Panny Młode 2009 cz. V - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-01, 17:37   #1471
ewelinka3f
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. V

[quote=ivuszko;8842115]witam PM )
melduję, że w sobotę oficjalnie zarezerwowaliśmys alę i wpłaciliśmy zaliczkę na 6 czerwca 2009 hihi czyli "przyklepnięte"

My też mamy termin 6.6.2009r
ewelinka3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 18:37   #1472
ivuszko
Raczkowanie

ewelinka3f super datę mamy w takim razie

kliwia - jak u Ciebie dzisiaj?

u nas też problem ze świadkami..
Stary 2008-09-01, 18:50   #1473
n.ik.a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
kożuchowska się wyszła za mąż
http://slub.onet.pl/62500,0,1,galeria.html
suknia średnia - mi się w ogóle nie podoba ciekawe od kogo

dziewczyny a jak to jest?
jak wychodzą mlodzi z kosciola, zeby zostali obsyypani ryzem i kwiatami?
to kilka osob wychodzi przed nimi i tym sie zamuje czy jak ?
czy mlodzi wychodza ostatni ?
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
jak byłam ostatnio na ślubie, to zwróciłam uwagę, że młodzi podchodzą pod obraz NMP, modlą się, a ludzie chyc z Kościoła

Dziewczny a jakich macie świadków? Parę, czy kazdy z osobą towarzyszacą?
Mi wręcz przeciwnie suknia Kożuchowskiej bardzo sie podoba. Prosta, delikatna i z klasą
z tego co zauważyłam, to młodzi z kościołą wychodza pierwsi, a przy wejściu czai sie już kilka osób, które obsypują ich grosikami czy ryzem, reszta w pośpiechu dobiega aby tez garstkę sypnąc. To jednak najlepiej wiedzą goscie, ktorzy pewne jakoś się dogadają.
My z TŻ planujemy na świadków naszch dobrych znajomych. Myślimy o mojej przyjaciółce i jej chłopaku, albo bardzo dobrym koledze TŻ i mojej przyjaciółce. Ich połówki oczywiście na weselu tez będą

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 19:05   #1474
ivuszko
Raczkowanie

mi się podoba tak średnio :/ ale ja w ogóle lubię skromniejsze suknie..
Stary 2008-09-01, 19:18   #1475
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewuszki
Baja dzieki mam nadzieje, ze jakos to sie wszysko pouklada bo chyb naprawde chce wrcoic do polski oby mezus sie nie rozmyslil hehe ale moze nie wczoraj nawet stwierdzil ze jakos nie wyobraza sobie wychowywac nszego dziecka w uk i woli w polsce- bo tutaj jest okropnie z tym...hehe wogole cos mi ten tezus za czesto o dziecku mysli
a ja jestem pierwszy dzien w pracy dziewczynki mi tak wyrosly ze naprawde a buzia im sie nie zamyka i nareszcie wypowiadaja moje imie wyrazne- to takie slodkie na razie jest ok ale zobaczymy pozniej przy kladzeniu spac
udanego dzionka wam zycze
oby było tak jak sobie marzycie kiedy najwcześniej chcielibyście wrócić?

Cytat:

kilku gości zwykle wymyka się przed parą młoda żeby obsypać ich ryżem, a reszta wychodzi za młodymi.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczny a jakich macie świadków? Parę, czy kazdy z osobą towarzyszacą?
my bierzemy naszych braci, każdy oczywiście przyjdzie z osobą towarzyszącą. Nie będą jednak siedzieć z nami, tylko przy stoliku obok.
Z nami usiądą rodzice

Rybulko trafne spostrzeżenia z tymi zdjęciami w kościele Musze powiedzieć, że u nas nikt nigdy nie pchał się żeby zrobić zdjęcie młodym gdy sobie przysięgają, albo po prostu siedzą, zdjęcia ewentualnie robiło się gdy wchodzili do kościoła. Jednakże na ostatnim ślubie, na którym byłam jak zobaczyłam wycieczki gości z aparatami to aż się zdziwiłam. Dla mnie to bardzo dziwne zachowanie, nie wolno tak się wpychać i przeszkadzać fotografowi, bo niepotrzebne zamieszanie się robi. mam nadzieję, że rodzina Tż też z tych co siedzą grzecznie w ławkach, bo inaczej się wkurzę, że mi latają koło klęcznika bez większego celu.
Rybulko a co to za piosenka Rodzicielska miłość, pamiętasz może słowa? Bo my wybraliśmy już sobie piosenkę dla rodziców, którą słyszeliśmy na nagraniu u naszego zespołu, jednakże z ręką na sercu nie mam pojęcia co to za tytuł wiem tylko tyle, że nam się spodobała i nigdy wcześniej jej nie słyszałam. Straszna ze mnie gapa, że zapomniałam spytać o jej tytuł, najważniejsze jednak, że facet z zespołu zapisał sobie tę piosenkę i zagrają ją na weselu.

Dziś miałam pierwszy dzień w pracy Jestem mega zadowolona, pomimo tego, ze nie miałam czasu nawet wyjść do toalety Powycierałam dziś tyle łez, podciągnęłam tyle spodenek, umyłam tyle rączek, że normalnie padam ale uwielbiam takie zmęczenie. Moje starania o to żeby każde dziecko dobrze się dziś poczuło jednak zaowocowały, jedna dziewczyna nie chciała wrócić do domu, wolała się ze mną bawić takie chwile to miód na serce dla każdego kto pracuje z dziećmi
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 19:26   #1476
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
oby było tak jak sobie marzycie kiedy najwcześniej chcielibyście wrócić?

Dziś miałam pierwszy dzień w pracy Jestem mega zadowolona, pomimo tego, ze nie miałam czasu nawet wyjść do toalety Powycierałam dziś tyle łez, podciągnęłam tyle spodenek, umyłam tyle rączek, że normalnie padam ale uwielbiam takie zmęczenie. Moje starania o to żeby każde dziecko dobrze się dziś poczuło jednak zaowocowały, jedna dziewczyna nie chciała wrócić do domu, wolała się ze mną bawić takie chwile to miód na serce dla każdego kto pracuje z dziećmi
najwzcesniej za rok dokladnie ale chyba predzej to wyjdzie za jakies dwa chcemy jeszcze troszke kasy odlozyc a poki nie mamy dziecka wiadomo, ze latwiej jest...

rozumiem cie doskonale jesli chodzi o dziecii gratuluje owocnego dnia
moja dzis tez troszke plakala za mama- w koncu ostatie 6 tyg byly razem 24h na dobe a teraz mamy nie ma okolo10-11 godzin wiec dla niej to znowu zmiana...ale takjuz super wypoiwada moje imie i wogoel tyle mowi i dala mi duziego buziaka jak szlam do domku- hehe z reszta w cigu dnie tez ich sporo dostaje
sas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 19:46   #1477
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
najwzcesniej za rok dokladnie ale chyba predzej to wyjdzie za jakies dwa chcemy jeszcze troszke kasy odlozyc a poki nie mamy dziecka wiadomo, ze latwiej jest...

rozumiem cie doskonale jesli chodzi o dziecii gratuluje owocnego dnia
moja dzis tez troszke plakala za mama- w koncu ostatie 6 tyg byly razem 24h na dobe a teraz mamy nie ma okolo10-11 godzin wiec dla niej to znowu zmiana...ale takjuz super wypoiwada moje imie i wogoel tyle mowi i dala mi duziego buziaka jak szlam do domku- hehe z reszta w cigu dnie tez ich sporo dostaje
no te 2 latka zlecą a od dawna jesteście na emigracji, wybacz jeśli już pisałaś,ale niestety nie pamiętam
No to strasznie fajnie, że u małej widać takie postępy Ze płakała to całkiem zrozumiałe, teraz już będzie lepiej

Edit Rybulko poka zdjęcia z weseliska
Stary 2008-09-01, 19:53   #1478
00euphoria00
Raczkowanie

GG do 00euphoria00

no więć tak...... ZACZNIJMY OD DAT

07.06.2003 - od tego dnia jesteśmy razem
13.08.2004 - urodził man się Diabełek
24.12.2006 - przyjełam oświadczyny Tż
12.09.2009 - BIERZEMY ŚLUB !!!!!!!

Co do przygotowań zarezerwowałam salę dość małą ale przyjęcie tylko na 50 osób - płacimy 90 zł od talerzyka i mamy w tym 7 dań gorących , 5 zimnych , ciasta i ort weselny wliczony juz w całość, więc sala nas nie zjadła. Wszystko musimy robić sami , z moją mamą nie mam kontaktu od 7 lat...tata nie żyje więc możemy liczyć tylko na teściową, a nie chcemy jej angażować w koszty, bo i tak nieba by nam przychyliła Co do sukienki wypowiadałam się na "sukni marzeń" i chyba tylko mnie się taka podoba
Sciskam cieplutko
00euphoria00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 19:58   #1479
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
no te 2 latka zlecą a od dawna jesteście na emigracji, wybacz jeśli już pisałaś,ale niestety nie pamiętam
No to strasznie fajnie, że u małej widać takie postępy Ze płakała to całkiem zrozumiałe, teraz już będzie lepiej

ja jestem poltorej roku a mezus juz 9...takze troszke juz siedzimy a napewno tzusnio tez tak mysle tyko kurczy wydaje mi sie ze w grupie jest o wiele lepiej zrganizowac jakies zabawy niz w pojedynke czy w dwojke ....i to po angielsku
Stary 2008-09-01, 20:01   #1480
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam
TZ znowu polazł z kolegami a ja mam chwilke na net i w koncu moglam do was zajrzec kurcze z jednej strony juz sie nie moge doczekac kiedy ci koledzy znajda sobie prace i mieszkanie i opuszcza nasz salon bo w koncu bede miała TZ wieczorami. wczoraj wrócili o 1 w nocy ale do 3 grali na konsoli jeszcze przez co ledwo dzis TZ o 11 obudziłam bo musielismy jechac do innego miasta do tego naszego biura pracy po wyciago bakonowe i dowiedziec sie jak tam z praca dla nas:/
Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
hmm ks Pawlukiewicz im błogosławił...
też bym chciała..
a co to za ksiądz??

co do swiadków to TZ ma dla siebie 2 opcje (obie mi sie podobają) a ja dla siebie nie wiem sama

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 20:45   #1481
jaga_2001
Zakorzenienie

Heja!
Witam nowa Panne Mloda.

