|
|
#1471 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
[quote=ivuszko;8842115]witam PM
)melduję, że w sobotę oficjalnie zarezerwowaliśmys alę i wpłaciliśmy zaliczkę na 6 czerwca 2009 hihi czyli "przyklepnięte" My też mamy termin 6.6.2009r
|
|
|
|
#1472 |
|
Raczkowanie
|
ewelinka3f super datę mamy w takim razie
![]() kliwia - jak u Ciebie dzisiaj? u nas też problem ze świadkami..
|
#1473 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() z tego co zauważyłam, to młodzi z kościołą wychodza pierwsi, a przy wejściu czai sie już kilka osób, które obsypują ich grosikami czy ryzem, reszta w pośpiechu dobiega aby tez garstkę sypnąc. To jednak najlepiej wiedzą goscie, ktorzy pewne jakoś się dogadają. My z TŻ planujemy na świadków naszch dobrych znajomych. Myślimy o mojej przyjaciółce i jej chłopaku, albo bardzo dobrym koledze TŻ i mojej przyjaciółce. Ich połówki oczywiście na weselu tez będą
|
|
|
#1474 |
|
Raczkowanie
|
mi się podoba tak średnio :/ ale ja w ogóle lubię skromniejsze suknie..
|
#1475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedy najwcześniej chcielibyście wrócić?Cytat:
my bierzemy naszych braci, każdy oczywiście przyjdzie z osobą towarzyszącą. Nie będą jednak siedzieć z nami, tylko przy stoliku obok. Z nami usiądą rodzice Rybulko trafne spostrzeżenia z tymi zdjęciami w kościele Musze powiedzieć, że u nas nikt nigdy nie pchał się żeby zrobić zdjęcie młodym gdy sobie przysięgają, albo po prostu siedzą, zdjęcia ewentualnie robiło się gdy wchodzili do kościoła. Jednakże na ostatnim ślubie, na którym byłam jak zobaczyłam wycieczki gości z aparatami to aż się zdziwiłam. Dla mnie to bardzo dziwne zachowanie, nie wolno tak się wpychać i przeszkadzać fotografowi, bo niepotrzebne zamieszanie się robi. mam nadzieję, że rodzina Tż też z tych co siedzą grzecznie w ławkach, bo inaczej się wkurzę, że mi latają koło klęcznika bez większego celu.Rybulko a co to za piosenka Rodzicielska miłość, pamiętasz może słowa? Bo my wybraliśmy już sobie piosenkę dla rodziców, którą słyszeliśmy na nagraniu u naszego zespołu, jednakże z ręką na sercu nie mam pojęcia co to za tytuł wiem tylko tyle, że nam się spodobała i nigdy wcześniej jej nie słyszałam. Straszna ze mnie gapa, że zapomniałam spytać o jej tytuł, najważniejsze jednak, że facet z zespołu zapisał sobie tę piosenkę i zagrają ją na weselu.Dziś miałam pierwszy dzień w pracy Jestem mega zadowolona, pomimo tego, ze nie miałam czasu nawet wyjść do toalety Powycierałam dziś tyle łez, podciągnęłam tyle spodenek, umyłam tyle rączek, że normalnie padam ale uwielbiam takie zmęczenie. Moje starania o to żeby każde dziecko dobrze się dziś poczuło jednak zaowocowały, jedna dziewczyna nie chciała wrócić do domu, wolała się ze mną bawić takie chwile to miód na serce dla każdego kto pracuje z dziećmi
|
||
|
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rozumiem cie doskonale jesli chodzi o dzieci i gratuluje owocnego dnia![]() ![]() ![]() moja dzis tez troszke plakala za mama- w koncu ostatie 6 tyg byly razem 24h na dobe a teraz mamy nie ma okolo10-11 godzin wiec dla niej to znowu zmiana...ale takjuz super wypoiwada moje imie i wogoel tyle mowi i dala mi duziego buziaka jak szlam do domku- hehe z reszta w cigu dnie tez ich sporo dostaje
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od dawna jesteście na emigracji, wybacz jeśli już pisałaś,ale niestety nie pamiętam![]() No to strasznie fajnie, że u małej widać takie postępy Ze płakała to całkiem zrozumiałe, teraz już będzie lepiejEdit Rybulko poka zdjęcia z weseliska
|
|
|
|
|
#1478 |
|
Raczkowanie
|
no więć tak...... ZACZNIJMY OD DAT
![]() 07.06.2003 - od tego dnia jesteśmy razem ![]() 13.08.2004 - urodził man się Diabełek 24.12.2006 - przyjełam oświadczyny Tż 12.09.2009 - BIERZEMY ŚLUB !!!!!!! Co do przygotowań zarezerwowałam salę dość małą ale przyjęcie tylko na 50 osób - płacimy 90 zł od talerzyka i mamy w tym 7 dań gorących , 5 zimnych , ciasta i ort weselny wliczony juz w całość, więc sala nas nie zjadła. Wszystko musimy robić sami , z moją mamą nie mam kontaktu od 7 lat...tata nie żyje więc możemy liczyć tylko na teściową, a nie chcemy jej angażować w koszty, bo i tak nieba by nam przychyliła Co do sukienki wypowiadałam się na "sukni marzeń" i chyba tylko mnie się taka podoba ![]() Sciskam cieplutko
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja jestem poltorej roku a mezus juz 9...takze troszke juz siedzimy a napewno tzus nio tez tak mysle tyko kurczy wydaje mi sie ze w grupie jest o wiele lepiej zrganizowac jakies zabawy niz w pojedynke czy w dwojke ....i to po angielsku
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|
|
|
|
#1480 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() TZ znowu polazł z kolegami a ja mam chwilke na net i w koncu moglam do was zajrzec kurcze z jednej strony juz sie nie moge doczekac kiedy ci koledzy znajda sobie prace i mieszkanie i opuszcza nasz salon bo w koncu bede miała TZ wieczorami. wczoraj wrócili o 1 w nocy ale do 3 grali na konsoli jeszcze przez co ledwo dzis TZ o 11 obudziłam bo musielismy jechac do innego miasta do tego naszego biura pracy po wyciago bakonowe i dowiedziec sie jak tam z praca dla nas:/a co to za ksiądz?? ![]() co do swiadków to TZ ma dla siebie 2 opcje (obie mi sie podobają) a ja dla siebie nie wiem sama
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Witam nowa Panne Mloda. ![]() Dzis mam kiepski dzien. Jeszcze mi facet z "Rozmow w toku" nie daje mi zyc.Kliwia, jakby mi tak tesciowka, albo TZ powiedzial to bym chyba zabila... A oczy to bym co najmniej wydrapala. Wspolczuje z powodu smierci babci TZ.
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Jaga a czemu masz zły humor?? co sie stało??
|
|
|
|
#1483 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
chyba wstalam lewa noga
|
#1485 | |
|
Rozeznanie
|
Kliwia, mi również bardzo przykro z powodu śmierci babci Twojego TŻta
![]() Co do księdza w mojej parafii to nawywijał tyle, że po ponad 50ciu latach nagle mu się objawiło, że jakieś działki w mieście należą do parafii i próbuje wywalać stamtąd ludzi, którzy od wojny tam mieszkają albo niewiele krócej i już domy pobudowali które są więcej warte od tych działek. A działki takie cenne, bo blisko centrum i jakiś deweloper chce tam stawiac bloki i odkupić teren. No i z tego co wiem z kilku artykułów i telewizji to ten ksiądz w ogóle nawet nie powienien móc tych ludzi wywalic bo oni zasiedzieli te działki (wystarczy 20 lat a w złej wierze-30 lat a oni tam od wojny siedzą)po drugie jak już to powienien im płacic odszkodowanie za domy, które tam zbudowali a on od nich jeszcze bezczelnie żąda opłaty za korzystanie bezumowne z gruntu. No i wciska kit, że im z łaski odpuszcza iles tam lat i tylko za ostatnie 10 chce zapłaty (zgodnie z prawem nie można w sądzie dochodzić za więcej niż 10 lat tych opłat, reszta to tzw zobowiązanie naturalne-jak chcą to płacą jak nie to nic nie można im zrobić). Ogólnie to najbardziej d...py dało miasto, bo się księdzu podlizuje i niby uznaje te roszczenia i płaci za swoją część gruntu bo chcą odkupić albo wydzierżawić pod jakieś inwestycje inny teren od tego księdza. Ogólnie to ten ksiądz jest bardzo elokwentny, wygadany i inteligentny, ale taki sęp że szkoda gadać. Łasy na kasę a to co robi to jak dla mnie nie jest bardzo po chrześcijańsku, nawet jakby miał wszelkie prawo do tej ziemi to jest podłe tak ludzi wywalać którzy cały swój dorobek tam mają i od lat mieszkają i byli przekonani że to ich ziemia. Obłudny facet i tyle, ksiądz nie powienien być tak chciwy i pozbawiony sumienia! ![]() Cytat:
![]() Co do Kożuchowskiej-sukienka bardzo ładna, ale ona ma tak wystające żebra na klatce piersiowej i za mały biust do tej sukni. Więc zdecydowanie nie powinna zakładać ubrań z takim dekoltem. Ale wrażenie ogólne super. Próbujemy z mamą dociec co miała w bukiecie, ale nie widać dokładnie, obstawiamy eustomy. Ohydnie za to wyglądała Natasza Urbańska, ta jej suknia to jak wielkie prześcieradło wyglądała
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
ech szkoda gadac. dzis sie wkurzyłam i powiedziałam do TZ, ze nigdy w zyciu nie zgodze sie aby kiedykolwiek zamieszkac z jego kolegami (bo ci sie szykuja na pokój siostry TZ jak ta wyjedzie) i myslałam ze TZ mnie zbiczuje za to a on"ja tez nie chce z nimi mieszkac" kurde wkurza mnie to, bo od tygodnia nie zasypiam z TZ. jak nie wychodzi gdzies grac w pilke czy do innych kolegów (oni maja samochód wiec moga podjechac bo to w innym miescie) to graja do 2 w nocy w mecze na konsoli. powoli mam juz dosc
i co z tego ze mam teraz TZ non stop w dzien jak ja własnie chciałabym miec go tez i w nocy a nie czasami sie budze o 1 w czy 2 w nocy a tu łózko puste oj znam to kochana, znam to. ps. TZ puscił mi sygnał hm.. nie wiem czemu bo od kiedy jestesmy w Holandii nie puszczamy sobie sygnalków tzn ja mu puszczam jak chce by zadzwonił bo on ma nasza Holanderska karte i ma tansze połaczenia. ale nie odpuszczam bo jeszcze zadzwoni ps2 tak sie wsciekłam ze juz cała czekolade zjadłam wrrr |
|
|
|
#1487 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
podziwiam cie Madziu za cierpliwosc jesli chodzi o Tz i jego kolegow bo ja to juz bym chyba wyszla z siebie i stala obok i raczej bylyby jadki z mojej strony jesli by mnie na noc tak dlugo zostawial...eh ci faceci p.s. mam nadzieje ze dzis twoj tz wroci duzo wczesniej a czekoladka dobra jest
|
|
|
|
#1488 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może dla grupy lepiej zorganizować zabawę, ale znacznie trudniej zapanować nad tak skumulowaną energią Dodatkowo angielski utrudnia sprawę. A mała potrafi cos po polsku powiedzieć?Cytat:
wy bardzo szybko pracę dostaliście, a oni.. chyba im się nie chce za bardzo pracowaćCytat:
Cytat:
, to się ksiądz materialista wam trafił
|
||||
|
|
|
#1489 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja tylko angieski umiem i pare slowek z hiszpansiego
|
|
|
|
#1490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teść powiedział stanowczo, że tak nie może być ![]() Co do piosenki, to nie pamiętam słów... Wiem, że mi się spodobała Nie mogę nigdzie znaleźć tekstu, ani mp3... A potrzebowałabym, bo na naszym weselu będzie grał DJ i jeśli ta piosenka brzmi niefajnie w oryginalnym wykonaniu, to jej nie będę chciała. Znalazłam tylko, że śpiewa ją ktoś o nazwisku Kierok. Chyba też w sobotę leciała piosenka Bernadety Kowalskiej "Kochani moi rodzice", ale też słów nie pamiętam... W ogóle cała ta wiązanka czterech piosenek dla rodziców była piękna! Basiu, bardzo się cieszę, że udał Ci się pierwszy dzień w pracy . A zdjęć nie mam, bo mój aparat pojechał z rodzicami na weekend, a aparat TŻa pojechał do serwisu Może się coś wyciągnie od jakichś znajomych... A jak nie, to pokaże Wam zdjęcia z wesela, na które idziemy 13 września ![]() Madzia, powiem Ci szczerze, że mnie już dawno dziwi, że nie reagujesz na te wypady TŻa... Mnie by się to nie podobało... Rozumiem raz na jakiś czas, ale praktycznie dzień w dzień to samo... A z tymi kumplami zamieszkającymi Wasz salon też jakoś dziwnie... Coś i nie śpieszno, żeby znaleźć pracę i coś swojego...
|
|
|
|
|
#1492 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [quote=ewelinka3f;8848638] Cytat:
ja w tym dniu bede na weselu u kuzynki![]() Cytat:
![]() ja dzis tez 1 dzien z moimi potworkami, i od razu potem zebbranie ale juz oki wsyztko przekazalam rodzicom - oprocz tego ze jak ktos ma inny przyjasc po dziecko to musza napisac upowaznienie.. no ale... ogolnie dzieci mi przez wakacje urosly i troche wytdoroslaly, juz nie maja takich glupich pomyslow jak w maluchach mam andzieje ze beda jeszcze lepsze ![]() rybulka co najwazniejsze jeszcze bardziej umocnilas mnie w przekonaniu ze karteczki z tym kto gdzie siedzi sa obowiazkowe...
|
|
|
#1493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci, że nie wyobrażam sobie żeby było inaczej ![]() EDIT: "Kochani moi rodzice" Bernadety Kowalskiej: http://gucio64.wrzuta.pl/audio/dAeyujqqAS/ |
|
|
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
no ba... tez tak mysle..
