa a nie iść na skróty-łyknąc tabletke i sztucznie polepszac sobie zycie... i witam wszystkich powracających z wakacji
|
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A o tych wrażeniach polconowych i tunezyjnych chyba skrobniesz coś więcej?
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Z drugiej strony reakcja mojego faceta jest niewłaściwa. Zamiast mnie przytulić czy pocieszyć, powiedzieć że wszystko ok i niepotrzebnie sobie zawracam głowę, to on mnie karci, robi pogadanki "sam do siebie" i nawet na mnie nie zerknie. Ale nie chcę się z nim rozstawać dla tych chwil, kiedy jestem z nim szczęśliwa. Cytat:
Cytat:
Nie chcę go nie widzieć i z nim nie gadać i do niego się nie przytulać, mimo że niby za często. Sama nie wiem o co w tym chodzi. Najłatwiej dogadać mi się z kotem... który właśnie wyleguje się na świeżo kupionych koszulkach. |
|||
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanowiłam się czego chcę ( to odpowiedź na pytanie Irki) , pewnie jest tych rzeczy więcej, ale tak na pierwszy rzut :
- chciałbym mieć własne mieszkanie - nie jakiś wypas, ale własne chociażby dwa pokoje, za które byłabym w stanie zapłacić z własnej pensji -fajną pracę,która pozwala mi się realizowac, spełniać, czuć potrzebną, ciekawą, nie żmudną, ale jednocześnie taką, która trwa 8h, po której wychodzę i mam czas dla siebie, przyjaciół, wycieczki, kino. Wolnych weekendów. -pensji, która pozwalałaby mi na komfortowe życie - nie jakieś tam super luksus, ale tak, żebym mogła coś odłożyć i samodzielnie się utrzymac do kolejnej pensji. Wiem, że moje marzenia są strasznie materialne, ale uświadmiłam sobie, że tego właśnie potrzebuję, aby czuć się zrealizowaną, szczęśliwą, żebym poczuła się bezpiecznie i stabilnie. Nie marzę o mężu, dzieciach, marzę o pełnej samodzielności, o czasie dla siebie , rodziny, przyjaciół.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2537 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
to na co Ci facet? pytanie jak najbardziej poważne.
|
#2538 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Bo nie chcę kogoś, z kim tylko będę się dogadywała
Z kotem nie pójdę na piwo, do kina, do restauracji, nie zrobię innych ważnych rzeczy, nie pogadam po ludzku ![]() Madziczka - ja marzę też o takich materialnych rzeczach, fajne mieszkanie, dobry samochód, dobra praca (te 8h i wolne weekendy) i dobra kasa. To też są składniki szczęścia i to bardzo ważne. Ale męża też bym chciała, nie latam na disco jak osoby w moim wieku, nie ćpam, nie lubię takich hucznych zabaw. Chcę mieć drugą osobę, o którą też mogę się troszczyć o niej myśleć i w ogóle... planować. Wracać do niej i robić wszystko dla niej. Pfffff |
|
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2540 | ||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Kiedy masz doła i potrzebę zadręczania się to zawsze znajdziesz w sobie coś, co sprawi, że nie będziesz się lubiła. Cytat:
Kiedy wiążemy się z kimś, wiążemy się z osobą, a nie z czarną dziurą nastawioną na wchłanianie ciepła. Może właśnie ta Twoja koncentracja tylko na potrzebie otrzymywania uczuć paradoksalnie utrudnia Ci stworzenie pełnego związku? Tak sobie spekuluję na podstawie tego, jak ja się widzę w związku i jak postrzegam związki moich znajomych. Witaj Ivanno. I ja się cieszę. Witaj Madziu! Odliczam juz dni do spotkania z Tobą. Cytat:
Nie wiem, jak wszyscy, ale ja witam wzajemnie. ![]() Cytat:
Poza ruinami Kartaginy, ruinami jednego z trzech największych rzymskich koloseów na świecie (tego, w którym kręcono "Gladiatora"), jaskiniami Berberów, meczetami, Kairuanem i Tunisem, muzeami, wyschniętym słonym jeziorem, trzema typami oaz, kanionami gór Atlas, miasteczkiem Lucasa gdzie kręcono sceny na Tatooine i paroma innymi atrakcjami załapaliśmy się jeszcze na karawanę wielbłądami po pustyni (w pełnym beduińskim rynsztunku), wyprawy quadami (miedzy innymi oglądalismy wraki czołgów i umocnień z II Wojny Światowej), pływanie skuterami wodnymi (fenomenalna zabawa), loty paralotnią, burzę na pustyni (taką z ulewą i wylewającymi potem rzekami), przejazd najtrudniejszym odcinkiem rajdu Paryż-Dakar (rollercoaster wysiada), tresurę sokołów (osobiście) i nie pamiętam, co jeszcze. Nudno nie było.
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kompletnie nie odczuwam potrzeby posiadania połówki. Tzn, jeżeli znajdzie się ktoś miły, dobry to nie wykluczam możliwości, ale dla mnie posiadanie TŻ- ta to nie moja recepta na szczęście, ale rozumiem, że twoja tak ![]() Co do TŻ- ta jeszcze, to mam Fenris odwrotny "problem"( może lepiej brzmi "punkt widzenia"). Ja cierpię chyba na wręcz patologiczną potrzebę NIENALEŻENIA do mężczyzny - pod jakąkolwiek postacią - psychiczną, finansową, emocjonalną, seksualną. Nie odczuwam potrzeby karmienia faceta , wracania do niego, udowadniania mu czegokolwiek, zasługiwania na jego uczucie.Może ja to wszystko bardzo źle pojmuję, może się mylę - nie wykluczam tej możliwości, ale na dzień dzisiejszy czuję właśnie tak.
|
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Ty jeszcze twierdzisz, że lepiej Ci było po trzech dniach Polconu No dobra, dobra, żartuję, wiem, że Polcon był dla Ciebie bardzo ważny
|
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
było wiele atrakcji widze
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2545 | ||||
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Muszę dorwać drugą osobę do treningów. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Madziczka - chyba Ci trochę zazdroszczę. Ja mam taki problem, że bez faceta dla mnie jest koniec świata. Odkąd wkroczyłam w dorosłe życie (mając lat 15) musiałam mieć kogoś, sprowadzałam na noc, na dzień, miałam ich masę, zawsze z kimś, a bez to do d... Moi rodzice są przyzwyczajeni, że nie jestem sama. Nie lubię i nie chcę być sama. Bez faceta czuję się jak bez nogi. A przytulaniem - pisałam już o tym kiedyś - podejrzewam, że mam tak dlatego, że przez całe życie nie byłam przytulana ani całowana, uciekałam od rodziny jak chcieli mi dać buziaka na przywitanie, do teraz mam uraz do kuzyna, że brał mnie na ręce i do wujka, że dla żartu klepał mnie w tyłek na kolanie. I każdy wymagał, żebym go pocałowała w policzek jak coś mi dał, a mi było tak bardzo głupio, bo nie mogłam się przemóc i stałam bez słowa... Więc może całą swoją czułość i potrzebę bliskości przekładam na swojego faceta, który tego oczywiście nie rozumie, bo po co. |
||||
|
|
|
#2546 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny i chłopaki!
nie nadrobię wszystkiego w życiu, chciałam tylko napisać że mija mój drugi tydzień w Londynie, mieszkam tu sobie razem z moim chłopcem, szukamy pracy i czekam na rozpoczęcie roku akademickiego ![]() oczywiście byłam już w Liberty i Selfridges i dostałam zawrotów głowy od samego widoku WSZYSTKICH tych Lutensów, L'artisanów i co tylko postaram się pobyć z Wami w barze częściej Hecate - bejb, jak będziesz miała jakieś konkretne info o fajnych przecenach to poproszę o cynk
|
#2547 | |||||
|
BAN stały
|
Zachciało mi się nagle jakiegoś świeżaka - bez ogórów i ozonu oczywiście
![]() (świeżaka... źle ze mną, źle).Tak przypuszczałem ![]() Cytat:
). Na nim. Zbyt "morski" jednak, abym mógł go używać. A potrzebuję jakiejś odskoczni właśnie od "przypraw i wanilii" ![]() Muszę potestować ![]() Hecate, spokoju serca życzę I rozwiania wątpliwości. Cokolwiek to oznacza ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zazdroszczę Tunezji ![]() Cytat:
) samochodem, tak bez celu, po mieście i okolicy. Humor miałem świetny... aż zaczął rozważania na temat upływu lat, przemijania, zakładania rodziny, tego, co determinuje nasze życie (dobrze wie, że tematy takie wywołują u mnie gwałtowny spadek nastroju, który trwa najczęściej do dnia następnego ). A gdy zapytał: "Założysz kiedyś rodzinę?", zrobiło mi się ciemno przed oczami i poczułem pustkę w głowie (prawie jak na egzaminie z historii literatury, pytanie "Schiller i Goethe a Rewolucja Francuska" ). No bo to źle postawione pytanie. To jak założenie/przypuszczenie, że zakładanie rodziny nie dla mnie ![]() Ech... nie wiem nawet, co wyjąkałem. Powiedziałem, że ma mnie podwieść do domu. Stan ducha - parszywy. Cytat:
Ale... dlaczego nikt nie potrafi tego pojąć? _______ Natasha - fajnie Cię "widzieć"
|
|||||
|
|
|
#2548 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co... tak sobie podczytuję to wszystko o smutkach, bo jest mi to bliskie... z depresją zmagam sie od lat. I mogę z przekonaniem napisać, że farmakologia bywa pomocna, ale sensu życia i woli "parcia naprzód" nie zastąpi. Szukanie sensu jest cholerycznie trudne, ale innego wyjścia nie ma. Nie ogladając się za siebie, zacznijmy od nowa i w końcu się uda. Najważniejsze, to spojrzeć w lustro i zobaczyć tam najlepszego przyjaciela. Nawet jeśli nie mamy jeszcze tego, na czym nam najbardziej zależy, nawet jeśli nie ma miłości, wymarzonej pracy, radości z bycia tam, gdzie zawsze chciałyśmy być... Najlepszy Przyjaciel zawsze z nami będzie. Szanujmy siebie i cieszmy się z tego, kim jesteśmy... niepowtarzalne.
Trudne to... Wszystkim życzę poweru, optymizmu, radości na nowy dzień. Będzie dobrze!!
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedź. A coś nie tak z wysyłką? Wysyłają za pobraniem tak?
Sabbath witaj
|
|
#2550 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.

świetnie że już wróciłaś

Odliczam dni