Dzis mam kiepski dzien. Jeszcze mi facet z "Rozmow w toku" nie daje mi zyc.

Kliwia, jakby mi tak tesciowka, albo TZ powiedzial to bym chyba zabila... A oczy to bym co najmniej wydrapala. Wspolczuje z powodu smierci babci TZ.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 20:49   #1482
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Jaga a czemu masz zły humor?? co sie stało??

Stary 2008-09-01, 20:56   #1483
Matplaneta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam
TZ znowu polazł z kolegami a ja mam chwilke na net i w koncu moglam do was zajrzec kurcze z jednej strony juz sie nie moge doczekac kiedy ci koledzy znajda sobie prace i mieszkanie i opuszcza nasz salon bo w koncu bede miała TZ wieczorami. wczoraj wrócili o 1 w nocy ale do 3 grali na konsoli jeszcze przez co ledwo dzis TZ o 11 obudziłam bo musielismy jechac do innego miasta do tego naszego biura pracy po wyciago bakonowe i dowiedziec sie jak tam z praca dla nas:/

a co to za ksiądz??

co do swiadków to TZ ma dla siebie 2 opcje (obie mi sie podobają) a ja dla siebie nie wiem sama
Oj ci koledzy za duzy wplyw na Twojego TŻeta mają chyba...
Matplaneta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 21:02   #1484
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Jaga a czemu masz zły humor?? co sie stało??
chyba wstalam lewa noga

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 21:04   #1485
jupik
Rozeznanie

Cytat:
Przykro mi z powodu śmierci babci Tż
co ten ksiądz nawywijał?
Kliwia, mi również bardzo przykro z powodu śmierci babci Twojego TŻta
Co do księdza w mojej parafii to nawywijał tyle, że po ponad 50ciu latach nagle mu się objawiło, że jakieś działki w mieście należą do parafii i próbuje wywalać stamtąd ludzi, którzy od wojny tam mieszkają albo niewiele krócej i już domy pobudowali które są więcej warte od tych działek. A działki takie cenne, bo blisko centrum i jakiś deweloper chce tam stawiac bloki i odkupić teren. No i z tego co wiem z kilku artykułów i telewizji to ten ksiądz w ogóle nawet nie powienien móc tych ludzi wywalic bo oni zasiedzieli te działki (wystarczy 20 lat a w złej wierze-30 lat a oni tam od wojny siedzą)po drugie jak już to powienien im płacic odszkodowanie za domy, które tam zbudowali a on od nich jeszcze bezczelnie żąda opłaty za korzystanie bezumowne z gruntu. No i wciska kit, że im z łaski odpuszcza iles tam lat i tylko za ostatnie 10 chce zapłaty (zgodnie z prawem nie można w sądzie dochodzić za więcej niż 10 lat tych opłat, reszta to tzw zobowiązanie naturalne-jak chcą to płacą jak nie to nic nie można im zrobić).
Ogólnie to najbardziej d...py dało miasto, bo się księdzu podlizuje i niby uznaje te roszczenia i płaci za swoją część gruntu bo chcą odkupić albo wydzierżawić pod jakieś inwestycje inny teren od tego księdza. Ogólnie to ten ksiądz jest bardzo elokwentny, wygadany i inteligentny, ale taki sęp że szkoda gadać. Łasy na kasę a to co robi to jak dla mnie nie jest bardzo po chrześcijańsku, nawet jakby miał wszelkie prawo do tej ziemi to jest podłe tak ludzi wywalać którzy cały swój dorobek tam mają i od lat mieszkają i byli przekonani że to ich ziemia. Obłudny facet i tyle, ksiądz nie powienien być tak chciwy i pozbawiony sumienia!

Cytat:

My chyba na świadków bierzemy moją przyjaciółkę i TŻta brata. A jak przyjaciółka nie będzie mogła to ode mnie też brat będzie. Zobaczy się jeszcze!
Co do Kożuchowskiej-sukienka bardzo ładna, ale ona ma tak wystające żebra na klatce piersiowej i za mały biust do tej sukni. Więc zdecydowanie nie powinna zakładać ubrań z takim dekoltem. Ale wrażenie ogólne super. Próbujemy z mamą dociec co miała w bukiecie, ale nie widać dokładnie, obstawiamy eustomy.
Ohydnie za to wyglądała Natasza Urbańska, ta jej suknia to jak wielkie prześcieradło wyglądała

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 21:30   #1486
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Matplaneta Pokaż wiadomość
Oj ci koledzy za duzy wplyw na Twojego TŻeta mają chyba...
ech szkoda gadac. dzis sie wkurzyłam i powiedziałam do TZ, ze nigdy w zyciu nie zgodze sie aby kiedykolwiek zamieszkac z jego kolegami (bo ci sie szykuja na pokój siostry TZ jak ta wyjedzie) i myslałam ze TZ mnie zbiczuje za to a on"ja tez nie chce z nimi mieszkac" kurde wkurza mnie to, bo od tygodnia nie zasypiam z TZ. jak nie wychodzi gdzies grac w pilke czy do innych kolegów (oni maja samochód wiec moga podjechac bo to w innym miescie) to graja do 2 w nocy w mecze na konsoli. powoli mam juz dosc i co z tego ze mam teraz TZ non stop w dzien jak ja własnie chciałabym miec go tez i w nocy a nie czasami sie budze o 1 w czy 2 w nocy a tu łózko puste
Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
chyba wstalam lewa noga
oj znam to kochana, znam to.

ps. TZ puscił mi sygnał hm.. nie wiem czemu bo od kiedy jestesmy w Holandii nie puszczamy sobie sygnalków tzn ja mu puszczam jak chce by zadzwonił bo on ma nasza Holanderska karte i ma tansze połaczenia. ale nie odpuszczam bo jeszcze zadzwoni

ps2 tak sie wsciekłam ze juz cała czekolade zjadłam wrrr

Stary 2008-09-01, 21:39   #1487
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
ech szkoda gadac. dzis sie wkurzyłam i powiedziałam do TZ, ze nigdy w zyciu nie zgodze sie aby kiedykolwiek zamieszkac z jego kolegami (bo ci sie szykuja na pokój siostry TZ jak ta wyjedzie) i myslałam ze TZ mnie zbiczuje za to a on"ja tez nie chce z nimi mieszkac" kurde wkurza mnie to, bo od tygodnia nie zasypiam z TZ. jak nie wychodzi gdzies grac w pilke czy do innych kolegów (oni maja samochód wiec moga podjechac bo to w innym miescie) to graja do 2 w nocy w mecze na konsoli. powoli mam juz dosc i co z tego ze mam teraz TZ non stop w dzien jak ja własnie chciałabym miec go tez i w nocy a nie czasami sie budze o 1 w czy 2 w nocy a tu łózko puste

oj znam to kochana, znam to.

ps. TZ puscił mi sygnał hm.. nie wiem czemu bo od kiedy jestesmy w Holandii nie puszczamy sobie sygnalków tzn ja mu puszczam jak chce by zadzwonił bo on ma nasza Holanderska karte i ma tansze połaczenia. ale nie odpuszczam bo jeszcze zadzwoni

ps2 tak sie wsciekłam ze juz cała czekolade zjadłam wrrr

podziwiam cie Madziu za cierpliwosc jesli chodzi o Tz i jego kolegow bo ja to juz bym chyba wyszla z siebie i stala obok i raczej bylyby jadki z mojej strony jesli by mnie na noc tak dlugo zostawial...eh ci faceci
p.s. mam nadzieje ze dzis twoj tz wroci duzo wczesniej a czekoladka dobra jest
Stary 2008-09-01, 21:47   #1488
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem poltorej roku a mezus juz 9...takze troszke juz siedzimy a napewno tzusnio tez tak mysle tyko kurczy wydaje mi sie ze w grupie jest o wiele lepiej zrganizowac jakies zabawy niz w pojedynke czy w dwojke ....i to po angielsku
ojej Tż to już kupę czasu tam jest
może dla grupy lepiej zorganizować zabawę, ale znacznie trudniej zapanować nad tak skumulowaną energią Dodatkowo angielski utrudnia sprawę. A mała potrafi cos po polsku powiedzieć?

Cytat:
witam
strasznie długo tej pracy szukają wy bardzo szybko pracę dostaliście, a oni.. chyba im się nie chce za bardzo pracować

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość
Heja!
Witam nowa Panne Mloda.

Dzis mam kiepski dzien. Jeszcze mi facet z "Rozmow w toku" nie daje mi zyc.
jaki facet?

