![]() |
#1801 | |
Super Adorable Gal🌸 ⋆
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VIII
Cytat:
Mi czapka przyklepuję tylko grzywkę. A mam taką fajną- przepuszczającą powietrze i czarną, i z pomponem, no bardzo ją lubię. I noszę sumiennie, choć czasami dobija mnie ta grzywka. [1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88435672] Chodzi mi o tę od kilku szamponów w tygodniu, jeden od wypadania, jeden od łupieżu, jeden od łagodzenia podrażnień... I ta, która poleciła Cerkogel na zranioną skórę głowy ze stanami zapalnymi. Na całą noc, żeby była pewność, że wypali jak trzeba, bo za mało podrażnienia ![]() ![]() Po co tyle szamponów? ![]() Mi wystarczą dwa-jeden zwykły do codziennego mycia i Paraderm Pirox gdy zdarzy się świąd skalpu lub czuję, że skóra jest bardziej zanieczyszczona. Jedyny szampon w który wierzę, że coś naprawdę pomaga przy wypadaniu to Pharmaceris H Keratineum, przy nim naprawdę mam uczucie, że wzmacnia włosy. Choć dzisiaj jedna z moich pacjentek stwierdziła, że bardzo jej pomaga szampon Skrzypovita i muszę stwierdzić, że rzeczywiście miała teraz dużo ładniejsze i gęstsze włosy niż kilka miesięcy temu. Cerkogel jak najbardziej, ale nie na stany zapalne ![]() Solcoseryl jest super na trudno gojące się rany, a pasta najlepsza do zmian w buzi, ale w życiu bym nie pomyślała aby nakładać na skórę głowy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 | |
Konto usunięte
|
No podobno bolało. Ja się nie dziwię. Kto mógł przewidzieć?
![]() Za dużo tego na raz jakby nie dało się zdecydować na jakąś rozsądniejszą kolejność, żeby chociaż nie podrażniać Cerkogelem skóry na początku. Cytat:
![]() W zaleceniach jest polecenie stosowania codziennego, dwa razy dziennie - a nie raz na tydzień. Nie wiem czy ta pani ma jakieś podstawy do leczenia w taki nietypowy sposób, czy to wynika z jakichś protokołów, badań. Nie wiem czy w ogóle ta pani ma podstawy do leczenia - jak jest potrzeba leczenia to może już wykracza poza jej kompetencje i wypadałoby pokierować do lekarza ![]() W ogóle ile się naszukałam Solcoserylu jak mi lekarz polecił, to jest trudno dostępne. A tu bidna pani pożytku pewnie z tego Solcoserylu nie miała a ktoś kto potrzebuje naprawdę leku później go znaleźć nie może... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys w PNS byla zaproszona Pani trycholog i Pani dermatolog, Pani trycholog zaczela gadac takie glupoty, ze Pani dermatolog zazela ja poprawiac. Pani trycholog nie potrafila wyjasnic z czego co wynika. Ogolnie nie lubie czegos takiego, ale ta Pani dermatolog powiedziala, ze z calym szacunkiem, ale trycholog to nie lekarz. I dla mnie cos w tym jest. Wiadomo, ze z dermatologami tez roznie. Ale jak gadalam z moja kumpela , ktora chodzila do trychologa, to nie dosc, ze jej nie pomogla, to jeszcze wicsnela kosmetyki na kilkaset zlotych. Wiec ja tam jakos tez troche sceptycznie podchodze przez te rozne historie. ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1804 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Oj tak, też gdzieś czytałam albo słyszałam, może nawet tutaj? Nie pamiętam. W każdym razie ktoś kiedyś trafił do trychologa, wizyta koszmarnie droga, na wejściu już polecali kosmetyki za kolejne tyle. I to kilka razy słyszałam o polecaniu tych cudownych szamponów.
