|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
BAN stały
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88443406]Żadne leki nie działają? Jakis aviomarin? Nie wiem czy ten lek jeszcze istnieje.
Pamiętam, że jako dziecko miałam identycznie i leki mi pomagały. Ciężko było w ogóle nie jeździć, bo byłoby mi strasznie smutno, gdybym nie mogła jechać na wycieczkę szkolną autokarem, więc jakoś starałam się przetrwac. Czasem zwymiotowałam, ale po tych tabletkach jakos udało się dojechać do celu. Zresztą po 20 latach to bym się spodziewała, że wymyślili jakieś bardziej skuteczne leki. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Wlasnie nic nie ma nowego. Lokomotiv jest słaby, a po aviomarinie moja córka była tak senna, ze nie nadawała się do niczego do wieczora. Pamiętam jak kiedyś pojechaliśmy do Tarnowskich Gór do sztolni. Miala być wielka atrakcja w postaci płyniecia łodzią w kopalni, a cały czas spała🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ingrid80 Czas edycji: 2021-01-17 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3692 |
Zakorzenienie
|
Nie mam zamiaru wciskać się w środek tej dyskusji
![]() Pewnie że nie ma co siedzieć i narzekać, też nie jestem zwolenniczką i wiem, że są ludzie, którzy mają gorzej albo tacy ludzie, którzy niestety zmarli na koronę, ale też nie sądzę, że na moją psychikę jest obojętny fakt, że tych rozrywek i form wypoczynku jest bardzo mało. Do tego ja np. naprawdę wspaniale gotuję, więc dla mnie zamawianie jedzenia na wynos mija się z celem, jedynie ma sens, jak bardzo mi się nie chce; zazwyczaj w jedzeniu na mieście (nawet w super restauracjach) interesowała mnie jednak bardziej cała otoczka, że ktoś mi te posiłki podaje, że są podawane na świeżo (w większości przypadków jedzenie na dowóz ma dużo gorszy smak) i w wyjątkowo estetycznej osłonie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3693 |
Konto usunięte
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88442812]
No ale tvpis do mordowania zachęcał wszak! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3694 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3695 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88443428]Ale to nie są żadne propozycje, tylko udowodnienie, że dzieci nie są zamknięte w domach i że samemu też nie trzeba siedzieć zamkniętym w domu. Na świecie jest milion sposobów spędzania czasu, tylko do jasnej ciasnej trzeba chcieć ruszyć zad z kanapy. I serio jak jednej rzeczy nie można, to można inną. Bez przesady, że ludzie tak narzekają, że są zamknięci i nic nie mogą robić bo im knajpy, kina, siłownie i baseny zamknęli. To nic poza tymi 4-5 rzeczami nie robili więcej? Nagle wszyscy zachcieli chodzić do knajp i na basen? Jakby nagle browary zamknęli, to byłby bulwers, że "ja codziennie piwo piłam i tylko piwo mnie uszczęśliwia". Byłam we wrześniu w kinie i na basenie i w papugarni i choć MOŻNA BYŁO I BYŁY CZYNNE, to ludzi zbyt wiele nie było, bo MOŻNA. Nagle jak NIE MOŻNA to się włącza narodowe narzekactwo. Serio nie da się tego czytać, dzień w dzień to samo. Jakby serio nie można było się uśmiechnąć i docenić tego co się ma i żyć a nie pierdzieć w stołek i narzekać. No ile można?[/QUOTE]Zad? Pierdzieć? Co to ma być? Do kogo ty to piszesz??
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3696 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88443428]Ale to nie są żadne propozycje, tylko udowodnienie, że dzieci nie są zamknięte w domach i że samemu też nie trzeba siedzieć zamkniętym w domu. Na świecie jest milion sposobów spędzania czasu, tylko do jasnej ciasnej trzeba chcieć ruszyć zad z kanapy. I serio jak jednej rzeczy nie można, to można inną. Bez przesady, że ludzie tak narzekają, że są zamknięci i nic nie mogą robić bo im knajpy, kina, siłownie i baseny zamknęli. To nic poza tymi 4-5 rzeczami nie robili więcej? Nagle wszyscy zachcieli chodzić do knajp i na basen? Jakby nagle browary zamknęli, to byłby bulwers, że "ja codziennie piwo piłam i tylko piwo mnie uszczęśliwia". Byłam we wrześniu w kinie i na basenie i w papugarni i choć MOŻNA BYŁO I BYŁY CZYNNE, to ludzi zbyt wiele nie było, bo MOŻNA. Nagle jak NIE MOŻNA to się włącza narodowe narzekactwo. Serio nie da się tego czytać, dzień w dzień to samo. Jakby serio nie można było się uśmiechnąć i docenić tego co się ma i żyć a nie pierdzieć w stołek i narzekać. No ile można?[/QUOTE]
To przejedź się tramwajem na pętle albo idź na grzyby i nie czytaj, w czym problem? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3697 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3698 | |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88443419]Aviomarin strasznie muli. Jest dobry na długie trasy, po których można odpocząć, ale np. na takie 40-50 minut średnio, jak potem się wysiada i np.zwiedza. Poza tym jest jeszcze Lokomotiv, ale to głównie wyciąg z imbiru, takie sobie.
My już nawet takich plasterków na nadgarstek próbowaliśmy, niby to działa jak akupunktura.. Raz tak się załatwiliśmy na wakacjach.. Pojechaliśmy na wycieczkę objazdową, trasy nie były długie, max. 40 minut (a najczęściej 5-15) jazdy, ale on to strasznie przeżył. Na końcowe atrakcje zabierałam półżywe dziecko na rękach, wymiotował kilka razy. Poza tym on ma bardzo wrażliwą głowę, przy takich akcjach od razu go boli i jest totalnie wyłączony z aktywności. Robiliśmy już badania obrazowe, bo miewa takie napady bólu, że aż krzyczy, ale wszystko ok. Jednak muszę bardzo uważać, dlatego tych tekstów "najwyżej się wyrzyga" nie mam najmniejszej ochoty komentować. Jak tylko mogę, to wybieram pociąg, co też oczywiście niesie za sobą pewne niedogodności. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cytat:
![]() Fakt, aviomarin strasznie zamulal. Tylko właściwie nie było alternatywy. Albo spalam w autokarze, a potem jakoś dochodziłam do siebie albo nie jeździłam na wycieczki szkolne, z rodzicami etc. Na pocieszenie powiem, że przeszło mi całkowicie, właściwie z dnia na dzień na koniec podstawówki. Może ma przy tym jakieś migrenowe napady które odziedziczyl po tobie? ![]() Już chyba kiedyś to pisałam, że ja też to odziedziczyłam od mamy i zaczęły się bardzo wcześnie. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez bafa65383b74e1029ccef70174e4f68b71e8a0f7_646950f23ada7 Czas edycji: 2021-01-17 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3699 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88443441]Absolutnie nie napisałabym, że wystarczy wyrzygac i po sprawie. Ja tego tak super nie pamiętam, ale moi rodzice mają trochę traumę.
![]() Fakt, aviomarin strasznie zamulal. Tylko właściwie nie było alternatywy. Albo spalam w autokarze, a potem jakoś dochodziłam do siebie albo nie jeździłam na wycieczki szkolne, z rodzicami etc. Na pocieszenie powiem, że przeszło mi całkowicie, właściwie z dnia na dzień na koniec podstawówki. Może ma przy tym jakieś migrenowe napady które odziedziczyl po tobie? ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Wiem wiem, pisałam o wcześniejszych postach ![]() No i właśnie teraz też nie ma alternatywy. Rzeczywiście jak tak pomyśleć, nic się w tej kwestii nie ruszyło od tylu lat, a przecież to problem wielu ludzi. Właśnie tego się boję, że odziedziczył po mnie migreny. To jest dramat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3700 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88443444]Wiem wiem, pisałam o wcześniejszych postach
![]() No i właśnie teraz też nie ma alternatywy. Rzeczywiście jak tak pomyśleć, nic się w tej kwestii nie ruszyło od tylu lat, a przecież to problem wielu ludzi. Właśnie tego się boję, że odziedziczył po mnie migreny. To jest dramat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Z tymi migrenami też się właściwie nic nie ruszyło przez 20 lat. No może silniejsze są leki przeciwbólowe. Ale to nieduże pocieszenie. Też miliony ludzi ma z tym problem i nic. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3701 |
Konto usunięte
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88443448]Z tymi migrenami też się właściwie nic nie ruszyło przez 20 lat. No może silniejsze są leki przeciwbólowe. Ale to nieduże pocieszenie.
Też miliony ludzi ma z tym problem i nic. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Nie o to też chodzi, aby dziecko faszerować co chwila lekami. Ale tak jak pisałam są też inne sposoby na spędzanie czasu w tym z rówieśnikami. Nie trzeba od razu wyjeżdżać nie wiadomo gdzie. Ale tego już perse nie skomentowała, bo po co jak można wybrać jedno zdanie z 2 akapitów po 7 linijek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3702 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem czy mogę zaliczyć, że choroba lokonocyjna mi przeszła, bo przeszła mi jedynie jak siedzę z przodu
![]() Wystarczy że usiądę z tylu i jak jadę w jakąś dłuższą trasę to jest mi niedobrze. A migreny odziedziczylam po tacie i prababci. Mam nadzieję że moje dzieci tego dziadostwa nie odziedzicza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3703 |
Konto usunięte
|
Z tych propozycji kopnientej to jeszcze najsensowniejsze były te grzyby i ryby, ale jednocześnie chciałabym zauważyć, że to nie takie proste, jakby się mogło wydawać.
Żeby iść na ryby, to najpierw trzeba mieć kartę wędkarską (trzeba zdać egzamin) i zezwolenie na amatorski połów ryb, trzeba płacić składkę, kupić wędkę, żyłki, jakieś wabiki. Dużo zachodu jak na jednorazową imprezę. A co jak pójdę na ryby i - nie daj Boże - jakąś złapię? Przecież taką złapaną rybę to trzeba jeszcze zabić i wypatroszyć. No super rozrywka. ![]() Grzyby. Umówmy się, raczej każdy jest świadomy, że można pójść na spacer po lesie. I kto chce spacerować, ten spaceruje. Można spacerować, robić zdjęcia ptakom i liściom, jednak spacery nie są tożsame z wyjściem na wernisaż, na koncert, na spotkanie autorskie z pisarzem. Kontakt z przyrodą jest ważny i potrzebny dla człowieka, ale równie ważny jest kontakt z kulturą. I nic dziwnego, że ludzie za tym tęsknią. Zbieranie grzybów jest dla pasjonatów, wierzę, że wiele osób może czerpać z tego radość. Mnie osobiście zbieranie grzybów jawi się jako jakaś koszmarna nuda. I umówmy się, na grzybach to trzeba się choć trochę znać. Żadna to rozrywka nazbierać kosz muchomorów i otruć całą rodzinę. Pewną niedogodnością dla niektórych osób może być też świadomość, że w lasach są niedźwiedzie i wilki. Lepiej nie budzić misia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3705 |
Zadomowienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88443406]Żadne leki nie działają? Jakis aviomarin? Nie wiem czy ten lek jeszcze istnieje.
Pamiętam, że jako dziecko miałam identycznie i leki mi pomagały. Ciężko było w ogóle nie jeździć, bo byłoby mi strasznie smutno, gdybym nie mogła jechać na wycieczkę szkolną autokarem, więc jakoś starałam się przetrwac. Czasem zwymiotowałam, ale po tych tabletkach jakos udało się dojechać do celu. Zresztą po 20 latach to bym się spodziewała, że wymyślili jakieś bardziej skuteczne leki. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Pamiętam, że po aviomarinie byłem pół przytomny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3706 | ||
Zakorzenienie
|
[1=bafa65383b74e1029ccef70 174e4f68b71e8a0f7_646950f 23ada7;88442717]Ja to jestem np zmęczona praca. Z chęcią poszłabym na kilkudniowy urlop. Ale problem w tym, że ja nie umiem w domu wypoczywać. Teraz na święta było trochę więcej dni wolnego i nic mi to nie dało.