Cytat:
Napisane przez jupik Pokaż wiadomość
Kliwia, mi również bardzo przykro z powodu śmierci babci Twojego TŻta
Co do księdza w mojej parafii to nawywijał tyle, że po ponad 50ciu latach nagle mu się objawiło, że jakieś działki w mieście należą do parafii i próbuje wywalać stamtąd ludzi, którzy od wojny tam mieszkają albo niewiele krócej i już domy pobudowali które są więcej warte od tych działek. A działki takie cenne, bo blisko centrum i jakiś deweloper chce tam stawiac bloki i odkupić teren. No i z tego co wiem z kilku artykułów i telewizji to ten ksiądz w ogóle nawet nie powienien móc tych ludzi wywalic bo oni zasiedzieli te działki (wystarczy 20 lat a w złej wierze-30 lat a oni tam od wojny siedzą)po drugie jak już to powienien im płacic odszkodowanie za domy, które tam zbudowali a on od nich jeszcze bezczelnie żąda opłaty za korzystanie bezumowne z gruntu. No i wciska kit, że im z łaski odpuszcza iles tam lat i tylko za ostatnie 10 chce zapłaty (zgodnie z prawem nie można w sądzie dochodzić za więcej niż 10 lat tych opłat, reszta to tzw zobowiązanie naturalne-jak chcą to płacą jak nie to nic nie można im zrobić).
Ogólnie to najbardziej d...py dało miasto, bo się księdzu podlizuje i niby uznaje te roszczenia i płaci za swoją część gruntu bo chcą odkupić albo wydzierżawić pod jakieś inwestycje inny teren od tego księdza. Ogólnie to ten ksiądz jest bardzo elokwentny, wygadany i inteligentny, ale taki sęp że szkoda gadać. Łasy na kasę a to co robi to jak dla mnie nie jest bardzo po chrześcijańsku, nawet jakby miał wszelkie prawo do tej ziemi to jest podłe tak ludzi wywalać którzy cały swój dorobek tam mają i od lat mieszkają i byli przekonani że to ich ziemia. Obłudny facet i tyle, ksiądz nie powinien być tak chciwy i pozbawiony sumienia!
paranoja, to się ksiądz materialista wam trafił
Stary 2008-09-01, 21:52   #1489
sas
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej Tż to już kupę czasu tam jest
może dla grupy lepiej zorganizować zabawę, ale znacznie trudniej zapanować nad tak skumulowaną energią Dodatkowo angielski utrudnia sprawę. A mała potrafi cos po polsku powiedzieć?
przed wyjazdem na wakacje ja uczylam troszke umiala pokazywac czesci ciala i powiedziec czesc oko ucho arubuz a teraz na razie jej nie mieszam bo byla trzy tyg w hiszpani- jej mama jest hiszpnka wiec mowi w polowie po hiszansku w pol po angielsku a ta druga mowi po francusku- wiec naprawde juz sie gubie bo ja tylko angieski umiem i pare slowek z hiszpansiego
Stary 2008-09-01, 22:05   #1490
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
przed wyjazdem na wakacje ja uczylam troszke umiala pokazywac czesci ciala i powiedziec czesc oko ucho arubuz a teraz na razie jej nie mieszam bo byla trzy tyg w hiszpani- jej mama jest hiszpnka wiec mowi w polowie po hiszansku w pol po angielsku a ta druga mowi po francusku- wiec naprawde juz sie gubie bo ja tylko angieski umiem i pare slowek z hiszpansiego
znajoma ma kuzynkę, która wyszła za Turka mieszkającego w Holandii, ona jest Polką. Ich dzieci są kilkujęzyczne, bo ona uczy ich mówić po polsku, on po turecku, przy okazji słyszą jak ich rodzice porozumiewają się ze sobą po angielsku, a z racji że mieszkają w Holandii to też mówi się u nich po niderlandzku. ja im serdecznie współczuje, bo to straszne chyba jest uczyć się mówić w tych kilku jezykach. Za to gdy podrosną będą niezłymi poliglotami
Stary 2008-09-01, 22:06   #1491
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
Rybulko trafne spostrzeżenia z tymi zdjęciami w kościele Musze powiedzieć, że u nas nikt nigdy nie pchał się żeby zrobić zdjęcie młodym gdy sobie przysięgają, albo po prostu siedzą, zdjęcia ewentualnie robiło się gdy wchodzili do kościoła. Jednakże na ostatnim ślubie, na którym byłam jak zobaczyłam wycieczki gości z aparatami to aż się zdziwiłam. Dla mnie to bardzo dziwne zachowanie, nie wolno tak się wpychać i przeszkadzać fotografowi, bo niepotrzebne zamieszanie się robi. mam nadzieję, że rodzina Tż też z tych co siedzą grzecznie w ławkach, bo inaczej się wkurzę, że mi latają koło klęcznika bez większego celu.
Rybulko a co to za piosenka Rodzicielska miłość, pamiętasz może słowa? Bo my wybraliśmy już sobie piosenkę dla rodziców, którą słyszeliśmy na nagraniu u naszego zespołu, jednakże z ręką na sercu nie mam pojęcia co to za tytuł wiem tylko tyle, że nam się spodobała i nigdy wcześniej jej nie słyszałam. Straszna ze mnie gapa, że zapomniałam spytać o jej tytuł, najważniejsze jednak, że facet z zespołu zapisał sobie tę piosenkę i zagrają ją na weselu.

Z tymi zapalonymi fotografami też byłam zdziwiona. Bardzo! Liczę na to, że nikt nie wpadnie na taki pomysł z naszych gości... Teść powiedział stanowczo, że tak nie może być
Co do piosenki, to nie pamiętam słów... Wiem, że mi się spodobała Nie mogę nigdzie znaleźć tekstu, ani mp3... A potrzebowałabym, bo na naszym weselu będzie grał DJ i jeśli ta piosenka brzmi niefajnie w oryginalnym wykonaniu, to jej nie będę chciała. Znalazłam tylko, że śpiewa ją ktoś o nazwisku Kierok. Chyba też w sobotę leciała piosenka Bernadety Kowalskiej "Kochani moi rodzice", ale też słów nie pamiętam... W ogóle cała ta wiązanka czterech piosenek dla rodziców była piękna!
Basiu, bardzo się cieszę, że udał Ci się pierwszy dzień w pracy Oby tak dalej. A zdjęć nie mam, bo mój aparat pojechał z rodzicami na weekend, a aparat TŻa pojechał do serwisu Może się coś wyciągnie od jakichś znajomych... A jak nie, to pokaże Wam zdjęcia z wesela, na które idziemy 13 września

Madzia, powiem Ci szczerze, że mnie już dawno dziwi, że nie reagujesz na te wypady TŻa... Mnie by się to nie podobało... Rozumiem raz na jakiś czas, ale praktycznie dzień w dzień to samo...
A z tymi kumplami zamieszkającymi Wasz salon też jakoś dziwnie... Coś i nie śpieszno, żeby znaleźć pracę i coś swojego...
Rybulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-01, 22:06   #1492
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jesli chodzi o wojsko to mój TZ sie z niego skubaniec wywinał hehe
moj tez.. a;e niestety w nie za wesoly sposob no ale jednak

Cytat:

u nas czesc wychodzi gosci najczesciej mlodzi i sypia

[quote=ewelinka3f;8848638]
Cytat:
Napisane przez ivuszko Pokaż wiadomość
witam PM )
melduję, że w sobotę oficjalnie zarezerwowaliśmys alę i wpłaciliśmy zaliczkę na 6 czerwca 2009 hihi czyli "przyklepnięte"

My też mamy termin 6.6.2009r
gratuluje ja w tym dniu bede na weselu u kuzynki

Cytat:
my bierzemy naszych braci, każdy oczywiście przyjdzie z osobą towarzyszącą. Nie będą jednak siedzieć z nami, tylko przy stoliku obok.
Z nami usiądą rodzice

ja biore przykaciolke, tz przyjaciela, beda siedziec kolo nas razem ze swoimi osobami tow, a nasi rodzice na przeciwko

ja dzis tez 1 dzien z moimi potworkami, i od razu potem zebbranie ale juz oki wsyztko przekazalam rodzicom - oprocz tego ze jak ktos ma inny przyjasc po dziecko to musza napisac upowaznienie.. no ale...
ogolnie dzieci mi przez wakacje urosly i troche wytdoroslaly, juz nie maja takich glupich pomyslow jak w maluchach mam andzieje ze beda jeszcze lepsze

rybulka co najwazniejsze jeszcze bardziej umocnilas mnie w przekonaniu ze karteczki z tym kto gdzie siedzi sa obowiazkowe...
Stary 2008-09-01, 22:09   #1493
Rybulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
(...)
rybulka co najwazniejsze jeszcze bardziej umocnilas mnie w przekonaniu ze karteczki z tym kto gdzie siedzi sa obowiazkowe...
Powiem Ci, że nie wyobrażam sobie żeby było inaczej

EDIT: "Kochani moi rodzice" Bernadety Kowalskiej:
http://gucio64.wrzuta.pl/audio/dAeyujqqAS/
Stary 2008-09-01, 22:14   #1494
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
no ba... tez tak mysle..

bylam po pracy z dziewczynami na pizze, i sie obrzarlam... chyba zaraz ppojde spac... albo i nie ale troche mnie wykonczyly i dzieci i potem 2 godziny wolne 9lazenie do domu i spowrotem...) potem zebranie itd.. ale ciesze sie ze rodzice sa chetni do wspolpracy.. to w tej pracy szczegolnie wazne...
Stary 2008-09-01, 22:15   #1495
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam cie Madziu za cierpliwosc jesli chodzi o Tz i jego kolegow bo ja to juz bym chyba wyszla z siebie i stala obok i raczej bylyby jadki z mojej strony jesli by mnie na noc tak dlugo zostawial...eh ci faceci
p.s. mam nadzieje ze dzis twoj tz wroci duzo wczesniej a czekoladka dobra jest
ech na poczatku sobie mówiłam. super, sa jego koledzy niech sie TZ nimi nacieszy bo w koncu 1,5 miesiąca ich nie widział a oni pewnie zaraz znajda prace i moze wyjadą do innego miasta wiec nie czesto sie zobaczą. a le teraz juz mnie to dobija. z jednej strony mam zmaiar wygarnąc to jemu a z drugiej nie chce robic jakis awantur aby nie myslał ze mu zabraniam kontkatwó z nimi. dzis tylko jęczałam ze mam dosc nudnych i samotnych wieczorów ale ten juz sie umówił i nie było zmiłuj wrrr juz nie wiem co robic. najlepiej jakby sie juz wyprowadzili i to jak najdalej od nas. jak w tym samym bloku bedą to ja nie wiem
Cytat:
strasznie długo tej pracy szukają wy bardzo szybko pracę dostaliście, a oni.. chyba im się nie chce za bardzo pracować
eee bo jak oni szukaja, z neta sciagneli liste jakis firm gdzie nie chca pracowac bo mieli złe opinie. mega wybrzydzaja. ludzie dzownia do nich z ofertami a ci ze nie bo to im sie nie podoba a to sie im nie podoba. ja zaczynam wątpic czy chca znaleźc tą prace czy tez nie. chyba w naszym salonie jest im tak dobrze. codzinnie tylko w koffikach przesiaduja i kupują nowe gatunki trawki paląc ja u mnie w ogródku co kilka godzin masakra a ostatnio jeden z nich napisał do TZ (to było w piatek)jak bylismy w pracy czy pozyczy mu 200 euro bo mu sie kasa konczy i ze odda jak najszybciej. ale jak sie dowiedziałam, to powiedzialam, ze sie nie zgadzam bo skoro nie ma pracy a non stop kase wydaje na trawke to juz jego sprawa i nie wierze zebym szybko zobaczyła ponownie te kase. i TZ sie zgodził. myslicie ze dobrze zrobiłam?? troche hamsko ale co tam

tak samo jak TZ mnie wkurzył. bo w Holandii nie chca w sklepach przyjmowac 100 euro tylko max 50 euro (chyba ze masz duze zakupy) bo ci reszty nie wydadzą. i9 co co chwila do TZ czy ma rozmienic 100 euro i ten ze 3 razy tak im porozmieniał. o wczoraj znowu podchodza czy ma rozmienic T ze tak, an co ja sie wkurzyłam i mówie a ile masz tych 50-tek jeszcze a TZ ze dwie. wiec mówie: a kto ci potem je bedzie rozmieniał" ?? TZ "no fakt" i im nie rozmienił wrrr zaraz wyjde z siebie. niech ktos mnie uspokoi

edit:
gratuluje jak ktos doczytal i mi cos doradzi

Stary 2008-09-01, 22:20   #1496
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:

EDIT: "Kochani moi rodzice" Bernadety Kowalskiej:
http://gucio64.wrzuta.pl/audio/dAeyujqqAS/
slucham ale jakos tak srednio dla mnie....

Cytat:
ech na poczatku sobie mówiłam. super, sa jego koledzy niech sie TZ nimi nacieszy bo w koncu 1,5 miesiąca ich nie widział a oni pewnie zaraz znajda prace i moze wyjadą do innego miasta wiec nie czesto sie zobaczą. a le teraz juz mnie to dobija. z jednej strony mam zmaiar wygarnąc to jemu a z drugiej nie chce robic jakis awantur aby nie myslał ze mu zabraniam kontkatwó z nimi. dzis tylko jęczałam ze mam dosc nudnych i samotnych wieczorów ale ten juz sie umówił i nie było zmiłuj wrrr juz nie wiem co robic. najlepiej jakby sie juz wyprowadzili i to jak najdalej od nas. jak w tym samym bloku bedą to ja nie wiem

eee bo jak oni szukaja, z neta sciagneli liste jakis firm gdzie nie chca pracowac bo mieli złe opinie. mega wybrzydzaja. ludzie dzownia do nich z ofertami a ci ze nie bo to im sie nie podoba a to sie im nie podoba. ja zaczynam wątpic czy chca znaleźc tą prace czy tez nie. chyba w naszym salonie jest im tak dobrze. codzinnie tylko w koffikach przesiaduja i kupują nowe gatunki trawki paląc ja u mnie w ogródku co kilka godzin masakra a ostatnio jeden z nich napisał do TZ (to było w piatek)jak bylismy w pracy czy pozyczy mu 200 euro bo mu sie kasa konczy i ze odda jak najszybciej. ale jak sie dowiedziałam, to powiedzialam, ze sie nie zgadzam bo skoro nie ma pracy a non stop kase wydaje na trawke to juz jego sprawa i nie wierze zebym szybko zobaczyła ponownie te kase. i TZ sie zgodził. myslicie ze dobrze zrobiłam?? troche hamsko ale co tam

tak samo jak TZ mnie wkurzył. bo w Holandii nie chca w sklepach przyjmowac 100 euro tylko max 50 euro (chyba ze masz duze zakupy) bo ci reszty nie wydadzą. i9 co co chwila do TZ czy ma rozmienic 100 euro i ten ze 3 razy tak im porozmieniał. o wczoraj znowu podchodza czy ma rozmienic T ze tak, an co ja sie wkurzyłam i mówie a ile masz tych 50-tek jeszcze a TZ ze dwie. wiec mówie: a kto ci potem je bedzie rozmieniał" ?? TZ "no fakt" i im nie rozmienił wrrr zaraz wyjde z siebie. niech ktos mnie uspokoi

edit:
hmm
wiesz co ja bym mu powiedziala ze ma sie z nimi nie umawiac bo koledzy swoja droga ale ile razy mozna... i ze chces zmiec wieczor z nim - kilka z rzedow... kasy tez bym nie dala, szczegolnie ze maja gdzie pracowac tyle ze wybredni sa... .alke utemperuj tz bo niedlugo bedziesz iala wrazenie ze sie z nimi wszystkimi hajtasz..
Stary 2008-09-01, 22:24   #1497
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

