|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko co chcecie wiedzieć a nie macie kogo zapytać, cz. 59.
Cytat:
Cytat:
I tak samo przy wycenie polecam zwracać uwagę, jakie płyty stolerze używają, bo ceny mogą się wahać bardzo, a się okaże, że jeden używa zwykłego mdf, inny lakieruje fronty z zewnątrz, inny takze wewnątrz. Jeden użyje płyty antifinger, inny najtańszej. Potem tych wycen nie da się porównać. Dlatego najlepiej ustalić dokładną płytę, dokładne zawiasy i prowadnice konkretnych marek i wtedy wyceniac u roznych stolarzy. Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
|
#692 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja trochę się obawiam wybierać na takiej podstawie. Kilka lat temu miałam fazę na czytanie metek. Miałam nadzieję, że w ten sposób będę kupowała rzeczy, które posłużą mi na długo. I faktycznie kupiłam w ten sposób np. świetny sweter, który wygląda jak kupiony wczoraj. Kupiłam w ten sposób jednak również kilka rzeczy, które okazały się zupełnymi niewypałami - rzeczy było zabawniej jedną z nich w tym samym sklepie co ten sweter i z tej samej kolekcji. Mechacą się, kurczą itp. To mnie nauczyło, że materiał materiałowi nie równy ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Jest kilka bardzo popularnych programów telewizyjnych na ten temat plus kilka fundacji, które publikują analizy i które znane są ogromnej większości Niemców. W Polsce mam wrażenie, że bardzo niewiele osób coś takiego rusza, więc firmy to wykorzystują sprzedając nam gorsze rzeczy. |
||
|
|
|
|
#693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#694 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie czapki nosicie/polecacie ?
|
|
|
|
|
#695 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#696 |
|
Konto usunięte
|
Ja meblowałam kuchnię jakieś 12 lat temu, kiedy zupełnie nie było nas stać na takie drogie meble, kupiłam wszystko w firmie Bodzio, piękne to nie jest, ale przez te wszystkie lata absolutnie nic się z tymi meblami nie podziało. W jednej szafce poszły zawiasy (ale to szafka ze słodyczami, wiadomix). Gdyby nie fakt, że zwyczajnie opatrzyły mi się te meble i teraz mogę je już sobie zamienić na jakie chcę, to kompletnie bym ich nie ruszała
A mam kuchnię wielkości pokoju. Dałam może 3 tysie max. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;88509598]Ja meblowałam kuchnię jakieś 12 lat temu, kiedy zupełnie nie było nas stać na takie drogie meble, kupiłam wszystko w firmie Bodzio, piękne to nie jest, ale przez te wszystkie lata absolutnie nic się z tymi meblami nie podziało. W jednej szafce poszły zawiasy (ale to szafka ze słodyczami, wiadomix). Gdyby nie fakt, że zwyczajnie opatrzyły mi się te meble i teraz mogę je już sobie zamienić na jakie chcę, to kompletnie bym ich nie ruszała
A mam kuchnię wielkości pokoju. Dałam może 3 tysie max. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] ja tez mam stare meble z sieciówki którym absolutnie nic nie jest i tez sie boje ruszac..... za to obserwujac kuchnie u mojej mamy i tesciowej ciagle sie dziwię... meble moze ok ale te cudowne złote krany (bynajmniej nie najtansze) wygladaja okropnie juz po 2-3 latach te bezowe i czarne zlewy (tez nie najtansze) wygladaja tez zle(z tym ze moja mama nie dba a tesciowa po kazdym umyciu wyciera szmatka do sucha wyobrazcie sobie , olejuje itd) a co do stolarzy - znam paru wybitnych , robia super, są polecani po całej Polsce i wyobrazcie sobie ze podnosza cenę w zaleznosci od miasta- czyli u mnie zrobią kuchnie za powiedzmy 10.000 50 km dalej w wiekszym miescie juz doliczą wam drugie tyle |
|
|
|
|
#698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Kaszmirowa z h&mu (seria premium), moherowe z h&mu (seria premium) i wełniana wlasnorecznie wydzierganą Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
kran w łazience na szczescie okej, mimo ze ta sama firma co zestaw. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- [1=6294979b07e94e60c86b4a7 1a35022ccf5d1d257_656d168 25a5b5;88509569]Może od szorowania szmatką.[/QUOTE]Ma przecieram mikrofibrą i naturalnym plynem albo letnią wodą. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne, że materiał materiałowi nie równy, dlatego polecam poczytać opinie, nie twierdzę, że droższy równa się lepszy. A najważniejsze, to porównywać jeden do drugiego, dlatego lepiej wiedzieć, jakiej firmy płyta jest używana, bo ceny pomiędzy stolarzami są zawrotne. Niestety nie wszędzie się da, bo taki WFM ma swoje płyty, nie powszechnie dostępne. Cytat:
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
||
|
|
|
|
#700 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zadomowienie
|
3 stare Kangol - beanie z angora,
2 stare Seeberger - boiler wool https://www.seeberger-hats.com/en/shop/beanies/?p=6&o=3 1 kaszmirowa beanie z C&A z ubiegłego roku. We wszystkich wyglądam okropnie, ale do bólu marznę w uszy, więc ... mówi się trudno. ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Były beanie. W C&A były tańsze i b dobry gatunek kaszmiru. Kupiłam do kompletu olbrzymi szal. Off White i piorę często (ręcznie) |
|
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja miałam czarny zlew i był nie do zniszczenia a jakoś o niego nie dbalam, teraz znowu kupiłam czarny, narazie mam to pół roku więc ciężko coś powiedzieć ale wygląda jak nowy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#703 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Muszę wysłać paczkę w ruchu z vinted.