Ja potrzebuję się odstresować. Wyjechać gdzieś, zobaczysz coś nowego, inaczej spędzić czas i w ogóle nie myśleć o codziennym życiu. No ale jak? Czekam z niecierpliwością na otwarcie hotelu, żeby móc chociaż jechać na jakieś spa... Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Ja w sumie tez. Mialam kiedys urlop, zeby zwyczajnie odpoczac pare dni w domu, ale wole wyjazd - bez porownania. Zawsze to zmiana otoczenia i nowa energia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;88442741]Perse serdecznie ci, tak po ludzku, współczuję, męczysz się przeokrutnie. Ja mam inny charakter, mnie to siedzenie w domu nie męczy, a przede wszystkim radocha, że nie musiałam wstawać bardzo wcześnie. W dodatku ulubione aktywności u mnie - nie wymagają wychodzenia, kina nie lubię, do knajpki owszem, mogę, ale nie muszę, dziewczyny są dwie, więc też inaczej... Trzymaj się ![]() Zgadzam sie ze mozna chocby probowac normalnie zyc i chociaz czasem dla rownowagi psychicznej z kims sie spotkac nawet i z tymi rodzicami innych dzieci i razem fajnie spedzic czas. No ja spotykam sie z ludzmi a teraz juz w ogole nie przejmuje sie az tak i spotykam sie w miare normalnie tylko ze nie w duzej grupie. To dla mnie wazne. Jednak wiadomo rodzice dzieci tez moga byc rozni, niektorzy bardziej zmeczeni po pracy. Dzieciom trzeba podac obiad, pomoc w lekcjach. No chyba ze w weekend takie spotkanie to mysle ze wiekszej ilosci osob by sie chcialo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:43 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88442819]Z tego samego powodu zrezygnowałam z planowanej wycieczki do Krakowa. Otwarli nam w końcu sensowne połączenie PKP (zbawienie dla mnie, bo moje dziecko ma potężną chorobę lokomocyjną), ale gdzie ja go tam zabiorę, jak nawet na ciepłą herbatę nie będzie się gdzie zatrzymać ![]() Ja jestem takim człowiekiem, jakiego opisałaś w ostatnim akapicie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Oj tak. Ja tez jestem takim czlowiekiem a w czasie pandemii tym bardziej to widze. Musze wychodzic, cos przezywac. Nie musi byc duza grupa, nawet nie lubie i raczej jestem introwertyczka, ale cos robic poza domem. W domu moglabym spac, czasem poczytac ksiazke, ale nie siedziec za dlugo. Nudzi mnie to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:48 ---------- Poprzedni post napisano o 00:45 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88442896]A to nie no, to siedźta w domach i narzekajta dalej na nudę i netflixa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]No widzisz nie siedze calkiem w domu, staram sie kombinowac ale tak jak pisalam dla mnie to raczej namiastka tego wszystkiego. Wiesz brakuje tych rzeczy ktore sie lubi. Mysle ze to normalne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88443112]A jednak to podziękowania dla kopniętej były ![]() ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Nasz tu wyżej post gdzie ktos podziękował za rady ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- A to swoją droga. To samo co wspominanie tych gołębi itd Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk[/QUOTE]No bo te rady nie sa calkiem zle, ale nie powinna tez tak ostro radzic Perse jezeli ona o to nie prosi. No i jak pisze cos mozna wykorzystac ale nie ukrywam nadal bedzie mi brakowac kina i innych. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2021-01-17 o 23:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3707 |
Konto usunięte
|
Jednak jest różnica pomiędzy brakuje mi ale cos tam robie od ciągłego stękania.
Z migrenami to rożnie bywa. Ja nigdy nie miałam choroby lokomocyjnej, a migreny mam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3708 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3710 |
Konto usunięte
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88443501]Z tych propozycji kopnientej to jeszcze najsensowniejsze były te grzyby i ryby, ale jednocześnie chciałabym zauważyć, że to nie takie proste, jakby się mogło wydawać.
Żeby iść na ryby, to najpierw trzeba mieć kartę wędkarską (trzeba zdać egzamin) i zezwolenie na amatorski połów ryb, trzeba płacić składkę, kupić wędkę, żyłki, jakieś wabiki. Dużo zachodu jak na jednorazową imprezę. A co jak pójdę na ryby i - nie daj Boże - jakąś złapię? Przecież taką złapaną rybę to trzeba jeszcze zabić i wypatroszyć. No super rozrywka. ![]() Grzyby. Umówmy się, raczej każdy jest świadomy, że można pójść na spacer po lesie. I kto chce spacerować, ten spaceruje. Można spacerować, robić zdjęcia ptakom i liściom, jednak spacery nie są tożsame z wyjściem na wernisaż, na koncert, na spotkanie autorskie z pisarzem. Kontakt z przyrodą jest ważny i potrzebny dla człowieka, ale równie ważny jest kontakt z kulturą. I nic dziwnego, że ludzie za tym tęsknią. Zbieranie grzybów jest dla pasjonatów, wierzę, że wiele osób może czerpać z tego radość. Mnie osobiście zbieranie grzybów jawi się jako jakaś koszmarna nuda. I umówmy się, na grzybach to trzeba się choć trochę znać. Żadna to rozrywka nazbierać kosz muchomorów i otruć całą rodzinę. Pewną niedogodnością dla niektórych osób może być też świadomość, że w lasach są niedźwiedzie i wilki. Lepiej nie budzić misia.[/QUOTE]Na ryby nie trzeba mieć żadnej karty wędkarskiej ani zdawać żadnego egzaminu ![]() Oczywiście na te ryby czy grzyby można się wybrać z osobą, która się na tym zna, wystarczy napisać na fb posta z takim zapytaniem czy ktoś byłby chętny na taki wypad. No, ale to tak gwoli ciekawostki, raczej nie sądzę, aby wiele osób tutaj skorzystało z takiej formy spedzania czasu, jaką jest wędkarstwo. Natomiast był to tylko przykład jeden z miliona, napisałam przecież, że można wymieniać jeszcze długo, co można robić poza domem, ale jak ktoś jest na tyle ograniczony, że uszczęśliwi go jedynie knajpa albo kino i nie jest w stanie spróbować niczego innego, niczego nowego, wyjść ze swojej strefy komfortu, to ja serio nie widzę sensu jakiejkolwiek dyskusji. Jasne, lepiej codziennie narzekać na forach jak to się jest zamkniętym w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3711 |
Konto usunięte
|
Jejku, to jest watek od narzekania, dajcie ludziom ponarzekac. Trzeba byc w tej sytuacji caly czas silnym zeby sie nie zalamac, to dajcie chociaz ponarzekac. Zawsze sie znajdzie ktos kto ma podobne problemy i od razu czlowiekowi lepiej na duchu.
A pomyslow kopnientej nie moge wykorzystac, bo u mnie od kilku tygodni prawie non stop pada, jest zimno, brudno i mokro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3712 |
Konto usunięte
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88443570]Jejku, to jest watek od narzekania, dajcie ludziom ponarzekac. Trzeba byc w tej sytuacji caly czas silnym zeby sie nie zalamac, to dajcie chociaz ponarzekac. Zawsze sie znajdzie ktos kto ma podobne problemy i od razu czlowiekowi lepiej na duchu.
A pomyslow kopnientej nie moge wykorzystac, bo u mnie od kilku tygodni prawie non stop pada, jest zimno, brudno i mokro.[/QUOTE] Tak, można sobie ponarzekać, każdy ma gorszy dzień. Nawet ja z raz czy dwa narzekałam, że poszłabym na basen poleżeć w bąbelkach. Ale czytać o tym codziennie lub co dwa dni to jest masakra. No ile można? Taki nastrój udziela się też innym. A nie widzę sensu, aby na tak uczęszczanym wątku psuć go co 2 dni dużej części wizażanek, więc pewnych swoich czarnych myśli po prostu nie wylewam na tak dużym i ogólnym wątku. Zresztą ja tych myśli nie mam tak często jak niektóre tutaj wizażanki, bo właśnie staram się sobie wypełnić czas fajnymi czynnościami i nie myśleć o tym wszystkim aż tyle. A tu na prawie każdym wątku narzekania i narzekania na te zamknięte kina i knajpy i nakręcanie się dla nakręcania. Wchodziłam na wizaż dla rozrywki, przeczytać coś ciekawego, czasem i się pokłócić nawet dla fanu, ale takie wiecznie dołujące posty są przeginką, tym bardziej, że serio nie trzeba wiele, aby jednak nie siedzieć z założonymi rękami i się zamartwiać. Przecież to żadne odkrycie Ameryki, że knajpy i kina są zamknięte, że przedsiębiorcy mają mega problem, że nam ich szkoda. Każdy o tym wie. Po co tyle razy pisać, że "ale bym poszła do kina", "a ja do restauracji chodzę dla klimatu, bardzo mi tego brakuje". No każdy tutaj już o tym wie i z nicków jest w stanie wymienić wiecznie na to samo narzekające osoby. To tak jakbym ja codziennie pisała, że ej, spadł śnieg. Ej sypie codziennie od rana do nocy. Ale dzisiaj śniegu napadało. Ej wiecie co? Jest tyle śniegu u mnie, że pies mi się zepsuł, bo nagle mu się coś z węchem stało. Bo wiecie, jest śnieg i teraz nie wiem czy ten śnieg zatarł wszystkie ślady zapachowe czy może ten śnieg tak nasiąknął moczem innych psów, że mi się pies zepsuł i każdą dziurkę po każdej łapie i bucie musi obwąchać. Bo jest śnieg. Tyle śniegu. Ej, wiecie, że jest śnieg? Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2021-01-18 o 03:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3713 |
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88443573]Tak, można sobie ponarzekać, każdy ma gorszy dzień. Nawet ja z raz czy dwa narzekałam, że poszłabym na basen poleżeć w bąbelkach. Ale czytać o tym codziennie lub co dwa dni to jest masakra. No ile można? Taki nastrój udziela się też innym. A nie widzę sensu, aby na tak uczęszczanym wątku psuć go co 2 dni dużej części wizażanek, więc pewnych swoich czarnych myśli po prostu nie wylewam na tak dużym i ogólnym wątku. Zresztą ja tych myśli nie mam tak często jak niektóre tutaj wizażanki, bo właśnie staram się sobie wypełnić czas fajnymi czynnościami i nie myśleć o tym wszystkim aż tyle. A tu na prawie każdym wątku narzekania i narzekania na te zamknięte kina i knajpy i nakręcanie się dla nakręcania. Wchodziłam na wizaż dla rozrywki, przeczytać coś ciekawego, czasem i się pokłócić nawet dla fanu, ale takie wiecznie dołujące posty są przeginką, tym bardziej, że serio nie trzeba wiele, aby jednak nie siedzieć z założonymi rękami i się zamartwiać.
