|
|
#61 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie lubię swojej teściowej
Moja mama urodziła mnie w wieku ok 34 lat i wtedy to nie bylo takie popularne, ale nie zgodzę sie z wami. Moja nie miała zupełnie sił na prace zawodowa, rodzine, dom i mnie - najmłodsza. Bylam traktowana jak dorosła, z wieloma rzeczami musiałam sobie sama radzić, bo mama byla wyczerpana obowiązkami. Na wiele wydarzeń szkolnych nie przychodziła wcale, co mnie bardzo bolało widząc mamy innych uczniow. To co opisujecie moze i czasem sie zdarza, ale jak dla mnie to mydlenie sobie oczu. 40/50 latka nie bedzie miec tyle sił co 20latka, nie czarujcie sie. Moja mama wyglądała na tak zmeczona, ze czesto byla nazywana przez inne osoby moja babcia, a nie mama...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#62 | |
|
whatever
|
Dot.: Nie lubię swojej teściowej
Cytat:
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
|
|
|
|
|
#63 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Co nie? Delikatnie mówiąc zdziwienie na taki brak refleksji.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2021-04-12 o 22:09 |
|
|
|
|
|
#64 |
|
whatever
|
To nie jest normalne, żeby osoba 40/50 letnia nie miała siły na pracę i dom.
Chyba że jest schorowana, ale to też nie jest norma w tym wieku. Lub ma depresję jak pisze Ellen. Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
|
|
|
|
#65 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moja najmlodsza siostra ma teraz 12 letnia corke i 5 letnie blizniaki,moi rodzice nadal pilnuja dzieci po szkole(przedszkolu )chociaz sa po 70 tce lubia chodzic z dzieciakami na spacery,wozic na sankach,jezdzic do domkow na wakacje,moj tata rabie drzewo zeby napalic w kominku wyprowadza 2 psy(owczarki kaukazkie) ,sa bardzo sprawni fizycznie,nie uwierzysz ale nadal pracuja na pol etatu ! bo lubia byc miedzy ludzmi i lubia sie poruszac, to nie wiek twojej matki ale jej osobowosc sprawila ze byla taka a nie inna matka moze byc tez tak twoja mama nie planowala ciazy w tym wieku i nie cieszyla sie pozniejszym maciezynstwem(piszesz ze jestes najmlodsza wiec domyslam sie ze miala juz odchowane inne dzieci) |
|
|
|
|
|
#66 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam 45 i regeneracja np po nieprzespanej nocy czy stresującej sytuacji , zabiera mi duzo więcej czasu niz 10 lat temu. Nie ma sie co czarować. Niemniej , kazda jest inna , inaczej znosi obciążenie . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#67 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja nie widze zadnej roznicy w mojej sprawnosci jesli chodzi o porzadek w domu i ogarnianie spraw z prowadzeniem gospodarstwa domowego ,wydaje mi sie ze jestem nawet o wiele bardziej zorganizowana niz 10 lat temu ja sie zgadzam z this witch dla mnie kobieta 40-50 ktora nie ma sily zajac sie domem i musi obciazac obowiazkami swoje maloletnie dziecko to chyba jakas schorowana (np na wozku,po leczeniu raka itp) lub z pernamentna depresja ja tez gorzej odreaagowuje nie przespana noc niz 10 lata temu ale majac dziecko w wieku 10-15 lat nie masz juz bezsennych nocy zeby sie tym tlumaczyc ze nie mozesz domu ogarnac czy zakupow |
|
|
|
|
|
#68 |
|
whatever
|
No mam w otoczeniu ludzi w tym wieku, pracują maksymalnie wydajnie, bo zazwyczaj z wiekiem wskakujesz na co raz to ważniejsze stanowiska i wielu kierowników czy dyrektorów to ludzie 40+, robią nadgodziny, w międzyczasie ogarniają dzieciaki, jeszcze polecą na jakiś fitnes czy squasha.
Już nie mówię o tym, że co urlop to narty, motorówki, wspinaczka i balety do rana. Więc jakoś tego zmęczenia po nich nie widzę. Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk |
|
|
|
|
#69 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przesadzajmy. 30 lat wstecz ciąże 30+ nie były tak powszechne, ale nie były też jakimś jednorożcem. Z tego, co pamiętam na moim osiedlu sporo babeczek miało dzieci właśnie mniej więcej w tym wieku, w tym moja mama swoje ostatnie dziecko. Naprawdę doszukiwania się w wieku jakiejś kobiety problemu, gdzie brzmi wszystko tak, jakby miała jakieś głębsze problemy, może nawet psychiczne, jest... dziwne. Już nie mówiąc o tym, że właśnie dużo osób twierdzi - z tego starszego pokolenia - że kiedyś właśnie życie było dużo prostsze, mniej stresujące. Nie było aż takiej walki o byt. W sklepach bywały puste półki, ale kasa nie stanowiła aż takiego problemu. Podział ról społecznych też był prostszy. I tak dalej. Warto się nieco zagłębić w temat, zamiast się go spłyci w ten sposób. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88639002]naprawde uwazasz ze w wieku 40-50 lat nie masz sily zajac sie domem? ja nie widze zadnej roznicy w mojej sprawnosci jesli chodzi o porzadek w domu i ogarnianie spraw z prowadzeniem gospodarstwa domowego ,wydaje mi sie ze jestem nawet o wiele bardziej zorganizowana niz 10 lat temu ja sie zgadzam z this witch dla mnie kobieta 40-50 ktora nie ma sily zajac sie domem i musi obciazac obowiazkami swoje maloletnie dziecko to chyba jakas schorowana (np na wozku,po leczeniu raka itp) lub z pernamentna depresja ja tez gorzej odreaagowuje nie przespana noc niz 10 lata temu ale majac dziecko w wieku 10-15 lat nie masz juz bezsennych nocy zeby sie tym tlumaczyc ze nie mozesz domu ogarnac czy zakupow[/QUOTE]
|
|
|
#70 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
kobieta miala definitywnie powazniejsze problemy w zyciu jej wiek w momencie urodzenia corki nie gral tu zbyt wielkiej roli najbardziej sklaniam sie ku twojej sugesti ze bylo to dziecko nieplanowane wiec jej podejscie do niego bylo jakie bylo, |
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88639080]dokladnie
kobieta miala definitywnie powazniejsze problemy w zyciu jej wiek w momencie urodzenia corki nie gral tu zbyt wielkiej roli najbardziej sklaniam sie ku twojej sugesti ze bylo to dziecko nieplanowane wiec jej podejscie do niego bylo jakie bylo,[/QUOTE] Plus inne scenariusze typu z dziecko z gwałtu. Podkreślę: nie, że tak było, ale mogło tak być i stąd stany depresyjne. Zresztą, niestety nawet jeszcze dzisiaj często ignorowana i spłycana do "jesteś przemęczona" depresja poporodowa może na wiele lat zaburzyć wszystko w życiu.
|
|
#72 |
|
Konto usunięte
|
[1=1c6bb63197ff1a395b05499 f561db3079819e20a_60ad818 4b6c32;88638239]
Ja mam 30 lat. Nie mam jeszcze rodzinki i żałuje. Jak mi się uda jĂ☠ założyć to będę miała te 34 lata jak urodzę. Będę koło 50 a moje dziecko dopiero 15 lat. Nie wiem czy będę miała sile na to wszystko. [/QUOTE] Łojojoj i znowu to polskie staruchowanie. 50tka nie mająca siły i czekająca zgonu, jakie to prawdziwe. Pomyśleć, że Polka średnio dożywa 80tki. Skąd na to siły jeszcze przez 30 lat po 50tych urodzinach. Toż to niemożliwe. |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88639002]naprawde uwazasz ze w wieku 40-50 lat nie masz sily zajac sie domem?
ja nie widze zadnej roznicy w mojej sprawnosci jesli chodzi o porzadek w domu i ogarnianie spraw z prowadzeniem gospodarstwa domowego ,wydaje mi sie ze jestem nawet o wiele bardziej zorganizowana niz 10 lat temu ja sie zgadzam z this witch dla mnie kobieta 40-50 ktora nie ma sily zajac sie domem i musi obciazac obowiazkami swoje maloletnie dziecko to chyba jakas schorowana (np na wozku,po leczeniu raka itp) lub z pernamentna depresja ja tez gorzej odreaagowuje nie przespana noc niz 10 lata temu ale majac dziecko w wieku 10-15 lat nie masz juz bezsennych nocy zeby sie tym tlumaczyc ze nie mozesz domu ogarnac czy zakupow[/QUOTE]no ale jak rodzisz w wieku 40-42 to mogą czekać Cię nieprzespane noce do 47 roku życia, przez jakies kolejne 5 lat. Dziecko do mniej wiecej 2 roku budzi się w nocy (zależy od dziecka, ja mam pecha i mój 2 latek czasem przespi noc z jedną pobudką A czasem ma ich..8). Ale gorsze są te wszystkie żłobkowe i przedszkolne infekcje. Na to to trzeba mieć zdrowie ![]() Oczywiście około 40 jest się wciąż młodą i fizycznie silną by to wszystko znosić, ale opieka nad dzieckiem małym pochłania 20 razy więcej energii niż opieka nad dzieckiem w wieku dajmy na to szkolnym (6+). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#74 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jedne sie budza inne nie. Ktos powyzej napisal ze jego matka nie miala energi bo urodzila ja w wieku 35lat Zapomniala jednak dodac ze miala juz 3 innych dzieci wiec rzeczywiście obrobic 4 dzieci to dosyc ciezka robota nie wazne czy masz lat 25 czy 35 Mi obrzydlo chodzenie na szkolne imprezy po 2 dzieci woec nie dziwie sie jej matce ze nie wykazywala entuzjazmu przy 4 ;-) Ktos kto nie mial dziecka po 20 a urodzil po 40 nie bedzie mial porównania ile energi go to kosztuje teraz a ile kosztowalo 20 lat temu To tak jak z samochodem automatem Ja jezdze automatem i czesto slysze gadki ze tski samochod duzo pali. Nie zauwazylam bo nigdy innym nie jedzilam dla mnie pali ile pali chciakam automat to mam Tak samo kobieta ktora chce dziecko w wieku 40 lat bedzie miala inne podejscie niz ta co jej sie 4 trafilo po 35 roku zycia a jeszvze inne 20latka co zycie dopiero zaczyna i wpadla z przypadkowym gosciem Wiek tu nie ma wiekszego znsczenia a oczekiwania i gotowość na to dziecko Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2021-04-13 o 08:16 |
|
|
|
|
|
#75 |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88639318]kobiety sa rozne i dzieci sa rozne
Jedne sie budza inne nie. Ktos powyzej napisal ze jego matka nie miala energi bo urodzila ja w wieku 35lat Zapomniala jednak dodac ze miala juz 3 innych dzieci wiec rzeczywiście obrobic 4 dzieci to dosyc ciezka robota nie wazne czy masz lat 25 czy 35 Mi obrzydlo chodzenie na szkolne imprezy po 2 dzieci woec nie dziwie sie jej matce ze nie wykazywala entuzjazmu przy 4 ;-) Ktos kto nie mial dziecka po 20 a urodzil po 40 nie bedzie mial porównania ile energi go to kosztuje teraz a ile kosztowalo 20 lat temu To tak jak z samochodem automatem Ja jezdze automatem i czesto slysze gadki ze tski samochod duzo pali. Nie zauwazylam bo nigdy innym nie jedzilam dla mnie pali ile pali chciakam automat to mam Tak samo kobieta ktora chce dziecko w wieku 40 lat bedzie miala inne podejscie niz ta co jej sie 4 trafilo po 35 roku zycia a jeszvze inne 20latka co zycie dopiero zaczyna i wpadla z przypadkowym gosciem Wiek tu nie ma wiekszego znsczenia a oczekiwania i gotowość na to dziecko[/QUOTE] Bardzo się z Tobą i z Ellen zgadzam. Jeśli kobieta 40+ jest tak wytyrana życiem to znaczy, że jest jakiś poważny problem, to nie jest w żadnej mierze normalnie. Chyba, ze co rok to prorok plus ciężka praca na roli, to wtedy ok. Kurcze mam w otoczeniu bardzo dużo osób po rozwodach i praktycznie każdy ma dziecko z kolejnego związku, są to ludzie 40+. Mam znajoma od strony męża, która urodziła drugie dziecko w wieku 43 lat- pracuje, wychowuje dzieciaki. Mam w rodzinie takie przykłady, no na pęczki. Sam mój mąż jest 40+ i ma 4 letniego syna siły ma jak tur, pracuje, ogarnia, gotuje, zawozi syna do przedszkola, codziennie po pracy się z nim bawi (ja albo pracuje w spokoju albo się zmywam z chaty po całym dniu z młodym), kapie go i usypia (jego stałe zajęcie). Regeneracja? No cóż, ja mam lekko po 30 i tez to widzę i co z tego? To nie powód żeby życie odkładać na kołek i biadolić. Jak cię jeden obszar życia drenuje, to trzeba zluzować w innym, nauczyć się odpuszczać. Jeszcze może dodam, że wśród takiej klasy średniej to tak po 50 obserwuje wręcz przypływ energii, ludzie biorą się ostro za sport, za dbanie o siebie. Moja mama ma 54 i siły ma więcej ode mnie, ja jestem przy niej wiecznie narzekającą na życie miękka buła ![]() chciałabym choć w połowie być tak obowiązkowa i silna jak ona. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#76 |
|
Konto usunięte
|
mam 33 letnia koleznkę i ona czesto cos tam opowiada o swoim zyciu i komentuje 'eh SKS..." i ja sie na niatak patrze wtedy
![]() tez sie czuję miekką buła przy 60 letniej kolezane, ktora przebiego co 2gi dzien 10 km bez przystanku i zadyszki a po knajpaach te ponad rok temu wstecz to łaziła duzo czesciej niz ja
|
|
|
|
|
#77 |
|
Konto usunięte
|
Mój ojciec 55 lat, potrafi obunóż wskoczyć na stół! Byłam w szoku jak mi to zaprezentował ostatnio, nie wierzyłam mu. A w biegach nikt go nie potrafi prześcignąć. Ja nie wiem skąd się bierze to przekonanie, że 50+to już ojejku starość i trza trumienki oglądać. Faceci w tym wieku maja jeszcze 15 lat pracy przed sobą, kobiety 10! Może to wynika z tego, ze na wizażu dużo jest mega młodych dziewczyn, a wtedy często jest takie myślenie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#78 |
|
Raczkowanie
|
Moja mama ma teraz 60 lat i ma więcej energii ode mnie! A przynajmniej napewno więcej robi. Podróże, niańczenie wnuków (dzieci mojego brata), zajmowanie się ogrodem, praca, granie w planszówki itd. Co chwile pokazuje mi coś nowego! Nie wiem jak to możliwe być zmęczonym w takim wieku 😯 To chyba trzeba być na coś chorym, albo nie lubić życia?! A tak w ogóle to moja Mama zrobiła sobie pierwszy tatuaż w wieku 50-ciu lat 🙂 Cała rodzina ją hejtowała, a ona się ze wszystkich tylko śmiała. Dla mnie moja Mama jest moją Idolką. Przykro mi że miałaś inaczej 😔
|
|
#79 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moi rodzice tez sobie chcą zrobić tatuaż chcą wytatuować sobie datę urodzenia wnuka czyli mojego syna, generalnie kochają go bardziej niż mnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Mają energie bo nie opieprzaja sie od dluższego czasu z małymi dziecmi ,przesypiaja noce i żyją wedlug wlasnych zasad i maja wreszcie czas zadbac o siebie. Gdybym teraz urodzila nie mialabym checi na bieganie , tym sportem bylby maluch
I powtarzam , kazda kobieta jest inna . Ja sobie nie wyobrazam posiadania dziecka pod 50 - tke Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, kolo mnie sa same dojrzale kobiety z dziecmi : 36 37 42 i 46 i zadna nie narzeka? wszystkie sa szczuple i wygladaja ok? Moze dlatego ze w tych domach jest podzial obowiazkow, dwoje rodzicow i pieniadze?
No ale dziecko to wybor.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#82 |
|
BAN stały
|
Bo kobiecie nie wypada narzekać na macierzyństwo bo wtedy jesteś zła matka xD
Trochę mnie pocieszylyscie tymi postami. Owszem można skoczyć studia i jednocześnie mieć związki i to jest super. Jednak mi rodzice wydrukowali taki strach przed mężczyznami - ze jedyne co chcą to mnie wykorzystać, ze zanim się z tego wyleczyłam długo minęło .. i w pierwszy związek weszłam mając 25 lat :/ panicznie bałam się facetów i miałam nawet poważny kompleks kobiecości bo często myślałam ze chce być mężczyzna, czułam się gorsza z powodu bycia kobieta ale to już kwestia wychowania w Domu rodzinnym a nie „mitu niezależności” |
|
|
|
|
#83 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dobre. Tak, to na pewno rozpaczliwy krzyk. Może wrzask, albo skowyt ? Skoro zaszła w ciążę i urodziła w staruchowym Skąd ludziom biorą się takie stwierdzenia Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2021-04-13 o 10:53 |
|
|
|
|
|
#84 |
|
BAN stały
|
U mnie to doszło do tego stopnia ze jak jakiś chłopak mnie zaczepiał czy uśmiechał się do mnie to nie zwracałam uwagi żeby mu nie dać tej samczej satysfakcji ze ulegam jego podrywowi :0
|
|
|
|
|
#85 |
|
Konto usunięte
|
[1=1c6bb63197ff1a395b05499 f561db3079819e20a_60ad818 4b6c32;88639690]
Trochę mnie pocieszylyscie tymi postami. [/QUOTE] Przecież tutaj dziewczyny mówią oczywiste rzeczy. Nie wiem co w tym pocieszającego. Gdzie Ty żyjesz, ja pierdzielę
|
|
|
|
|
#86 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zreszta byla mowa o matce 35letniej ,ktos tam narzekał ze urodzi w wieku 35 lat i będzie miał 15letnie dziecko w wieku lat 50,tak jakby te 50 lat to juz trumne trzeba bylo wybiersc 15 letni dzieciak jest juz samodzielny owszem moze powodowac nieprzespane noce ale i moj 26letni czasami mi takie daje ;-) taki urok bycia matka Jak sie ma kase ,dobrego partnera,jest sie ustawionym zawodowo to te dziecko po 35 roku zycia nie jest jakims tragicznym obciazeniem ,zdecydowanie jest mniejszym obciazeniem niz kiedy mialabys lat 20 mieszkala u rodzicow z partnerem i nie miala zawodu a co za tym idzie perspektywy na godne zarobki Wiek matki nie jest decydujacy jak dobra matka będziesz. Mozesz miec dziecko po 40tce I byc super mamą a mozesz miec dziecko po 20 I byc mentalnie wykończoną Na to sklada sie o wiele wiecej niz wiek matki |
|
|
|
|
|
#87 |
|
Konto usunięte
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;88639706]
Na to sklada sie o wiele wiecej niz wiek matki[/QUOTE] No co Ty, liczba przeżytych lat decyduje o wszystkim i amen. Nie ma o czym gadać. Wiadomo, że wszyscy jesteśmy klepani od jednego szablonu i po 30tce to już się tylko krzyczy za utraconą młodością. Nie oszukujmy się |
|
|
|
|
#88 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak sie ma wklepane przez rodzine, otoczenie takie przekonania hmmm jakby to nazwać "zasciankowe"? to nie jest oczywiste. DobrawaJadwiga,a zdradzis z jakich ty pochodzisz rejonów Polski? Wschod, śląsk? |
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a240a5cdc9601fd61cd3ffc 006c0fc885123340f_657b970 2b0d25;88639697]Dobre.
Tak, to na pewno rozpaczliwy krzyk. Może wrzask, albo skowyt ? Skoro zaszła w ciążę i urodziła w staruchowym Skąd ludziom biorą się takie stwierdzenia I nigdzie nie piszę nic o staruchowym wieku . To już sobie dopowiedziałaś. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#90 |
|
Konto usunięte
|
Badania naukowe dowodzą, że kobiety rodzące dzieci po 30. żyją dłużej. Wyniki analizy dotyczą pań, które po 33. roku życia urodziły swoje ostatnie dziecko. Ich szansa na dożycie 95 lat jest aż dwukrotnie większa niż kobiet, które urodziły przed trzydziestką. Powód? Ich zdaniem układ rozrodczy matki wolniej się starzeje, co sprawia, że ciało dłużej zachowuje młodość.
https://www.tvp.info/33451940/naukow...-wydluza-zycie ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;88639744] Jak sie ma wklepane przez rodzine, otoczenie takie przekonania hmmm jakby to nazwać "zasciankowe"? to nie jest oczywiste. [/QUOTE] No dobra, ale każdy chyba ma swój rozum i powinien z niego jakoś też krytycznie korzystać. Widać przecież, że ludzie coraz dłużej żyją, w coraz lepszej kondycji i takie gadanie o staruchach w okolicy 50tki jest po prostu żałosne. Nie wiem pod jakim kamieniem trzeba siedzieć, żeby tego nie widzieć. Edytowane przez a240a5cdc9601fd61cd3ffc006c0fc885123340f_657b9702b0d25 Czas edycji: 2021-04-13 o 11:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:44.

Witaj Życie po Wizażu (Discord). Wszystko przed nami. 

siły ma jak tur, pracuje, ogarnia, gotuje, zawozi syna do przedszkola, codziennie po pracy się z nim bawi (ja albo pracuje w spokoju albo się zmywam z chaty po całym dniu z młodym), kapie go i usypia (jego stałe zajęcie). Regeneracja? No cóż, ja mam lekko po 30 i tez to widzę i co z tego? To nie powód żeby życie odkładać na kołek i biadolić. Jak cię jeden obszar życia drenuje, to trzeba zluzować w innym, nauczyć się odpuszczać. 

a po knajpaach te ponad rok temu wstecz to łaziła duzo czesciej niz ja

To chyba trzeba być na coś chorym, albo nie lubić życia?! A tak w ogóle to moja Mama zrobiła sobie pierwszy tatuaż w wieku 50-ciu lat
Cała rodzina ją hejtowała, a ona się ze wszystkich tylko śmiała. Dla mnie moja Mama jest moją Idolką. Przykro mi że miałaś inaczej 
chcą wytatuować sobie datę urodzenia wnuka czyli mojego syna, generalnie kochają go bardziej niż mnie