![]() ![]() bylam po pracy z dziewczynami na pizze, i sie obrzarlam... chyba zaraz ppojde spac... albo i nie ale troche mnie wykonczyly i dzieci i potem 2 godziny wolne 9lazenie do domu i spowrotem...) potem zebranie itd.. ale ciesze sie ze rodzice sa chetni do wspolpracy.. to w tej pracy szczegolnie wazne...
|
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a ostatnio jeden z nich napisał do TZ (to było w piatek)jak bylismy w pracy czy pozyczy mu 200 euro bo mu sie kasa konczy i ze odda jak najszybciej. ale jak sie dowiedziałam, to powiedzialam, ze sie nie zgadzam bo skoro nie ma pracy a non stop kase wydaje na trawke to juz jego sprawa i nie wierze zebym szybko zobaczyła ponownie te kase. i TZ sie zgodził. myslicie ze dobrze zrobiłam?? troche hamsko ale co tam tak samo jak TZ mnie wkurzył. bo w Holandii nie chca w sklepach przyjmowac 100 euro tylko max 50 euro (chyba ze masz duze zakupy) bo ci reszty nie wydadzą. i9 co co chwila do TZ czy ma rozmienic 100 euro i ten ze 3 razy tak im porozmieniał. o wczoraj znowu podchodza czy ma rozmienic T ze tak, an co ja sie wkurzyłam i mówie a ile masz tych 50-tek jeszcze a TZ ze dwie. wiec mówie: a kto ci potem je bedzie rozmieniał" ?? TZ "no fakt" i im nie rozmienił wrrr ![]() edit: gratuluje jak ktos doczytal i mi cos doradzi
|
||
|
|
|
#1496 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiesz co ja bym mu powiedziala ze ma sie z nimi nie umawiac bo koledzy swoja droga ale ile razy mozna... i ze chces zmiec wieczor z nim - kilka z rzedow... kasy tez bym nie dala, szczegolnie ze maja gdzie pracowac tyle ze wybredni sa... .alke utemperuj tz bo niedlugo bedziesz iala wrazenie ze sie z nimi wszystkimi hajtasz..
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorsze, ze oni tu mieszkają i wystarczy słowo ze gdzies tam jada albo co i bach TZ jak jakis wkręt jedzie z nimi |
|
|
|
|
#1498 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, nie dziwię Ci się, że nie pozwoliłaś TŻowi pożyczyć pieniędzy! Skoro mają kasę na trawkę, to na życie tym bardziej powinni mieć. Powiedz TŻowi, żeby jasno dał swoim kumplom do zrozumienia, żeby zaczęli szukać na poważnie pracy i poszukali swojego lokum, bo na dłuższą metę tak po prostu nie można mieszkać! Ja już bym im pewnie wyłożyła kawę na ławę sama... Bo to tak wygląda, że oni się świetnie mają u Was... Dokładają się chociaż do mieszkania? Jeśli nie, to tym bardziej powinni mieć troche oleju w głowie, że nie są fair w stosunku do Was...
Martuś, ta piosenka zdecydowanie lepiej brzmiała w wykonaniu zespołu weselnego Ta wersja też jednak nie jest całkiem zła
|
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. a co z ta kumpela to ona jej poweidziala czy jak bo jak niechcesz do niej chodzic to rozumiemz e ona cos poweidziala szwagierce?
|
|
|
#1500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że nie masz zdjęć, ale zadowala mnie, że pokażesz zdjęcia z tego wrześniowego wesela Cytat:
Dobrze, że nie zgodziłaś się żeby pożyczyć im pieniądze, niech do roboty idą, a nie przebierają w ofertach już im się kasa kończy a oni dalej na tyłkach siedzą, żal 4 litery ściska.Pogadaj z Tż żeby im powiedział, że mają z waszego mieszkanka uciekać i znaleźć coś swojego, bo to się uciążliwe dla was robi i już |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

)

wiem tylko tyle, że nam się spodobała i nigdy wcześniej jej nie słyszałam. Straszna ze mnie gapa, że zapomniałam spytać o jej tytuł, najważniejsze jednak, że facet z zespołu zapisał sobie tę piosenkę i zagrają ją na weselu.

Jeszcze mi facet z "Rozmow w toku" nie daje mi zyc.

znam to kochana, znam to.
. A zdjęć nie mam, bo mój aparat pojechał z rodzicami na weekend, a aparat TŻa pojechał do serwisu
Może się coś wyciągnie od jakichś znajomych... A jak nie, to pokaże Wam zdjęcia z wesela, na które idziemy 13 września