Przecież to żadne odkrycie Ameryki, że knajpy i kina są zamknięte, że przedsiębiorcy mają mega problem, że nam ich szkoda. Każdy o tym wie. Po co tyle razy pisać, że "ale bym poszła do kina", "a ja do restauracji chodzę dla klimatu, bardzo mi tego brakuje". No każdy tutaj już o tym wie i z nicków jest w stanie wymienić wiecznie na to samo narzekające osoby. To tak jakbym ja codziennie pisała, że ej, spadł śnieg. Ej sypie codziennie od rana do nocy. Ale dzisiaj śniegu napadało. Ej wiecie co? Jest tyle śniegu u mnie, że pies mi się zepsuł, bo nagle mu się coś z węchem stało. Bo wiecie, jest śnieg i teraz nie wiem czy ten śnieg zatarł wszystkie ślady zapachowe czy może ten śnieg tak nasiąknął moczem innych psów, że mi się pies zepsuł i każdą dziurkę po każdej łapie i bucie musi obwąchać. Bo jest śnieg. Tyle śniegu. Ej, wiecie, że jest śnieg?[/QUOTE]Czytanie tego wątku nie jest obowiązkowe. A jak na razie to ty go i kilka innych rozwalasz bez przerwy. Jestem jak najdalsza od mędrkowania ale jakoś co chwilę sa tu z d..y udzielane rady matkom przez bezdzietne jak się zająć dziećmi, siedzące w domu pracującym jak sobie zorganizować czas itd 🤮 skoncz już, przecież wiemy ja to z tobą jest i nikt tych twoich wywodow nie bierze na poważnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3714 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88443558]ale jak ktoś jest na tyle ograniczony, że uszczęśliwi go jedynie knajpa albo kino[/QUOTE]
Trzepotko, naprawdę? Ile jeszcze razy mam czytać kpiarskie posty w swoją stronę, kiedy ja już tej użytkowniczce przestałam odpisywać? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3715 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy takich mrozach to ja jednak wolę w domu być ![]() Pamiętam, że jako dziecko miałam identycznie i leki mi pomagały. Ciężko było w ogóle nie jeździć, bo byłoby mi strasznie smutno, gdybym nie mogła jechać na wycieczkę szkolną autokarem, więc jakoś starałam się przetrwac. Czasem zwymiotowałam, ale po tych tabletkach jakos udało się dojechać do celu. Zresztą po 20 latach to bym się spodziewała, że wymyślili jakieś bardziej skuteczne leki. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]Leki w tej kwestii to masakra, niestety. Z ciekawostek, bo może ktoś wie coś więcej, podobno są badania i obecność jakiś bakterii w żołądku pomaga zniwelować uczucie niepokoju i mdlosci związane z chorobą lokomocyjną. Powiedziała mi o tym pani neurolog przy okazji wizyty. Nawet dostałam próbkę - neurax biotic zen suplement z lactilobacillus plantarum dr7. Jeszcze nie próbowałam, czy działa, bo nie mam gdzie jeździć, ale wypróbuje na bank. Mi nawet jako kierowcy jest niedobrze, jeśli jadę i są migające drzewa w alejce (las już spoko), albo śnieg lecący na szybę. Cytat:
Cieszę się, że moi rodzice nie mieli podejścia, "rzygnie to rzygnie, daj jej tam reklamówkę i tyle", tylko jednak starali się minimalizować potrzebne wyjazdy. Praktycznie to autem jeździłam tylko do babci, ale trasa była zaplanowana z przerwami, auto wywietrzone, ja dostawałam lekkie śniadanie i herbatę, zero słodkiego na trasę. Z perspektywy czasu bardzo doceniam moją mamę, jej pomysł na wychowanie. Nie było cudownie, nie miała super warunków na to wszystko, ale jednak wychowanie odbywało się z szacunkiem do dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3716 | ||
Wtajemniczenie
|
[1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88443501]Z tych propozycji kopnientej to jeszcze najsensowniejsze były te grzyby i ryby, ale jednocześnie chciałabym zauważyć, że to nie takie proste, jakby się mogło wydawać.
....[/QUOTE] Nie tylko ryby, grzyby, ale i konsola, którą najpierw trzeba zakupić. Cytat:
I chyba nikomu nie trzeba radzić aby jechał na koniec miasta na pętlę pozwiedzać. Dorośli raczej poznali takie rozrywki, za nastolatka... Cytat:
prawie tyle samo ludzi co latem (ale było pięknie, śnieg i słońce), na pomoście do spacerowania aż czarno, tłumy morsów iiii uwaga czynne 2 kawiarnie na wynos. Po wystaniu w kolejce, można dostać ciacho w twardym kartonie do zjedzenia na kolanie i grzane piwo/wino, kawę. Od razu raźniej człowiekowi na spacerze ![]() Pomimo tego, też czekam na takie rozrywki jak sauny. Tak bardzo, że cyklicznie śni mi się pobyt w aquaparku ![]() [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88443558]ale jak ktoś jest na tyle ograniczony, że uszczęśliwi go jedynie knajpa albo kino i nie jest w stanie spróbować niczego innego, niczego nowego, wyjść ze swojej strefy komfortu, to ja serio nie widzę sensu jakiejkolwiek dyskusji. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Cóż, to już jest obraźliwe po prostu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3717 |
Zakorzenienie
|
Ja w czasie epidemii znalazłam trochę zajęć. Uczyłam się szyć na maszynie, robiłam szampony w kostce, zaczęłam hodować kwiaty, zaczęłam dokształcać się w temacie piór wiecznych i kaligrafii, zaczęłam pisać listy z ludźmi z całej Polski, czytałam książki, poszerzałam wiedzę o fotografii. No i kurde, mimo wielu "nowych zajęć" chętnie bym gdzieś pojechała czy wyszła na piwo. Z pozytywnych rzeczy: ba środę umówiłam się z mamą na zamówienie kebaba
![]() A w ogóle to co jakiś czas w okolicznej prasie są informacje o lokalach po restauracjach szukających nowych właścicieli, a ja z drżeniem serca oglądam, czy na liście nie ma mojej ulubionej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3718 |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88443573]Tak, można sobie ponarzekać, każdy ma gorszy dzień. Nawet ja z raz czy dwa narzekałam, że poszłabym na basen poleżeć w bąbelkach. Ale czytać o tym codziennie lub co dwa dni to jest masakra. No ile można? Taki nastrój udziela się też innym. A nie widzę sensu, aby na tak uczęszczanym wątku psuć go co 2 dni dużej części wizażanek, więc pewnych swoich czarnych myśli po prostu nie wylewam na tak dużym i ogólnym wątku. Zresztą ja tych myśli nie mam tak często jak niektóre tutaj wizażanki, bo właśnie staram się sobie wypełnić czas fajnymi czynnościami i nie myśleć o tym wszystkim aż tyle. A tu na prawie każdym wątku narzekania i narzekania na te zamknięte kina i knajpy i nakręcanie się dla nakręcania. Wchodziłam na wizaż dla rozrywki, przeczytać coś ciekawego, czasem i się pokłócić nawet dla fanu, ale takie wiecznie dołujące posty są przeginką, tym bardziej, że serio nie trzeba wiele, aby jednak nie siedzieć z założonymi rękami i się zamartwiać.
Przecież to żadne odkrycie Ameryki, że knajpy i kina są zamknięte, że przedsiębiorcy mają mega problem, że nam ich szkoda. Każdy o tym wie. Po co tyle razy pisać, że "ale bym poszła do kina", "a ja do restauracji chodzę dla klimatu, bardzo mi tego brakuje". No każdy tutaj już o tym wie i z nicków jest w stanie wymienić wiecznie na to samo narzekające osoby. To tak jakbym ja codziennie pisała, że ej, spadł śnieg. Ej sypie codziennie od rana do nocy. Ale dzisiaj śniegu napadało. Ej wiecie co? Jest tyle śniegu u mnie, że pies mi się zepsuł, bo nagle mu się coś z węchem stało. Bo wiecie, jest śnieg i teraz nie wiem czy ten śnieg zatarł wszystkie ślady zapachowe czy może ten śnieg tak nasiąknął moczem innych psów, że mi się pies zepsuł i każdą dziurkę po każdej łapie i bucie musi obwąchać. Bo jest śnieg. Tyle śniegu. Ej, wiecie, że jest śnieg?[/QUOTE] Cóż, pomijając wszelkie inne aspekty Twojej wypowiedzi - bo w sumie zgadzam się, że nie ma co narzekać na stan rzeczy, który się nie zmienia, ale czuję się niejako przywołana, bo przytaczasz moją wypowiedź - to czyli warto coś takiego przyjąć jako normę? Te wszystkie restrykcje niepoparte żadną logiką? Jak nagle premier każe nam wszystkim nosić gacie na głowie zamiast czapki, to mamy stwierdzić "spoko, całkiem w sumie wygodnie mi w tych gaciach, lepsze niż czapka, bo mają wentylację"? Dlatego nie dziw się, że ludzie wyrażają swoje niezadowolenie i frustracje - zarówno w sieci, jak i na żywo. Jeśli ten wirus byłby tak śmiercionośny, że ktoś mnie dotknie i padam trupem, to siedziałabym w domu, ale jak ktoś odbiera mi wolność (a innym tak naprawdę życie, bo nie mają za co żyć), to trudno tak sobie szukać alternatywnych rozrywek, niekiedy podajesz przykłady wręcz absurdalne i oczywiste, a później chcesz, żeby Cię traktować poważnie. Przytaczasz przykłady - wycieczka do innego osiedla i pooglądanie domków - dla mnie dosyć prymitywnej i nudnej rozrywki, która w ogóle nie jest w moim guście. Podobnie jedzenie na stacji - dla mnie jest obrzydliwe, chyba że to Subway. Obecnie moją największą rozrywką są spacery, książki i filmy, nauka języka, pisanie, gotowanie - i w sumie to tyle. Skoro wcześniej mój tryb życia wyglądał diametralnie inaczej, to potrzebowałabym czasu, żeby się przestawić na obecny tryb (czego nie chcę robić). Na spacer mogę iść zawsze, kocham spacery, ale łowienie ryb albo zbieranie grzybów - to wolałabym siedzieć w domu i patrzeć się w ścianę, tak fascynujące są dla mnie te zajęcia. Co nie oznacza, że nie widzę żadnych plusów, bo lubię pracę zdalną; napisałam to na wątku "koronawirusowe zalety", więc może powinnaś tam się wypowiadać ze swoimi propozycjami. I jeszcze odnośnie do choroby lokomocyjnej - no raz już na mnie kuzyn zwymiotował, więc sądzę, że nie, dzieci nie powinno na siłę wrzucać się do autobusu, bo tak. Edytowane przez sublips Czas edycji: 2021-01-18 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3720 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;88443558]Na ryby nie trzeba mieć żadnej karty wędkarskiej ani zdawać żadnego egzaminu
![]() Oczywiście na te ryby czy grzyby można się wybrać z osobą, która się na tym zna, wystarczy napisać na fb posta z takim zapytaniem czy ktoś byłby chętny na taki wypad. No, ale to tak gwoli ciekawostki, raczej nie sądzę, aby wiele osób tutaj skorzystało z takiej formy spedzania czasu, jaką jest wędkarstwo. Natomiast był to tylko przykład jeden z miliona, napisałam przecież, że można wymieniać jeszcze długo, co można robić poza domem, ale jak ktoś jest na tyle ograniczony, że uszczęśliwi go jedynie knajpa albo kino i nie jest w stanie spróbować niczego innego, niczego nowego, wyjść ze swojej strefy komfortu, to ja serio nie widzę sensu jakiejkolwiek dyskusji. Jasne, lepiej codziennie narzekać na forach jak to się jest zamkniętym w domu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak ktoś pojedzie pierwszy raz, bo mu filharmonię i teatr zamknęli, to nie będzie niczego robił umiejętnie. Nie jest ograniczony, tylko tęskni za konkretnym rodzajem aktywności. Siedzimy w domach od marca, większość ludzi już zdążyła wypróbować wiele nowych form spędzania wolnego czasu, a jednak tęsknimy za swoimi starymi upodobaniami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:52.