|
|
#1021 |
|
Śnięta Mucha
|
Dot.: Zakupy na Vinted
Też jako sprzedająca miałam wpadkę z rozmiarem - zaznaczyłam taki, jaki mi się wydawał (jaki odczuwałam na stopie), a w opisie dałam, że to zaniżone 38 z metki. Ktoś poprosił o zmierzenie i na cm był true to size, a moje osobiste odczucia musiały wynikać z wysokości w palcach i szerokości buta
, ale na szczęście zdążyłam poprawic zanim ktoś je kliknął. Teraz faktycznie wystawiam to co na metce, bo zrozumiałam sama szukając, że często chcemy jedną, znaną nam, konkretną rzecz. A z drugiej strony... kupiłam idealnie pasującą sukienkę oznaczoną jako 36, która na metce miała 42 i wcale nie była to rozmiarówka włoska Fajnie by było móc zaznaczać obie opcje przy wystawianiu i wyszukiwarce. Bo tak przeglądam ubrania w kilku rozmiarach. Np rozmiar z metki i "rozmiar orientacyjny".Albo... obowiązkowe mierzenie podstaw (np talii, pach, wkładki) i rozmiar dobierany przez serwis automatycznie. To by było coś!
|
#1022 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
rozmiar był podany dobry, ale spódnica z działu młodzieżowego i inna rozmiarówka ![]() Cytat:
Ja zawsze szukam S, M i L, bo z każdego sklepu mam inny rozmiar ![]() Niestety kupiłam jedną rzecz, gdzie na metce było S, a sprzedająca twierdziła, że będzie dobre na osobę noszącą M (oversize), no i niestety nie jest tzn. mieszczę się, ale materiał się rozchodzi i brzydko układa..Ostatnio dla odmiany trafiam na same miłe i normalne osoby na vinted
|
||
|
|
|
#1023 |
|
Konto usunięte
|
trochę denerwuję mnie wpisywanie w kategorie dorosłych odzieży młodzieżowej w rozmiarze od 152. Widzę czasami zwłaszcza w przypadku legginsów. Asortyment dziewczęcy w rozmiarach 152 wpisywany jako XS damski. Z doświadczenia wiem, że bywają różnice w krojach damskich i dziewczęcych.
|
|
|
|
#1024 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj wystawiłam buty używane, a dzisiaj już kupione
przynajmniej pozbędę jednej pary, która mnie tylko bólu przysparzała
|
|
|
|
#1025 |
|
Zakorzenienie
|
Mi też wczoraj kilka rzeczy poszło od razu po wystawieniu
![]() W związku z wiosną widzę większe zainteresowane ubraniami sportowymi i torebkami. Sprzedałam też 2 pary trampek Big Star, które miałam wystawione od przełomu lata/jesieni.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2021-05-09 o 11:40 |
|
|
|
#1026 |
|
Konto usunięte
|
Ja zrobiłam eksperyment z wystawieniem ciuchów w wyższych cenach, żeby sprawdzić czy ktoś będzie się targował tak jak przy niższych, czyli nawet i o 50%. I nic.
Czyli tylko jak mam tanio to Grażyny przychodzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1027 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Pamiętam takie lato, że ciągle padało, całe lato lało. Chyba ze 2 lata temu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1028 |
|
Lady in red.
|
Dajecie nadzieję, że coś pójdzie. Wstawiłam rzecz, która jest fajna, ale zakup był głupi (kolory, w których nie czuję się dobrze) i mam nadzieję, że pójdzie
. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale wystawiłam za taką cenę za jaką sama bym rozważała zakup. Za buty z widocznymi śladami uzytkowania dużo nie dam (sama nawet takich bym nie kupiła)
|
|
|
|
|
#1030 |
|
Śnięta Mucha
|
U mnie poszły jedne spodnie w maju, ale od półtora miesiąca nic nie wystawiłam... a może od dwóch?
![]() Niemniej - w końcu pogoda i długie dni, więc nie będę musiała tydzień polować na światło.
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczęta kupiłam produkt przez kup teraz, wystawiam ocenę, patrzę a dziewczyna ma coś takiego: https://prnt.sc/12rtgi8. O co chodzi? Ma dużo ocen i same 5*. Mam nadzieję, że dostanie moje pieniądze, bo czuję się niefajnie!
|
#1032 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak to jest z wystawianiem książek na vinted?
Widzę w profilach niektórych sprzedających książki i jak wchodzę w ogłoszenie to są w kategorii biżuteria albo dla dzieci a to żadne dziecięcie książeczki tylko literatura dla dorosłych. Czy ja jestem ślepa czy tam nie ma kategorii "książki" żeby wystawić poprawnie? |
|
|
|
#1033 | |
|
Lady in red.
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic mi się nie chce, bo mam depresję a gdy mam depresję to nic mi się nie chce ja UMIEM ja ROZUMIEM BLOG http://themonique-girlsjustwant.blogspot.com/ Edytowane przez theMonique Czas edycji: 2021-05-11 o 15:28 |
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1036 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie kiedyś vinted chodziło bardzo sprawnie, w razie problemów była szybka interwencja. Obecnie wydaje mi się, ze użytkowników jest coraz więcej i system nie wyrabia na zakrętach. Wysłałam kiedyś paczkę to ze trzy dni pokazywało info, ze paczka czeka na nadanie. Napisałam do nich to odpowiedz uzyskałam po kilku godzinach i coś tam ruszyło. Wydaje mi się, ze system jest niewydolny, za dużo użytkowników. |
|
|
|
|
#1039 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1040 |
|
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Idź pan z takim Vintedem
chciałam kupić pewną katanę z przetarciami, której już nie ma w sieciówce od dawna. Jedna dziewczyna nie sprzedaje przez Kup/Teraz to szukam dalej. Jeest u innej sprzedającej. Zadałam kontrolne pytanie, czy ma wszystkie guziki, a ona, że tak. To niemal od razu kupuję i za 5 minut wiadomość, że zapomniała wspomnieć, że może wysłać najbliżej za 2 tygodnie, bo nie ma jej w domu XDD
|
|
|
|
#1041 |
|
Śnięta Mucha
|
Vinted mi usuwa świece, które wrzuciłam... Widzę, że inne osoby sprzedają świeczki zapachowe
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja dziś sprzedałam dwie rzeczy za łącznie 15zl ale i tak się cieszę Kupiłam też niedawno świetne półbuty za dosłownie 10% ceny w CCC (są aktualnie w sklepie). |
|
|
|
|
#1043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1044 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
Dlaczego vinted usuwa mi przedmiot, który wstawiam?
Wstawiłam mate do ćwiczeń. Usunelo mini dostałam wiadomość .okej, wstawiłam w jedną z tych trzech kategorii, która napisali w tej wiadomości i znowu mi usunęli. A widzę, że dużo osób sprzedaje te maty🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1045 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupy na Vinted
Mi ostatnio usunęli mgiełkę do ciała i sugerowali, ze wprowadzam użytkowania w błąd zaznaczając, ze mgiełka jest nowa i oryginalna. Wkurzyłam się. Wysłałam im zdjęcie naklejki/etykiety buteleczki oraz paragonu. Wykłóciłam się, bo mgiełka jest faktycznie nowa i nieużywana. Przeprosili i przywrócili aukcje.
|
|
|
|
#1046 |
|
Śnięta Mucha
|
Mnie usuwali ciągle buty ze Stradivariusa i nie pisali o co chodzi, więc tak kasowałam po kawałku opis i przeszkadzał im "wzór skóry krokodyla"
Zmobilizowałam się do obfocenia nowej partii rzeczy Wydaje mi się, że w końcu zrobiłam dobre zdjęcia, ale to się okaże jak zrzucę na kompa...Co Wam teraz schodzi poza wczesniej wspomnianą odzieżą sportową?
|
#1047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś mi zszedł kombinezon.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1048 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1049 |
|
Rozeznanie
|
Mnie udało się sprzedać sandałki, które wisiały od zeszłego roku. Poza tym raczej rzeczy, które niedawno wrzuciłam (torebka, bluzki, sweterek i spódnica)
Chyba muszę zrobić nowe zdjęcia rzeczy, które mi zalegają i wrzucić świeże ogłoszenie ![]() Oczywiście wszystko co zarobiłam już zainwestowałam Na szczęście same trafione łupy
|
|
|
|
#1050 |
|
Konto usunięte
|
U mnie t-shirty i sukienki schodzą tylko póki co
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

, ale na szczęście zdążyłam poprawic zanim ktoś je kliknął. Teraz faktycznie wystawiam to co na metce, bo zrozumiałam sama szukając, że często chcemy jedną, znaną nam, konkretną rzecz.
Fajnie by było móc zaznaczać obie opcje przy wystawianiu i wyszukiwarce. Bo tak przeglądam ubrania w kilku rozmiarach. Np rozmiar z metki i "rozmiar orientacyjny".

rozmiar był podany dobry, ale spódnica z działu młodzieżowego i inna rozmiarówka 
Ja zawsze szukam S, M i L, bo z każdego sklepu mam inny rozmiar
tzn. mieszczę się, ale materiał się rozchodzi i brzydko układa..

. 

26.08.2023