Wydrukowałam sobie już tą etykietę i zapakowałam paczkę. To tylko zanoszę do punktu ( który znalazłam na mapie) i podaje pani w okienku? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam od 4 lat kuchnię Ikei, w instrukcji było dokładnie opisane jak trzeba po montażu umyć drzwiczki żeby zabezpieczyć i utwardzić okleinę. Zrobiłam zgodnie z instrukcją i tak samo myję - tylko wodą z odrobiną płynu do mycia naczyń. Wszystkie zabrudzenia schodzą bez problemu i nie zostają żadne ślady - a meble białe więc byłoby widać. Rys też nie ma, bo nie muszę nic szorować. Tylko w jednym miejscu mam drobny wżer, ale to od noża który wypadł mi z szuflady i czubkiem zahaczył o drzwiczki szafki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na granatowym widać, nie ma może jakiejś tragedii i widać mniej, niż na czarnym, ale się nie oszukujmy. Dużo też zależy, czy ma się opcję garażowania, czy gdzieś nie zawiewa syfem na naszym miejscu postojowym lub na trasie. U mnie na aucie widać brud praktycznie tylko na tyle, ale syfi się nieziemsko szybko i bardzo. Szczerze to co 2-3 dni powinnam myć, a tak często to mi się nie chce. [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88508297]To juz lepiej granatowy kupić. Ale najlepiej to myć auto przecież to chwila moment. Kiedyś sie śmiałam jak dziadek co tydzień pucowal. A to przyjemnie jest jechać autem które jest czyste [/QUOTE][1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88508916]Jakie najlepsze tabletki do zmywarki? Wybor ogromny...[/QUOTE] Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#709 |
|
BAN stały
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;88508610]Serio? No to prawie jak za darmo...
U mnie to 10-15 funtów ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- Dlatego według mnie nie ma idealnego koloru który pozwala na rzadsze mycie. Zwyczajnie się auto myje [/QUOTE]Jak chcesz porównać wartosc 8zl do 15 funtów??Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 695d786c3492781c3fd020c39a3abf990173eddf_6577a2b887a02 Czas edycji: 2021-02-14 o 10:33 |
|
|
|
|
|
#711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co tłumaczył mi pracownik Ikei chodzi o to że ich okleiny są tak jakby bardziej miękkie od nowości, dlatego je zabezpieczają folią. Po zdjęciu folii potrzebują trochę czasu żeby stwardnieć i dojść do swojej naturalnej wytrzymałości a odpowiednie umycie im to ułatwia. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#713 |
|
Konto usunięte
|
Jaki PIT należy złożyć w przypadku braku jakichkolwiek dochodów?
|
|
|
|
|
#714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bardzo zdziwiło mnie to, że kuzyn tż-ta bierze od nich także kuchnie, mimo że mówiliśmy, że jakość nie powala i tylko się przepłaca. Nie wiem, bierze w połysku więc może lepiej te szafki zniosą życie, albo nie bedzie jej używać Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A kto pisze ze chce Osoba nade mną tez porównała 8zl do ilus tam euro
|
|
|
|
|
|
#716 |
|
Zakorzenienie
|
Czy ktoś stosuje żel aloesowy na twarz? Jakie efekty ?
|
|
|
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
Żadnych.
Kupiłam, bo na forach jest to święty gral pielęgnacji, ale to jakby smarować się wodą. Jeszcze jeden żel jaki miałam miał przynajmniej działanie chłodzące, więc pomagał na palenie poretinoidalne. Teraz kupiłam bardziej znanej firmy, nawet w lodówce trzymam i nie chłodzi. Nie wiem dlaczego. |
|
|
|
|
#718 |
|
Konto usunięte
|
Ja stosuję. Skóra jest bardziej gładka. Wcześniej miałam problem ze stanami zapalnymi i podrażnieniami, uspokoiło się trochę. Udało mi się też w miarę uregulować wydzielanie sebum, ale nie wiem, czy to zasługa żelu aloesowego, czy odstawienia kremu, który mi nie służył. |
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Tż stosował prawdziwy aloes na twarz i robiło to robotę - zniknął trądzik i skóra nie była wysuszona. W dość krótkim czasie sobie te twarz wygoił i w sumie od 2 lat już nic nie robi, aloesem też i twarz nadal wygląda dobrze. Jak coś się zaczyna brzydkiego robić to na jakiś tydzień wraca do smarowania aloesem i jest gitara.
Takie sklepowe to nie wiem, ile mają w sobie faktycznie aloesu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak widać stolarz stolarzowi też nierówny, ja robiłam kuchnie na wymiar w grudniu 2016 i nie oszczędzam jej i naprawdę dobrze wygląda. Osobno robiłam blaty bo w firmie kamieniarskiej, są z granitu i warte każdej złotówki - gorące garnki, krojenie, nic ich nie rusza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.

dzięki za info.

kran w łazience na szczescie okej, mimo ze ta sama firma co zestaw.