Końcówka wyrazu 'trycholog' kojarzyć się może z lekarzem, no ale nie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Rozeznanie
|
Juz sama nie wiem dziewczyny... chcialam isc do kogoś kto nie będzie mi wciskał kosmetyków za miliony. Tamta Pani wydawała się sensowna wcześniej
![]() Planujecie kupic coś z nowości od Agnieszki? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
A co z biologiem? Socjologiem? Politologiem (od polityki ![]() ![]() Cytat:
![]() Kuracja Solcoserylem też tania by nie była, malutkie tubeczki po 20g. Nie wiem czy nawet dwa dni by obleciała jedna tubka. Razy cena tubki 15-20zł. Tu co prawda była opcja stosowania co tydzień, oszczędnie, ale przy takiej systematyczności chyba można odpuścić całkiem zakup ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z Agnieszka daje sobie spokoj, jedynie na co poluje to na Dragona. Chociaz ta humektantowa odzywka wydala mi sie ciekawa, ale mi z nawilzaczami nie po drodze, wiec wiem,z e bedzie lezala jak nawilzajacy bez od Anwen, ktory stanowi jedynie dodatek do emolientowych odzywek. Apropo nowosci to Anwen wprowadzi odzywke ochladzajaca blond wlosy, niestety nic nie wiadomo o skladzie - bedzie podobno dla wszystkich rodzaji porowatosci, wiec zobaczymy. Ale jak baedzie miala fajny sklad, to moze sie skusze ![]() ![]() ![]() I tez nie wiem dlaczego z nowosci jest chyba CUrlmelon, ktory juz mial premiere ![]()
Wymiankowy: Dokładka: Perfumy, minerały, podkłady, hybrydy, kosmetyki do włosów:Jantar, Anwen, Oleje. https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=795843 Edytowane przez pseudofeministka Czas edycji: 2021-01-15 o 10:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoś juz próbował tej henny - Venita Henna 100%Natural (Cassia)
https://allegro.pl/oferta/venita-hen...hoClLkQAvD_BwE
![]() |
#1810 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
[1=d23e4c1348afa4365069847 cb82dee166acf5cc3_62b641f 267164;88437567]Dlaczego powinna się kojarzyć?
A co z biologiem? Socjologiem? Politologiem (od polityki ![]() ![]() [/QUOTE] Napisałam, że 'może', a nie 'powinna'. Czy to nie jest czasem różnica? Chodzi mi tylko o to, że komuś niezaznajomionemu albo nie siedzącemu w temacie może się tak wydawać. Edytowane przez Rysia16 Czas edycji: 2021-01-15 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1812 |
Konto usunięte
|
A to mi się nigdy tak nie wydawało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=szepty_lasu;8843750 7]Juz sama nie wiem dziewczyny... chcialam isc do kogoś kto nie będzie mi wciskał kosmetyków za miliony. Tamta Pani wydawała się sensowna wcześniej
![]() Byłam raz u dermatolog, 150 dyplomów i tytułów a tak naprawde .. ![]() LAnusia91 mimo ze nie jestem bezrobotna to poza tą maską proteinowa HTC nic mnie jakoś nie rzuca na kolana poza cena oczywiscie. Kiedys byl taki cudny szampon tatarako - chmielowy z barwy, zapach swietny nie widze go już od jakiegos czasu, wlosy mialam po nim jak milion dolarów..a kosztował chyba 6-8zl. SoFanny nie mialam ,ale widziałam.. ja jeszcze mam zapasy wiec nie kupuje poki co, chyba ze z orientany i tez cassie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie niestety kosmetyki Agi są za drogie.
Pamiętam też, jak w którymś z filmów mówiła, że po co na szampon rypacz wydawać więcej niż 20 zł. A ten Dragon to chyba sporo ponad to ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
[1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;88437729]Noo ja ją mam, i cassię i hennę z ich firmy. Jedyna inna henna jakiej próbowałam to erbe di janas, więc nie wiem, co mogłabym o niej powiedzieć. Szczególnie o cassii, bo używałam jej tylko do rozcieńczenia henny. Jest spoko! Ładnie zmielona, daje się spłukać.
![]() Dzieki za informacje ![]()
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Ja wlasnie niedawno kupilam szampon kawowy i brzoskwiniowy nawilzajacy z Anwen. Na razie mi starczy. I tez uwazam ze kosmetyki Agnieszki sa bardzo drogie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mialam ten brzoskwinia&bergamotka , spisał się u mojej córki. LAnusia91 .. Znalazłam już szampon mojego życia (oczyszczający skrzyp-Naturologia), tańszy od 4 szpaków i lepiej się pieni na głowie.głowa jest długo świeża,jak po cassi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
U mnie po latach poszukiwań idealnego szamponu zdecydowanie najlepiej sprawdza się winogronowy petal fresh
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1821 |
Konto usunięte
|
Ja bardzo lubię szampon balansujacy Onlybio i ten z białą glinką od Fitokosmetik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgodzę się z Tobą. Ja przez dłuższy czas byłam przekonana, że trycholog to jakiś odłam, wąska działka dermatologii. Dopiero pozniej okazalo sie, że jest inaczej. Na podobnej zasadzie działało z coachingiem i psychologia. Zdarzaja sie osoby, ktore mysla, ze Coach jest po psychologii, a tu wystarczy skonczyc kurs i mozna swoj "gabinet" otworzyc. ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Cytat:
Ja tylko poluję na Dragona, bo mi brakuje takiego posredniego szamponu. Lagodne sa za lagodne, a z slsem za bardzo wysuszaja.
![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Dzis byłam w rossie by sprawdzic co to za szampon ale juz go wykupili .
![]() |
#1825 |
Zakorzenienie
|
Podobno szampony z Petal Fresch powoduja wypadanie wlosow - na Wlosingu czessto zglaszaly sie takie przypadki.
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#1827 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na KWC również ma bardzo dobre opinie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...g-shampoo.html Wypadanie włosów może mieć pierdylion powodów (chociażby nawet bardziej stresujący okres w zyciu danej osoby, tymczasowe zaburzenia hormonalne, itp.). Najłatwiej zwalić na szampon. Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2021-01-19 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Konto usunięte
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;88447853]To są najlepsze drogeryjne szampony ever. Dziwi mnie, że komuś po nim wlosy wypadają
![]() Na KWC również ma bardzo dobre opinie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...g-shampoo.html Wypadanie włosów może mieć pierdylion powodów (chociażby nawet bardziej stresujący okres w zyciu danej osoby, tymczasowe zaburzenia hormonalne, itp.). Najłatwiej zwalić na szampon.[/QUOTE] Mnie od niego nie wypadają, ale ogólnie to im wierzę. Ma pierdyliard różnych ekstraktów roślinnych, a to właśnie na takie rzeczy ludzie mają przeróżne reakcje, nie zawsze im więcej naciapane natury tym lepiej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;88447853]To są najlepsze drogeryjne szampony ever. Dziwi mnie, że komuś po nim wlosy wypadają
![]() Na KWC również ma bardzo dobre opinie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...g-shampoo.html Wypadanie włosów może mieć pierdylion powodów (chociażby nawet bardziej stresujący okres w zyciu danej osoby, tymczasowe zaburzenia hormonalne, itp.). Najłatwiej zwalić na szampon.[/QUOTE] Oczywiście masz rację. Ale jak czytałam Włosing regularnie , to często pojawiały się tam posty odnośnie wypadania i bardzo często po wymienieniu kosmetków , które się używa gdy padał Petal fresh to wiele osob w wiadomościach pisały, że on może być winowajcą i że po odstawieniu ten problem znikał. Ja też go chciałam kupić , ale jak czytałam, że powoduje taki problem to zrezygnowałam ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- [1=3d23842983a6357ec11121c 0b2dc0194ed81d40b_604ff51 fe6891;88448121]Mnie od niego nie wypadają, ale ogólnie to im wierzę. Ma pierdyliard różnych ekstraktów roślinnych, a to właśnie na takie rzeczy ludzie mają przeróżne reakcje, nie zawsze im więcej naciapane natury tym lepiej. ![]() Może być. Mnie np. po szamponie z FItomedu tak palił skalp i wypadały mi włosy, że szok, a też same naturalne ekstrakty no i baza myjąca na mydlnicy lekarskiej, więc teoretycznie samo dobro. Z tym Petal napisałam informacyjnie, bo naprawdę sporo przypadków wypadania włosów było własnie z nim powiązane.
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za informację odnośnie szamponu, nie wiedziałam tego, że może powodować wypadanie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:21.