![]() |
#1321 | |||||
Raczkowanie
|
Dot.: Maturzyści 2009 - cz. II :)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja też. Po 5 minutach w klasie miałam ochotę zamordować katechetkę. Qmpla zostawiła na rozmowę po lekcji Bo się z nią zaczął przekomarzać, że nie podała tematu. I wogóle jest tak marudna, że ja przy mym okropnym charakterze ciągle opracowuję nową metodę torturowania jej.... Jestem okropna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczęta czy orientujecie się w punktach przy rekrutacji na studia? Chodzi mi konkretnie o punkty za wolontariat bo obiło mi się coś o uszy ale chciałabym się dowiedzieć czegoś konkretnego. Nawet nie wiem specjalnie gdzie tego szukać... ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zadomowienie
|
Witam Dziewuszki.
Ja po lekcjach byłam już ok 13. Najbardziej spodobał mi się tekst n-elki: idzcie się zapytać pani dyrektor czy możecie iść do domu. (eee?) Ogólnie miałam dobry humor, ale właśnie mi go ciotka zepsuła. Bo chcę iść na kosmetologię na CM (w bydgoszczy), a ona, czy ja mam zamiar być kosmetyczką?, że na te studia to idą Ci co się nigdzie nie dostali, beznadziejnie napisali maturę, że kosmetyczek jest od groma (ale kosmetolog to nie to samo co kosmetyczka, eehh), że w ogóle bez sensu, że po Akedemii Medycznej w Bydgoszczy to ciężko pracę znaleźć itp (moja ciotka bardzo w temacie, bo znajomych dzieciaki są po maturze, a mój kuzyn też w tym roku zdaje). Normalnie ryczeć mi się chce. Po co ona w ogóle się wtrąca. Uwielbiam jak ktoś narzuca co mam zrobić, sieje we mnie wątpliwości, podkopuje moją psychikę :| Jejku jak ja chcę wrócić do domu. Zawsze miałam jakiś kryzys jak siedziałam w Bdg, poza domem, ale nigdy drugiego dnia ;(
![]() |
#1323 |
Raczkowanie
|
Musisz sobie sama odpowiedzieć na pytanie czy to jest to co chcesz robic. Jeżeli upewnisz się, że tak to broń swojego zdania zębami i pazurami. Ja na początku też miałam wątpliwości jak mi tak ludzie dogadywali, ale teraz kiedy już mam pewność to nikt mnie z tropu nie zbije. W końcu po to masz jakieś plany i marzenia, żeby je realizować! I nikt nawet królowa angielska nie ma prawa podważać Twojego zdania i nakłaniać Cię do niczego - to Twoja decyzja! Najlepiej sama się zainteresuj, popytaj absolwentek i studentek czy chwalą sobie te studia i nie będziesz miała wątpliwości. Choć moim skromnym zadaniem ciotka przesadza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
bez kitu
![]() Jeszcze zdołował mnie facet od hist, po prostu czulam się jakby mówił w innym języku, NIC nie pamiętam ![]() 8mies to BARDZO MAŁO ![]() ![]() ![]() Alexia kosmetolog to fajny zawód ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1325 | ||
Wtajemniczenie
|
Witammmm
![]() u mnie to się nazywa WDŻ (wychowanie do życia w rodzinie) czyli jak to mowi moja babka od geografii: ''sexy' ![]() Cytat:
![]() ![]() ekonomia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1326 |
Raczkowanie
|
ja też dzsiaj zaczynam czytać "Wesele"
A wogóle teraz mam straszną lipę. za późno zabralam sie za zapisywanie na korki, teraz gzdie bym nei dzwoniła to wszyscy zajeci i nei maja juz miejsc, a ja sama nie umiem się zmotywowac do pracy i musze chodzic na korki żeby ktos narzucal mi co mam robić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja muszę się zastanowić kiedy chcę mieć angielski dodatkowy. a decyzję w sumie podjąć wstępnie dzisiaj muszę. bo od przyszłego tygodnia chciałabym zacząć. no i nie wiem kiedy wziąć. szkoda też, że jednak kawałek do niej mam i nie da rady pieszo ![]() ![]() a moja matematyka... ekhm. średnio widzę ten sprawdzian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiejszy dzień zaczynałam i kończyłam fakami.. ![]() ![]() ![]() ![]() Ogólnie, to po dzisiejszym dniu jedyne co mogę powiedzieć: Żyć nie umierać. Kocham maturę.
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zadomowienie
|
haha właśnie sobie zrobiłam plan, i doszłam do wniosku, by mieć wszystko ładnie opanowane przed maturą do 14grudnia powinnam opanować WSZYSTKO włącznie z I wojną światową
![]() ![]() wykonalne? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 |
Zakorzenienie
|
paranoja w tej szkole! wszędzie ta matura, nie daje rady.
miałam zdawać historię i wos, by pójść na prawo, a teraz się zastanawiam nad geografia, a nawet matmą! i dalej nie wiem. jedyny plus tego wszystkiego to plan lekcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() do 14 grudnia? ![]() ![]()
![]() |
#1332 |
maszyna, nie człowiek
|
paula007, jakbym ja tak miala, to bym się cieszyła, bo to i tak łatwizna. nie musialabym sie modlic, by miec jednak dost a nie dop..;p
ja mam pol polaka za sobą jak na dzis ;p
#1333 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() u nas jest Wychowanie Do Życia W Rodzinie (WDŻWR) ![]() ![]() ![]() Cytat:
a ja dalej nie wiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz idę podpisać zeszyty, trochę uporządkować w biurku :P i 'zmienić' wygląd biurka na szkolny :P bo w wakacje stoi puste :P aha.. zapomniałam liczyć słowa 'matura' ale tego tyle było że bym nie nadążyła... szczególnie przez babkę z polskiego :P my tematy musimy wybrać do 20 września ;/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam i od razu poszłam do lekarza...mam zapalenie gardła i zatok oraz zwolnienie z wfu na 2 tygodnie...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() U mnie pierwszy dzień nie był katastrofalny. Jedynie na fakultetach nauka, a potem same lekcje organizacyjne. Potem skoczylysmy z dziewczynami do parku i jakos ten dzien minał. Za to jak wróciłam to się położyłam bo ja tam nie potrafię walczyć ze snem ![]() sydunia - masakra jakas! Jutro spr ![]() ![]() Ja sie zabieram za historię.
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurde ale nas babka z polskiego wpuściła w maliny ![]() dziewczynom kazała przeczytać "Lorda Jima" a chłopakom "Jądro ciemności".. to drugie jest cienkie(72str), myślałam że Lord Jim też.. pytam dziś w księgarni o tą lekturę a ta mi taką cegłę wyciąga(235str ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1337 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam z książkami i biorę się za poskładanie na biurku bo mam coś mało miejsca na nim- laptop zajmuje połowe
![]() ![]() Kurcze teraz jeszcze nie mam tak co robić, ale jak się zacznie to już pewnie nie będę miała czasu się po nosie podrapać ![]() Jutro muszę podejśc na przerwie do jednego nauczyciela załatwić sobie korki z biologi- przydadzą mi się na pewno. I jeszcze pasuje mi zabrać numer do gościa od chemi. Uh trochę tego będzie ![]()
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja go nie napiszę. nie jestem w stanie. nie jestem w stanie powtórzyć w jeden dzień działu, którego nie miałam dobrze opanowanego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1339 |
maszyna, nie człowiek
|
chodzi o ciągi? to geometryczny. ja to zdawałam chyba trzy razy, miałam dwie laski, ale to było w styczniu :P i co z tego, ze oddalam jej wszystkie zadania jakie mi dala z ciągów z kiełbasy i mordowałam się 4 godziny by zrobić je DOBRZE, skoro ich nie sprawdziła, tylko powtórzyła na poprawie 3 zadania, a ja ze stresu uwaliłam go...
ja jutro mam pierwsze dwie matmy z nowym nauczycielem. brrrrrrrr
#1340 |
Wtajemniczenie
|
matko Dziewczyny czy ten rok będzie cały taki pokręcony (żeby nie pow brzydko)?
Ledwo zdążyłyśmy rok szkolny oczywiście, a tu już u każdej same problemy i dylematy. Czasami to chciałabym już być dawno po maturze i siedzieć już na emeryturze jako zgrzybiała babcia... ![]() Moja baba nowa z mat przylazła z nowym PSO i tak: będzie przychodzić na każdą lekcje z kopertą i losować sobie nr i pytać na małe pkt ludzi z regułek itp pytać przy tablicy, sprawdzać pr dom. Oceny na koniec liczy ze średnie przy czym np 2,76 - 3,75 to jest 3 /stara babka od 3,75 stawiała 4/ i jeszcze inne niesnaski. No zabije tego prosiaka i myśle, że moja klasa, która ma ku temu zdolności ją wykończy ![]() Moooniaaaa fajny av; taki romantyczny... [1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8860975] porabaną klase... laska co ze mną 3 lata siedziała stwierdziła ze "sory ael w tym roku siedze z kim innym" i byłam wystawiona ale rpzez nie sie metlik porobil i w koncu inna kumpela z emna usiadzie(nawet lepiej) ale jak tamte 2 sie dobiora... to ja juz wiem co sie bedzie dzialo;/ pzykład jednej : a wiesz przespałam sie z TYM kolesiem(na chłopaka;] ) bo ma 18 cm... ale wiesz ejszcze chce z TAMTYM bo ma 21.... a moja eks kumpela z ławki stara sie być "rozrywkowa" jak boga kocham jak cnotka sie przy nich czuje... ach ta moja IV hotel ;][/quote] Co za ludzie? Czasem to wydaję mi się, że epoki pomyliłam, bo z tymi dziećmi (bo już hot13 nie wiadomo jak wyglądają i co robią) to nie wiem co się dzieje. I nie często jak słysze na ulicy jak sobie coś opowiadają to myśle 'kurde ja mam 18lat a takich rzeczy jeszcze nie robiłam i nawet mi one nie w głowie' Hmmm.... Alexia09 ciotką to się nie przejmuj! Oni zawsze wiedzą co dla nas lepsze. I chcą, żebyśmy to my spełniali ich niespełnione marzenia. Wczoraj sobie pomyślałam z wieeeeeelką nutą sarkazmu: 'Witaj szkoło!' Sydunia ach te ciągi. Na szczęście mam to już za sobą; a swoją drogą znowu baba od mat się kłania; stara baba powiedziała, że nie robi z Nami granicy ciągów, bo zmieniła się podst programowa i na maturze tego nie będzie. Dziś ta przychodzi i gada, że Nam to zrobi, bo jesteśmy rozszerzeni. Po chwili się pyta czy mieliśmy granice ciągów, my że NIE. Ona na to, że skoro nie mieliśmy granicy ciągów to nie może zrobić granicy funkcji, bo nie będziemy wiedzieć o co chodzi (dodając sobie pod nosem dość głośno, że my najwyżej wiemy co to jest granica- przejście graniczne). Po chiwli podaje działy do realizacji w tym: 'granice funkcji - pochodne' ![]() Napisałam dużo mam nadzieje, że zrozumiale, bo już nie chce mi się sprawdzać. Jak co wytłumacze...
![]() |
#1341 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() O, widze, ze powstał nowy wątek studniowkowy. Myślalam, ze bedziemy pisały tutaj?
![]() |
#1342 |
Zadomowienie
|
Dzięki
![]() Z ciotką byłoby łatwiej gdybym znią teraz nie mieszkała i gdyby mnie codziennie nie pytała na co idę :|, ale postaram się nie przejmować ![]() A co do ciągów: Pod koniec zeszłego roku miałam spr, ale był strasznie trudny jak dla klasy z podstawą. Więc babka powiedziała, że na początku tego roku będą poprawy, i wpisze nowe oceny lub stare jak ktoś chciał. Plus przy okazji mieliśmy mieć prackę z logarytmów. Ale okazało się, ze zmienili nam n-elkę i ta nowa nic nie wie (to się nam upiekło ![]() Heh, ale ta zmiana niezbyt mi się podoba. Już wolałabym starą n-elkę, bo była naprawdę super, i spr, a nie to nową.
![]() |
#1343 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1344 |
Konto usunięte
|
a teraz uwaga!! piszecie "ciągi" ja sobie myśle... "hmm, nie miałam tego" piszecie "ciagi arytmetyczne, geometryczne" ja myśle: kurde aha no tak miałam to...a le co to jest
i ja chce pisać matme;] basta, Organizm, zmień mi tam na początku na podstawe hehehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1345 |
Zadomowienie
|
[1=1264cfbd25b40f51a2184ba b410ce1a999cc0a39_625ded7 235d3c;8863751]
i ja chce pisać matme;] basta, Organizm, zmień mi tam na początku na podstawe hehehehe ![]() Ooo, i jakbys mogla wykreslic chemie od razu przy mnie ![]()
#1346 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiedyś podeszłam do tż'a i mówie zę czuje sie przy nich jak cnotka niewydymka ... na co mój kochany pluszaczek :no o co ci chodzi, przecież jesteś dy...a ;] hehehe edit: z własnych chłopakiem chodze do klasy... dziewczyny nie życze;] pozatym od 3 kalsy gimnazjum aż do połowy 2 techikum nienawidziłam dziada z całego serca.... ale to na inną okazje opowieść ;] wracam do potopu i lulu Branoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny
![]() dzisiaj nie bylo nawet tak najgorzej, nawet nic nie zadali, byly tylko lekcje organizacyjne... ale nawet na w-fie uslyszlam kilka razy slowo matura i tylko sor od matmy pytal nas czy zdaje ktos matme i odrazu zaznaczyl ze podstawowa bo z rozszerzona to szans nie mamy.. no i wyszlo ze oprocz mnie jeszcze 2 dziewczyny... skonczylam lekcje o 15.15 a w domu bylam tak gdzies wpol do 18... ehh godzine czekania na autobus a pozniej godzina drogi do domu ![]() z ciagow jako jedyna w klasie mialam 5... dla mnie jakos to nie bylo trudne chociaz reszcie sprawialo klopoty. ale w jeden dzien nie dalabym sobie rady z powtorzeniem tego wszystkiego.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Zakorzenienie
|
Powinnam czytać "Ludzi bezdomnych"... ale mi się nie chce. Jutro mamy zacząć przerabiać
![]() Zapomniałam, że miałam coś czytać w wakacje ![]() Cóż no, zaczyna się niezły młyn! Już w tym tygodniu będę miała znowu lekcje gitary ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1349 |
BAN stały
|
Witam witam wszystkie tegoroczne maturzystkii
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
maszyna, nie człowiek
|
W ogóle to znalazłam "zakazany katalog" ;p z okropnymi zdjęciami z najgorszej imprezy wszechświata... I po zobaczeniu dwóch odpadłam; nie wiem kto był bardziej pijany, my, czy tajemniczy fotograf-paparazzi xD
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.