Szampony do włosów

Petal Fresh Pure Grape Seed & Olive Oil, Moisturizing Shampoo Pestki winogron i oliwki, nawilżający szampon do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 135 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

BorIza
    19 kwietnia 2025 o 7:18
    Nie podszedł mi
    Szampon ma ładny zapach, odpowiednią konsystencję, dobrze się pieni. Nie wiem dlaczego (ale może dlatego, że miał w składzie oliwkę) nie domywał mi włosów lub po prostu miał zbyt słaby zapach - po umyciu włosów nie miały one ładnego zapachu, zazwyczaj było czuć zapach łoju. Same włosy nie wyglądały na przetłuszczone, ale ten zapach... Myłam dwukrotnie włosy, przytrzymywałam kosmetyk przy skórze głowie dłużej, myłam skórę głowy tymi samymi ruchami co zawsze, a miałam ten problem. Po użyciu innych kosmetyków myjących włosy mi ładnie pachną. Mam przetłuszczająca się skórę głowy, używam rownież peelingu enzymatycznego. Dla mnie ten kosmetyk się niestety nie sprawdził. Daję mu jednak ocenę 3, bo pozostałe parametry jak konsystencja, wygoda użytkowania, zapach oraz skład miał całkiem w porządku.
  • 17 kwietnia 2025 o 14:03
    Mój ulubieniec
    Świetny szampon na codzień do mojej przetłuszczającej się skóry głowy. Wlosy łatwo się rozczesuje i są świecące. Nic dodać nic ująć. Duży plus że mocno się pieni.
    Zalety:
    • Mocno się pieni
    • Ładnie pachnie
    • Dobrze domywa
    • Delikatny
    Blaiir8
    20 marca 2025 o 21:51
    Uwielbiam!
    Uwielbiam ten szampon na codzień. Dobrze domywa, nie pląta włosów. Włosy są po nim błyszczące i odświeżone. Tak jak powinno być :) Dodatkowy plus za wydajność, starcza na naprawdę długo
    Zalety:
    • jakość
  • 21 lutego 2025 o 16:39
    Przyjemnie winogronowy szampon
    Miałam ochotę wypróbować coś nowego i na jednej z rolek na IG pojawił się ten szampon. Najpierw to co przypadło mi do gustu, czyli zapach. Czuć to winogrono i o to mi chodziło. Oprócz tego, faktycznie jest to szampon nawilżający, skóra głowy nie była podrażniona, nie miałam też problemu z łupieżem, jeżeli co któreś mycie użyłam szamponu-rypacza, żeby dokładniej ją oczyścić. Nie pienił się zbyt mocno, ale nie jest to jakaś wada. To w moim odczuciu taki przyjemny szampon do codziennego użytkowania. Jedyny minus to jego cena, bo na promocji kupiłam go za ponad 26 zł, a to jednak niemało.
    • Opakowanie dobrej jakości
    • Dostępność
    • Estetyczne i wygodne opakowanie
    • Długie PAO (36 miesięcy)
    Wady:
    • Cena (w promocji 26,49 zł)
  • 9 sierpnia 2024 o 11:47
    Świetny Nawilżający Szampon
    Szampon Petal Fresh Pure Grape Seed & Olive Oil naprawdę pozytywnie mnie zaskoczył. Jako osoba z średnioporowatymi włosami, doceniam jego skuteczność w nawilżaniu i wygładzaniu. Włosy po jego użyciu są miękkie, gładkie i łatwe do rozczesania, co bardzo mi odpowiada. Co ważne, szampon jest na tyle delikatny, że mogę go używać codziennie, nie obawiając się o podrażnienia czy przesuszenie skóry głowy. Jest świetnym wyborem jako uzupełnienie mocniejszych szamponów – efektywnie nawilża, ale nie obciąża włosów, które nie są oklapnięte ani przetłuszczone. Pomimo że szampon nie tworzy dużej piany przy pierwszym myciu (co jest typowe dla naturalnych składów), po drugim nałożeniu piany jest wystarczająco, co poprawia komfort użycia. Zauważyłam, że trzeba nałożyć go trochę więcej niż standardowe szampony, przez co szybciej się kończy, ale dla mnie to niewielki minus w porównaniu do korzyści, jakie przynosi. Ogólnie, jestem bardzo zadowolona i mogę śmiało polecić ten szampon każdemu, kto szuka efektywnego, ale delikatnego nawilżenia dla swoich włosów.
    Zalety:
    • Efektywne nawilżenie
    • delikatność
    • bez obciążania
    • ułatwia rozczesywanie
    Wady:
    • Nie pieni się intensywnie przy pierwszym myciu.