hmm
wiesz co ja bym mu powiedziala ze ma sie z nimi nie umawiac bo koledzy swoja droga ale ile razy mozna... i ze chces zmiec wieczor z nim - kilka z rzedow... kasy tez bym nie dala, szczegolnie ze maja gdzie pracowac tyle ze wybredni sa... .alke utemperuj tz bo niedlugo bedziesz iala wrazenie ze sie z nimi wszystkimi hajtasz..
i myslisz ze jak mu powiem, chce miec wieczór z toba to pomoze?? wczoraj mu to powiedzialam. i co?? dzis znowu siedze sama najgorsze, ze oni tu mieszkają i wystarczy słowo ze gdzies tam jada albo co i bach TZ jak jakis wkręt jedzie z nimi wiem,z e musze cos z tym zrobic ale nie wiem jak. nie chce mu ograniczac spotkan ale nie chce tez aby bylo tak jak teraz. on mysli,z e jak pół dnia jestemy razem to wieczory moze byc tylko sam na sam z kolegami. szkoda, ze nie mysli, z eja tu oprócz niego nie mam nikogo innego (bo po akcji z jego siostra do kolezanki z góry tez juz nie chodze)

Stary 2008-09-01, 22:27   #1498
Rybulka
Zakorzenienie

Madzia, nie dziwię Ci się, że nie pozwoliłaś TŻowi pożyczyć pieniędzy! Skoro mają kasę na trawkę, to na życie tym bardziej powinni mieć. Powiedz TŻowi, żeby jasno dał swoim kumplom do zrozumienia, żeby zaczęli szukać na poważnie pracy i poszukali swojego lokum, bo na dłuższą metę tak po prostu nie można mieszkać! Ja już bym im pewnie wyłożyła kawę na ławę sama... Bo to tak wygląda, że oni się świetnie mają u Was... Dokładają się chociaż do mieszkania? Jeśli nie, to tym bardziej powinni mieć troche oleju w głowie, że nie są fair w stosunku do Was...

Martuś, ta piosenka zdecydowanie lepiej brzmiała w wykonaniu zespołu weselnego Ta wersja też jednak nie jest całkiem zła
Stary 2008-09-01, 22:29   #1499
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
i myslisz ze jak mu powiem, chce miec wieczór z toba to pomoze?? wczoraj mu to powiedzialam. i co?? dzis znowu siedze sama najgorsze, ze oni tu mieszkają i wystarczy słowo ze gdzies tam jada albo co i bach TZ jak jakis wkręt jedzie z nimi wiem,z e musze cos z tym zrobic ale nie wiem jak. nie chce mu ograniczac spotkan ale nie chce tez aby bylo tak jak teraz. on mysli,z e jak pół dnia jestemy razem to wieczory moze byc tylko sam na sam z kolegami. szkoda, ze nie mysli, z eja tu oprócz niego nie mam nikogo innego (bo po akcji z jego siostra do kolezanki z góry tez juz nie chodze)
a jak bylo w kraju - widywaliscie sie codziennie itd czy tez na kazde zawolanie kolegow ciebie zlewal? ja bym mu powiedziala co mysle.. ze nieprzyjechalismie tu z jego kolegami i ze jestes tu sama i ze niechcesz zeby co wieczo z nimi siedzal bo ty przez to siedzisz sama, a ja dodalabytm jeszcze ze jak on lazi z chlopakami to ja tez zaczne wychodzici itowarzystow sobie szybko po kanjpach znajde... no bo sorry.. to jest twoj facet czy ich - rozmowiem ze niemozna ciagle bezprzerwy siedziec wieczor wieczor razem.. no ale rozwumiem 1- 2-3 ale nie codziennie z nimi...
.
a co z ta kumpela to ona jej poweidziala czy jak bo jak niechcesz do niej chodzic to rozumiemz e ona cos poweidziala szwagierce?
Stary 2008-09-01, 22:35   #1500
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu, bardzo się cieszę, że udał Ci się pierwszy dzień w pracy Oby tak dalej. A zdjęć nie mam, bo mój aparat pojechał z rodzicami na weekend, a aparat TŻa pojechał do serwisu Może się coś wyciągnie od jakichś znajomych... A jak nie, to pokaże Wam zdjęcia z wesela, na które idziemy 13 września
dziękuje
szkoda, że nie masz zdjęć, ale zadowala mnie, że pokażesz zdjęcia z tego wrześniowego wesela

Cytat:

edit:
kurcze rozumiem waszą gościnność na początku, ale teraz to już przesada duża, rozumiem twoje nerwy, nawet uważam, ze jesteś mega spokojna, ja już bym awanturę chyba zrobiła, i to nie raz, no bo ile można Dobrze, że nie zgodziłaś się żeby pożyczyć im pieniądze, niech do roboty idą, a nie przebierają w ofertach już im się kasa kończy a oni dalej na tyłkach siedzą, żal 4 litery ściska.
Pogadaj z Tż żeby im powiedział, że mają z waszego mieszkanka uciekać i znaleźć coś swojego, bo to się uciążliwe dla was robi i już
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości