Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. 23 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-04-14, 19:52   #1891
Aleksa_888
Wtajemniczenie

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. 23

Cytat:
Napisane przez ania2517 Pokaż wiadomość
Wrzuciłam do koszyka kilka rzeczy z tej promocji 1+1 i trochę się zdziwiłam, bo automatycznie nalicza się drugi identyczny produkt. Zawsze tak było przy tej promocji? O ile przy pielęgnacji to jest spoko, bo zawsze się zużyje, o tyle przy makijażu to nie ma dla mnie sensu, żebym kupowała np. dwie pomadki o tym samym odcieniu...
Tak, niestety online w przypadku makijażu dodaje się gratis taki sam produkt, w takim samym kolorze itp. Ale już w sklepie stacjonarnym możesz sama wybrać kolor/odcień gratisowego produktu, tak więc możesz np. wziąźć dwa różne kolory lakieru czy dwa inne odcienie pomadki, itp
Stary 2021-04-14, 21:44   #1892
amy93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tuRmaNIA Pokaż wiadomość
Sprawdziłam swoją historię zamówień i w sierpniu przy promocji 1+1 dało się wykorzystać kod na -50% oraz złapać prezent za II próg (wliczała się kwota przed rabatem).
Kupiłam wtedy dla mamy 2x emulsję przeciwzmarszczkową RC i wzięłam 1 esencję korygującą AG.

Bez łączenia promocji z kodami mogą się teraz wypchać
Powiem tyle: pamiętamy [*]

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
amy93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-14, 21:46   #1893
Luna1818
Rozeznanie

Też próbowałam coś ugrać ale jedynie voucher20 sie leeekko oplaca teraz przy promocji na zielone punkty.
Szalu nie ma wiec porzucam zamowienie..
Luna1818 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 10:20   #1894
amorito
Amorito

Cytat:
Napisane przez Luna1818 Pokaż wiadomość
Też próbowałam coś ugrać ale jedynie voucher20 sie leeekko oplaca teraz przy promocji na zielone punkty.
Szalu nie ma wiec porzucam zamowienie..
Tak jak większość forumek, w tym miesiącu mam odwyk od Rośka
amorito jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 13:19   #1895
Luna1818
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amorito Pokaż wiadomość

To sie zdziwią z zamówieniami jak nie beda dawac dziur...
Ja na pewno nie bede tych produktów kupowac w pelnych cenach lub z nedznym rabatem 40%-50 bo w tych cenach to juz trzeba szukac innych kosmetykow

Niedawno robilam porządki i sobie uswiadomilam jak to dobrze na mnie dzilaly haczyki YR. Mam 5 toreb (tych samych) little marcel czarnych i 3 biale (stacjo+ online). I widac, ze oferta kusila, w historie zamowien wole nie wchodzic bo sie za glowe zlapie :P
A zgdnijcie ile mam toreb little marcel tych nowych (Le temps des cerises) ?
Okragle zero...

Brak dziur/ promocji/ korzystnego progu = brak moich pieniazkow na koncie Pana Yves, proste
Stary 2021-04-15, 14:08   #1896
amy93
Raczkowanie

Cytat:
Ja na pewno nie bede tych produktów kupowac w pelnych cenach lub z nedznym rabatem 40%-50 bo w tych cenach to juz trzeba szukac innych kosmetykow

Niedawno robilam porządki i sobie uswiadomilam jak to dobrze na mnie dzilaly haczyki YR. Mam 5 toreb (tych samych) little marcel czarnych i 3 biale (stacjo+ online). I widac, ze oferta kusila, w historie zamowien wole nie wchodzic bo sie za glowe zlapie
Okragle zero...

Brak dziur/ promocji/ korzystnego progu = brak moich pieniazkow na koncie Pana Yves, proste
Dokładnie. Nasza polska Ziaja ma produkty pielęgnacyjne podobnej jakości. Płyn dwufazowy do demakijażu to prawie to samo co bławatek. Cena? 28 zł YR vs 8 zł Ziaja (w rossmanie, bez promocji, w @ nawet za 5 zł można dostać), a jeszcze 20 ml więcej. Z kolorówki nie korzystam, perfumy inne znajdę.

Trochę będę płakać, ale potem na otarcie łez pójdę na zakupy gdzie indziej.

Btw, pan Yves już chyba nie żyje. Ale konto pewnie to samo i $$$ muszą się zgadzać

amy93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 14:17   #1897
Luna1818
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amy93 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Nasza polska Ziaja ma produkty pielęgnacyjne podobnej jakości. Płyn dwufazowy do demakijażu to prawie to samo co bławatek. Cena? 28 zł YR vs 8 zł Ziaja (w rossmanie, bez promocji, w @ nawet za 5 zł można dostać), a jeszcze 20 ml więcej. Z kolorówki nie korzystam, perfumy inne znajdę.

Trochę będę płakać, ale potem na otarcie łez pójdę na zakupy gdzie indziej.

Btw, pan Yves już chyba nie żyje. Ale konto pewnie to samo i $$$ muszą się zgadzać

Mnie akurat wiekszosc rzeczy z Ziaja uczula ale The Body shop bardzo dobrze na mnie dziala, "ostatnio" jak byla promocja 3+2 czy inne 2+2 to zostawiłam tam dobry piniądz (tak wiem zakupoholizm ale zyje u nich od promocji do promocji)
No i ostatnio blizej sie przyladam roznym produktom z hebe czy rosmana, Vianek itp..

Domyslam sie, ze Yves nie zyje, pisalam to raczej domyslnie bo to jego dzielo Ale tak jak piszesz, kasa musi sie zgadzac
Stary 2021-04-15, 14:32   #1898
SilverMist
Rozeznanie

Kiedyś mój znajomy z Francji stwierdził, że YR to taka francuska Ziaja. Nie wiem, Ziaję średnio lubię, YR o wiele bardziej, ale pewnie ziarno prawdy jest w tej opinii.
Ostatnio zamiast YR kusi mnie Hebe. Sporo promocji na różności, wysyłka darmowa do paczkomatu od 15 zł. Wygodnie.

SilverMist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 14:39   #1899
umman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amy93 Pokaż wiadomość

o to ja dorzucę Tołpę. Doskonałe składy, duzo promocji, łączy się z cashbackiem

Cytat:
Mnie akurat wiekszosc rzeczy z Ziaja uczula ale The Body shop bardzo dobrze na mnie dziala, "ostatnio" jak byla promocja 3+2 czy inne 2+2 to zostawiłam tam dobry piniądz (tak wiem zakupoholizm ale zyje u nich od promocji do promocji)
to mam podobnie

Cytat:

Niedawno robilam porządki i sobie uswiadomilam jak to dobrze na mnie dzilaly haczyki YR. Mam 5 toreb (tych samych) little marcel czarnych i 3 biale (stacjo+ online). I widac, ze oferta kusila, w historie zamowien wole nie wchodzic bo sie za glowe zlapie :P
Okragle zero...

dokładnie tak, regularne ceny to przegięcie
bez dni klubu wchodziły punkty lojalnościowe,czy kod, a taka promocja antypromocja

Cytat:
Napisane przez amorito Pokaż wiadomość

Pewnie też będę odwykać

Cytat:
Ale tak jak piszesz, kasa musi sie zgadzac

NASZA kasa też musi się zgadzać, nie tylko Roska
umman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 15:46   #1900
Ifinick
Zadomowienie

do oddania indywidualny kod

https://www.yves-rocher.pl/oferta_kw...r_2021_nlt_vpi

plus

-40% na 2 kosmetyki do twarzy
-40% na 1 do makijazu
- 50% na 1 do ciala
-50 % na 1 zapach
Ifinick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 16:27   #1901
umman
Zadomowienie

mam rowniez do oddania kod na torbe i krem, podziekuje za zakupy w kwietniu
Stary 2021-04-15, 16:46   #1902
asdfmovie
Raczkowanie

Jedyne co mnie trzyma w yves rocher, to właśnie ten dowolny prezent przy vipie mam od nich już 7 butelek perfum, czyli dobry ponad tysiak w kieszeni.l, a perfumy maja akurat świetne. Ale co do reszty kosmetyków jakość może ok, ale dupy nie urywają za te ceny. Ja kupuje kolorowke i pielęgnacje tylko jak jest promocja -50% i wtedy dodatkowo wlatuje kod na -20%. Najlepiej w ogóle się nie dzielić dziurami tak jak już wcześniej pisałam, bo kto będzie chciał to i tak spróbuje łączyć to z kodami, a tak to wszystko naprawiają raz dwa
asdfmovie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 17:14   #1903
marlenaa08
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SilverMist Pokaż wiadomość
Kiedyś mój znajomy z Francji stwierdził, że YR to taka francuska Ziaja. Nie wiem, Ziaję średnio lubię, YR o wiele bardziej, ale pewnie ziarno prawdy jest w tej opinii.
Ostatnio zamiast YR kusi mnie Hebe. Sporo promocji na różności, wysyłka darmowa do paczkomatu od 15 zł. Wygodnie.

Co do Hebe to mam podobnie. Też ostatnio sporo tam zamawiam, czasem też zajrzę do stacjonarki. Sporo kosmetyków naturalnych z naprawdę dobrym składem. A i YR no cóż, składy takie sobie...

marlenaa08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 17:43   #1904
SilverMist
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marlenaa08 Pokaż wiadomość
Co do Hebe to mam podobnie. Też ostatnio sporo tam zamawiam, czasem też zajrzę do stacjonarki. Sporo kosmetyków naturalnych z naprawdę dobrym składem. A i YR no cóż, składy takie sobie...

Ostatnio obkupiłam się tam na promocjach 2+2 za grosz i w outlecie. Cóż, w dawnych czasach, kiedy większość kupowałam w YR, nawet bym dokładnie nie wiedziała, co rozdają w Hebe. A tak odkrywam nowości.

Cytat:
Napisane przez asdfmovie Pokaż wiadomość
Jedyne co mnie trzyma w yves rocher, to właśnie ten dowolny prezent przy vipie mam od nich już 7 butelek perfum, czyli dobry ponad tysiak w kieszeni.l, a perfumy maja akurat świetne. Ale co do reszty kosmetyków jakość może ok, ale dupy nie urywają za te ceny. Ja kupuje kolorowke i pielęgnacje tylko jak jest promocja -50% i wtedy dodatkowo wlatuje kod na -20%. Najlepiej w ogóle się nie dzielić dziurami tak jak już wcześniej pisałam, bo kto będzie chciał to i tak spróbuje łączyć to z kodami, a tak to wszystko naprawiają raz dwa
U mnie podobnie. Obecnie w YR najbardziej cenię sobie perfumy (chociaż moje ulubione i tak już wycofane). Nie żebym nie używała innych, ale gratis raczej poza YR żadnych nie znajdę. A z One Collection dostałam w ostatnich miesiącach aż 4 butelki po 100 ml. To naprawdę cieszy. Natomiast jeśli chodzi o pozostałe kosmetyki YR, to jest ciągle kilka, które lubię, ale jeśli ich nie kupię, to zawsze znajdę jakiś zamiennik. Np. teraz przestawiam się na szampony z innych firm, bo te z YR wprawdzie nigdy krzywdy mi nie zrobiły, ale od kiedy wycofano malwowy, który uwielbiałam, jakoś nie widzę tam niczego szczególnego dla siebie.
Stary 2021-04-15, 17:57   #1905
sand
Zakorzenienie

Ja mam słabość do YR, chociaż znam ich kosmetyki dopiero od 6 lat. Ale zdążyłam się przyzwyczaić do luk w kodach i dobrych promocji kosmetyki do ciała i włosów bardzo lubię i będę pewnie nadal zamawiać ale ostatnio najwięcej kupuję w Drogerii Pigment, zawsze tam popłynę

sand jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 18:26   #1906
Luna1818
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Ja mam słabość do YR, chociaż znam ich kosmetyki dopiero od 6 lat. Ale zdążyłam się przyzwyczaić do luk w kodach i dobrych promocji kosmetyki do ciała i włosów bardzo lubię i będę pewnie nadal zamawiać ale ostatnio najwięcej kupuję w Drogerii Pigment, zawsze tam popłynę

Ooo, nie znam? Zadowolona jestes? Wysylka szybka czy ociagaja sie?

Ja do ciala niewiele z YR moge stosowac bo mam AZS a moi ulubiency to : kremowy zel z karite i 2 perfumy, reszta szla na prezenty wszelkiego rodzaju. Ale przez "antyreklamę" Roska chetniej rozgladam sie za innymi drogeriami
Stary 2021-04-15, 18:47   #1907
sand
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, nie znam? Zadowolona jestes? Wysylka szybka czy ociagaja sie?

Ja do ciala niewiele z YR moge stosowac bo mam AZS a moi ulubiency to : kremowy zel z karite i 2 perfumy, reszta szla na prezenty wszelkiego rodzaju. Ale przez "antyreklamę" Roska chetniej rozgladam sie za innymi drogeriami
Bardzo! Wysyłka zazwyczaj tego samego lub następnego dnia, ja biorę paczkomat. W Krakowie mają drogerie stacjonarne. Kupuję tam głównie kosmetyki polskich producentów, mają spory wybór i wprowadzają nowe marki promocji na -50% nie mają, częściej zdarzają się na -20 na wybrane marki.

O! I ostatnio lubię zamawiać w e-sklepie Bielenda, w zakładce wyprzedażowej złapałam szampony za 6zl i kremy do rąk za 3zł, z długą datą przydatności Bielendę też lubię.

Żeby nie było, że całkiem off top, otworzyłam niedawno Voile d'ocre bardzo mi się podobają, podobny klimat jak NG, które uwielbiam. VdO czasami układają się na mnie miękko, ciepło i bliskoskórnie i ten efekt lubię najbardziej ale czasami wyłazi ostra nuta, chyba ten cedr..

sand jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 18:53   #1908
Luna1818
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo! Wysyłka zazwyczaj tego samego lub następnego dnia, ja biorę paczkomat. W Krakowie mają drogerie stacjonarne. Kupuję tam głównie kosmetyki polskich producentów, mają spory wybór i wprowadzają nowe marki promocji na -50% nie mają, częściej zdarzają się na -20 na wybrane marki.

O! I ostatnio lubię zamawiać w e-sklepie Bielenda, w zakładce wyprzedażowej złapałam szampony za 6zl i kremy do rąk za 3zł, z długą datą przydatności Bielendę też lubię.

Żeby nie było, że całkiem off top, otworzyłam niedawno Voile d'ocre bardzo mi się podobają, podobny klimat jak NG, które uwielbiam. VdO czasami układają się na mnie miękko, ciepło i bliskoskórnie i ten efekt lubię najbardziej ale czasami wyłazi ostra nuta, chyba ten cedr..

Dzieeeki Szkoda ze stacjonarnie tylko Krakow

Co do 6 zl to ja staram sie aby w moich zamowieniach w yr wychodzilo mi+/- mniej niz 6 zl za sztuke i wtedy uwazam ze mi sie oplaca
No chyba ze super hiper oferta z fajna torba, prezentem z niskiego progu lub flaszka perfum od nizszego progu niz 149 zl
Stary 2021-04-15, 19:15   #1909
asdfmovie
Raczkowanie

Ten zestaw wychodzi za 67 zł z kodem na -20% od 99 zł 😍

I koc nie mały, bo 150x110
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CF9DB6DA-0647-4F5D-B175-66BE1D05A3FA.jpg (62,3 KB, 103 załadowań)
asdfmovie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 21:23   #1910
pa780
Raczkowanie

Cytat:

Ja też lubię bielende, ostatnio praktycznie wszystkie zakupy to właśnie z Bielendy. Nawet się zalapalam na prezent z okazji dnia kobiet - naszyjnik z serduszkiem z YES przy zakupach za 99 zł także dobry dil. Teraz wyszły nowe serie z ananasem, brzoskwinia i malina

Jedyne co mnie trzyma przy rosku to perfumy one collection, mam już zapas NG i Vd'O także ja też pasuje z YR.

pa780 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-15, 23:13   #1911
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pa780 Pokaż wiadomość
Ja też lubię bielende, ostatnio praktycznie wszystkie zakupy to właśnie z Bielendy. Nawet się zalapalam na prezent z okazji dnia kobiet - naszyjnik z serduszkiem z YES przy zakupach za 99 zł także dobry dil. Teraz wyszły nowe serie z ananasem, brzoskwinia i malina

Jedyne co mnie trzyma przy rosku to perfumy one collection, mam już zapas NG i Vd'O także ja też pasuje z YR.

Ja ostatnio idę w kosmetyki naturalne: Sylveco, Nacomi itp.
W YR trzymają mnie tylko perfumy dla siebie i męża, a i teraz jeszcze dla 17 letniego syna. Uwielbiam żel Zielona herbata, choć poprzednie wersje były o niebo lepsze. No i oczywiście tusz.

Stary 2021-04-15, 23:46   #1912
SilverMist
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pa780 Pokaż wiadomość

Bielenda też wydaje mi się coraz atrakcyjniejsza. I najbardziej przyciąga mnie do ich kosmetyków to, co kiedyś do YR: ciekawe zapachy, coraz ładniejsze opakowania, wszystko takie owocowo-kwiatowo-roślinne, że tak to ujmę. Z działania też jestem zadowolona. Czyli wyrosła polska konkurencja dla YR.

Stary 2021-04-16, 01:29   #1913
Luna1818
Rozeznanie

Ja ,,ostatnio,, odkryłam też BANDI.
Może składowo nie są najlepsi ale na pyszczku robią robotę
No i nic póki co od nich mnie nie uczula (odpukac)

Bielende tez lubię ale ta jakby to ująć ,, profesjonalna,, tzn nie tą co jest w Rossmanie tylko ta co kosmetyczki używają- choć nie powiem ta seria z Wit c i inne nowości mnie ciekawią

W Yr była kiedyś kiedyś cudowna seria z zieloną herbatą? Miałam z tej serii tonik w konsystencji żelu. I mój najwspanialszy ukochany krem nutritive vegetal (żółty z białą zakrętka).
Było... Ale się skończyło

Stary 2021-04-16, 08:33   #1914
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Żelowy tonik z serii Bio-Calmille to było coś
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg yr_bio-calmille.jpg (21,9 KB, 79 załadowań)

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-16, 10:05   #1915
Marigold19
🦄

Cytat:
Żelowy tonik z serii Bio-Calmille to było coś
O tak, i krem koloryzujący z tej serii. Wtedy mnie jeszcze YR nie uczulało.
Marigold19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-16, 10:27   #1916
Pigeons
Zadomowienie

Mnie jakoś nigdy nie porwała ani kolorówka, ani pielęgnacja twarzy. W YR kupowałam raczej zapasy żeli pod prysznic, szamponów, odżywek czy balsamów do ciała. Lubiłam też perfumy "jednoskładnikowe" - bez

Ale czasem przeszłam na mydła zamiast żeli oraz szampony w kostce. Teraz planuję przesiadkę również na odżywki w takiej formie. Więc te ciągłe zmiany składów i wycofywanie produktów dzieje się trochę obok mnie.

W sumie to tylko mleczka/balsamy do ciała bardzo lubię i kupuję regularnie. Moja mama również je uwielbia.
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-16, 14:26   #1917
umman
Zadomowienie

Mam sporo ulubienców perfumeryjnych, z pielęgnacji, kolorówki. Oczywiście przed wycofaniem to było więcej i więcej kupowałam. Teraz wolę kupić na vinted coś pojedynczego co potrzebuję niż dobijać do dostawy. Nie mam już vipa, i przy tej polityce to mi nie grozi
Co do innych marek, Sylveco nie ma takich naj naj składów. bandi bardzo mi opdowiada, jak Tołpa. A absolutne odkrycie to loksitan, i to jest naprawde ekologiczna marka. Mniej a dobrego, i mydla i masla i szampony u mnie sie mega sprawdzily.
Stary 2021-04-17, 11:57   #1918
Snowdrop_
Animal Liberation

L'Occitane ma ciekawe kosmetyki, ale testują na zwierzach ja poszłam w syberyjska pielęgnację i kosmetyki z tundry - Planeta Organica, Natura Siberica, Flora Siberica. Właśnie siedzę z odżywka na włosach Arktyczna Róża, pięknie to pachnie.

Snowdrop_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-17, 12:03   #1919
tuRmaNIA
Zakorzenienie

Chyba jednak sprzedaż im nie idzie, bo dostałam kolejnego meila o Dniach Klubu YR

bynajmniej =/= przynajmniej
tuRmaNIA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-04-17, 13:04   #1920
Ifinick
Zadomowienie

Cytat:
Chyba jednak sprzedaż im nie idzie, bo dostałam kolejnego meila o Dniach Klubu YR
https://www.yves-rocher.pl/dni_klubu...g_2021_nlt_vpi
Ifinick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości