![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Facet pyta o poradę a propos kobiety.
Laska toksyk, bo niby udawała, że wszystko ok, luz blues - a na koniec Ci wyrzygała, że nie byłeś pod jej kontrolą. To co Ty uznawałeś za normalne zachowanie, dla niej to były Twoje "gierki".
Przez 5 lat nasiąkła kontrolą i dla niej to normalne, że trzeba się spowiadać z każdego ruchu. Nie żałuj, poczuła by się pewniej w waszej relacji to pokazałby oblicze prawdziwego control freaka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co by Cię z nią czekało? Piekło. Ciągłe awantury, fochy i wzbudzanie zazdrości. Na początku znajomości każdy stara się zaprezentować jak z najlepszej strony. No to jak to jest jej max to aż strach pomyśleć co byłoby dalej. Naprawdę facet stać Cię na więcej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2021-04-28 o 06:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88671987]Dziewczyna jest toksyczna. Po pierwsze atencjuszka. Po drugie sama kręci dramy co chwilę informując Cię że nic do Ciebie nie czuje i w sumie głownie w tym celu się do Ciebie odzywa żeby Ci powiedzieć jak bardzo Cię nie chce...o Ciebie niby zazdrosna nie jest a od środka ją zżera.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Powiem Ci, że chyba masz totalną rację. Wczoraj mimo, że sam do niej nic nie pisałem dostałem wiadomość w stylu " Naprawdę ciężko mi podjąć tę decyzję ale Ciebie ma kto pocieszać i nawet się z tego cieszę"... Odpisałem tylko krótkim, że nie wiem o co chodzi z pocieszeniem, bo z nikim więcej ani nie pisałem ani się nie spotykałem w czasie gdy randkowaliśmy. Ona była jedyna w tym czasie. Nawet przez ostatnie momenty przerwy. Odpisała tylko krótkim " Daj spokój ok? Naprawdę nie chcę się kłócić" ![]() Dziwne...zostawiam...zapo minam...usuwam. Edytowane przez braciu Czas edycji: 2021-04-29 o 11:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Poczekaj jeszcze napisze coś w rodzaju: myślałam że Ci zależy na tej znajomości, zostańmy przyjaciółmi bo bardzo Cię lubię lub myślałam że jesteś inny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez f4dc90dff2e2b615c19266a8122ebdaa1aaf3285_639bb50290b9a Czas edycji: 2021-04-29 o 17:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak samo Twoje tłumaczenie się jej brzmi mega żenująco, ale nie rzucam kamieniem bo sama tak robiłam ;-) Tak właściwie, to mógłbyś pobyć z nią trochę dłużej, to byś wyniósł więcej edukacji na przyszlosc ![]() A ty autorze, możesz serio otworzyć dzisiaj szampana, ze pozbyłeś się kogoś takiego z życia! Laska Ci zrobiła przysługę ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziwna, nieźle wykolejona laska, bo oczekiwała, że będziesz za nią latał, zabiegał etc. dlatego teraz, po tym jak ją olałeś zaczepia Cię takimi tekstami. Szkoda, że się tłumaczyłeś, atencjuszka właśnie takich zapewnień potrzebuje, to dla niej jak tlen do życia, być w centrum cudzego zainteresowania. Ja bym odpisała krótko, żeby sprawę uciąć definitywnie - dziękuję za miłe chwile, kasując Twój nr telefonu życzę powodzenia. I nie reagowała na kolejne próby kontaktu. Z tej mąki chleba nie będzie, po co tracić czas i nerwy na taką osobę jak ona? Stawiam dolary przeciwko orzechom, że zarzuci Ci na koniec, że byłeś za mało zaangażowany i w ogóle Ty zrujnowałeś tą relację przez swoje rzekome"gierki". Taki typ człowieka, co winy w sobie nigdy nie zobaczy. i zgadzam się - otwórz szampana, że ona sama się wymiksowała z Twojego życia. Wiadomo, jest Ci pewnie przykro, zaangażowałeś się, ale ta laska to naprawdę toksyk i pokazałaby Ci po jakimś czasie swój paskudny, kontrolujący charakter. nawet teraz to robi - już nie jesteś jej nic winny, możesz spotykać się z tabunami innych kobiet, a ona robi jakieś aluzje, że ktoś Cię pociesza. no a jakby nawet, to co ją to w ogóle obchodzi? czyżby pies ogrodnika? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88675916]
Ja bym odpisała krótko, żeby sprawę uciąć definitywnie - dziękuję za miłe chwile, kasując Twój nr telefonu życzę powodzenia. I nie reagowała na kolejne próby kontaktu. Z tej mąki chleba nie będzie, po co tracić czas i nerwy na taką osobę jak ona? Stawiam dolary przeciwko orzechom, że zarzuci Ci na koniec, że byłeś za mało zaangażowany i w ogóle Ty zrujnowałeś tą relację przez swoje rzekome"gierki". Taki typ człowieka, co winy w sobie nigdy nie zobaczy. i zgadzam się - otwórz szampana, że ona sama się wymiksowała z Twojego życia. Wiadomo, jest Ci pewnie przykro, zaangażowałeś się, ale ta laska to naprawdę toksyk i pokazałaby Ci po jakimś czasie swój paskudny, kontrolujący charakter. nawet teraz to robi - już nie jesteś jej nic winny, możesz spotykać się z tabunami innych kobiet, a ona robi jakieś aluzje, że ktoś Cię pociesza. no a jakby nawet, to co ją to w ogóle obchodzi? czyżby pies ogrodnika?[/QUOTE] Myślę, że tematu nie ma już za bardzo co analizować. Myślę, że przekazałem jej co chciałem przekazać wcześniej i pousuwałem gdzie mogłem dla swojego spokoju wewnętrznego. Insta, telefon. Nie potrzebuję kolejnej koleżanki, żeby dostawać wiadomości " co tam?". Nie blokowałem ale usunąłem, żeby nigdy mnie nie naszło na refleksję. Oczywiście dostało mi się hasełkiem " Śmiało kontunuuj usuwanie mnie z portali społecznościowych" ![]() Wydaje mi się, że syndrom psa ogrodnika bardzo możliwy. Nawet nie chce wnikać na jakiej podstawie powstała koncepcja o " pocieszeniu" Może połączyła fakt, że pod nowym zdjęciem miałem komentarz koleżanki z krakowa a że często tam bywałem...Podejrzane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Konto usunięte
|
tak na przyszlosc na takie wczesne wspominanie o imionach, przyszlosci etc. powinna Ci sie zapalic lampka, ale czerwona. To zdecydowanie za wczesnie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281223 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
[1=b7c523c48d685fff13c5db5 a9d3e58ccf0b35a9f_65555d0 8413b4;88680735]tak na przyszlosc na takie wczesne wspominanie o imionach, przyszlosci etc. powinna Ci sie zapalic lampka, ale czerwona. To zdecydowanie za wczesnie.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281223[/QUOTE] Dziękuję bardzo. Oczywiście jestem na bieżąco z tematem. Dużo sobie poczytałem na temat relacji i osób toksycznych. [1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88675916]dlatego teraz, po tym jak ją olałeś zaczepia Cię takimi tekstami. Stawiam dolary przeciwko orzechom, że zarzuci Ci na koniec, że byłeś za mało zaangażowany i w ogóle Ty zrujnowałeś tą relację przez swoje rzekome"gierki". Taki typ człowieka, co winy w sobie nigdy nie zobaczy. [/QUOTE] mawis - nie wiem o ile szedł zakład...ale wygrałaś. Do jasnej cholery wygrałaś... W sumie ode mnie cisza, zero kontaktu, olałem. Spędzałem sobie weekend z rodziną, przyjechała babcia na niedzielny obiad. Wieczór - winko, posiedzieliśmy. Mniej więcej koło 22.00 dostałem wiadomość od niej ( numer mam usunięty) na Whatsappie. Filmik krótki na którym wypowiada się Pani psycholog, czemu niektórym ludziom nie wychodzą relację. Pani psycholog opisywała, że są ludzie " duże szklanki" i "małe szklanki" i jak ten duży daje małemu czułość, emocje to go " przelewa" natomiast mały nigdy nie zapełni dużej szklanki emocjami, uczuciami itp itd ![]() Odpisałem grzecznie prawie po 1.5h " Rozumiem. Dobranoc. " Edytowane przez braciu Czas edycji: 2021-05-02 o 22:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Konto usunięte
|
Masz do niej świętą cierpliwość, naprawdę. Wie, że Ci na niej zależało, że to ona zakończyła znajomość i jeszcze ma czelność przysyłać Ci jakieś pseudopsychologiczne bzdety o szklankach. Ja bym odpisała "żadna szklanka nie będzie pełna jak się ją rozbija" i zablokowała na amen nr tel.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;88680985]Masz do niej świętą cierpliwość, naprawdę. Wie, że Ci na niej zależało, że to ona zakończyła znajomość i jeszcze ma czelność przysyłać Ci jakieś pseudopsychologiczne bzdety o szklankach. Ja bym odpisała "żadna szklanka nie będzie pełna jak się ją rozbija" i zablokowała na amen nr tel.[/QUOTE]Mi się wydaje że autor nie rozumie iż te jej zaczepki to nie jest wynik tego że dziewczynie jednak zależy tylko jej zaburzeń..
Oczywiście autorze awansowałeś w jej oczach gdyż uraziłeś jej EGO i dziewczyna nie spocznie dopóki znowu nie będzie górą. A jak już będzie to pomacha Ci na pożegnanie raz jeszcze tylko już nauczona rozsądkiem więcej się nie odezwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
[1=f4dc90dff2e2b615c19266a 8122ebdaa1aaf3285_639bb50 290b9a;88681166]Mi się wydaje że autor nie rozumie iż te jej zaczepki to nie jest wynik tego że dziewczynie jednak zależy tylko jej zaburzeń..
Oczywiście autorze awansowałeś w jej oczach gdyż uraziłeś jej EGO i dziewczyna nie spocznie dopóki znowu nie będzie górą. A jak już będzie to pomacha Ci na pożegnanie raz jeszcze tylko już nauczona rozsądkiem więcej się nie odezwie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dzięki Wam Panie i Panowie naprawdę dużo rzeczy do mnie dotarło. Nawet mnie nie ciągnie, żeby oglądać jej profile itp itd. Macie racje, że jeżeli na początku jest taka odjechana to co będzie później. Jeżeli coś się kończy, mówi w oczy, że nie czuje to nie widzę sensu " wyjaśniania" później czegokolwiek przez komunikatory. Nie dam się drugi raz pogrążyć dlatego olewam i nie przywiązuje do niej uwagi. Z drugiej strony myślałem, że to już spokój ale widzę, że nie. Myślałem, że też pousuwa kontakty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
taka_ona86, ta historia nie ma końca, bo autor jest raczej prostolinijną osobą - zazwyczaj traktujemy innych, tak jak sami chcielibyśmy być traktowani.
Jest miły i uprzejmy, co daje lasce ciągłą nadzieję na osiągnięcie upragnionego celu, czyli sprawienie, że będzie skamlał pod jej drzwiami z kwiatami, przepraszając, że tak zawalił sprawę. Autorze, utnij te gierki. Zablokuj, nie oglądaj w social mediach, zapomnij. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Ależ autor jest nie zablokuje, bo według niego to „niedojrzałe”. Lepiej się cackać z toksyną i odpisywać na jej zaczepki.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uważam, ze Twoja reakcja z tym powiadomieniem była nieadekwatna. Jeżeli facet z którym się spotykam zareagowalby w taki sposób na jakies powiadomienie to mnie by to odrzucilo. Chyba ze miałeś powody, żeby jej nie ufac, bo cos wydarzyło się po drodze. Druga sprawa te gierki i te podchody , to tak tez średnio w moim odczuciu. Zreszta dla mnie sytuacja była niepotrzebnie rozdmuchana przez to powiadomienie, które wcale o niczym swiadczyc nie musiało. Dlatego tez musisz zastanowić się nad swoim postepowaniem. Ogolnie już tak w oderwaniu od tego tematu, bo padly tutaj rozne zdania ja uważam, ze zycie nie jest takie 0-1 jak na Wizazu. Czasami ludzie mogą mieć wątpliwości i mieć w sobie rozne emocje. Czasami potrzeba czasu żeby sobie poukladac sobie w glowie pewne rzeczy czy przekonać się do drugiej osoby czy zdystansowac. To, ze ktoś mowi, ze nie ma przekonania, bo nie ma tego czegos, nie oznacza, ze za jakiś czas to się nie pojawi i ze trzeba od razu zrywac kontakt i się odcinać, bo inaczej jest się frajerem czy cos tam jeszcze. Roznie bywa. Nie ma tez niczego zlego w tym, ze człowiek pokaze , ze mu zależy i zawalczy w sytuacji, gdyd ruga osoba ma watpliwosci. To nie jest żaden brak szacunku do siebie, pod warunkiem ze druga osoba nie traktuje nas zle. Już dużo gorsze sa dla mnie gierki i udawanie, ze wszystko spływa, wystawianie swojego zycia w mediach społecznościowych i pokazywanie, ze człowiek się super bawi i nie wiadomo co. Dla mnie to sa manipulacje , którem mają na celu wzbudzić konkretne zachowanie u drugiej osoby. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Cytat:
No wlasnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
Chyba w końcu trafiłem na " to coś"
Cześć Drogie Panie,
Wpadłem na chwilę z podziękowaniami. Pisałem tutaj kiedyś o dziewczynie z Tindera i jej kontaktami z facetem z relacji fwb - podniosłyście mnie wtedy na duchu i wskazały drogę. Wtedy jedyną drogą było odpuszczenie i rezygnacja. Dałem sobie trochę czasu na uporządkowanie tego w głowie. Odinstalowałem Tindera i tyle. Wrociłem na niego po czym po dwóch dniach dostałem "Superlika" od pewnej kobiety w moim wieku. Chwila rozmowy i zask0czyło. W miarę szybkie 2-3 rozmowy przez telefon i propozycja randki przyjęta bez żadnych problemów. Dawno, naprawdę dawno nie odczuwałem stresu przed randką. Było jakoś tak inaczej tym razem ![]() Nie będe opisywał całej randki ale od początku "zaskoczyło". Poszliśmy zjeść kolację a po kilku godzinach piliśmy wino z butelki w parku ![]() Więcej nie ma sensu opisywać. Wszystko idzie w dobrą stronę, jest zaangażowanie z obu stron, mamy podobne cele, plany, zero gierek i podchodów. Naprawdę uwierzyłem w "to coś" - trafiasz na osobę z którą dogadujesz się w moment, myślisz podobnie, w pewnym momencie chcesz powiedzieć to samo, reagujesz na każdy namniejszy dotyk. Dziękuję Wam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chyba w końcu trafiłem na " to coś"
Gratulacje
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.